CERNOZIOMUL DIN MOLDOVA ESTE CONTAMINAT DE CHIMICAȚI

BTV, 2 decembrie 2019 18:40

Ecologiștii și oamenii de știință bat  alarma. Solul cernoziom fertil din Moldova, este contaminat cu substanțe chimice ,pesticide și îngrășăminte minerale. Populația din republică suferă de această situație deoarece  poluarea solului are un efect negativ asupra alimentelor pe care le consumăm zilnic. Experții spun că potențialul solurilor de a combate poluarea este limitat. Și spun […] Сообщение CERNOZIOMUL DIN MOLDOVA ESTE CONTAMINAT DE CHIMICAȚI появились сначала на BTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BTV

Mai mult de 2 zile în urmă
18:50
Renato Usatîi a avut o întîlnire personală cu orășenii.Întîinirea a avut loc  la data de 9 decembrie, în incinta  Primărie. Multe dintre întrebările localnicilor au abordat, problemele legate de locuințe și comunitate. Câteva întrebări au fost  legate de îmbunătățirea orașului. Locuitorii străzii Feoktistov au declarat că de mulți ani nu au avut condiții normale de […] Сообщение Renato Usatîi a ascultat cererile orășenilor și a promis că îi va ajuta появились сначала на BTV.
18:50
Pe teritoriul fostului internat de la cartierul 8, ar putea fi construite blocuri locative. Potrivit primarului, dezvoltatorul a adresat această ofertă reprezentanților administrației publice locale. O parte din apartamente din clădirile nou-construite  vor fi transmise autorităților locale, pentru a suplini fondul locuințelor sociale. Internatul, care se afla sub patronajul Ministerului Educației, și-a încetat activitatea în […] Сообщение Primăria decide ce să facă cu clădirea goală a internatului появились сначала на BTV.
18:50
Urma a aproape 30 de milioane de euro din frauda bancară și laundromatul rusesc duce la fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc. Cel puțin asta arată investigațiile anchetatorilor la această etapă. Informațiile se conțin în raportul fostului procuror general interimar Dumitru Robu, publicat de deputatul ACUM Chiril Moțpan, fost președinte al Comisiei securitate națională, apărare și […] Сообщение Raport: Câți bani din frauda bancară și laundromat au ajuns la Plahotniuc появились сначала на BTV.
18:40
Bugetul pentru 2020, adoptat de Parlament în prima lectură, este un joc, în care Republica Moldova nu a mai fost vre-o dată implicată. Potrivit expertului politic Viorel Cibotaru, acest document este ”o mare bulă de săpun”. Fostul ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița, notează că proiectul de buget prevede  o sumă imensă neacoperită, ale cărei surse […] Сообщение Expertul despre bugetul de stat 2020: «O mare bulă de săpun» появились сначала на BTV.
18:40
Cel mai des, de tiranie în familie suferă sexul slab. Potrivit ONU, aproximativ 70% dintre femeile din lume suportă violență de-a lungul vieții. Studiile realizate de organizații neguvernamentale arată că, în Moldova, fiecare al șaptelea locuitor al satului și fiecare a șasea femeie care locuiește în oraș, cel puțin o dată în viață au fost […] Сообщение Fiecare a șaptea femeie din Moldova este o victimă a violenței în familie: mulți consideră acest fapt ca ceva banal появились сначала на BTV.
18:30
La Bălți, a avut loc ultima etapă  a festivalului de cântece, la care interpreți talentați au avut șansa de a se face cunoscuți datorită calităților sale vocale. Marele Premiu din acest an a fost câștigat de Victor Lîsîi, care a participat la categoria 13-15 ani. El a devenit cel mai bun dintre cei 37 de […] Сообщение A devenit cunoscut cine a cîștigat festivalul de muzică «Steluța Bălțiului появились сначала на BTV.
18:30
La data de 8 decembrie a avut loc un eveniment inedit în satul Văratic, raionul Râșcani – Deschiderea monumentului celor Drepți între popoare, soților Gheorghe și Liuba Benea. În iulie 1941 Gheorghe Benea, preot în satul Văratic, împreună cu soția sa, preoteasa Liuba, au salvat de la moarte 26 de evrei din Duruitoare veche, Văratic […] Сообщение În satul Văratic avut loc deschiderea monumentului celor Drepți între popoare появились сначала на BTV.
