Deficit de unele alimente. Ce mănâncă copiii din școlile și grădinițele din țară

TVC, 3 decembrie 2019 09:40

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică monitorizează anual statutul nutrițional al copiilor din grădinițe și școli. Datele ANSP arată că, pe parcursul ultimilor ani, în instituțiile preșcolare și școlare din țară a fost înregistrat un deficit de lapte, unt, carne, ouă și legume în timp ce consumul de fructe a cunoscut o îmbunătățire considerabilă, iar … Articolul Deficit de unele alimente. Ce mănâncă copiii din școlile și grădinițele din țară apare prima dată în TVC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVC

Acum o oră
12:40
Subiectul investițiilor publice în modernizarea infrastructurii rutiere a fost abordat în această dimineață la Guvern. La ședința convocată de Ion Chicu au participat doar patru miniștri: cel al Finanțelor, al Economiei și Infrastructurii, ministrul Educației, Culturii și Cercetării și ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Miniștrii au încercat să găsească soluții pentru majorarea investițiilor publice … Articolul Patru miniștri s-au întrunit într-o ședință matinală, convocată de Ion Chicu apare prima dată în TVC.
Acum 2 ore
12:10
După ce în parcul de distracții din Piața Marii Adunări Naționale a apărut o reptilă gicantică, iar mai mulți părinți s-au plâns pe o rețea de socializare, primarul Capitalei anunța azi-dimineață că vor urma mai multe demisii. Locuitorii Chișinăului se arată indignați de faptul că dinozaurul gonflabil a apărut chiar lângă pomul de Crăciun, iar … Articolul Un dinozaur uriaș, instalat în PMAN. Ion Ceban declară că vor urma mai multe demisii apare prima dată în TVC.
11:40
Un depozit de păstrarea a cărbunelui din localitatea Camencea, raionul Orhei, a luat foc. Incendiu a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 06:30, transmite Știri.md. La fața locului s-a deplasat un echipaj de salvatori și pompieri din Orhei, care ajunși au stabilit că construcția ardea cu flacără. â Pompierii au reușit să localizeze arderea … Articolul Un depozit de păstrarea cărbunelui, în flăcări la Orhei | FOTO apare prima dată în TVC.
Acum 4 ore
11:20
Consilierii raionali din Orhei au renunțat la îndemnizațiile de ales local, astfel că vor beneficia de o plată simbolică de un leu pentru fiecare ședință a Consiliului Raional. Decizia a fost adoptată cu 20 de voturi ale consilierilor Partidului Politic ȘOR, care deține majoritatea în Consiliul Raional Orhei și care a lansat această inițiativă. Consilierii … Articolul După consilierii municipali din Orhei, și cei raionali au renunțat la îndemnizațiile de ales local | FOTO apare prima dată în TVC.
Acum 24 ore
21:10
Astăzi și la Orhei a avut loc ședința ordinară a Consiliului raional, în cadrul căreia s-a votat bugetul anual pentru anul 2020. Bugetul în sumă de peste 313 milioane de lei a fost susținut de majoritatea consilierilor prezenți la ședință. Totodată, conform ordinii de zi a fost supus votului decizia cu privire la stabilirea indemnizațiilor … Articolul Consilierii raionului Orhei a votat bugetul anual pentru 2020 | VIDEO apare prima dată în TVC.
