Ion Chicu: La începutul anului 2021 ar putea fi deschise două aeroporturi în Moldova, la nord şi la sud

Adevarul (Moldova), 3 decembrie 2019 09:50

Premierul Ion Chicu susţine că la începutul anului 2021 ar putea fi deschise încă două aeroporturi în Republica Moldova, la nord şi la sud. În plus, şeful cabinetului de miniştri afirmă că Aeroportul Internaţional Chişinău nu doar trebuie întors în gestiunea statului, dar trebuie dezvoltată infrastructura aeroportuară, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 15 minute
15:50
O zonă economică liberă între Republica Moldova şi Ucraina ar putea fi construită în viitor. Despre aceasta a menţionat premierul ucrainean, Oleksiy Honcharuk, în cadrul unei şedinţe cu omologul său moldovean, Ion Chicu, care se află astăzi la Kiev, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.
Acum 4 ore
12:20
Oamenii legii din Republica Moldova, Belgia şi Republica Suriname (America Latină) au destructurat o grupare criminală internaţională specializată în trafic de cocaină din America de Sud în Europa, prin intermediul unei firme din Republica Moldova, specializate în importul de orez.
Acum 6 ore
10:40
Un aranjament financiar, care va permite procurarea rezervelor de gaze naturale, în valoare de 50 de milioane de dolari, în scopul aprovizionării cu gaze naturale a Republicii Moldova, în caz de necesitate, a fost semnat miercuri, 11 decembrie, la Guvern. Documentul a fost semnat de către prim-ministrul Ion Chicu şi directorul general BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, transmite IPN.
10:10
Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, fosta prim-ministră Maia Sandu, anunţă consolidarea formaţiunii, pe care o conduce, atât la nivel central, cât şi la nivel local. Politiciana a anunţat că în curând vor fi anunţate modificări în echipa managerială a PAS şi că vor apărea „feţe noi” în cadrul partidului, transmite IPN.
10:10
Dacă în 2019 suma investiţiilor în infrastructura drumurilor era de peste patru miliarde de lei, atunci pentru anul 2020 Guvernul Chicu planifică cheltuieli ce depăşesc şase miliarde de lei pentru construcţia şi reconstrucţia drumurilor. Potrivit ministrului Finanţelor, Sergiu Puşcuţa, creşterea constituie circa 50%, transmite IPN.
10:10
Prim-ministrul Ion Chicu susţine că există cel puţin două riscuri în relaţia pe care o are Moldova cu Fondul Monetar Internaţional. Situaţiile de risc se referă la unele condiţii pe care instituţia financiară le înaintează Republicii Moldova în cadrul colaborării. Este vorba despre majorarea tarifelor interne la gaz şi lipsa de flexibilitate a FMI în raport cu intenţiile Guvernului de a face investiţii masive în infrastructură, transmite IPN.
Acum 8 ore
09:40
Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, cel care a fost delegat la Procuratura Generală pentru o perioadă de către procurorul general Alexandr Stoianoglo, anunţă că procurorii investighează acordarea de către Guvern, în anii 2014-2015, a garanţiilor de stat pentru acoperirea fraudei bancare şi devalizării Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank, transmite IPN.
09:40
Curtea de Apel Chişinău a respins ca neîntemeiată contestarea înaintată de membrii fostului Guvern, condus de Pavel Filip, privind ordonanţa de începere a urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat, transmite IPN.
09:30
Fostul preşedinte al Parlamentului, deputatul democrat Andrian Candu, susţine că Interpol nu a acceptat cerere de căutare internaţională a fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Potrivit lui Candu, cererea nu a fost acceptată pentru că dosarul în baza căruia a fost înaintată ar fi unul politic, transmite IPN.
Ieri
16:00
Centrul Naţional Anticorupţie a anunţat că a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională (INTERPOL), ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Marii Britanii despre faptul că fostul lider democrat Vlad Plahotniuc deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav. Astfel, Vlad Plahotniuc ar urma să fie căutat şi în baza celei de-a doua identităţi.
15:00
Republica Moldova va avea reprezentanţi la două probe la Jocurile Olimpice de Tineret de iarnă de la Lausanne (Elveţia), programate în perioada 9-22 ianuarie 2020, transmite IPN.
15:00
Preşedintele Consiliului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, susţine că transportatorii sunt gata să îmbunătăţească condiţiile de călătorie pentru pasageri dacă vor primi asigurări că investiţiile lor vor putea fi recuperate, transmite IPN.
10:50
Un bărbat de 45 de ani din satul din Cărpineni, Hânceşti, riscă între 15 şi 20 de ani de închisoare, după ce şi-a omorât feciorul de 18 ani, cu o armă de vânătoare cu alice.
10:50
Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, susţine că fostul lider democrat Vlad Plahotniuc a obţinut cea de-a două identitate încă în anul 2018, sub pretextul că participă la eliberarea celor doi piloţi moldoveni ţinuţi ostatici în Afganistan.
10:40
Analistul politic Vladimir Socor consideră că mecanismul „5+2”, care este implementat în procesul de reglementare transnistreană din 2005, este complet ineficient. În realitate, acesta are rolul de a bloca eventuale decizii impuse de către Rusia Republicii Moldova.
