Un fost șef la SIS și CCCEC, dat afară de Filat în 2009, a fost numit director interimar la Vamă

Agora.md, 3 decembrie 2019 10:00

Noul director interimar al Serviciului Vamal a fost numit Sergiu Burduja, un fost șef adjunct la SIS. Tot el, în 2009, a condus Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (CCCEC), actualul CNA. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 12 ore
23:30
Șeful Delegației Uniunii Europene (UE) la Chișinău, Peter Michalko, dă asigurări că procesul de verificare a judecătorilor și procurorilor din R. Molodva, ce urmează a fi inițiat de autorități, va fi urmărit cu atenție de partenerii externi. Michalko specifică faptul că „mecanismul trebuie să fie proiectat în mod credibil”. Declarația a fost făcută la Cutia Neagră de la TV8.
23:30
Vlad Filat va reveni în politică. Cel puțin asta susține liderul Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Munteanu a precizat că revenirea lui Filat pe arena politică este doar o chestiune de timp. Totodată, el s-a expus și asupra eliberării fostului premier de la pușcărie.
22:20
Uniunea Salvați Basarabia va fuziona cu Partidul Liberal din Moldova. Cel puțin asta a lăsat să se înțeleagă liderul formațiunii, Valeriu Munteanu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Munteanu a precizat că pentru consolidarea dreptei unioniste nu excude fuziunea și cu un alt partid unionist, cel mai probabil fiind vorba de Partidul Liberal Democrat. 
21:20
Ex-ministrul de Interne Andrei Năstase explică de ce nu au fost pedepsiți, așa cum promitea, toți cei implicați în conflictul din 27 august 2018, când un grup de protestatari conduși de Năstase și Maia Sandu au fost alugați cu forța de la Monumentul lui Ștefan cel Mare. Potrivit fostului ministru, termenul pentru sancționare era expirat în momentul numirii procurorului general. Totuși, există materiale la Procuratura Generală în care este vizat predecesorul său, Alexandru Jizdan.
19:50
Orașul Bălți ar putea scăpa pentru totdeauna de maidanezi grație unui hipnotizator. Inedita metodă a fost anunțată de reprezentanții autorităților locale la ultima ședință a Consiliului Municipal,  care a stârnit amuzamentul atât a unor aleși locali, cât și a locuitorilor din municipiu, informează nordnews.md
19:40
Angela Merkel a fost desemnată cea mai puternică femeie din topul Forbes şi pentru anul 2019, cancelarul german ocupând această poziţie din anul 2006, cu excepţia anului 2010, când titlul a fost adjudecat de Michelle Obama, transmite mediafax.ro.
19:40
Odată cu aproprierea sărbătorilor de iarnă, fiecare localitatea din țară începe pregătirile pentru a crea o ambianță ruptă din basme pentru locuitorii ei. Decorul începe de la luminițe, la beteală, sclipici, globuri și alte tipuri de instalații, dar atmosfera cu adevărat de sărbătoare este oferită de Pomul de Crăciun. Autoritățile locale optează în fiecare an pentru o diversitate, astfel se întâlnesc brazi naturali, artificiali, cu decorațiuni variate. AGORA a selectat fotografii și a realizat o galerie cu pomii de sărbătoare din diferite localități.
Acum 24 ore
18:50
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a captat atenţia continentului cu anunţul Green New Deal, programul ecologic care are ca scop transformarea Uniunii Europene într-o regiune cu emisii de carbon zero până în 2050. Pe cât de ambiţios este, programul deja întâmpină mari dificultăţi, interne şi externe, iar Uniunea Europeană se vede pusă între ciocan şi nicovală mai mult ca oricând, relatează Digi24.ro.
18:20
Suntemîntr-o perioadă magică a anului și avem poftă de fapte bune. Astfel, din 12decembrie, cei de la Victoriabank dau start unei noi campanii generoase – enJOI. Iată ce presupune aceasta și cum poți fi și tu ajutorul lui Moș Crăciun.
