Un deținut de la Soroca s-a incendiat cu o soluție necunoscută. Ce spune Administrația Penitenciarelor

Provincial, 3 decembrie 2019 12:00

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că, în seara zilei de 29 noiembrie curent, un deținut de la Soroca s-a incendiat cu o soluție necunoscută, în formă de protest pentru imposibilitatea obținerii actului de cetățenie, informează PROVINCIAL. Potrivit ANP, funcționarii instituției au reacționat imediat pentru stingerea incendiului și înlăturarea pericolului, acordându-i asistența medicală primară. Fiind […] Post-ul Un deținut de la Soroca s-a incendiat cu o soluție necunoscută. Ce spune Administrația Penitenciarelor apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 24 ore
15:00
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) în colaborare cu Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală (MNEIN) și Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI) organizează duminică – 15 decembrie, ediția a VI-a a Târgului Național al Covorului „Covorul Dorului”, informează PROVINCIAL. Evenimentul este organizat în contextul înscrierii la 1 decembrie […] Post-ul În capitală se va organiza Târgul Național al Covorului. Subiectul ediției – scoarța de Căușeni apare prima dată în Provincial.
13:10
Un act de caritate în susținerea familiilor social vulnerabile va avea loc în raionul Orhei, informează PROVINCIAL. „Dacă ai hăinuțe pentru copii și vrei să aduci un zâmbet pe fața lor, contactează-ne! Sau dacă vrei să contribui financiar, vin-o la filmul organizat de noi”, se arată într-un mesaj al organizatorilor. Evenimentul va avea loc la […] Post-ul Acțiuni de caritate în raionul Orhei pentru susținerea familiilor social vulnerabile apare prima dată în Provincial.
12:00
O conferință finală a proiectului „Edineț – Pol de Creștere Economică în regiunea de Nord a Republicii  Moldova” finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei ”Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG) a avut loc, recent, în municipiul Edineț, informează PROVINCIAL. Evenimentul a avut scopul de a informa principalii beneficiari și grupuri interesate despre rezultatele proiectului, precum […] Post-ul Un proiect pilot desfășurat la Edineț, își încheie activitatea! apare prima dată în Provincial.
11:10
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților la un subiect al declarării averilor și intereselor personale prin deținerea simultană a calității de funcționar public în cadrul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței și a funcției publice elective de consilier al unui Consiliu sătesc din raionul Anenii Noi, în perioada […] Post-ul Un consilier din raionul Anenii Noi, în incompatibilitate de funcții apare prima dată în Provincial.
11:00
Datorită susținerii Uniunii Europene prin proiectul „Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”, Punctul teritorial de dirijare în situații excepționale a fost dotat cu o hartă digitală a situațiilor de risc din raionul Ungheni, informează PROVINCIAL. „Echipamentul a fost transmis de către vicepreședintele raionului Ungheni Vasile Lupu împreună cu echipa de implementare […] Post-ul Raionul Ungheni a beneficiat de o hartă digitală a situațiilor de risc! apare prima dată în Provincial.
10:50
Mihail Braga are 44 de ani și de 5 ani conduce o mini-fabrică de producere a brichetelor (brichet – produs de formă paralelipipedică, ovoidală etc., obținut prin presarea rumegușului rezultat din prelucrarea lemnului sau din alte materiale (paie, coji de floarea soarelui, de nucă, lemn de viță de vie etc.) care se întrebuințează ca și combustibil), […] Post-ul Producător de brichete din r.Ialoveni, despre economia verde și cum e să fii antreprenor în Moldova apare prima dată în Provincial.
10:10
La 10 decembrie curent, echipele de asistență medicală urgentă au asistat două nașteri în ambulanță, care au decurs fără complicații. Ulterior mamele și nou-născuții au fost transportați la maternitate, informează PROVINCIAL.  Primul caz a fost înregistrat în raionul Ungheni. Nașterea s-a declanșat în timpul transportării la Spitalul Raional Ungheni. „Datorită asistenței medicale calificate acordate, femeia […] Post-ul Două femei din Ungheni și Taraclia au născut în ambulanță apare prima dată în Provincial.