21:10
Orhei, capitala sărbătorilor de iarnă, se pregătește să deschidă cel mai mare târg de Crăciun din Moldova. După tradiție, acesta va fi amplasat în incinta parcului de divertisment OrheiLand. Echipa noastră de filmare a mers la fața locului ca să afle ce alte surprize îi mai așteaptă pe vizitatori în ziua deschiderii oficiale a sezonului … Articolul Orhei – capitala sărbătorilor de iarnă, se pregătește să deschidă cel mai mare târg de Crăciun din Moldova | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:50
Consilierul municipal din partea Partidului Politic ”ȘOR”, Valeri Klimenko, solicită, autorităților locale să întreprindă în regim de urgență măsuri care ar duce în rezultat la ordine în Piața Centrală din capitală și ar pune capăt dezmățului efectuat de funcționarii care conduc piața. La fel, alesul local a propus consilierilor municipali implementarea unui program centralizat privind … Articolul Valeriu Klimenko solicită autorităților capitalei să pună capăt dezmățului de la Piața Centrală | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:40
O grupare criminală, care falsifica şi punea în circulaţie bancnote de 200 de lei, a fost destructurată de oamenii legii. În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că suspecţii obișnuiau să efectueze plăți cu banii falși în magazine și stațiile PECO. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, au fost identificaţi trei suspecţi, cu vârste cuprinse între … Articolul Falsificau bancnote de 200 de lei și își achitau cu ele cumpărăturile | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:30
Un incendiu a izbucnit astăzi în clădirea Liceului Teoretic cu Porfil de Arte „Mihai Berezovschi” din sectorul Ciocana al capitalei. Elevii și profesorii au fost evacuați. Incendiul a fost înregistrat la ora 12:52, timp în care elevii se aflau la ore. Potrivit Ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, au luat foc niște deșeuri, iar … Articolul Un incendiu a izbucnit în clădirea unui liceu din capitală | VIDEO apare prima dată în TVC.
16:40
 Vreme ploioasă, cu temperaturi primăvăratice, prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) pentru acest sfârşit de săptămână, transmite moldpres. Conform meteorologilor, vineri şi sâmbătă, 14-15 decembrie, pe întreg teritoriul ţării, maximele termice vor ajunge până la 13 grade Celsius, ziua. În timpul nopţii, termometrele vor indica până la 6 grade, mai frig fiind tradiţional la nord. … Articolul Ce temperaturi prognozează meteorologii pentru acest sfârşit de săptămână apare prima dată în TVC.
16:00
Persoanele fizice vor putea achita online impozitele și taxele, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay. Noul serviciu electronic pentru contribuabili a fost lansat de Serviciu Fiscal de Stat (SFS), informează moldpres. Serviciul reprezintă un instrument prin care contribuabilii au posibilitate să transfere printr-o singură notă de plată suma integrală pentru achitarea tuturor impozitelor … Articolul Impozitele și taxele vor putea fi achitate online apare prima dată în TVC.
15:40
Fostul șef interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Balan, își va relua activitatea de magistrat în cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. O hotărâre în acest sens a fost adoptată la ședința de vineri, 13 decembrie, a Consiliului Superior al Magistraturii, transmite IPN. La sfârșitul lunii septembrie, CSM a admis cererea lui Gheorghe Balan de … Articolul Gheorghe Balan revine la Judecătoria Chișinău apare prima dată în TVC.
15:30
Procuratura Generală (PG) a confirmat pentru Ziarul de Gardă perchezițiile efectuate la 12 decembrie în dosarul fraudei bancare. Potrivit răspunsului oferit, perchezițiile au fost efectuate în nouă locații, inclusiv la domiciliile mai multor factori de decizie din cadrul „Victoriabank”, precum și la ex-guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, scrie ZdG.md. Potrivit Procuraturii, opt persoane au fost … Articolul Procuratura confirmă perchezițiile acasă la Drăguțanu, Politov și Ghimpu. Opt persoane au statut de bănuit apare prima dată în TVC.
