Fracțiunea PPDA vrea moratoriu pe legea privind furtul miliardului | VIDEO

TVC, 3 decembrie 2019 13:50

Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr vrea instituirea unui moratoriu asupra ”Legii Miliardului”. În cadrul unui briefing cu presa, Alexandru Slusari a menționat că inițiativa legislativă este dezideratul Platformei DA încă din anul 2015. Potrivit lui, moratoriul ar putea permite investigarea fraudei și acțiunile concrete de recuperare a mijloacelor extrase, dar și tragerea la răspundere a … Articolul Fracțiunea PPDA vrea moratoriu pe legea privind furtul miliardului | VIDEO apare prima dată în TVC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVC

Acum 12 ore
20:40
Chiar dacă au peste 70 de ani, nimic nu-i face să renunțe la profesia îndrăgită și nici nu-și pot imagina viața fără ea. Medicii de la Spitalul Raional Orhei consideră că vârsta nu este un motiv pentru a pune punct la ceea ce-ți place. Care sunt cei mai în vârstă medici de la Spitalul raional … Articolul Pasiunea nu are vârstă: Medicii de la spitalul din Orhei spun că nu-și pot imaginia viața fără medicină | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:30
Starea drumurilor și trotuarelor din capitală demult a devenit cauza numeroaselor reclamații și un subiect de discuție la orice nivel. Șoferii indignați creează chiar grupuri pe rețelele de socializare, unde postează fotografii și coordonatele secțiunilor periculoase ale străzilor din Chișinău. Sutele de gropi sunt cârpite periodic, însă în asfalt apar altele noi. Paradoxal, dar chiar … Articolul Trotuarele și străzile din capitală, într-o stare deplorabilă. Există porțiuni de drum care nu au fost reparate de 15 ani | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:30
Locuitorii comunei Mălăiești din raionul Orhei vor intra în noul an cu bugetul local aprobat. Astfel, pentru anul 2020, pentru cele două sate din componența comunei, sunt prevăzuți peste 3 mln. 500 de mii de lei. Primarul spune că banii sunt puțini, iar suma permite doar acoperirea cheltuielilor curente. Cu toate acestea, susține edilul, anumite … Articolul Administrația comunei Mălăiești din raionul Orhei au aprobat bugetul pentru anul 2020 | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:20
Casa Naţională de Asigurări Sociale a transferat prestatorilor de servicii de plată ajutorul pentru perioada rece a anului în sumă de 85,5 milioane de lei. De acest ajutor vor beneficia circa 171 de mii de familii defavorizate. De asemenea, a fost efectuat şi transferul pentru ajutorul social în sumă de aproape 39 de milioane de … Articolul CNAS a transferat 85,5 milioane de lei pentru perioada rece a anului și ajutorul social | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:10
16 morți și 30 de persoane rănite – acesta este bilanțul sumbru al incendiului, care la 4 decembrie a afectat un imobil cu 6 etaje din Odesa, în care se află sediile mai multor licee şi instituții de învățământ superior. Autorităţile ucrainene au anunţat că au găsit corpurile tuturor celor 16 victime și au arestat-o … Articolul Bilanț sumbru, în urma incendiului care a cuprins un colegiu din Odesa: 16 morți și 30 de persoane rănite | VIDEO apare prima dată în TVC.
Acum 24 ore
16:30
Instituțiile responsabile de protecţia, integrarea și informarea refugiaților vor funcționa mai bine. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanta regională a Agenției ONU pentru Refugiați, Feixas Vihé. În cadrul întrevederii, s-a făcut schimb de informații privind accesul refugiaților la servicii medicale, sociale și de ocupare în câmpul … Articolul Refugiații din Moldova se vor bucura de mai multă atenție din partea autorităților apare prima dată în TVC.
