Platforma DA vrea moratoriu pe legea privind furtul miliardului

Subiectul Zilei, 3 decembrie 2019 14:30

Platforma DA propune un proiect de lege care să prevadă un moratoriu asupra implementării legii prin care au fost acordate credite de urgență celor trei bănci implicate în „furtul miliardului”, transmite subiectulzilei.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 12 ore
19:20
Campania Milionar în Pași a Loteriei Naționale va ajune, în doar o zi, la final. Iar câștigătorul premiului mare, pus la bătaie în cadrul acesteia, a fost desemnat recent, cu ajutorul unui soft de extrageri aleatorii. Norocosul s-a dovedit a fi Eugen Culbaba, care va intra în posesia unui smartwatch multisport de la Garmin Moldova. […]
Acum 24 ore
16:20
În cadrul vizitei de lucru la Kiev, Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu a avut joi o ședință cu Premierul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk, transmite subiectulzilei.md.
16:10
Premierul Ion Chicu și Directorul General BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, au semnat un aranjament financiar de 50 milioane de dolari, care va permite procurarea rezervelor de gaze naturale pentru aprovizionarea timp de o lună a întreg teritoriului Republicii Moldova, în caz de situații excepționale, transmite subiectulzilei.md. „Aranjamentul semnat azi este […]
15:10
SA „Moldovagaz” informează despre realizarea primei surse alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor R. Moldova, având în vedere incertitudinea tranzitului gazelor naturale prin rețeaua de transport gaze a Ucrainei, transmite subiectulzilei.md.
14:20
Lilian Barcaru, Tudor Braniște și Violina Șpac sunt candidații admiși la concursul public pentru funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică, transmite subiectulzilei.md.
12:00
Integrarea europeană, echilibrarea politicii externe, consolidarea statului de drept și dezvoltarea economiei naționale sunt obiective de bază în Planul de Acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023, aprobat astăzi de Guvern.  ,,Puteți să judecați după acțiunile incluse în acest plan că este o asumare foarte ambițioasă. Multe acțiuni vizează ajustarea legislației noastre la standardele europene, politici […]
11:40
Curtea de Apel Chișinău a respins, pe 11 decembrie, recursul membrilor ex-Guvernului Filip privind ordonanța de începere a urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, ca fiind neîntemeiat, transmite subiectulzilei.md.
Ieri
18:10
Rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt a fost diminuată cu două puncte procentuale, până la 5,5%, transmite subiectulzilei.md.
18:10
Atragerea investițiilor în modernizarea țării și crearea locurilor de muncă este o prioritate pentru Executiv. Premierul Ion Chicu a asigurat că investitorii vor fi susținuți la toate etapele de creare și gestionare a afacerilor. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu investitorul italian Carlo Arturo Garuzzo, specializat în domeniul producerii energiei regenerabile. La […]
17:00
Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care a fost delegat de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în Procura Generală, bănuiește că șeful PG ar avea un interes ascuns și ar dori să-l înlăture de la conducerea Procuraturii Anticorupție, transmite subiectulzilei.md.
16:20
Ministrul Economiei Anatol Usatîi se declară deschis să discute cu toate asociațiile patronale din domeniul transporturilor rutiere de persoane în vederea identificării unor soluții durabile de eliminare a constrângerilor normative și birocratice pentru dezvoltarea eficientă a ramurii. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei şedinţe la Ministerul Economiei. „Suntem conștienți de faptul că problema tarifară […]
16:10
Republica Moldova va primi 100 milioane de euro pentru interconectarea energetică cu România, transmite subiectulzilei.md.
14:10
Compania austriacă Gebauer&Griller care își desfășoară activitatea în Zona Economică Liberă Bălți, planifică să-și extindă afacerile în Republica Moldova în anul 2020, transmite subiectulzilei.md.
13:10
Fostul deputat PDM, luptătorul Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de Interpol, transmite subiectulzilei.md.