15:10
Creştinii ortodocşi de stil vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Andrei. Potrivit tradiţiilor, noaptea de Sfântul Andrei este o noapte magică, când spiritele se arată lumii. În ajunul sărbătorii, gospodinele obişnuiesc să pună grâu la încolţit pe farfurioare, pentru a estima semnele anului viitor. De asemenea, fetele fac vrăji de ursită. Noaptea de Sfântul Andrei … Articolul Tradiţii şi ritualuri de Sfântul Andrei. Cum se vrăjesc fetele nemăritate | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:50
Fapte bune în ajun de sărbători. Înainte de Crăciun vă dam exemple de povești frumoase, demne de urmat. Un astfel de exemplu demonstrează elevii de la Școala Profesională Bubuieci. Aceștia au confecționat cu propriile mâini o mulțime de lumânări din ceară de albine, dar și diverse decorațiuni, pentru a le pune în vânzare în cadrul … Articolul Elevi cu mâini și suflet de aur au organizat un târg de caritate pentru un copil bolnav de leucemie | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:20
Un angajat al Poliţiei a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar de corupţie. Reţinerea a avut loc pe strada Eminescu din Capitală şi s-a încheiat cu focuri de avertisment, efectuate de mascaţii CNA. În fapt, Centrul Naţional Anticorupţie s-a sesizat în urma unui denunţ la linia naţională … Articolul Ultima oră! Împușcături în Capitală: Un polițist a fost reținut apare prima dată în TVC.
14:10
Primăria municipiului Chişinău informează că de la începutul săptămânii curente au fost evacuate 45 de gherete de pe străzile capitalei, preponderent în care erau comercializate produse de tutungerie. Acestea își desfășurau activitatea, contrar legii, în apropierea instituțiilor educaționale și medicale. Primarul general, Ion Ceban, a spus că oamenii care au lucrat în gheretele recent evacuate … Articolul Gheretele din Chișinău au început să „zboare” pe-un capăt | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:00
De săptămâna viitoare, transportatorii moldoveni vor putea beneficia de un număr suficient de autorizații de transport spre Ucraina. Anunțul a fost făcut de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, în urma unei vizite de lucru la Kiev. Potrivit unui comunicat al MEI, subiectul autorizațiilor bilaterale de transport a fost abordat în cadrul unei ședințe … Articolul Vești bune pentru transportatorii moldoveni | VIDEO apare prima dată în TVC.
Ieri
13:30
Procurorii Anticorupție au efectuat ieri, 12 decembrie, percheziții în dosarul penal privind frauda bancară. Potrivit informațiilor obținute de Ziarul de Gardă, perchezițiile ar fi fost efectuate la domiciliile fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, ex-președintei „Victoriabank”, Natalia Politov, dar și nepotul lui Mihai Ghimpu, Corneliu Ghimpu, fost prim-vicepreședinte al „Victoriabank”, scrie ZdG.md. Potrivit surselor … Articolul Frauda bancară: Percheziții la domiciliile lui Drăguțanu și Ghimpu apare prima dată în TVC.
13:10
Viitorul sediu al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău ar putea fi construit în alt loc decât pe terenul Stadionului Republican. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care spune că în discuțiile purtate la acest subiect cu ambasadorul SUA în țara noastră i-a prezentate alte patru oferte, scrie agora.md. … Articolul Dodon vrea referendum pe subiectul privind Stadionul Republican apare prima dată în TVC.
13:00
WhatsApp va înceta în curând să funcționeze pe milioane de telefoane, după ce aplicația de mesagerie a anunțat că nu va mai rula pe dispozitive mai vechi, relatează presa străină. Compania, deținută de Facebook, spune pe pagina sa de asistență care sunt smartphone-urile care nu vor mai putea accesa aplicația, susținând că schimbarea este necesară … Articolul WhatsApp va înceta să funcționeze pe milioane de telefoane apare prima dată în TVC.
12:40
Mai multe persoane s-ar putea alege cu dosare penale în virtutea sărbătorii de Sf. Andrei, pe vechi, când, conform tradiţiei, porţile caselor, în care se află fete de măritat, sunt furate. Cel puțin 15 proprietari ale porților furate s-au adresat la poliției, iar oamenii legii au pornit mai multe procese penale în baza articolului 186 … Articolul După noaptea de Sf. Andrei, mai mulți tineri se pot alege cu dosare penale. Polițiștii caută porți apare prima dată în TVC.
