Igor Dodon, după ședința Consiliului Republican al PSRM: „Am solicitat întregii echipe să nu se lase cuprinși de euforie”

UNIMEDIA, 16 noiembrie 2019 14:40

Președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj, după ce a fost la ședința Consiliului Republican al PSRM. Acesta spune că a fost invitat de socialiști, unde a vorbit despre reușitele alegerilor locale și faptul că avem un nou Guvern.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 10 minute
10:20
Un bărbat în vârstă de 45 de ani, originar din satul Cărpineni, raionul Hâncești, și-a omorât intenționat fiul în vârstă de 18 ani, cu o armă de vânătoare cu alice, după ce între aceștia s-a iscat un conflict. Bărbatul se afla în stare de ebrietate.
Acum 30 minute
10:10
Serghei Gavajuc va asigura interimatul la Procuratura Anticorupție, după ce Viorel Morari a fost suspendat din funcție acum două zile. Informație confirmată de purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.
10:10
La doar o lună de viață, bebelușul Robert a fost diagnosticat Amiotrofie Spinală, „boala genetica numarul unu care omoară cei mai mulți bebeluși până la 2 ani”, scrie Irina Grabazei, mama lui Robert. Micuțul are o șansă la viață, însă vaccinul este unul din cele mai scumpe tratamente din lume, cu un cost de peste două milioane de dolari. Părinții lui Robert cer ajutor.
10:00
Pe numele fostului polițist de frontieră, Gheorghe Petic, a fost deschis încă un dosar penal. Despre aceasta a anunțat el însuși pe pagina sa de Facebook, menționând că respectivul dosar ar fi al 11-lea la număr.
10:00
Intrăm imediat în 2020 – ultima sută de metri pentru dezvoltarea şi testele care au loc cu noul Mercedes-Benz S-Class. Data premierei se apropie tot mai mult şi în mod tradiţional prototipurile de teste încep să fie scoase parţial de sub camuflaj, asta pentru a stârni din timp interes pentru modelul care urmează să intre în producţia de serie.
10:00
Cel puţin 250 de jurnalişti se află în spatele gratiilor la nivel mondial, pe primul loc la numărul de jurnalişti încarceraţi clasându-se China, unul dintre regimuri care tolerează prost independenţa mass-media, a deplâns miercuri un ONG pentru libertatea presei, informează AFP, transmite Agerpres.
Acum o oră
09:30
În ţara noastră s-a dezvoltat deja o tradiţie: trebuie să se întâmple lucruri grave înainte ca ceva să înceapă să se mişte din loc, să se facă ceva pentru a rezolva o problemă. De obicei după ce se întâmplă ceva grav şi neaşteptat urmează percheziții şi show-uri cu mascaţi, se arestează şi ulterior se condamnă la închisoare responsabili sau cea mai favorită opţiune – se dă vina pe guvernarea precedentă. Dar timpul trece, este de neoprit şi nu mai poate fi întors înapoi.
Acum 2 ore
09:20
Uniunea Europeană a anunţat marţi seară că în luna ianuarie va propune o nouă procedură pentru acceptarea de noi membri, răspunzând astfel opoziţiei exprimate de Franţa faţă de lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, transmite dpa.
09:00
În luna noiembrie 2019, preţurile la produsele alimentare s-au majorat cu 11,8%, în timp ce preţurile la mărfurile nealimentare au crescut cu 4,6%, iar cele la serviciile prestate populaţiei – cu 3,5%. Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), cel mai mult s-au scumpit legumele și fructele proaspete.
Acum 4 ore
08:20
Republica Moldova a fost dată exemplu de evoluție în prezentarea Rezultatelor PISA 2018 de către Angel Gurría, Secretarul general al Organizației pentru Coooperare și Dezvoltare Economică (OECD). „Îmbunătățiri remarcabile au fost mai ales în state care sunt sub media OECD, dar care își îmbunătățesc rezultatele foarte rapid: Albania, Republica Moldova, Peru și Qatar”, a spus acesta cu ocazia prezentării rezultatelor. Moldova a înregistrat al doilea cel mai mare salt în scorul la citire/lectură între 2009 și 2018, dintre toate cele 79 de state testate, iar la Științe a întrecut România, transmite edupedu.ro.
08:10
Serviciul ”InfoTrafic” al INP informează că în capitală se înregistrează ceață densă, respectiv vizibilitatea este redusă. În acest sens, șoferii sunt rugați să conducă cu prudență.
07:50
Ingerinţa rusă în alegerile americane reprezintă în continuare un obstacol în calea apropierii dintre Washington şi Moscova, dorită de Donald Trump: Casa Albă a afirmat marţi că preşedintele american a lansat un avertismentul ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care imediat a dezminţit.
07:30
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă supravegherea epidemiologică a gripei, infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) și monitorizarea circulației virusurilor gripali la nivel teritorial și național.
07:20
Noul comisar european pentru justiţie, belgianul Didier Reynders, a acuzat marţi Polonia şi Ungaria că fac paşi înapoi în privinţa standardelor democratice, în contextul unei reuniuni a Consiliului Afaceri Generale la Bruxelles în care cele două state ar urma să fie îndemnate să respecte statul de drept, relatează Reuters, citată deAgerpres.