10:10
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat, în perioada 9-10 decembrie, în raioanele Orhei și Soroca, seminare cu referire la politica națională privind regionalizarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare, informează PROVINCIAL. Evenimentele au reunit reprezentanți ai autorităților publice locale și ai operatorilor serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din raioanele Orhei, […] Post-ul Regionalizarea serviciului de alimentare cu apă și de canalizare – analizată în raionul Orhei și Soroca apare prima dată în Provincial.
08:10
Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia, este laureat al Premiilor TRIBUNA-2019. În acest an, echipa TRIBUNA oferă premii pentru rezultatele bune obținute în alegerile locale. „Vă mulțumesc mult! Este o surpriză plăcută, nu m-am așteptat. A fost o campanie grea și, cred că, și rezultatele sunt pe măsură. S-au liniștit spiritele și mergem cu toții înainte. […] Post-ul Președintele raionului Cimișlia – premiat pentru rezultatele obținute în alegerile locale apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:10
Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a convocat o ședință a Comitetului organizatoric responsabil de pregătirea și desfășurarea sărbătorii „Iarmarocul de Crăciun”, informează PROVINCIAL. Evenimentul va avea loc la 25 decembrie, în Piața Libertății. Astfel, potrivit unui comunicat al Consiliului raional Soroca, Iarmarocul va avea următorul program:  9.30 – 15.00 – Iarmarocul de Crăciun: expoziţii de […] Post-ul La Soroca va avea loc un Iarmaroc de Crăciun apare prima dată în Provincial.
15:10
Peste 230 de detectoare de fum au fost instalate în casele oamenilor odată cu relansarea Campaniei Naţionale „O casă protejată, o viaţă salvată”, informează PROVINCIAL. Doar pe parcursul ultimei săptămâni, instalaţii de detectare a fumului au fost montate în 33 de case de locuit din localităţile Chirsova, Cazaclia şi oraşul Vulcăneşti din UTA Găgăuzia, dar […] Post-ul Peste 200 de detectoare de fum – instalate în mai multe localități apare prima dată în Provincial.
15:00
Un bărbat în vârstă de 65 de ani, originar din Bălți a fost reținut după ce a primit 15 mii de lei, bani estorcați prin șantaj de la o persoană, sub un pretext inventat că ar avea o datorie de 5000 de euro, informează PROVINCIAL.  Ofițerii Direcției de combatere a crimei organizate ai INI, polițiștii Inspectoratului de […] Post-ul Un bărbat în vârstă de 65 de ani din Bălți – riscă ani de închisoare pentru șantaj apare prima dată în Provincial.
14:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, ieri, a efectuat o vizită în raionul Ialoveni. La întrevedere cu ministrul au participat primari ai localităților raion, reprezentanți ai consiliilor raionale și locale, agenți economici, dar și locuitorii, informează PROVINCIAL. În cadrul întâlnirii, Usatîi a răspuns la întrebările cetățenilor. Acestea au ținut de plafonarea prețurilor la carburanți, infrastructura […] Post-ul Ministrul Economiei și Infrastructurii a efectuat o vizită în raionul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
13:00
Primarul satului Buțeni din raionul Hâncești, Ion Harbuz, este laureat al Premiilor TRIBUNA-2019. În acest an, echipa TRIBUNA a decis să ofere premii pentru rezultatele bune obținute în alegerile locale. „Consider că, Premiul TRIBUNA 2019 este o inițiativă bună a portalului TRIBUNA. Este o motivație pentru primari ca să muncească mai mult, pentru a fi alături […] Post-ul Primarul satului Buțeni – premiat pentru rezultatele obținute în alegerile locale apare prima dată în Provincial.