10:10
Şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, care a fost delegat de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în Procura Generală, bănuieşte că şeful PG ar avea un interes ascuns şi ar dori să-l înlăture de la conducerea Procuraturii Anticorupţie. De asemenea, Viorel Morari susţine că nu există un conflict între el şi Alexandr Stoianoglo, ci doar percepţia diferită a legislaţiei în vigoare, transmite IPN.
10:10
Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, susţine că întregul bloc ACUM trebuie să depună eforturi ca preşedintele Igor Dodon să nu mai obţină, anul viitor, când vor avea loc alegeri prezidenţiale, al doilea mandat de şef al statului. Politicianul spune că va face tot ce-i va sta în puteri ca în fruntea statului să nu rămână Igor Dodon pentru încă patru ani, transmite IPN.
10 decembrie 2019
19:40
Peste o mie de curse auto vor fi suspendate, iar unităţile de transport vor staţiona în localităţi miercuri, 11 decembrie. Acţiunea are loc în semn de protest faţă de refuzul Ministerului Economiei şi Infrastructurii de a majora tarifele la serviciile de transport, transmite IPN.
19:40
Republica Belarus este gata să oferire Republicii Moldova credite preferenţiale în procesul de construcţie a drumurilor, precum şi pentru alte proiecte reciproc avantajoase. Despre aceasta a menţionat ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministru al Finanţelor, Serghei Puşcuţa, transmite IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:30
Detectivul particular Anatolie Postică, ex-şef al Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie din cadrul MAI, susţine că deţine informaţii că fostul administrator al unei companii imobiliare din Chişinău a pus la cale „escrocherii imobiliare”. Potrivit lui, care este şi expert anticorupţie, ilegalităţile ar consta în „tăinuirea tranzacţiilor, precum şi nedeclararea veniturilor, adică eschivarea de la plata impozitelor”, transmite IPN.
12:40
Doi bărbaţi, în vârstă de 24 şi 40 de ani, şi o tânără de 19 ani, locuitori ai municipiului Chişinău, au fost reţinuţi pentru punerea în circulaţie a substanţelor psihotrope de tip PVP în proporţii deosebit de mari.
11:40
O tânără de 25 de ani suspectată de trafic de fiinţe umane a fost reţinută în flagrant delict pe Aeroportul Internaţional Chişinău, în timp ce intenţiona să părăsească Republica Moldova alături de o potenţială victimă, care de fapt era ofiţer sub acoperire.
11:40
Preşedintele Consiliului de Administraţie SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a fost invitat de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi, pentru o şedinţă de lucru ad-hoc în cadrul căreia a fost abordat subiectul furnizării gazelor naturale consumatorilor din Republica Moldova începând cu 1 ianuarie 2020.
10:40
Un grup infracţional format din moldoveni şi cehi, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, a fost demascat în urma unei operaţiuni comune între Poliţia Republicii Moldova şi Serviciul Vamal al Republicii Cehe. Cinci moldoveni au fost arestaţi în Cehia, iar patru cehi au fost trimişi în custodie de către judecător, pe baza unei propuneri a procurorului de supraveghere. Persoanele reţinute riscă închisoare până la zece ani.
10:30
Un tânăr de 22 de ani din Edineţ a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru viol, jaf şi tâlhărie, toate comise într-un interval de 30 de minute, la niciun an de la eliberarea sa din detenţie.
10:20
Fostul procuror al municipiului Chişinău Ivan Diacov declară că procurorii care se ocupau de dosarul privind frauda din sistemul bancar vor fi înlocuiţi. Potrivit lui, de dosarul respectiv de rezonanţă se vor ocupa oameni din afara sistemului Procuraturii, mai exact, foşti procurori. Ivan Diacov susţine că actualmente se poartă discuţii cu foştii procuror şi se caută soluţii pentru a-i încadra din nou în sistem, transmite IPN.
10:20
Deputatul fracţiunii PAS Sergiu Litvinenco susţine că decizia noului procuror general Alexandr Stoianoglo de a-l delega pe şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, la Procuratura Generală, este ilegală, transmite IPN.
10:00
De la lansarea Programului guvernamental „Prima Casă” şi până în prezent, prin intermediul Programului au fost procurate 3.744 locuinţe. Astfel, suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 1.873.217.781,86 lei, iar suma totală a garanţiilor - 936.608.890,93 lei.
10:00
Premierul Ion Chicu spune că există riscuri ca Republica Moldova să rămână fără gaz la începutul anului viitor, dacă Federaţia Rusă şi Ucraina nu se vor înţelege cu privire la tranzitarea gazului rusesc pe teritoriul Ucrainei. Premierul aruncă vina pentru situaţia creată inclusiv pe Guvernul condus de Maia Sandu spunând că problema respectivă trebuia rezolvată din timp, transmite IPN.
9 decembrie 2019
17:40
Circa 44 de mii de angajaţi din sectorul bugetar vor beneficia în anul 2020 de majorări salariale cuprinse între 8% şi 63%. Proiectul de lege pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost votat în primă lectură de Parlament, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.