18:10
Persoanele incluse în categoriile beneficiarilor de ajutor material pentru perioada rece a anului vor primi curând banii. Casa Naţională de Asigurări Sociale anunță că la 12 decembrie sumele au fost transferate către prestatorii de servicii de plată.
17:40
În cadrul ședinței GUAM, desfășurate la 12 decembrie, administrațiile vamale ale statelor membre, printre care și R. Moldova au semnat două protocoale prin care recunosc reciproc operatorii economici și cu privire la autorizarea tehnologiilor blockchain în procesul de verificare a certificatelor de origine a mărfurilor. Șefia GUAM va trece din mâinile Ucrainei, sub conducerea Azerbaidjanului în 2020.
17:10
Crăciunul și Anul Nou se asociază cu un brad împodobit frumos, o masa bogata, aromă de vin fiert, portocale și desigur un covor din lână naturală. Moale și cald, covorul marca Floare Carpet poate fi așternut la picioarele celor dragi – membrii familiei si cei mai scumpi prieteni. 
17:00
Compania Moldtelecom are un nou director general interimar. Funcția a fost preluată de Viorel Postolachi, care a fost, până acum, director de vânzări al companiei, se arată într-un comunicat al Moldtelecom. Schimbarea s-a produs la doar două săptămâni de când Mold-street anunța un alt director interimar - Piotr Mura.
16:50
Credite în sumă de aproape 1,87 de miliarde de lei au fost acordate pentru achiziționarea locuințelor în cadrul programului Prima Casă, de la lansare până în prezent. Sume contractate cu cinci bănci comerciale. Totuși, în ultimile două trimestre ale anului 2019 a fost înregistrată o scădere a sumei creditelor. Iată cum explică indicii, Ministerul Finanțelor.
16:30
Lista de cadouripentru cei dragi de sărbători este prea mare și nu vei reuși să-i faci față? Vei putea, cu LiberCard! Îți permite să faci shopping în peste 800 de magazine din țară, fără dobândă și comisioane, în rate de până la 12 luni. Acum e posibil.
16:00
 Pentru ca locuitorii capitalei să aibă posibilitatea de a sărbători și petrece timpul liber, atât în centrul orașului, cât și mai aproape de casele lor, în perioada sărbătorilor de iarnă  în sectoarele municipiului Chișinău vor fi organizate târguri de Crăciun.
15:50
Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale” va juca 3 spectacole în memoria marelui actor Mihai Curagău în decembrie, ianuarie și februarie. Toate încasările din aceste spectacole vor merge în completarea sumei de 200 mii lei, necesară pentru a instala un monument în memoria artistului în fața Teatrului unde acesta a activat.
15:50
La fiecare 40 de minute în Republica Moldova are loc o tentativă de suicid, numărul persoanelor care încearcă să-și pună capăt zilelor ajungând peste 10.000 anual, arată estimările Organizației Mondiale a Sănătății. Pentru a oferi susținere emoțională persoanelor aflate în situație critică a fost lansată prima școală online „Inimi Deschise” pentru pregătirea consilierilor voluntari.
15:10
A fost finalizată urmărirea penală în cazul a șase tineri, care au agresat doi studenți ai unui colegiu din capitală, în luna octombrie curent, în scuarul Catedralei Mitropolitane. Făptașii au fost trimiși pe banca acuzaților, anunță Procuratura Generală. 
15:00
Două sute de avocați au luat cu asalt un spital de cardiologie din Lahore, Pakistan, lovind personalul și spărgând zeci de vehicule. În timpul atacului, trei pacienți au decedat din lipsa asistenței medicale, informează Hotnews.