12:50
Consiliul Municipal Orhei a adoptat o decizie cu privire la structurile administrațiilor locale din țară. Aceștia au hotărât să fie plătiți din buget cu suma simbolică de 1 lei pentru participarea la fiecare ședință. Inițiativa aparține aleșilor locali ai fracțiunii Partidului Politic Șor și a fost adoptată în cadrul ședinței de ieri. „Consilierii din Orhei […] Post-ul Consilierii din Orhei au renunțat la indemnizațiile de ales local „în folosul proiectelor sociale” apare prima dată în Provincial.
12:30
Deputatul fracțiunii ACUM Platforma DA, Arina Spătaru, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la importanța proiectului de lege privind statutul municipiului Bălți, informează PROVINCIAL. În acest fel, Spătaru a declarat: „Astăzi este o zi importantă pentru locuitorii celui de-al doilea municipiu din Republica Moldova – pentru contribuabilii municipiului Bălți. La ședința Guvernului, […] Post-ul Declarație: Astăzi va fi decisă soarta proiectului de lege privind statutul mun. Bălți apare prima dată în Provincial.
12:00
Consiliul Municipal Orhei a adoptat o decizie cu privire la structurile administrațiilor locale din țară. Aceștia au hotărât să fie plătiți din buget cu suma simbolică de 1 lei pentru participarea la fiecare ședință. Inițiativa aparține aleșilor locali ai fracțiunii Partidului Politic Șor și a fost adoptată în cadrul ședinței de ieri. „Consilierii din Orhei […] Post-ul Consilierii din Orhei au renunțat la indemnizațiile de ales local! apare prima dată în Provincial.
11:30
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu și secretarii de stat pe domeniile social și asigurărilor sociale, au efectuat, ieri, o vizită de lucru în raionul Hîncești pentru a discuta cu reprezentanții autorității administrației publice locale și specialiștii din cadrul instituțiilor medicale și sociale din raion, informează PROVINCIAL. În cadrul vizitei, Viorica Dumbrăveanu s-a […] Post-ul Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – în vizită la Hîncești. Scopul! apare prima dată în Provincial.
11:20
La Cimișlia, mâine, va avea loc o Șezătoare, informează PROVINCIAL. Evenimentul se va începe la ora 17:00 și avea loc la Casa de Cultură din localitate. Doina Secrieru sursa foto: Casa de Cultură Cimișlia Post-ul O șezătoare va avea loc la Cimișlia. Detalii! apare prima dată în Provincial.
11:20
Primăria orașului Cricova anunță despre organizarea spectacolului muzical-coreografic „La noi e cîntec, joc și voie bună”. Evenimentul va avea loc la 12 decembrie, la Casa de Cultură din Cricova, cu începere de la ora 18:00. Dina Roșca Post-ul Cântec, joc și voie bună – la Cricova. Autoritățile locale oferă detalii! apare prima dată în Provincial.
10:30
Procuratura Generală anunță trimiterea pe banca acuzaților a unui cetățean din Cărpineni, raionul Hîncești, care după ce a consumat alcool și-a omorât feciorul de 18 ani, cu o armă de vânătoare cu alice. Pentru fapta comisă, procurorii au solicitat de la judecători pedepsirea tatălui potrivit legii, care prevede de la 15 la 20 ani închisoare […] Post-ul Și-a omorât fiul cu arma de vânătoare. Procurorii au trimis în judecată un bărbat din Hîncești apare prima dată în Provincial.
08:10
În orașul Rezina a fost dezvelit monumentul dedicat grănicerilor Companiei VIII Rezina și eroilor căzuți în primul război mondial, informează PROVINCIAL. Monumentul a fost ridicat inițial în 1936 și distrus în 1945. „Asociatia MONUMENTUM a reconstituit acest obiect de patrimoniu după o fotografie identificată în ziarul interbelic Cuvântul Moldovenesc și la amplasat pe locul său […] Post-ul Un monument dedicat eroilor căzuți în primul război mondial – dezvelit la Rezina (FOTO) apare prima dată în Provincial.
