Chicu: „Sperăm că Protocolul de la Bratislava va fi semnat și acest fapt va contribui la menţinerea unei dinamici pozitive în procesul de negocieri”

Interlic, 3 decembrie 2019 20:40

Prim-ministrul Ion Chicu și Claus Neukirch, şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile în procesul de reglementare a problemei transnistrene.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 12 ore
20:30
Peste 80 de producători de pe ambele maluri ale Nistrului și reprezentanții marilor rețele comerciale din Moldova au inițiat astăzi un dialog și au stabilit parteneriate în cadrul Trade Forum, organizat de proiectul „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), finanțat de Suedia și implementat de PNUD.
20:00
Centralele electrice cu termoficare (CET) care produc energie electrică și termică prin cogenerare au cel mai înalt nivel de eficiență energetică, iar investirea în astfel de sisteme energetice este esențială. Este concluzia specialiștilor în energetică din țară și peste hotare, care s-au întrunit la Chișinău, în cadrul Conferinței internaționale: “Importanța CET-urilor pentru securitatea energetică și eficiența încălzirii centralizate. Soluții și provocări”.
19:50
SA „Moldovagaz” a reușit în premieră pentru Republica Moldova să realizeze prima sursă alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor Republici Moldova, având în vedere incertitudinea tranzitului gazelor naturale prin rețeaua de transport gaze a Ucrainei.
19:40
Potențialul de comerț și de cooperare pe dimensiunea agroalimentară între Ungaria și Republica Moldova este foarte mare și trebuie valorificat, a declarat Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Sándor Farkas, Secretar de stat parlamentar al Ministerului agriculturii al Ungariei.
19:40
Republica Moldova este interesată de atragerea investițiilor din Ungaria, oferind un cadru fiscal atractiv și condiții bune de activitate, inclusiv în cadrul Zonelor Economice Libere și a Parcurilor Industriale, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Izer Norbert, Secretar de Stat pentru afaceri fiscale, Ministerul Finanțelor al Ungariei.
18:10
”Republica Moldova este pentru Ungaria un partener deosebit de important. Puteți să contați pe suportul nostru plenar în continuare și să fiți siguri că vom acționa de fiecare dată cu întreg respectul pentru stat și prioritățile fixate de Moldova”, a declarat László Kövér, Președintele Adunării Naționale a Ungariei la întrevederea cu Președintele Parlamentului Moldovei Zinaida Greceanîi.
17:50
În cadrul ședinței au fost discutate subiecte menite să impulsioneze cooperarea statelor pe dimensiunea social-economică și schimburile culturale.
Acum 24 ore
17:30
În cadrul vizitei de lucru la Kiev, Prim-ministrul Republicii Moldova Ion Chicu a avut o ședință cu Premierul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk. Șeful Guvernului de la Kiev a menționat că în viitor ar putea fi constituită o zonă economică liberă între Republica Moldova și Ucraina. În continuare, Premierul ucrainean a punctat faptul că ambele state au în administrare conflicte teritoriale interne și s-a arătat convins că o comunicare și un schimb de experiență pe aceste subiecte ar consolida securitatea în regiune.
12:40
Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), a fost reținut și plasat în arest un bărbat învinuit că ar fi membru al unei grupări care comercializa droguri, prin aplicația Telegram, iar după cele 7 percheziții desfășurate, au fost ridicate droguri de tip PVP în valoare de peste 300.000 lei.
12:30
O grupare criminală, cu arie de activitate internațională, specializată în traficul de cocaină din America de Sud în Europa, prin intermediul unei societăți comerciale din Republica Moldova, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova, Belgia și Suriname.
09:20
Cele două întreprinderi energetice, de furnizare și distribuție a energiei electrice, Î.C.S. Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL, și Î.C.S. Red Union Union Fenosa S.A., își schimă denumirile și imaginea cu noile mărci, „Premier Energy” și „Premier Energy Distribution”.