16:10
Şefa-adjunct a Direcţiei generale educaţie tineret şi sport Chişinău Viorica Negrei spune că a fost emis un ordin prin care se interzice colectarea banilor în instituţiile de învăţământ şi cele preşcolare din municipiu în special în ajun de sărbătorile de iarnă. Totuşi, funcţionara spune că părinţii sunt cei care insistă ca micuţilor să li se … Articolul Colectarea ilegală a banilor în şcoli şi grădiniţe, interzisă apare prima dată în TVC.
15:40
Autorităţile ucrainene au anunţat joi că au găsit corpurile tuturor celor 16 victime ale incendiului ce a afectat sediul unei instituţii de învăţământ superior din Odesa şi au arestat-o pe directoarea acesteia sub suspiciunea de „neglijenţă criminală”, transmite AFP. Un precedent bilanţ al acestui incendiu, izbucnit pe 4 decembrie într-un imobil din centrul oraşului, menţiona … Articolul Bilanţul incendiului din Odesa ajunge la 16 morţi. Directoarea, arestată apare prima dată în TVC.
15:40
Compania Moldtelecom are un nou director general interimar. Din 5 decembrie, funcția respectivă este ocupată de Viorel Postolachi, care a activat anterior în cadrul companiei în calitate de Director Vânzări, scrie ZdG.md. Potrivit unui comunicat al companiei, desemnarea lui Postolachi în funcția respectivă a fost făcută în baza hotărârii Consiliului de Administrare al companiei. Totodată, … Articolul Cine este noul director general interimar al companiei Moldtelecom apare prima dată în TVC.
15:30
Un polițist a fost filmat cum vorbește necenzurat față de un petiționar. Înregistrarea a fost făcută publică de către activiștii mișcării StopHam Moldova, transmite Știri.md. Totul s-a întâmplat după ce un tânăr din Chișinău i-a făcut observație unui șofer care și-a parcat mașina neregulamentar, pe trotuar, în apropierea secției de poliție. Drept răspuns, tânărul a … Articolul Anchetă de serviciu la IGP după ce un polițist a fost filmat cum înjură un bărbat apare prima dată în TVC.
15:20
Cei șase suspecți, care în noapte de 24 octombrie au snopit în bătaie doi tineri, în scuarul Catedralei Mitropolitană din centrul capitalei, vor compărea pe banca acuzaților. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de la 37.500 lei la 67.500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani, scrie ZdG.md. Potrivit … Articolul Cei șase suspecți care au snopit în bătaie doi tineri, pe banca acuzaților apare prima dată în TVC.
15:10
Britanicii sunt chemați la urne pentru a decide o nouă configurație a Parlamentului londonez. Principala miză însă este legată de acordul Brexit care prevede retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 31 ianuarie, promisă de premierul Boris Johnson, aflat la sfârşit de mandat. Secţiile de votare s-au deschis joi dimineaţa în Regatul Unit pentru alegerile … Articolul Britanicii sunt chemați la urne | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:50
Instrucțiunea de utilizare a medicamentelor va fi tradusă în limba rusă și plasată pe pagina oficială a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Dacă pacientul va solicita prospectul în limba rusă, farmacistul va tipări instrucțiunea și o va oferi cumpărătorului. Anunțul a fost făcut de deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, după discuția sa în Parlament, cu autorii … Articolul Instrucțiunea de utilizare a medicamentelor – și în limba rusă | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:40
O adevărată provocare pentru profesori și elevi în anotimpurile în care se poate lucra afară! Elevii Liceului Teoretic ”Ion Luca Caragiale” din municipiul Orhei, odată cu încălzirea timpului, vor putea beneficia de avantajul unor ore în aer liber. Asta după ce profesorii în comun cu elevii din liceu au câștigat 16 mii de lei pentru amenajarea … Articolul Liceul Teoretic ”Ion Luca Caragiale” din Orhei dispune de o sală de clasă în aer liber | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:30