07:10
Temperaturile vor oscila între 3 și 8 grade Celsius astăzi, pe întreg teritoriul țării, iar noaptea vor coborî până la -3 grade. Cerul va fi noros, iar în reginea de nord și centru a țării vor cădea precipitații.
Acum 12 ore
22:40
Halterofilul moldovean Nicolai Bîrliba a devenit campion mondial în cadrul competiției internaționale din Polonia, la care au participat 25 de țări. Acesta a povestit, pe pagina sa de Facebook, condițiile pe care a fost nevoit să le suporte, pentru a ajunge la Lodz, orașul în care s-a desfășurat Cupa în acest an.
22:00
NASA are proiecte foarte ambițioase, iar acum are o rachetă extem de puternică pentru a le putea duce pe toate la bun sfârșit, scrie Playtech.ro.
Acum 24 ore
21:20
Primarii și președinții de raioane au fost chemați astăzi la Guvern, pentru o întrevedere cu premierul Ion Chicu și consilierii săi, precum și cu șefii unor agenții de stat. Conducătorii APL de nivelul II au informat Cabinetul de Miniștri despre apeductele şi sistemele de canalizare neterminate sau care figurează doar în schițe de proiect, salariile neatractive pentru bugetari, drumurile proaste, lipsa elevilor şi a profesorilor în şcolile rurale, deficitul de cadre calificate în general și motivele care îi determină pe tineri să părăsească satele în care au crescut, precum și alte probleme ce nu mai suportă amânare, relatează Europa Liberă.
20:40
Decizia de eliberare din arest preventiv a cetățeanului Olandei, bănuit că ar fi violat doi copii din raionul Cahul ani la rând, confirmă, o dată în plus, cât de slab și compromis este sistemul de justiție în raport cu cazurile de abuz sexual față de copii. Aceasta este reacția Centrului Internațional La Strada Moldova.
20:00
Consiliul Superior al Magistraturii a remis Inspecției Judiciare pentru verificare scrisoarea unui grup de magistrați ai Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care s-au plâns că ar fi intimidați de unii procurori, pentru a lua anumite decizii.
18:50
Igor Dodon a comentat suspendarea șefului Procuraturii Anticorupție de către noul Procuror General, Alexandr Stoianoglo și a sugerat că asemenea „lupte au mai fost”, iar instituția condusă de Viorel Morari nu ar avea cea mai bună imagine în societate.
18:50
Acest Porsche Carrera GT a apărut în atenţia publică nu datorită istoriei pe care o are în spatele dezvoltării şi a performanţelor dinamice pe care le poate atinge, ci a „vieţii pe care a trăit-o din plin”.Produs în 2004, în prezent este scos la vânzare pentru o sumă de bani destul de generoasă, deşi are un accident în spate şi un parcurs ireal pentru un supercar, devenit deja de colecţie.
18:40
Igor Dodon a comentat suspendarea șefului Procuraturii Anticorupție de către noul Procuror General, Alexandr Stoianoglo și a sugerat că asemenea „lupte au mai fost”, iar instituția condusă de Viorel Morari nu ar avea cea mai bună imagine în societate.
17:50
Surprins la sediul PSRM, Igor Dodon a asigurat că este sănătos „tun”, după ce astăzi a fost surpins în această dimineaţă la Instituția medico-sanitară publică „Spitalul Cancelariei de Stat”, menționând că au fost efectuate niște investigații medicale de rutină, pe care le face șeful statului.
17:30
Bibliotecile publice din satele și orașele Republicii Moldova redevin adevărate centre comunitare, spații în care oamenii vin să se informeze de pe internet, să caute știri sau oferte de muncă. În ultima perioadă, la nivel global, activitatea bibliotecarilor a fost influențată de dezvoltarea noilor tehnologii, iar rolul pe care îl au într-o localitate este să facă din biblioteci - parteneri esențiali în dezvoltarea societăți, prin oferirea accesului gratuit la informare.
17:30
Justiţia rusă a condamnat marţi 11 persoane la pedepse de la 19 ani de închisoare la închisoarea pe viaţă în legătură cu atentatul din 2017 de la metroul din Sankt Petersburg, soldat cu 15 morţi, informează AFP.
17:20
Un filmuleţ cât o mie de cuvinte a fost realizat prompt astăzi pe strada Mitropolit Varlaam din Chişinău de către un pieton, întitulând-ul „Despre cum nesimțirea unora pe alții îi poate costa viața”. Imaginile arată impedimentul găsit de un echipaj de pompieri care s-ar fi aflat la datorie – o maşină care a fost parcată aiurea, una singură!
17:10
Fostul deputat al Partidului Democrat, Constantin Țuțu, a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol. Informația a fost confirmată de ofițera de presă a IGP, Mariana Bețivu.
16:50
Comisia de la Veneția a publicat Amicus Curiae Brief (Opinia scurta), adoptată în baza solicitării Curții Constituționale, pe marginea legii privind modificarile Legii procuraturii, adoptate în iulie și septembrie 2019. Modificările țin de esența procesului de numire a procurorului general și rolul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în acest proces. Această opinie a fost adoptată la 6-7 decembrie curent, în cadrul sesiunii plenare a Comisiei de la Veneția.
16:30
Judecătoria Chișinău, sediu Râșcani a respins ca fiind inadmisibilă cererea de chemare în judecată depusă de Viorel Morari împotriva Procuraturii Generale cu privire la delegare sa în PG și controlul efectuat în cadrul PA.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.