18:30
Fostul prim-ministru Maia Sandu a acuzat actualul guvern, că Moldova ar putea rămâne fără gaz și energie electrică începând cu anul 2020. Potrivit Newsmaker, cu referință la Maia Sandu, negocierile cu Ucraina și România cu privire la căile alternative  de livrare sunt blocate. Moldovagaz a negat declarațiile lui Sandu, subliniind că inversul de  gaze va […] Сообщение În noul an fără gaz. Ex prim-ministra a raportat situația periculoasă creată la livrarea gazelor naturale появились сначала на BTV.
5 decembrie 2019
19:00
Pe străzile bălțene va circula troleibuzul de Crăciun. Acesta va fi decorat și iluminat cu ghirlande festive. Pentru pasagerii mici în salonul unității de transport vor fi organizate mini-spectacole și matinee. Despre acest fapt a anunțat viceprimarul de Bălți Nicolae Grigorișin în cadrul unei întâlniri în Primarie. Directorul Întreprinderii Municipale „Direcția de Troleibuze Bălți” a […] Сообщение PE STRĂZILE BĂLȚENE VA CIRCULA TROLEIBUZUL DE CRĂCIUN появились сначала на BTV.
18:40
Moaștele și icoana Sf. Matrona din Moscova au fost aduse la Catedrala Sf. Nicolae  din Bălți. Mii de oameni apelează la ea cu cereri de ajutor. Cu puțin timp înainte de moartea ei, Matrona a spus: „Veniți cu toți la  mine și povestiți-mi totul de parcă aș fi vie , despre  probleme eu o să […] Сообщение LA BĂLȚI A FOST ADUSĂ ICOANA ȘI MOAȘTELE SFINTEI MATRONA появились сначала на BTV.
2 decembrie 2019
18:30
Fundația olandeză de caritate HRIF a făcut încă un cadou bălțenilor a trimis în Bălți haine calde, pături, lenjerie de pat, cărucioare și obiecte de igienă personală. Olandezii de mai mulți ani colaborează cu asociația obștească din Bălți «Speranța», condusă de Raisa Ceremuș. Și de mulți ani ajută oamenii nevoiași. De data aceasta cadourile sunt […] Сообщение 17 FAMILII DIN BĂLțI AU PRIMIT CADOURI DE LA FUNDAțIA OLANDEZĂ появились сначала на BTV.
18:30
Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret din Bălți „CRAT” a primit un premiu de aur pentru susținerea tinerilor și promovarea ideilor. Laureații concursului național au fost premiați la Gala Premiilor Naţionale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret în Chișinău. Centrul „CRAT” a ocupat primul loc în nominația „Centrul Tineretului-2019”. Reprezentanților Centrului le-au urat noi victorii […] Сообщение CENTRUL PENTRU ADOLESCENȚI ȘI TINERET DIN BĂLȚI „CRAT” A FOST RECUNOSCUT CEL MAI BUN ÎN MOLDOVA появились сначала на BTV.
29 noiembrie 2019
16:30
Clubul de baschet Bălți Basco,a revenit în divizia superioară a Campionatului Național, prima întâlnire a avut loc  la 24 noiembrie împotriva unei echipe din Chadăr-Lunga (Chadăr-Basket). Echipa Bălți a bătut cu încredere adversarii într-un teren străin cu scorul de 97:69. Anul acesta 6 echipe se luptă pentru titlul de campioani: Speranța (Chișinău), Gamma-Sind (Cahul), Chadăr-Baschet […] Сообщение BASCHETBALIȘTII DIN BĂLȚI AU DESCHIS SEZONUL CU VICTORIE появились сначала на BTV.
16:30
Odată cu venirea  vremii reci, centru social din Bălți oferă asistență persoanelor fără un loc fix de reședință. Pe timpul sezonului de iarnă centru social și-a modificat programul de muncă deoarece este cel mai dificil moment al anului. В Бельцах бездомные спасаются от холода в социальном центре В Бельцах бездомные спасаются от холода в социальном […] Сообщение LA BĂLȚI OAMENII FĂRĂ ADĂPOST SUNT SALVAȚI DE FRIG ÎNTR-UN CENTRU SOCIAL появились сначала на BTV.