Ieri
21:20
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis, cu vot unanim, să fie diminuată rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt cu 2,0 puncte procentuale, până la 5,5 la sută anual.
21:10
Începând cu 10 decembrie 2019, Banca Națională a Moldovei pune în circulație două monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic.
20:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a participat la cea de-a 14-a ședință a Comisiei Interguvernamentale TRACECA și la Conferința aniversară cu ocazia împlinirii a 20 de ani. Evenimentul a avut loc pe 6 decembrie 2019 la Baku, Azerbaidjan.
19:30
Documentul acoperă 12 sectoare principale și cuprinde în jur de 1000 de acțiuni. Printre obiectivele de bază se numără: integrarea europeană, echilibrarea politicii externe, consolidarea statului de drept și dezvoltarea economiei naționale.
19:30
Aranjamentul va permite procurarea rezervelor de gaze naturale pentru aprovizionarea timp de o lună a întreg teritoriului Republicii Moldova, în cazul situației excepționale.
19:20
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de până la 39,94 mln euro pentru implementarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România. Comisia politică externă și integrare europeană va propune plenului Parlamentului ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
19:20
Republica Moldova va primi un sprijin financiar de circa 61 mln euro de la Banca Mondială pentru dezvoltarea sistemului electroenergetic. Comisia politică externă și integrare europeană va propune plenului Parlamentului ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare.
19:10
Agenția Proprietății Publice (APP) va reveni în subordinea Guvernului. Prevederea respectivă se conține în proiectul de lege pentru modificarea Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.
19:10
Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi efectuează o vizită oficială în Ungaria, la invitația omologului său Laszlo Kover, în perioada 11-14 decembrie curent.
19:10
Prim-ministrul Ion Chicu a prezidat, astăzi, prima ședință a Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană în cadrul actualului Executiv.
19:00
Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu investitorul italian, Carlo Arturo Garuzzo, specializat în domeniul producerii energiei regenerabile. La ședință a participat și Valeria Biagiotti, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova.
19:00
Lilian Barcaru, Tudor Braniște și Violina Șpac sunt candidații admiși la concursul public pentru funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE). Decizia respectivă a fost adoptată, astăzi, de Comisia economie, buget și finanțe.
18:50
Comisia economie, buget și finanțe a prezentat raportul pe marginea proiectului de lege pentru modificarea și completarea mai multor acte legislative, inclusiv Legii privind principiile urbanismului și amenajării teritoriului, Legii privind calitatea în construcții, Legii privind administrația publică locală, Legii privind descentralizarea administrativă.
18:50
Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, astăzi, rapoartele la proiectele de lege cu privire la ratificarea celor trei Acorduri privind finanțarea Proiectului de dezvoltare a sistemului electroenergetic: Acordurilor de finanțare cu Agenția Internațională pentru Dezvoltare (AID), în valoare de 13,1 mln. de Euro și, respectiv, 47,9 mln. de Euro, precum și Acordului de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 39,94 mln. de Euro.
18:50
Compania austriacă Gebauer&Griller (G&G) care își desfășoară activitatea în Zona Economică Liberă Bălți, planifică să-și extindă afacerile în Republica Moldova în anul 2020.
18:40
Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului aprobarea unei inițiative legislative de completare a Codului Educației, Codului penal și Codului contravențional.
18:40
Modificarea Legii privind finanțele publice locale va consolida autonomia financiară a Administrațiilor Publice Locale (APL) prin creșterea veniturilor în bugetele acestora și va contribui la îmbunătățirea situației social-economice în teritorii.
16:20
În legătură cu multiplele adresări ale instituţiilor media privind acţiunile Centrului Naţional Anticorupţie în cadrul unor dosare de căutare, dispuse de către Procuratura Anticorupţie, care îl vizează pe învinuitul Vladimir Plahotniuc, CNA vine cu următoarele precizări:
16:10
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.