Rezervele valutare au ajuns la un nou nivel-record, graţie asistenţei UE

UNIMEDIA, 16 noiembrie 2019 10:30

Într-unmomentîncarecehiisepregătescsăaniverseze30deanidelaRevoluţiadeCatifea,careapuscapătcomunismuluişiadeclanşatoexplozieaturismuluişiaveniturilorgeneratedeaceastăactivitate,nutoţilocuitoriicapitaleiPragasebucurădeaceastăschimbare,transmiteReuters.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum o oră
13:50
Capră; Omor; Foc; Crimă; Apă; Remușcări; Presă; Lup; Sufletocardiogramă; Vierme; Iedul; Televiziune; Justiție; Cumătră; Moștenire......Ion Creangă ? ... Nuuu! Mai mult - Matei Vișniec !
13:50
George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi astăzi de Tribunalul Bucureşti, la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare, scrie Agerpres.
Acum 2 ore
13:40
Teatrul Național Eugene Ionesco anunţă pentru data de 22 decembrie ora 18:30, comedia ,,Iubirea la proști”.
13:40
Noul Mercedes-AMG G 63 vs Range Rover Sport SVR, care pe care îl trage?! Un răspuns au încercat să-l afle colegii din Marea Britanie care au pus maşinile la încercare pe un teren cu iarbă.Ambele modele erau dotate cu anvelope obişnuite, stradale, iar înainte de exerciţiile de tragere le-au fost activate setările corespunzătoare. Pentru obiectivitate au avut loc mai multe încercări.
13:30
Vineri, 20 noiembrie, ora 18:30, vino la Teatrul Național Eugene Ionesco să vezi de ce Oscar un copil de 10 ani, nu crede în Moș Crăciun, dar crede în Dumnezeu. Spectacolul „Oscar și Tanti Roz”.
13:20
O navă de acum două mii de ani, ce traversa Marea Mediterană plină de încărcături de amfore - vase mari de teracotă care erau folosite în Imperiul Roman pentru transportul vinului și uleiului de măsline, a fost descoperită în timpul unui studiu, desfășurat de către arheologi, scrie CNN.
Acum 4 ore
12:30
O dronă a armatei turce a aterizat luni în Ciprul de Nord, unde va fi staţionată, pe un fond de puternice tensiuni între Turcia şi alte ţări riverane Mediteranei de Est, pe tema exploatării zăcămintelor de hidrocarburi, transmite AFP.
12:30
Chevrolet a vândut toate exemplarele noului Corvette C8 Stingray pentru anul 2020 prin precomenzi, asta deşi startul producţiei i-a fost amânat şi va începe abia în luna februarie a anului viitor.
11:50
Protest la ședința de azi a Primăriei. Mai mulți membri ai grupului „Părinți Solidari” și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu lucrările de construcție a unei biserici pe teritoriul grădiniței nr.150 de pe str. Matei Basarab 4 din capitală. Acestea continuă deși viceprimarul Victor Chironda a promis anterior să soluționeze problema, s-au plâns protestatarii, care mai spun că enoriașii insituției de cult devin din ce în ce mai agresivi. Mai mult, în timpul orelor de program, copiii sunt aduși în mod organizat în localul respectiv, unde participă la ceremoniile oficializate.
11:50
Doi bărbați cu vârstele de 25 și 32 de ani, originari din orașul Ștefan Vodă, au fost reținuți de oamenii legii, după ce au furat din locuințe bunuri, cauzând un prejudiciu material considerabil.
11:50
Un bărbat va sta 13 ani în închisoare, după ce a ucis un drumeț pe care-l invitase în casă la el, în Tețcani-Briceni, să consume alcool. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Briceni, anunță Procuratura Generală. Inculpatul este învinuit de omor cu deosebită cruzime. Acesta va fi obligat să plătească și cheltuielile de judecată în sumă de peste 34.000 lei.
11:40
O femeie din Călărași a depus o plângere la Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, după ce în urma examinării petițiilor adresate de aceasta împotriva vecinului său au fost cercetate în mod discriminatoriu.
11:30
Constructorul aeronautic american Boeing Co va analiza dacă să oprească sau să reducă producţia de avioane 737 MAX, după ce săptămâna trecută Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a anunţat că nu va aproba reluarea zborurilor avioanelor 737 MAX înainte de 2020, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.
11:30
În perioada 13-15 decembrie curent, pe teritoriul țării s-au produs 28 de accidente rutiere, soldate cu 28 de persoane traumatizate și 5 persoane decedate.