16:30
La Bălți a avut loc un forum regional al profesorilor de informatică. Organizatorul principal a fost Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologia Informației. Activitățile sale vizează promovarea inovației în inginerie și tehnologie digitală. Președintele asociației, Ion Bodrug, a menționat că profesorii din nordul Moldovei, care au luat parte la forum, vor transmite cunoștințele lor […] Сообщение PROFESORILOR LI S-A POVESTIT CUM SĂ FACĂ UN PROGRAMATOR DINTR-UN ELEV появились сначала на BTV.
16:20
În liceul teoretic Vladimir Maiakovski din Bălți au fost renovate cantina și blocul alimentar. Se pare că profesorii sunt cei mai mulțumiți de acest lucru – acum nu va trebui să coducă elevii la micul dejun și la prânz în liceul de peste drum. Reparația în sala de mese a fost făcută cu întârziere, deoarece […] Сообщение ÎNTR-UN LICEU DIN BĂLȚI A FOST RENOVATĂ CANTINA. COPIII NU MAI SUNT HRĂNIȚI ÎNTR-O ȘCOALĂ DIN APROPIERE появились сначала на BTV.
16:20
Vice-primarul Nicolai Grigorișin și reprezentanții unei comisii specializate verifică starea transportului public și modul în care transportatorii respectă obligațiile din contract. Vorbim despre starea sanitară și tehnică a microbuzelor și autobuzelor. Verificare a început în urma cererilor cetățenilor repetate către administrația orașului. Viceprimarul nu a fost mulțumit de rezultatele văzute – saloanele au fost uzate […] Сообщение NICOLAI GRIGORIȘIN A VERIFICAT STAREA RUTIERELOR ȘI A RĂMAS NEMULȚUMIT появились сначала на BTV.
27 noiembrie 2019
18:10
Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi a declarat la ședința Congresului Autorităților Locale din Moldova că impedimentele cu care se confruntă autoritățile locale să fie incluse într-o listă comună, pe care CALM să o prezinte autorităților centrale. “Este pentru prima dată când particip la astfel de evenimente. Din păcate, în 2015 – 2016, nu am putut […] Сообщение Renato Usatîi: Puterea locală trebuie să fie unită. Nu o să ne ajute nici Guvernul și nici Parlamentul появились сначала на BTV.
18:10
Primarul de Bălți, Renato Usatîi propune desființarea consiliilor raionale. El a vorbit despre aceasta la ședința Congresului Autorităților Locale, unde a declarat că structurile sunt total inutile, care nu fac decât să genereze un număr exagerat de șefi. Usatîi consideră că ar fi mult mai rezonabil dacă din banii alocați pentru salariile acestora vor fi […] Сообщение Primarul de Bălți, Renato Usatîi, propune desființarea consiliilor raionale. “Sunt niște structuri inutile” появились сначала на BTV.
18:00
Clubul din Bălți „Basco” revine în liga de top a campionatului național de baschet al Moldovei. Acest lucru a fost anunțat de vice-primarul Nicolai Grigorișin în emisiunea „Итоги недели” la posul de televiziune  BTV. Echipa a fost deja anunțată în sezon și în săptămânile următoare echipa va putea veni la meciuri cu participarea lor. Nicolai  […] Сообщение Clubul din Bălți „Basco” revine în divizionul național de baschet a Moldovei появились сначала на BTV.
18:00
În Bălți, vor crea un forum interactiv pentru toți cetățenii. Puteți deveni participant  al acestui forum pe site-ul Primăriei Bălți. Primarul din Bălți, Renato Usatii, a vorbit despre necesitatea unei actualizări complete a site-ului și a conținutului acestuia. El a menționat că programatorii vor crea două ferestre virtuale pe site prin care locuitorii din Bălți […] Сообщение La Bălți va fi creat un forum interactiv pentru toți cetățenii появились сначала на BTV.
18:00
Se va relua construcția unui nou teren de fotbal în zona lacului orașului. Acest lucru lucru a fost anunțat de către  viceprimarul din Bălți Nicolai Grigorișin. O suprafață de 110 metri lungime și 68 de metri lățime este planificatăpentru a  fi plantată cu iarbă, și dotată cu standuri pentru spectatori, iar o zonă de parcare […] Сообщение Se va relua construcția unui nou teren de fotbal lângă lacul orășenesc появились сначала на BTV.
