Violence against women in Moldova. Facts and figures

Moldova.org, 2 decembrie 2019 21:50

The Organisation for Security and Co-operation in Europe (OSCE) launched the “Break the Silence” campaign in the Republic of Moldova and throughout Eastern and South-Eastern Europe, on the occasion of the annual 16-Day Activism Against Violence Campaign. According to the OSCE research, women who face violence in Moldova rarely contact the police. OSCE Study The study […]

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 24 ore
16:20
PE SCURT Deseori începi ziua de lucru cu o listă mare de sarcini pe care nu reușești să le faci? Lucrurile din jur îți distrag atenția, ești obosit și stresat că nu ai să le reușești să le fac pe toate, iar la sfârșitul zilei ești dezamăgit că nu ai avansat deloc în realizarea sarcinilor. […] The post Cum sporim eficiența și productivitatea la locul de muncă appeared first on Moldova.org.
14:20
PE SCURT Îți place Jamie Oliver, bucătarul englez care a devenit faimos după ce a demonstrat întregii lumi cât de ușor și frumos este să gătești? Atunci, să știi că noi avem cartea lui „Ministrul hranei sănătoase”, în care ne arată că oricine poate învăța să gătească în 24 de ore. În acest weekend am […] The post Rețeta săptămânii: ruladă Wellington din carne de vită appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT Ernest Hemingway este scriitorul care mi se asocia mereu cu un Moș Crăciun care se pricepe nemaipomenit de bine la descrieri. El era cel care prin textele sale te aducea în mijlocul unei ierni geroase și morocănoase, în timp ce afară era o arșiță insuportabilă. El este cel care a scris atât de […] The post Cartea care-ți povestește despre iubirile lui Ernest Hemingway appeared first on Moldova.org.
Ieri
10:40
PE SCURT Andaluzia este o comunitate autonomă spaniolă compusă din mai multe provincii. Conform statutului de autonomie, capitala regiunii este Sevilla, sediul Juntei. Orașele despre care, cu siguranță, nu prea ai auzit sunt Carmona, Esikha și Osuna. Acestea sunt la fel de frumoase ca celelalte orașe mari din provincie, doar că pe străzile lor de […] The post Trei orașe antice din Andaluzia, despre care nu ai auzit niciodată appeared first on Moldova.org.
09:00
PE SCURT Afară e rece, plouă, ceața e densă și bate un vânt puternic, toate aceste „stări” ale iernii ne pun la încercare imunitatea. În ultima perioadă, au crescut cazurile de infecții acute ale căilor respiratorii. Deși continuă vaccinarea antigripală a contingentelor prioritare cu risc sporit de îmbolnăvire și dezvoltare a complicațiilor postgripale, medicii ne […] The post Cum ținem gripa mai departe de noi? appeared first on Moldova.org.
14 decembrie 2019
16:30
PE SCURT În această săptămână au avut loc evenimente importante pe plan mondial și în Europa, în special. Englezii au decis soarta Brexitului, un vulcan a erupt și ucis mai mulți turiști, UE este pregătită să investească și mai mult în energia curată, iar un fost primar al Moscovei, adesea confundat în acea perioadă cu […] The post Un nou paragraf al Brexitului a fost scris. Ce s-a mai întâmplat în lume în această săptămână appeared first on Moldova.org.
15:10
PE SCURT De multe ori auzim despre punctualitatea germanilor și cât de eficient își organizează ziua de lucru. Cum sunt ei de fapt, am încercat să aflăm de la doi tineri care s-au stabilit în Berlin, Germania. Iuliana este expertă în previziuni economice, iar Marcel directorul unei companii soft. În anul 2017, cei doi s-au […] The post Doi moldoveni povestesc despre subtilitățile Berlinului appeared first on Moldova.org.
11:10
PE SCURT Ne fac sau nu banii fericiți? Timp de mai mulți ani, cercetătorii au studiat legătura dintre bani și fericire. Ei au stabilit că o casă plină cu obiecte de valoare și călătoriile scumpe nu îți garantează fericirea. Sunt multe alte lucruri importante care ne fac fericiți, spun ei, dar asta nu exclude și […] The post Cum cheltuim banii ca să ne simțim fericiți appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:40
PE SCURT În fiecare weekend, echipa Moldova.org recomandă spre lectură articole publicate de instituții de jurnaliști pe care le urmărim și a căror muncă este un exemplu bun pentru noi. Deși aceste materiale relatează niște istorii triste, totuși acestea vă vor pune pe gânduri și poate chiar vă vor face mai buni. PE LUNG TakieDela: Живучий […] The post Moldova.org recomandă: DoR, Recorder și TakieDela appeared first on Moldova.org.
13 decembrie 2019
14:30
PE SCURT Cercetătorii au descoperit noi modalități de înmulțire a anticorpilor capabili să neutralizeze virusul HIV.  Studiul poate înlătura un obstacol major în dezvoltarea unui vaccin contra HIV. „Motivul pentru care încă nu avem un vaccin contra HIV este acela că sistemul imunitar nu dorește să producă anticorpi necesari pentru a neutraliza virusul”, spune cercetătorul […] The post Cercetătorii HIV sunt pe cale de a descoperi un noi vaccin appeared first on Moldova.org.