Un bărbat suspect că ar fi membru al unei grupări care comercializa droguri, prin aplicația Telegram, a fost reținut de procurorii PCCOCS și plasat în arest pentru 30 de zile. Oamenii legii au efectuat 7 percheziții în urma cărora au ridicat droguri în valoare de peste 300 de mii de lei. În urma investigațiilor efectuate, … Articolul Nu s-a speriat și a continuat afacerea cu droguri. Un bărbat, reținut de polițiști | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:20
În satul Mârzaci din comuna Mârzești, raionul Orhei, a început construcția drumurilor. La inaugurarea unei porțiuni de drum, care a devenit deja un simbol al începutului modernizării satului, au venit nu numai locuitorii, dar și conducerea satului și a întregii regiuni. În ciuda vremii posomorâte, această zi este totuși una plină de soare pentru locuitorii … Articolul În satul Mârzaci din raionul Orhei au început lucrările de construcție a drumurilor | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:00
Cea mai mare întreprindere de furnizare a energiei electrice, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie S.R.L și Red Union Fenosa își schimă imaginea cu noua marcă,  dar și denumirea – în „Premier Energy”. Aceeași denumire o poartă și principala companie de distribuție a energiei și gazelor naturale din România. Potrivit unui comunicat de presă al ”Premier … Articolul Gas Natural Fenosa și-a schimbat imaginea | VIDEO apare prima dată în TVC.
13:50
Republica Moldova va fi gata să primească gaze în regim revers prin coridorul Transbalcanic. Potrivit unui comunicat de presă al companiei „Moldovagaz”, lucrările de reconstrucție la Staţia de Măsurare a Gazelor din Căuşeni, prin care vor fi recepționate gazele naturale în regim revers, ar urma să fie finalizate la 20 decembrie curent. Măsura a fost … Articolul Moldova va putea primi gaze naturale prin coridorul Transbalcanic | VIDEO apare prima dată în TVC.
13:30
Curtea de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiata contestarea înaintată de democrați, privind ordonanța de începere a urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat. Un anunț în acest sens a fost făcut într-un comunicat pe pagina oficială a Procuraturii Generale. Decizia Procuraturii Generale: ”Urmare a prezentării argumentării juridice a procurorilor în fața Curții de … Articolul Curtea de Apel a respins recursul PDM în dosarul uzurpării puterii de stat | VIDEO apare prima dată în TVC.
12:50
Au folosit o companie din Republica Moldova pentru a transporta tone de cocaină din America de Sud pe continentul european. Este vorba de o grupare criminală deconspirată recent de oamenii legii. „Doi belgieni erau implicați în administrarea unei companii din Republica Moldova, care avea ca gen de activitate transportul de carne și alte produse agricole … Articolul O firmă din Moldova, implicată în trafic de droguri din America de Sud în Europa: 20 de rețineri | VIDEO apare prima dată în TVC.
12:20
Cetățenii Republicii Moldova, care muncesc legal în Federația Rusă, vor beneficia de prestații sociale. Negocierile asupra proiectului acordului respectiv urmează a fi inițiate. Componența delegației țării noastre care va participa la negocieri este stabilită într-un decret al șefului statului, care va fi publicat vineri, 13 decembrie, în Monitorul Oficial, transmite moldpres. Potrivit documentului, delegația oficială … Articolul Moldovenii care muncesc legal în Rusia vor beneficia de pensii apare prima dată în TVC.
12:00
Anunțul a fost făcut de portalul Mash.ru cu referire la surse demne de încredere. Potrivit sursei citate, actrița își continuă tratamentul într-o clinică privată, dar și într-un centru de reabilitare deja de 3 luni, însă rezultatele încă nu sunt vizibile. „Din cauza tumorii din emisfera stângă a creierului, s-au dezvoltat unele patologii. Mai întâi a fost paralizată … Articolul Presa: Zavorotniuk va rămâne paralizată pentru totdeauna apare prima dată în TVC.