11:30
Primarul capitalei române, Gabriela Firea, a anunțat în cadrul unui comandament pentru fluidizarea traficului, că amână cu două luni aplicarea vinietei Oxigen în București, de la 1 ianuarie la 1 martie 2020!Astfel, primele două luni din anul viitor vor fi dedicate informării cetățenilor asupra introducerii acestei taxe pentru mașinile poluante.
11:10
În aceste clipe, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, susține o conferință de presă.
11:00
Sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Alecu Russo, Bogdan Voievod, bd. Kiev şi Moscova va fi eliminat! Un anunţ în acest sens a fost făcut în această dimineaţă în cadrul şedinţei săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.
10:50
Primarul capitalei, Ion Ceban, îi cere șefului Direcției comerț și prestări servicii a Primăriei, Marcel Zambițchi, să își dea demisia. Asta după ce la Târgul de Crăciun din PMAN a fost instalat un carusel cu femei dezbrăcate, iar ulterior, lângă brad a fost adusă și o reptilă gigantică.
Acum 6 ore
10:40
Un tren marfar a fost cuprins de flăcări în apropierea localității Vulcănești, UTA Găgăuzia. Incendiul a avut loc ieri, 15 decembrie, în jurul orei 10:11.
10:40
Telescopul spaţial Cheops va fi lansat marţi de la baza Kourou din Guyana Franceză într-o misiune concepută pentru a-i ajuta pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine modul de formare a exoplanetelor, o etapă importantă dintr-un amplu program ce vizează studierea condiţiilor care ar permite apariţia formelor de viaţă extraterestre, dar şi descifrarea originilor Terrei, informează AFP.
10:30
La nordul țării, în satul Plop, Dondușeni, puteți găsi legume și pomușoare cu gust deosebit, ce sunt crescute fără utilizarea pesticidelor și îngrășămintelor chimice, iar în curând vor fi certificate eco, scrie agrobiznes.md.
10:20
Deși pe agenda ședinței tradiționale cu șefia Președinției și a Parlamentulu, la care astăzi a participat și primarul Ion Ceban, se află pregătirea capitalei de sărbătorile de iarnă, cazul privind reptila uriașă ce a apărut la Târgul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) „nu ține de un subiect ce trebuie discutat la ședința de conducere de vârf a țării”, susține Dodon.
10:10
În aceste clipe, avocata Angela Procopciuc susține o conferință de presă cu tema „Scrisoare deschisă către noul Procuror General Alexandr Stoianoglo și conducerea de vârf a țării privind ilegalitățile comise de procurorii Morari și Compan în raport un cetățean european”
10:10
Vicepreședintele Parlamentuliu AlexandruSlusarifacedeclarațiidepresă.
10:00
În cadrul noii plecări ai președintelui țării la Moscova, Igor Dodon va avea întrevedere cu șeful statului rus, Vladimir Putin, cu viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Kozak, cu factorii de decizie din cadrul Gazpromu-lui, dar și cu Patriarhul Chiril.
10:00
Transportul comercial este considerat a fi cel care are cea mai mare perspectivă de aplicare iniţială a sistemelor automatizate de conducere.Un mic startup din Silicon Valley a demonstrat asta, anunţând că finalizat cu succes prima călătorie comercială din istorie, cu un camion cu sistem autonom de conducere de nivel 4, transportând marfă pe o distanţă de puţin peste 4.500 kilometri!
09:40
Cel puţin zece persoane au murit duminică într-un nou incendiu într-o fabrică aparent ilegală din Bangladesh, unde alte 17 persoane au murit săptămâna aceasta într-un incident similar într-o altă fabrică la marginea capitalei Dacca, transmite EFE.
09:10
Șeful statului, Igor Dodon, împreună cu președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi și primarul capitalei, Ion Ceban, fac declarații de presă după ședința de lucru.
09:10
Primarul capitalei, Ion Ceban, a convocat ședința operativă a serviciilor municipale. Urmăriți live evenimentul.
08:50
Camere de supraveghere video, paturi metalice cu saltele ignifuge, baie, climatizor şi chiar muzică. Așa arată izolatorul Inspectoratului de Poliție Edineț, renovat în cadrul unui program finanțat de Uniunea Europeană. Centrul de detenție dispune de șapte celule. În arest vor putea fi plasaţi 19 persoane. Acestea vor beneficia de condiţii europene de cazare până vor ajunge în penitenciar.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.