Fracțiunea Platformei DA propune introducerea moratoriului asupra achitării fraudei bancare

Jurnal TV, 3 decembrie 2019 16:40

Deputații din Platforma DA cer un moratoriu asupra ”legii miliardului” din 2016, care a pus povara fraudei bancare pe umerii cetățenilor. O iniţiativă legislativă în acest sens a fost înregistrată la Secretariatul Parlamentului. Potrivit semnatarilor, moratoriul ar urma să fie aplicat până la epuizarea tuturor mijloacelor de investigare și recuperare a sumelor fraudate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 6 ore
01:00
Partidul Conservator, al premierului britanic în funcţie Boris Johnson, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat din Marea Britanie, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.
Acum 8 ore
23:50
Acum 12 ore
22:10
Rețeta zilei: Somon în sos de portocale
21:00
Prezentat de Vasile Luchianu
21:00
Prezentate de Daniela Ciocanu
20:50
Un grup de tineri din Chișinău a hotărât să-i arăte procurorului general Alexandr Stoianoglo cine sunt beneficiarii ”miliardului furat”. Ideea a apărut după ce Stioanoglo a declarat că rapoartele Kroll 1 și Kroll 2 nu divulgă astfel de nume. Pentru a-l informa, tinerii au mers la sediul instituției.
20:00
Maia Sandu consideră că Igor Dodon este „cel mai mincinos președinte pe care l-a avut Moldova”. Fostul premier a făcut această declarație la Jurnal TV, în cadrul emisiunii „Secretele puterii”. Totodată, Maia Sandu a răspuns acuzațiilor venite de la actualul prim-ministrul Ion Chicu și a făcut precizări privind lupta ei pentru un mandat de deputat în cadrul circumscripției Hâncești.
20:00
Și-au unit forțele pentru o cauză nobilă. Mai mulți elevi ai Școlii Profesionale din comuna Bubuieci, municipiul Chișinău, ajutați de profesorii lor, au făcut compoziții pentru sărbătorile de iarnă și lumânări de ceară. Acestea vor fi vândute, iar banii câștigați vor fi donați unei familii cu șase copii din Bubuieci.
20:00
O femeie, ofițer de poliție, s-a pomenit într-o situație penibilă. Femeia reclamă un comportament inadecvat din partea șefului Inspectoratului de Poliție Telenești, care ar început să o discrediteze, transformând-o în victimă, imediat ce a fost numită șef de secție în același inspectorat. Experții califică situația drept ”hărțuire sexuală”.
19:40
Boabele, aruncate în toamnă, au încremenit în pământul uscat. Toate semănăturile par a fi compromise, afirmă țăranii mâhniți. Ei spun că dacă nu plouă acum sau nu va ninge în timpul apropiat, vor fi nevoiți să semene grâul în primăvară. Cât de zadarnică a fost munca oamenilor din Anenii Noi a aflat colega noastră Parascovia Spic.
19:40
Lipsa de precipitații este explicabilă, afirmă specialiștii. Partea de sud-est a Europei, unde se află și Republica Moldova, stă în calea unor mase de aer cald, care vin din nordul Africii. Temperaturile sunt cu aproape 10 grade mai înalte și astfel de valori termice se vor menține în perioada următoare. O situație similară a fost în 2012.
19:30
Experții naționali au evaluat implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Concluzia generală este că în Republica Moldova există carențe la capitolele asigurarea integrității în sectorul public, cooperarea în sectorul energetic, achizițiile publice și calitatea mediului concurențial. Cei vizați spun că vor lua în calcul recomandările specialiștilor.
19:20
Sănătatea, redobândită prin sport
Acum 24 ore
17:50
Prezentat de Vasile Luchianu
17:40
Prezentată de Beton și Pașa
17:40
Șase tineri care, în luna octombrie a acestui an, ar fi bătut doi studenți, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău, au fost trimiși în judecată. Indivizii, care au între 16 și 32 de ani, riscă acum câte cinci ani de pușcărie.
17:40
Fostul președinte al Curții Constituționale și al Curții Supreme de Justiție Mihai Poalelungi a hotărât să devină avocat. Licența i-a fost acordată pe 10 decembrie de o comisie specializată.
17:40
Igor Dodon pleacă iar la Moscova, unde se va afla trei zile, de pe 18 până pe 20 decembrie. El a făcut acest anunț după ce a discutat aseară cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.
17:40
Moscova a anunțat că expulzează doi diplomați germani. Decizia vine drept răspuns la un gest similar făcut zilele trecute de autoritățile de la Berlin, care i-au obligat pe doi angajați ai Ambasadei Rusiei să părăsească Germania.
16:50
Britanicii sunt chemaţi astăzi la urne pentru al treilea scrutin parlamentar în mai puţin de cinci ani. Rezultatul acestor alegeri anticipate va decide soarta Brexitului, acum în impas.
16:50
Pentru a evita nenorociri precum cea produsă acum patru ani în clubul „Colectiv” din București, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a organizat noaptea trecută aplicaţii tactice de amploare într-un local din Chișinău.
16:50
Experții naționali au evaluat implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Concluzia generală est că în Republica Moldova există carențe la capitolul asigurarea integrității în sectorul public, achiziții publice și calitatea mediului concurențial.
16:50
Prezentat de Eugenia Apostu
16:40
Traficanții de droguri au încercat să ajungă în Europa cu peste două tone de cocaină, din America de Sud, folosind teritoriul Republicii Moldova. Stupefiantele erau transportate în containere cu orez. Gruparea specializată în trafic de substanțe narcotice a fost destructurată de către polițiști moldoveni, belgieni și din Surinam. Din 37 de persoane vizate în dosar, 20 au fost reținute.
16:40
Explozii, focuri de armă, lupte corp la corp și eliberare de ostatici. Toate au putut fi văzute pe platoul de antrenament al unei unități militare din Chișinău, cu ocazia marcării a 28 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri.
16:40
Mai multe resturi dintr-o aeronavă au fost descoperite în mare în zona în care, acum două zile, a dispărut un avion militar chilian cu 38 de oameni la bord. Amănunte aflați în cele ce urmează.
16:40
Pe ritmuri de tangou într-o librărie. Aseară, mai mulți locuitori ai Chișinăului, care sunt îndrăgostiți de așa-numitul „dans al pasiunii”, au sărbătorit Ziua Internațională a Tangoului printr-un flashmob organizat într-un magazin de cărți. Astfel, ei au încercat să unească două mari pasiuni ale lor - dansul și cititul.
16:30
Cei care încearcă să susțină examenul auto în aceste zile știu cât de dificil este acest proces. V-ați gândit însă cum ar fi fost dacă primele lecții de șoferie le-ați fi făcut chiar de la o vârstă fragedă? Un centru de distracții din capitală pune la dispoziție o asemenea disciplină pentru cei mici. Coelga noastră, Cătălina Russu, a mers și ea acolo pentru detalii.
16:20
Procesul de extindere națională a companiei StarNet continuă! Filiala concernului cu numărul 34 și-a deschis larg ușile în orașul Leova. Acțiunea este parte a misiunii companiei de a adduce Internet de calitate în fiecare casă din Moldova.
15:40
Rada Supremă a Ucrainei a votat joi pentru extinderea reglementării ce oferă autonomie limitată regiunilor controlate de separatişti din estul ţării, condiţie pentru un acord care să pună capăt conflictului ce durează de cinci ani, informează Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.