12:30
Autoritățile municipale evacuează gheretele amplasate în imediata apropiere de instituțiile de sănătate și cele educaționale. Conform unor martori oculari, care au postat imaginile pe grupul de Facebook „GBM”, vânzătorul unei gherete de pe strada Gheorghe Asachi din capitală, refuză să se conformeze deciziilor, și s-a baricadat în interiorul gheretei care urma să fie evacuate, scrie … Articolul Chișinău: O vânzătoare s-a baricadat într-o gheretă care trebuie evacuată. Poliția duce tratative | FOTO apare prima dată în TVC.
12:20
Șeful Î.M „Regia Autosalubritate”, Eugeniu Axentiev, are cel mai mare salariu dintre toți directorii de întreprinderi municipale. Axentiev ridică câte 45 000 de lei pe lună. Un document care conține lista cu numele și salariile directorilor întreprinderilor municipale a fost publicat de consiliera municipală de pe listele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Aliona Mandatii, scrie … Articolul Șefii întreprinderilor municipale ridică, lunar, salarii impresionante apare prima dată în TVC.
12:00
Poliţia din oraşul germantwa anunţat că cel puţin 25 de persoane au fost rănite în urma unei explozii care s-a produs vineri într-o clădire rezidenţială din localitate. Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Uwe Becker, a declarat că „nu putem exclude posibilitatea că ar putea fi mai multe victime”, scrie mediafax.ro. Autorităţile nu au oferit detalii … Articolul Explozie într-un imobil rezidenţial din Germania. Mai multe persoane, rănite apare prima dată în TVC.
11:50
Complexul Arena Chișinău va fi dat în exploatare la sfârșitul lunii aprilie a anului viitor. Potrivit ministrului economiei și infrastructurii, Anatol Usatîi, recepționarea obiectivului și darea în exploatare poate avea loc doar în momentul în care va fi asigurată funcționarea acestuia conform destinației generale și nicidecum pe părți, transmite IPN. În cadrul unei ședințe convocate … Articolul Noi termene pentru complexul Arena Chișinău. Când va fi dat în exploatare apare prima dată în TVC.
11:40
Doi soți din Râbnița, după nuntă, au descoperit că una din bancnotele oferite drept cadou era falsă. Acest lucru a devenit cunoscut după ce mirele a mers la bancă pentru a schimba banii, scrie unica.md. Casierul de la schimbul valutar a dezvăluit semne de fals, menționând că bancnota era din hârtie ce nu respectă standardul. … Articolul Doi soți din Moldova au primit bancnote false la nuntă apare prima dată în TVC.
11:30
Deși nu se pot bucura din plin de zăpadă, elevii așteaptă cu nerăbdare zilele de vacanță. Potrivit Structurii anului școlar, vacanța începe de pe 25 decembrie și va dura până pe 8 ianuarie 2020. După 15 zile de vacanță, elevii vor reveni în sălile de clasă pe 9 ianuarie, scrie Sputnik.md. După vacanța intersemestrială, 25 … Articolul Vacanța de iarnă: Când începe și câte zile va dura apare prima dată în TVC.
11:10
Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc vineri, 13 decembrie, Ziua Sfântului Andrei. În tradiția populară, această zi marchează începutul iernii, fiind cunoscută în calendarul popular sub denumirea de Sântandrei Cap-de-Iarnă, informează moldpres. Potrivit tradițiilor creștine, Sfântul Andrei este unul dintre cei doisprezece Apostoli, care a fost ales de însuşi Mântuitorul ca să predice Evanghelia. Fiul … Articolul Creștinii ortodocși de stil vechi îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei apare prima dată în TVC.
10:50
Prim-ministrul Ion Chicu a organizat în această dimineață ședința operativă a Cabinetului de miniștri pentru a face totalurile în urma vizitei de la Kiev, una din problemele principale abordate fiind asigurarea cu gaze a Republicii Moldova, informează moldpres. „Am agreat toate aspectele legate de asigurarea cu gaze a Republicii Moldova prin intermediul traseelor alternative. După … Articolul Chicu a făcut totalurile în urma vizitei de la Kiev apare prima dată în TVC.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.