Ce spune șeful Procuraturii Anticorupție, despre eliberarea ex-premierului Vlad Filat

Deschide.md, 3 decembrie 2019 17:20

Procuratura Anticorupție nu este parte la procesul de examinare a demersului de eliberare condiționată înainte de termen. Legea nu prevede acest lucru, la fel cum nu prevede nici dreptul procurorilor de a contesta decizia. Declarațiile au fost făcute de către șeful PA, Viorel Morari, solicitat de IPN să comenteze eliberarea din detenție astăzi, 3 decembrie, a fostului premier Vlad Filat.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 10 minute
16:30
Un șofer din Cahul și-a incendiat astăzi propriul automobil, după ce a fost prins de polițiști băut la volan.
16:30
Casa Naţională de Asigurări Sociale anunță că astăzi, 12 decembrie, a fost transferat prestatorilor de servicii de plată ajutorul pentru perioada rece a anului în sumă de 85,5 mln. De acest ajutor vor beneficia circa 171 mii de familii defavorizate.
Acum 30 minute
16:10
Fostul prim-ministru, Maia Sandu, îl califică pe președintele Igor Dodon drept „cel mai mincinos președinte pe care l-a avut R. Moldova”. Declarațiile au fost făcute de lidera PAS în emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, în contextul readucerii Aeroportului Chișinău în gestiunea statului.
16:10
Curtea Supremă de Justiție i-a dat câștig de cauză liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, într-un dosar împotriva ex-ministrului de Interne, Oleg Balan. Decizia a fost pronunțată săptămâna trecută de către magistrații CSJ.
Acum o oră
16:00
Episcopul Antonie de Bălți a intermediat inițiativa Schitului „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din Poieni, Târgu Ocna, județul Bacău din România, de a oferi un ajutor Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi (adulte) din municipiul Bălţi.
Acum 2 ore
15:30
Autorităţile ucrainene au anunţat astăzi că au găsit corpurile tuturor celor 16 victime ale incendiului ce a afectat sediul unei instituţii de învăţământ superior din Odesa şi au arestat-o pe directoarea acesteia sub suspiciunea de "neglijenţă criminală", transmite AFP.
14:50
Inșii care au bătut, pe 24 octombrie curent, doi studenți în scuarul Catedralei Mitropolitane din centrul Chișinăului, pe unul băgându-l în spital cu multiple traumatisme și comoție cerebrală, riscă amenzi de până la 67 500 de lei sau închisoare de până la cinci ani.
Acum 4 ore
14:30
Prim-ministrul Ion Chicu, împreună cu șefii Executivelor din Georgia și Azerbaidjan, a participat la o întâlnire cu Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
14:30
Un incendiu a izbucnit joi la bordul unicului portavion rus, Amiral Kuzneţov, în timpul unor lucrări pe navă, aflată la chei, la Murmansk, ultimul incident dintr-o lungă listă în Marina rusă, relatează AFP.
14:30
Casa Națională de Asigurări Sociale este obligată să-i recalculeze pensia actualului ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu. O hotărâre în acest sens a fost pronunțată de către magistrații Curții Supreme de Justiție.
13:50
Deputatul Iurie Reniță susține că va trimite o nouă interpelare procurorului general Alexandru Stoianoglo ca să spună la ce stadiu de examinare este, în prezent, după înlăturarea procurorului V. Morari, dosarul cu finanțările PSRM și a campaniei prezidențiale a președintelui Dodon. Legiuitorul își motiveează acțiunile prin faptul că ultimele declarații ale lui Viorel Morari, șef al Procuraturii Anticorupție (PA), relevă că motivele adevărate de suspendare din funcția deținută este anume avansarea investigațiilor de finanțare ilicită a PSRM
13:50
Fostul premier Ion Sturza susține că Centru Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție trebuiesc desființate, venind cu acuzații către Viorel Morari, procurorul-șef al PA, că ar fi fost instrumentul de represii de bază al regimului Plahotniuc.
13:50
Un cetățean al R.Moldova a primit mandat de arest pentru 30 de zile, după ce a fost prins de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași și Poliției Municipiului Iași, la volanul unei mașini burdușite cu țigări.
13:50
În PPE se vorbește despre ideea unei fuziuni între partidele de opoziție din Moldova, PAS și PPDA, care fac parte din blocul ACUM. Traian Băsescu a spus într-o emisiune tv că el ar recomanda realizarea unei fuziuni și că, dacă s-ar realiza, PPE ar ajuta această forță politică. ”Vor crea o structură politică solidă și nu o alianță mai mult sau mai puțin conjuncturală. Probabil vor crea un singur partid la un moment dat, ca să nu mai fie o conducere bicefală, o soluție care permite și despărțiri....