18:00
Administrația locală intenționează să inventeze  toate proprietățile imobiliare neterminate și nefuncționale situate în Bălți. Și, de asemenea, să inspecteze clădirile abandonate, multe dintre acestea nemaifiind folosite după prăbușirea URSS. Acest lucru a fost anunțat de viceprimarul Nicolai Grigorișin. Potrivit acestuia, clădirile goale devin adesea un refugiu pentru persoanele fără adăpost și alte personalități sociale, pot […] Сообщение O comisie a primăriei din Bălți va inventaria și inspecta clădirile părăsite появились сначала на BTV.
18:00
Declarațiile, care ponegresc imaginea fostului primar de Bălți Nicolae Grigorișin și familia sa, au fost calificate de instanța de judecată fiind false. Instanța a obligat autoarea lor, Elena Rîbac, să își ceară scuze publice, lucru pe care l-a făcut prin intermediul unui site, care astăzi servește intereselor unui  partid de la guvernare din țară. De […] Сообщение Vice-primarului de Bălți și președintei Fundației «Renato Usatîi» le-au fost aduse scuze pentru calomnie появились сначала на BTV.
15:00
Turneul mixt de arte marțiale GCFC MMA (Golden Coat Fight Championship) a avut loc vineri la Kiev. Competițțiile de acest gen se extind și atrag din ce în ce mai multă atenție. În timp ce sportivii și echipele lor sărbătoreau victorii și analizau înfrângerile, organizatorii deja au anunțat următoarea etapă a competiției în care sportivii […] Сообщение Luptătorii MMA din Moldova au obținut victorii în turneele internaționale появились сначала на BTV.
26 noiembrie 2019
17:00
Mai multe camioane cu ajutorul umanitar au ajuns la Bălți. De data aceasta din Olanda, de la organizația caritabilă „HRIF”. Asociația publică „Sperantza”, datorită căreia i-a fost acordată asistența către Bălți, va distribui haine și echipamente medicale Casei Veteranilor, Centrului Evreiesc Hesed Iacov și veteranilor de război din Afganistan. Cea mai mare parte a ajutorului […] Сообщение Olandezii au trimis ajutor umanitar pentru bălțenii nevoiași появились сначала на BTV.
16:40
Prima etapă a construcției unei noi închisori în apropierea lacului orășenesc, de lângă Casa Veteranilor, se apropie de finalizare. Clădirea este proiectată pentru 650 de prizonieri. Închisoarea este construită pe locul unei clădiri vechi, al cărei scop era să fie același – reținerea prizonierilor. Construcția a început în anii 80 ai secolului trecut. Atunci această […] Сообщение Prima etapă a construcției unei noi închisori la Bălți este aproape finalizată появились сначала на BTV.
15:50
Lucrătorii rutieri au fost surprinși de frig și se grăbesc să termine reparația străzii Hotinului. Situația a fost discutată la o ședință în primărie. Viceprimarul Nicolai Grigorișin insistă asupra faptului că lucrările ar trebui finalizate în viitorul apropiat. Între timp, a început frigul, a căzut prima zăpadă. Lucrările de pe strada Hotinului  au fost suspendate, […] Сообщение Constructorii de drumuri se grăbesc cu reparațiile stradale появились сначала на BTV.
15:40
Lacul orășenesc din Bălți va fi curățat și amenajat. La o întâlnire cu tinerii, Renato Usatîi a spus că intenționează să achiziționeze câteva tone de larve de crap argintiu, pentru că este singurul tip de pește care mănâncă algele, curățând astfel apa pe cale naturală. Astfel, apele pot deveni mai curate. «Начали эту программу в […] Сообщение Primarul municipiului Bălți a lansat inițiative pentru curățarea și amenajarea lacului orășenesc появились сначала на BTV.
15:40
La stațiile terminus din Bălți vor fi instalate camere  video. În acest fel autoritățile locale intenționează să eficientizeze transportul public. Acest lucru a fost declarat de primarul orașului Bălți, Renato Usatîi în cadrul unei întîlniri cu tinerii. Bălțenii  i-au povestit primarului,  despre nerespectarea programului de trafic a microbuzelor și autobuzelor. Potrivit pasagerilor șoferii, pot aștepta […] Сообщение Inițiativele primarului pentru soluționarea problemelor transportului urban появились сначала на BTV.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.