15:00
 „My darling missis Kronky” este o comedie burlescă și totodată dramatică, care ne oferă un adevărat miracol - miracolul credinței în oameni. Un spectacol care ne va face să privim oamenii cu alți ochi, să ne deschidem sufletul și să învățăm ceva pentru noi! Se joacă în zilele de 18 și 19 decembrie la Ginta Latină. Bilete găsiți pe iTicket.md.
14:40
Încăun comerciant intră pe lista celor care acceptă tichetele de masă sub forma cardurilor electronice VBLunch.Lanțul de restaurante de tip fast food – McDonald’s este parte din proiect și îți poate oferi un prânz delicios în baza tichetului VB Lunch.
14:10
În fiecare an, înRepublica Moldova, una din două femeii este supusă violenței domestice, iar una din trei femei nu a raportat niciodată violența și a ales să sufere. Dintoate cazurile au fost comunicate doar câteva, poliția eliberând 3.255 de ordine de restricție de urgență, în 2019, în privința agresorilorfamiliali. Datele au fost furnizate în cadrul unor audieri parlamentare. 
13:50
Două sute de avocați au luat cu asalt un spital de cardiologie din Lahore, Pakistan, lovind personalul și spărgând zeci de vehicule. În timpul atacului, trei pacienți au decedat din lipsa asistenței medicale, informează Hotnews.
13:40
Proiectul Bugetului de Stat pentru anul 2020, aprobat de Legislativ în prima lectură, le stârnește urme de îndoială deputaților din Blocul ACUM dar și foștilor miniștri din Guvernul Sandu. Fosta șefă de la Finanțe, Natalia Gavriliță,  declarat în cadrul unei conferințe de presă că există mai multe aspecte care sunt neclare în acest document. Potrivit ei, pentru lectura a doua proiectul trebuie să fie modificat, iar programele sociale propuse de fostul Cabinet de miniștri ar trebuie să fie reintroduse.
13:10
Dacă v-ați întrebat unde se grăbeau atâtea mașini de pompieri și poliție, la miezul nopții, în sectorul Botanica al capitalei, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență oferă un răspuns. În noaptea de 11 spre 12 decembrie, IGSU a organizat un exercițiu de amploare într-un club de noapte de pe strada Dacia 27 din capitală. Salvatorii au încercat să reproducă acțiunile pe care le-ar fi întreprins în cazul unui incendiu de tipul celui de la Colectiv, din România.
12:50
Instituțiile responsabile de protecţia, integrarea și informarea refugiaților vor funcționa mai bine. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanta regională a Agenției ONU pentru Refugiați, Feixas Vihé. În cadrul întrevederii, s-a făcut schimb de informații privind accesul refugiaților la servicii medicale, sociale și de ocupare în câmpul muncii pe teritoriul țării noastre, dar și impedimentele care le întâmpină în perioada de determinare a statului de refugiat.
12:40
Consilierul raional la Căușeni, Nicolai Ermurache (PL), a fost ales, pe 25 noiembrie 2019, vicepreședinte al raionului, deși numele său figurează într-o cauză penală aflată pe rol la Judecătoria Anenii-Noi, sediul Bender. El este învinuit de confecționarea, deținerea și folosirea unei diplome false de studii. Nicolae Ermurache spune că dosarul e bazat pe „aberații” și că ar fi „în totalitate fabricat”, scrie Moldova Curată.
12:40
Organizațiile neguvernamentale de media readuc în atenția deputaților din actualul Parlament proiectul de modificare și completare a șapte legi importante, care vizează direct sau indirect activitatea mass-media. Este vorba de documentul elaborat în cadrul Grupului parlamentar privind îmbunătățirea legislației mass-media și înregistrate în Parlament pe 26 iulie 2018. Subiectul nu a fost discutat până în prezent nici în cadrul comisiilor parlamentare, nici în ședințele în plen, scrie media-azi.md.
12:10
Au folosit o companie din Republica Moldova pentru a transporta tone de cocaină din America de Sud pe continentul european. Este vorba de o grupare criminală deconspirată recent de oamenii legii. 
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.