Sydney, unul dintre cele mai poluate oraşe din lume din cauza incendiilor de vegetaţie

Radio Chisinau, 22 noiembrie 2019 10:50

Oraşul australian Sydney a fost inclus pe lista celor mai poluate zece oraşe din lume din cauza fumului degajat de incendiile puternice de vegetaţie care afectează statul New South Wales, informează Reuters, preluat de Mediafax.ro

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 4 ore
18:05
Statele Unite au expulzat "în secret" doi diplomaţi chinezi care au încercat să pătrundă într-o bază militară din statul american Virginia în luna septembrie, a relatat duminică The New York Times, preluat de Agerpres.
Acum 6 ore
17:10
Cea de-a 25-a Conferinţă asupra schimbărilor climatice desfăşurată la Madrid s-a încheiat duminică, devenind cea mai lungă din toate timpurile pe această temă având în vedere că a durat 14 zile, după cum a constatat preşedinta chiliană a conferinţei, Carolina Schmidt, citată de EFE.
16:40
Norvegia e locul unuia dintre cele mai interesante sisteme de educație din Europa. Elevii primesc note abia din clasa a șaptea, iar cine studiază tehnologia informației primește gratuit laptop. Norvegia ajunge adesea în vârful topurilor internaționale la capitolul educație. Guvernul face mari eforturi pentru a se asigura că toți copiii merg la școală indiferent unde locuiesc. Iar în locuri cu munți, fiorduri și insule, precum arhipelagul din nordul extrem, să ajungi la școală chiar e o provocare, așa cum știe și Erlend Olsen. Dar în ciuda lungului drum spre cursuri, el ajunge mereu la timp, scrie Digi24.
16:15
Sute de Moşi Crăciun şi Crăciuniţe au luat cu asalt sâmbătă străzile din New York pentru a se distra, vizita barurile şi a consuma alcool cu ocazia tradiţionalul eveniment SantaCon, care se organizează totuşi în scopuri caritabile, relatează EFE, preluat de Agerpres.
15:55
Replici în miniatură a creierului uman, dezvoltate în laborator - vorbim despre încă o graniță depășită de tehnologie. Subiectul a creat o adevarată tensiune pe site-urile de specialitate, mai ales ca proiectul s-a dezvoltat o bună perioadă de timp în secret, scrie Digi24
15:30
Muzeul Dosoftei, sau Casa Mitropolitului Dosoftei, cum mai este cunoscută, s-a redeschis publicului, vineri, după mai bine de un an de la începerea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, realizate din fonduri europene.
Acum 8 ore
15:25
Zeci de persoane au fost rănite în confruntări survenite sâmbătă seara la Beirut, printre cele mai violente de la declanşarea mişcării de contestare, în octombrie, forţele de securitate făcând uz de gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, informează duminică AFP, preluat de Agerpres.
15:05
Stadionul Naţional din Tokyo, simbolul principal al JO 2020, a fost inaugurat duminică în prezenţa premierului Japoniei Shinzo Abe, la trei ani după începerea lucrărilor şi cu şapte luni înainte de debutul întrecerilor olimpice, relatează EFE, preluat de Agerpres.
14:55
Sute de colindători şi-au dat întâlnire în capitala Moldovei, în cadrul unui festival de datini şi obiceiuri care se organizează de peste 50 de ani. Alaiurile de colindători au putut fi admirași şi pe străzile oraşului Iași.
14:30
Primăria capitalei a făcut publică lista artiștilor care vor evolua pe scena din Piața Marii Adunări Naționale în noaptea de Revelion. Printre aceștia se numără formațille Zdob și Zdub, BrioSonores, DoReDos și interpretul care a câștigat Eurovision 2009 Alexander Rybak, scrie jurnal.md
14:25
14:00
Producătorul auto francez Renault i-a oferit preşedintelui brandului Seat, Luca de Meo, funcţia de director general, a anunţat sâmbătă publicaţia spaniolă La Vanguardia, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
13:55
Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a îndemnat Germania şi alte ţări să preia dintre solicitanţii de azil direct de pe insula greacă Lesbos, informează duminică dpa, preluat de Agerpres.
13:30
Mina și Ilean Tofan din satul Cetireni, Ungheni, au fost deportați în 1949, la o vârstă înaintată, în regiunea Tomsk. Copii lor deja erau căsătoriți, pe la casele lor, iar unul dintre fii a reușit să scape de deportare, fiind student la Bălți. Au fost incluși pe lista celor ridicați la inițiativa unei vecine pe care au salvat-o de la moarte în timpul foametei, după cum povestește nepoata lor, scriitoarea Emilia Plugaru:
Acum 12 ore
13:10
Liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a prezentat scuze alegătorilor săi, duminică, pentru rezultatul foarte prost obţinut de partidul său în timpul alegerilor legislative care au avut loc joi în Regatul Unit, apărând totodată programul Partidului Laburist, informează AFP, preluat de Agerpres.