14:20
PE SCURT În 1994, fizicianul italian Cesare Marchetti a descris o idee care a fost numită „constanta Marchetti”. El a presupus că pentru oameni întotdeauna a fost important ca drumul de la casă până la muncă să nu dureze mai mult de jumătate de oră într-o singură direcție. Influența acestui principiu asupra vieții urbane este […] The post Transportul a schimbat orașele și viața din ele. Istoria începe 800 de ani î.Hr. appeared first on Moldova.org.
12 decembrie 2019
17:00
PE SCURT Raionul Anenii Noi a înregistrat cele mai multe divorțuri în anul 2018: 446. În timp ce în același an au fost înregistrate 710 căsătorii. Totuși, cea mai mare rată a divorțului din țară o are raionul Rezina: 5,45%, în timp ce rata pentru țară este de 4,0%. Cea mai mică rată de divorț […] The post Ce trebuie să știi despre divorțurile în Moldova appeared first on Moldova.org.
16:20
PE SCURT Prejudecățile și dezinformarea cu privire la virusul imunodeficienței umane, precum și sindromul imunodeficienței dobândite, influențează  opinia multora chiar în zilele de astăzi. Dar această conversație este cu adevărat importantă – eliberează de povara tainei și te poate ajuta să găsești sprijin. De aceea, dacă ești HIV-pozitiv și dorești să-ți anunți apropiații, poți planifica […] The post Cum să-ți anunți apropiații că ești HIV pozitiv appeared first on Moldova.org.
14:40
PE SCURT Transportatorii de pasageri la nivel național au organizat al treilea protest din acest an, în Piața Marii Adunări Naționale, în care au cerut majorarea tarifelor la serviciile prestate. Peste 350 de microbuze au stat parcate timp de două ore, în fața Guvernului, jumătate din cursele regulate de pasageri și-au suspendat activitatea. Mii de […] The post Cum protestează transportatorii din alte țări și ce obțin appeared first on Moldova.org.
12:40
PE SCURT Nomadul digital este persoana care nu depinde de locul fizic de muncă și își combină activitățile cu deplasările constante în întreaga lume. Tot de ce are nevoie este un laptop, telefon, Internet și o profesie potrivită pentru munca la distanță. Dar care este istoria acestui fenomen și cum nomazii digitali schimbă lumea din […] The post Cine sunt nomazi digitali și când au devenit visul unei întregi generații? appeared first on Moldova.org.
11 decembrie 2019
18:30
PE SCURT Guvernul Chicu a aprobat o hotărâre în luna noiembrie prin care anulează reducerea de 50% la importul mașinilor hibrid. Hotărârea de Guvern urmează să ajungă și votată de Parlament. Anularea reducerii îi va bate la buzunar pe cei care-și doresc mașini cu motoare puternice. Pentru cei cu mașini modeste, diferența se va rezuma […] The post Cât costă să imporți o mașină în Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
16:10
PE SCURT Dmitri Kuzuk este un activist pentru drepturile omului și pentru persoanele cu dizabilități din Bender. De-a lungul timpului a reușit să deschidă o sală de sport destinată persoanelor cu dizabilități, a reușit să implementeze diferite proiecte prin care încearcă să combată stereotipurile. PE LUNG Cu 26 de ani în urmă, Dmitri a avut […] The post În scaun cu rotile, pentru dreputurile omului. Cum luptă Dmitri Kuzuk appeared first on Moldova.org.
14:30
PE SCURT Sanna Marin, în vârstă de 34 de ani, va deveni, săptămâna viitoare, cea mai tânără prim-ministră din istoria Finlandei. Marin va fi a treia femeie în fruntea guvernului finlandez și în același timp cea mai tânără șefă de guvern din lume, a titrat presa internațională. La momentul actual, ea este urmată de premierul […] The post Cei mai tineri premieri din lume. Republica Moldova în listă appeared first on Moldova.org.
10 decembrie 2019
19:10
PE SCURT Nadia Comăneci a rămas în istorie după ce, la 14 ani, a fost prima care a luat 10 perfect la Jocurile Olimpice. Născută în România comunistă, regimul îi interzice să părăsească țara, cu câteva excepții. Peste câțiva ani, își dă seama că nu mai vrea să trăiască în România și ajunge, pe ascuns, în […] The post Cine este Nadia Comăneci, cea care a stricat computerul olimpic cu cele mai bune rezultate appeared first on Moldova.org.
17:50
PE SCURT Acum o săptămână, o banană dintr-un magazin a fost lipită cu bandă adezivă și apoi a fost vândută cu 120.000 de dolari la un târg de artă din Miami, fiind declarată operă de artă. Denumită „Comedianul”, este o sculptură care ridiculizează, dezumflă pretențiile artei și prețurile ei. Inspirați, reprezentanți ai diferitor branduri cum ar […] The post Banana lipită de perete a inspirat oamenii la alte opere de artă appeared first on Moldova.org.