13:40
Boris Johnson pare să facă orice pentru a câștiga alegerile parlamentare care vor avea loc joi în Regatul Unit și de care depinde rezultatul crizei Brexit dar și funcția sa de prim-ministru.
13:40
Republica Moldova se află în topul discuțiilor din cadrul Conferinței Internaționale privind comerțul ilicit cu produse de tutun în Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de către președintele Partidului Unității Naționale, deputatul Octavian Țîcu, care participă la evenimentul organiza în capitala Poloniei.
13:10
În cadrul vizitei de lucru la Kiev, Prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință cu Prim-ministrul Ucrainei, dl. Oleksiy Honcharuk. Șeful Guvernului a fost însoțit de vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, ministrul Afacerilor Externe și Integrare Europeană, Aureliu Ciocoi, ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi și alți oficiali.
12:40
SA „Moldovagaz” informează despre realizarea primei surse alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor R. Moldova, având în vedere incertitudinea tranzitului gazelor naturale prin rețeaua de transport gaze a Ucrainei.
12:40
Şefa-adjunct a Direcţiei generale educaţie tineret şi sport Chişinău Viorica Negrei spune că a fost emis un ordin prin care se interzice colectarea banilor în instituţiile de învăţământ şi cele preşcolare din municipiu în special în ajun de sărbătorile de iarnă. Totuşi, funcţionara spune că părinţii sunt cei care insistă ca micuţilor să li se cumpere cadouri la matineele de la sfârşit de an.
Acum 6 ore
12:20
Grupare transfrontalieră de traficanți cu cocaină din America de Sud în Europa a fost destructurată de ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate și Poliția Federală din Belgia. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la IGP de către Lilian Pascaru, șeful adjunct al Direcției Combaterea Crimei Organizate din cadrul INI.
12:20
Informaţiile din prospectele medicamentelor în limba rusă vor fi tipărite, în farmacii, la solicitarea clienților, iar ambalajul nu va fi modificat. Despre aceasta a comunicat deputatul socialist Vladimir Odnostalko pe pagina sa de Facebook.
12:20
Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” are un nou director general interimar din data de 10 decembrie curent. Despre acest lucru a anunțat chiar instituția, printr-un comunicat de presă.
12:00
11:30
Un șofer a murit în timp ce se afla la volan. Potrivit Poliției este vorba despre un bărbat cu vârsta de 58 de ani. Acesta s-ar fi simțit rău și și-a pierdut cunoștința.
11:30
Rusia consideră îngrijorătoare activitatea NATO în apropiere de granițele Rusiei și Belarusului, a declarat ministrul rus de Externe, Sergey Lavrov, într-un mesaj de salut, citit de către șeful adjunct al Departamentului de planificare a politicii externe al Ministerului rus de externe, Alexei Dobrynin, prezentat la deschiderea unei conferințe care îl comemorează pe Andrei Gromyko, precizează TASS.
11:00
Un șofer a murit în timp ce se afla la volan. Potrivit Poliției este vorba despre un bărbat cu vârsta de 58 de ani. Acesta s-ar fi simțit rău și și-a pierdut cunoștința.
11:00
Cea mai mare companie energetică din R. Moldova, Gas Natural Fenosa, deținută de EMMA Capital Group și-a schimbat denumirea, în Premier Energy. Procesul de vânzare- cumpărare a celor două companii din grupul Gas Natural Fenosa s-a încheiat. Denumirea de Premier Energy o poartă și principala companie de distribuție a energiei și gazelor naturale din România, informează MOLDPRES.
10:50
Grupare transfrontalieră de traficanți cu cocaină din America de Sud în Europa a fost destructurată de ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate și Poliția Federală din Belgia. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă la IGP de către Lilian Pascaru, șeful adjunct al Direcției Combaterea Crimei Organizate.
10:40
Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Mihai Poalelungi va activa în calitate de avocat. Ieri, Comisia de licenţiere a profesiei de avocat a luat o astfel de decizie, anunţă portalul Bizlaw. Potrivit sursei citate, Mihai Poalelungi a fost admis în profesie în baza prevederilor art. 10 alin. (2) din Legea cu privire la avocatură.
Acum 8 ore
10:20
Federația Rusă a declarat persona non grata doi diplomați germani ca răspuns la expulzarea a doi diplomați ruși din Germania, transmite TvRain.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.