07:00
Primăria orașului Drochia în parteneriat cu Consiliul Raional invită la inaugurarea festivă a Pomului de Crăciun, informează PROVINCIAL. Evenimentul va avea loc duminică – 15 decembrie, începând cu ora 15:30. Doina Munteanu Post-ul Iată când va fi inaugurat Pomul de Crăciun de la Drochia! apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, vine cu o adresare către agenții economici, cetățenii și conducerea instituțiilor publice din localitate, informează PROVINCIAL.  „Mult stimați agenți economici, cetățeni, șefi ai instituțiilor publice a municipiului Hîncești, mun. Hîncești nu este doar al primăriei sau al primarului, dar este al tuturor. De aceea vin cu rugămintea către dumnevoastră, ca în […] Post-ul „Municipiul nu este doar al primăriei sau al primarului, dar este al tuturor”. Primarul de Hîncești – cu un apel! apare prima dată în Provincial.
15:30
Conducerea satului Dănceni din raionul Ialoveni invită locuitorii la un program cultural-artistic cu ocazia sărbătorilor de iarnă, informează PROVINCIAL.  „Stimați dănceneni, duminică, 15 decembrie, cu începerea de la ora 16:00, Vă invităm de la mic la mare să dăm start sărbătorilor de iarnă”, comunică Primarul de Dănceni, Victoria Butuc-Guranda. Doina Munteanu Post-ul Program cultural-artistic, la Dănceni. Primarul: „Vă invităm să dăm start sărbătorilor de iarnă” apare prima dată în Provincial.
14:40
Comisia Electorală Centrală (CEC), în ședința de astăzi, a atribuit 56 de mandate de consilier local din municipiul Chișinău, Bălți și localități din 20 de raioane. În conformitate cu regulamentul privind procedura de ridicare şi atribuire a mandatelor de consilier, consilierii aleși urmează, în termen de 30 de zile din data aprobării hotărârii de validare a mandatelor, […] Post-ul CEC a atribuit mandate de consilieri locali în 31 localități apare prima dată în Provincial.
14:10
Premierul Ion Chicu a prezidat o ședință comună a membrilor Guvernului cu președinții de raioane și primarii orașelor Chișinău și Bălți. La ședință au participat consilierii prim-ministrului și șefii unor agenții de stat, informează PROVINCIAL. Ion Chicu a felicitat conducătorii Administrațiilor Publice locale noi aleși pentru rezultatele obținute la scrutinul din 20 octombrie. „Suntem convinși […] Post-ul Ședință comună a membrilor Cabinetului de miniștri cu președinții de raioane și primari apare prima dată în Provincial.
13:00
Primarul satului Dănceni din raionul Ialoveni, Victoria Butuc-Guranda, este laureat al Premiilor TRIBUNA-2019. În acest an, echipa TRIBUNA oferă premii pentru rezultatele obținute în alegerile locale. „Vreau să vă zic că sunt plăcut surprinsă de premiul Tribuna. Mă simt onorată și mult mai motivată să muncesc pentru binele localității mele. Vă mulțumesc mult!”, a declarat […] Post-ul Primarul satului Dănceni – premiat pentru rezultatele obținute în alegerile locale apare prima dată în Provincial.
12:10
La Taraclia, ieri seara, a fost inaugurat Pomul de Crăciun. La evenimentul de inaugurare festivă a bradului și aprinderii luminițelor de sărbătoare au participat circa patru mii de oameni, se arată într-un comunicat al Partidului Șor, informează PROVINCIAL.  A fost dat startul sărbătorilor de iarnă, potrivit aceluiași comunicat, la inițiativa autorităților locale și cu sprijinul Partidului […] Post-ul La Taraclia a fost inaugurat Pomul de Crăciun (FOTO) apare prima dată în Provincial.
11:50
Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Florești, recent, a organizat un seminar practic cu participarea producătorilor de fructe din raion, informează PROVINCIAL. O informație despre starea lucrurilor în sectorul horticol al raionului, suprafețele de plantații perene înființate în raion începând cu anul 2005 pe specii, volumul de fructe recoltat, în anul 2019 și direcțiile […] Post-ul Producătorii de fructe din raionul Florești au participat la un seminar apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.