15:50
PE SCURT Cântăreața suedeză Marie Fredriksson, solista formației Roxette, a murit luni, la vârsta de 61 de ani, după o luptă de 17 ani cu cancerul. Printre hiturile trupei Roxette s-au numărat melodii precum „It Must Have Been Love”, „Listen To Your Heart”, „Spending My Time” și multe altele. Trupa a avut un succes și a […] The post Marie Fredriksson, solista formației Roxette, a murit după o luptă îndelungată cu cancerul appeared first on Moldova.org.
15:40
PE SCURT Tot mai multe companii au început să se gândească la modul în care se fabrică unele produse alimentare și să caute soluții pentru a reduce risipa de mâncare.  Ne place să vedem pe rafturile magazinelor fructe și legume perfecte, de aceleași mărimi, lucioase și parfumate. Acest lucru determină rețelele de magazine să ceară […] The post Ce fac unele companii care nu mai vor să facă risipă alimentară appeared first on Moldova.org.
13:10
PE SCURT Pe scena politică din Republica Moldova a avut loc lansarea unei noi formațiuni politice – „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”, inițiat de foștii deputați comuniști Mark Tkaciuk, Iurie Muntean, Zurab Todua și Mihail Poleanschi. Noua formațiune este una de stânga. În programul său de activitate pentru următorii cinci ani, aprobat la congresul de […] The post La ce ne putem aștepta de la partidul lui Mark Tkaciuk și Iurie Muntean appeared first on Moldova.org.
9 decembrie 2019
18:50
PE SCURT Rata de recidivă în Republica Moldova este peste 50%, ceea ce înseamnă că fiecare al doilea fost deținut revine în pușcărie. Într-o închisoare din Norvegia, s-a stabilit că rata de recidivă este de 16% (2013), cea mai mică rată din Europa. Închisoarea despre care vorbim este specială: securitatea este redusă, iar deținuții pot […] The post În închisoare, ca acasă. Cum funcționează un penitenciar cu securitate redusă din Norvegia appeared first on Moldova.org.
15:00
PE SCURT Uniunea Europeană încearcă să lupte cu plasticul care sufocă planeta, în special oceanele. În acest sens, eurodeputații au decis ca începând cu anul 2021 să interzică comercializarea și utilizarea unor obiecte precum: paiele pentru băuturi, tacâmurile și farfuriile sau bețișoarele de urechi din plastic. Scopul Parlamentului European este de a opri fluxul continuu de […] The post Plasticul de unica folosință va fi interzis definitiv în UE. Ce urmează appeared first on Moldova.org.
13:20
PE SCURT Sondajul S&P Global FinLit Survey arată că Republica Moldova ocupă locul 117 din 143 de statele lumii la capitolul alfabetizarea financiară a populației. Datele menționează că doar 27 la sută din moldovenii adulți au cunoștințe financiare de bază. La acest capitol stăm mai rău decât țări cum ar fi Tanzania, Uganda, Rusia, Columbia […] The post Cum să calculezi ce impozit pe venit ți se reține lunar? Explicăm appeared first on Moldova.org.
8 decembrie 2019
20:10
PE SCURT În fiecare weekend, echipa Moldova.org recomandă spre lectură articole publicate de instituții de jurnaliști pe care le urmărim și a căror muncă este un exemplu bun pentru noi. DOR: Câte albine moarte înseamnă o tragedie? „…Cei doi copii, fata de zece ani și băiatul de opt, și-au pus o pătură pe betonul din […] The post Moldova.org recomandă: DoR, BBC, Meduza, Dela0.ro appeared first on Moldova.org.
17:00
PE SCURT Când nu dispui de timp ca să faci plăcintele la cuptor, nu ai prea multe ingrediente și vrei să mănânci ceva gustos, plăcintele prăjite pe tigaie sunt una din soluțiile cele mai indicate. Vă propunem rețeta de plăcinte prăjite cu cartofi cruzi, „ca la mama acasă”. Se gătesc ușor și rapid, fără drojdie. […] The post Rețeta săptămânii: Plăcinte la tigaie cu cartofi cruzi appeared first on Moldova.org.
14:10
PE SCURT Decembrie este o lună în care se întocmesc bilanțuri și topuri pentru anul ce se termină, reflectând asupra a ceea ce am trăit. În cinematografie, desigur,  punctul central este gala premiilor Oscar, dar pentru că mai este timp până la următoare ediție a evenimentului care va celebra cele mai bune filme, site-urile specializate […] The post 10 cele mai bune filme din 2019 appeared first on Moldova.org.
7 decembrie 2019
18:10
PE SCURT SUA vor să folosească tehnologiile de recunoaştere facială pentru a identifica toate persoanele care intră şi ies din ţară, Vladimir Putin promulgă două legi, una numită „ împotriva Apple” și alta potrivit căreia ești declarat spion dacă distribui conținut din presa străină, Coreea de Nord a inaugurat „Orașul perfect”, iar Justin Trudeau, Emmanuel […] The post Despre baza secretă din Alpi, legile controversate din Rusia și „Orașul perfect”. Cele mai interesante știri externe pe scurt appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.