12:45
Cea de-a 25-a Conferinţă a ONU privind schimbările climatice (COP25) desfăşurată la Madrid a reuşit duminică să aprobe un document privind creşterea ambiţiilor climatice pentru 2020 şi respectarea Acordului de la Paris prin care ţările se angajează să evite ca temperatura medie a planetei să crească în acest secol cu peste 1,5 grade Celsius, relatează EFE, preluat Agerpres.
12:40
Îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani. O spune un recunoscut profesor şi cercetător de la Harvard, care conduce o echipă de 100 de oameni de știinţă. El a vorbit despre stadiul cercetărilor într-un interviu acordat postului american CBS News, preluat de Digi24.
12:30
Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade s-a produs în apropierea orașului Davao din Filipine, a informat duminică Institutului American de Geofizică (USGS), adăugând că există pagube, însă nu a fost provocat niciun tsunami, relatează Reuters, scrie Agepresl.
12:25
Echipele de scafandri, desfăşurate în jurul vulcanului White Island din insula neo-zeelandeză, nu au găsit cadavrele ultimelor două persoane date dispărute în urma erupţiei care a avut loc luni 9 decembrie, relatează duminică AFP.
12:20
Episodul 2. Primele impresii din țara ploilor. Nu știam de unde să încep dar mi-am propus să am determinarea unui om care are totul la dispoziție pentru a porni de jos și a ajunge acolo unde visează.Radio România Chișinău vă prezintă frânturi din viața unui basarabean plecat peste hotare, cu bucuriile, tristețile, dar mai ales provocările ce apar în fața celor care au luat drumul străinătății.Autor: Ina Guțu, stabilită în Marea Britanie
11:35
Emisarul SUA pentru Coreea de Nord a sosit la Seul, în încercarea de a salva negocierile cu Phenianul
11:00
Parlamentarii britanici vor vota până de Crăciun acordul de Brexit pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit cu Bruxellesul, a declarat acesta sâmbătă, conform Agerpres si Digi24, care citează agenția dpa.
10:55
Tot mai mulți americani se trezesc că sunt spionați de hackeri în propriile case. Pirații cibernetici preiau controlul sistemelor de supraveghere instalate în locuințe și le folosesc pentru a-i teroriza pe proprietari. Un bărbat din Nebraska este doar una dintre victime. Iată dialogul cu hackerul:
10:30
Un grup de lucru constituit de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale urmează să propună, timp de o lună, o listă actualizată a bolilor rare şi să evalueze costurile pentru tratament şi diagnostic, transmite IPN.
10:10
Zeci de mii de persoane au protestat, sâmbătă după-amiază, în centrul Romei, în piața San Giovanni, denunţând ascensiunea partidelor populiste de extremă-dreapta, mitinguri similare, de amploare mai mică, fiind organizate şi în alte oraşe europene, inclusiv la Londra şi Bruxelles, relatează cotidianul La Repubblica, citat de Mediafax si Digi24.
09:55
Pot arăta elevilor cum să aplice mai uşor cunoştinţele teoretice în practică, iar dascălii îşi pot dezvolta abilităţile profesionale conform tendinţelor erei digitale. Sunt concluziile expuse de profesorii participanţi la Conferinţa anuală „Succes şi performanţă în implementarea proiectelor eTwinning”. Astfel, sute de profesori din ţară în ultimii cinci ani au învăţat on-line noi metode de predare a materiei şcolare şi au făcut schimb de experienţă cu colegii lor din şcolile europene, relatează trm.md
09:45
Pasagerii unui avion al companiei Qantas au fost evacuați cu ajutorul toboganelor de urgență după ce aeronava a trebuit să se întoarcă la Sydney din cauza unei defecțiuni la sistemul hidraulic, informează agenția Reuters online, preluat de Digi24.
09:30
Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat astăzi şantierul de construcţie a drumului Chişinău-Ungheni-Sculeni. Lucrările sunt realizate în proporţie de 60% şi a mai rămas de construit tronsonul din oraşul Străşeni şi Vatra, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. Cert e că drumul era gata în proporţie de peste 60% şi în luna mai a acestui
09:20
Astăzi, în toată ţara vor cădea precipitaţii slabe. La Briceni şi Soroca se vor înregistra cinci grade, la Bălţi cu unul mai mult, iar la Orhei se vor înregistra şapte grade.
09:15
Preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Anez, a anunţat sâmbătă emiterea iminentă a unui mandat de arestare împotriva fostului preşedinte Evo Morales, refugiat în Argentina şi vizat de anchete pentru rebeliune şi terorism, notează AFP.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.