12:40
Premierul Ion Chicu a felicitat conducătorii administrațiilor publice locale noi-aleși pentru rezultatele obținute la scrutinul din 20 octombrie. Declarația a avut loc astăzi, la ședința comună a membrilor Guvernului cu președinții de raioane și primarii orașelor Chișinău și Bălți.  „Suntem convinși că cheia succesului este comunicarea eficientă, un dialog constructiv și pragmatic între Executiv și […]
12:10
Comunicarea politică a partidelor s-a schimbat și evoluat în ultima perioadă datorită dezvoltării tehnologiilor informaționale. În Moldova, nu putem vorbi despre un progres în acest sens, din cauza lipsei de experiență practică din partea politicienilor care mai degrabă se consideră conservatiști în acest domeniu. Anume din cauza conservatismului, comunicarea are loc doar într-o singură direcție […]
11:40
Mai multe curse vor fi suspendate azi, 11 decembrie 2019 ca semn de protest, transmite subiectulzilei.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
O suspectă de trafic de ființe umane a fost reținută în flagrant pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să părăsească R. Moldova alături de o potențială victimă, transmite subiectulzilei.md.
16:10
Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție desfășoară acțiuni pe mai multe adrese din capitală în cadrul unor dosare pornite pentru fapte de corupție, transmite subiectulzilei.md.
14:40
Premierul Ion Chicu recunoaşte că există problema cu tranzitul gazelor naturale rusești spre Republica Moldova prin Ucraina, din cauza divergenţelor dintre Rusia și Ucraina, transmite subiectulzilei.md cu referire la ipn.md. Chicu spune că este o problemă externă, dar care a fost definitiv ignorata de Guvernul condus de Maia Sandu. „Riscurile sunt de caracter extern. Cel […]
13:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale va fi condusă temporar de procurorul Ion Caracuian, șeful Secției Combaterea Torturii din cadrul Procuraturii Generale, transmite subiectulzilei.md.
12:10
Suplimentul la Contractul de furnizare de gaze existent dintre „Gazprom” și SA „Moldovagaz” urmează a fi semnat până la finele lunii decembrie, după agrearea soluțiilor privind achitarea costului serviciilor de transport al gazelor naturale în regim revers prin teritoriul Ucrainei pe segmentul Orlovka-Căușeni. Declaraţia aparţine președintelui SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, şi a fost făcută în […]
11:10
În cazul lipsei tranzitului gazelor naturale rusești pe teritoriul Ucrainei, Republica Moldova va fi aprovizionată cu gaze naturale în flux revers prin culoarul transbalcanic, transmite subiectulzilei.md.
10:10
Șeful Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, Viorel Morari, a contestat în instanța de judecată ordinul noului procuror general, Alexandr Stoianoglo, prin care a dispus delegarea sa într-o funcție la Procuratura Generală, pentru o lună, timp în care 21 de procurori trimiși de Stoianoglo vor verifica activitatea Procuraturii Anticorupți, transmite subiectulzilei.md.
9 decembrie 2019
18:10
Finlanda va avea un nou premier, cel mai tânăr din istoria Finlandei. Sanna Marin are doar 34 de ani a fost aleasă de social-democraţii finlandezi, care conduc coaliţia de guvernare formată din cinci partide, transmite subiectuzilei.md.
16:10
Dorin Chirtoacă cere anularea rezultatelor alegerilor locale, pentru că primarul Ion Ceban ar fi dat mită de 1000 de euro preotului din Cruzești, transmite subiectulzilei.md.
15:50
Liderii blocului ACUM încearcă să zădărnicească eforturile Guvernului de a soluționa problemele energetice, inclusiv aprovizionarea țării cu gaze naturale. Premierul Ion Chicu a ajuns la această concluzie, după ultimele declarații ale fruntașilor PPDA, care amenință cu acțiuni de protest, dar și la demersurile liderei PAS, Maia Sandu, către partenerii externi privind sistarea sprijinului pentru actuala […]
15:10
Comitetul executiv al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) a votat în unanimitate ca Rusia să fie exclusă pe o perioadă de patru ani de la Jocurile Olimpice şi de la Campionatul Mondial de fotbal, transmite subiectulzilei.md.
13:10
Partidul Șor este obligat să verse în bugetul de stat 2 090 000 lei, după ce Comisia Electorală Centrală a stabilit, în luna aprilie, că formațiunea a primit donații ilegale pentru campania electorală la parlamentarele din 24 februarie, transmite subiectulzilei.md.
12:10
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a dispus astăzi efectuarea de către două grupuri de procurori special desemnați a unui control complex al activității procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale /PCCOCS/, transmite subiectulzilei.md.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.