11:30
Mihail Poalelungi va activa în calitate de apărător. O decizie în acest sens a fost luată, în data de 10 decembrie, de Comisia de licențiere a profesiei de avocat. Fostul președinte al Curții Constituționale și al Curții Supreme de Justiție a fost admis în profesie în baza prevederilor art. 10 alin. (2) din Legea cu … Articolul Un fost președinte al Curții Constituționale a devenit avocat apare prima dată în TVC.
11:00
Un bărbat a decedat în această dimineață în timp ce se afla la volanul automobilului său. Tragedia a avut loc în jurul orei 9:40 pe bulevardul Moscovei din sectorul Râșcani al Capitalei, transmite Știri.md. Deși la fața locului s-a deplasat un echipaj de medici, bărbatul nu a putut fi salvat. Preliminar, șoferul în vârstă de 58 … Articolul Chișinău: Un șofer a decedat în plin trafic | VIDEO apare prima dată în TVC.
10:50
Echipele de asistență medicală urgentă din Ungheni şi Ceadîr-Lunga au asistat pe data de 10 decembrie două nașteri în ambulanță. Primul caz a fost înregistrat în raionul Ungheni. Echipa AMU s-a deplasat imediat și a ajuns la locul solicitării în 13 minute. Nașterea s-a declanșat în timpul transportării la Spitalul Raional Ungheni. Datorită asistenței medicale … Articolul Două femei au născut chiar în ambulanță apare prima dată în TVC.
10:20
Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor împreună cu studenți și voluntari din capitală au efectuat în perioada mai multe vizite de studiu la șapte supermagazine, trei hipermagazine și șapte piețe din municipiile Chișinău, Orhei, Hîncești, Ungheni, Bălți și Cahul, cu scopul de a examina ghirlandele luminoase expuse în comerț. Prin urmare s-a constatat că 60% dintre … Articolul Majoritatea ghirlandelor care se vând în Moldova sunt periculoase apare prima dată în TVC.
10:00
Președintele țării, Igor Dodon, pleacă săptămâna viitoare din nou în Federația Rusă. În perioada 18-20 decembrie, șeful statului Dodon va participa la summit-ul informal al Uniunii Economice Eurasiatice și cel al Comunității Statelor Independente, scrie unimedia.info. Despre vizita de la Moscova, Igor Dodon a discutat-o în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Vasnețov, … Articolul Igor Dodon pleacă, din nou, la Moscova apare prima dată în TVC.
09:30
Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit în această seară în curtea unui bloc de locuințe, de pe strada Piața Unirea Principatelor, din sectorul Buiucani al Capitalei. La fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Buiucani pentru a stabili toate circumstanțele, scrie deschide.md. Potrivit Inspectoratului de Poliție Buiucani, în urma cercetării la … Articolul Cadavru găsit în curtea unui bloc din Chișinău apare prima dată în TVC.
09:20
În noaptea de 11 spre 12 decembrie 2019 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a organizat aplicaţii tactice de amploare într-un club de noapte de pe strada Dacia 27 din capitală. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 00:24. Prima informaţie furnizată operatorilor a fost despre un local de noapte cuprins … Articolul Incendiu într-un club de noapte din Chișinău. Au fost alertate toate serviciile de urgenţă pentru intervenţie | FOTO apare prima dată în TVC.
Ieri
20:20
Un grup de jurnaliști și deputați au promovat modul sănătos de viață în rândul tinerilor, printr-un meci de fotbal, susținând astfel recenta inițiativă – „Fotbal în școli”, lansată de Federația Moldovenească de Fotbal. Atât parlamentarii, cât și jurnaliștii, s-au arătat impresionați de participarea la meci și spun că astfel se mai detașează de problemele cotidiene. … Articolul Inițiativa „Fotbal în școli” – susținută de deputați și jurnaliști | VIDEO apare prima dată în TVC.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.