Tăierile ilegale de pădure din România ajung pe Netflix într-un documentar/ VIDEO

Timpul, 16 noiembrie 2019 10:10

Noul documentar de pe Netflix te va ajuta să înțelegi mai bine toate problemele care se nasc din tăierile ilegale de păduri din România.Broken este un nou documentar de investigație care identifică și deconstruiește sistemele care fac produsele de consum să fie vulnerabile în fața fraudei, corupției și neglijenței, de cele mai multe ori în detrimentul sănătății și siguranței publice. Pe scurt, îți arată cât de tare ne afectează, de fapt, consumerismul și afacerile ilegale din spate.Tăierile ilegale de păduri din România au atras atenția creatorilor documentarului, astfel că un întreg episod va fi dedicat industriei lemnului de la noi din țară.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Timpul

Acum 10 minute
14:30
 Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, la 8 ani si 6 luni de inchisoare in cazul Colectiv.
Acum 30 minute
14:10
Un fost primar din satul Horodiște, raionul Dondușeni, a fost ucis de către un constean, în vârstă de 29 de ani. Potrivit poliției locale, crima s-a produs ieri, într-o gospodărie. Victima, în vârstă de 62 de ani, a decedat după mai multe lovituri în zona capului.
14:10
Deşi ne apropiem de sfârşitul lunii decembrie, meteorologii ne anunţă că, săptămâna viitoare, temperaturile din termometre vor arăta cu totul altceva.
Acum 2 ore
13:10
13:10
Turda a introdus, luni, în circulație 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene și a devenit astfel primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric. A fost înființată și o nouă societate de transport local, Transport Urban Public (TUP, al cărei acționar unic este Consiliul Local.
13:00
Acum 4 ore
12:40
Un bărbat a murit, după ce a fost victima unui accident rutier cu implicarea a două automobile și un motocultor. Tragedia a avut loc noaptea trecută, în apropierea localității Cioburciu din raionul Ștefan Vodă.
12:00
10:50
Biroul Naţional de Statistică informează, că exporturile de mărfuri realizate în luna octombrie 2019 s-au cifrat la 268,3 milioane dolari SUA, cu 12,4% mai mult, față de luna precedentă și cu 3,6% - comparativ cu luna octombrie 2018.
10:50
10:50
Acum 6 ore
10:40
09:30
După două zile și două nopți suplimentare de discuții, summitul de climă COP 25 de la Madrid s-a încheiat fără o concluzie clară.
09:20
După scrutinul local general de pe 20 octombrie 2019 în toate raioanele, cu excepția unui singur, au fost aleși președinți noi.
09:20
09:20
Chitaristul John Frusciante va reveni alături de Red Hot Chili Peppers, după ce trupa a anunţat că Josh Klinghoffer nu mai face parte din grup.
09:20
Eventualele alegeri parlamentare anticipate ar trebui să aibă loc în baza sistemului electoral proporțional, susține președintele Igor Dodon.
09:10
09:00
În perioada postului Crăciunului, care a debutat pe 14 noiembrie și se încheie în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, o parte din credincioși respectă perioada de post și din punctul de vedere al restricțiilor alimentare.  
09:00
Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că astăzi va avea loc un moment special în Parlamentul European. La Starsbourg, va avea o dezbatere despre Revoluţia din România, exact la la 30 de ani debutul acesteia la Timişoara.
09:00
În locul dragonului instalat acum două zile în Piața Marii Adunări Naționale, a apărut o nouă construcție.
09:00
După scrutinul local general de pe 20 octombrie 2019 în toate raioanele, cu excepția unui singur, au fost aleși președinți noi.
Acum 8 ore
08:30
Se spune că ochii sunt fereastra sufletului, însă cercetătorii arată că aceştia ne pot transmite mai mult decât atât. Culoarea ochilor ne poate spune ce afecţiuni suntem predispuşi să dezvoltăm de-a lungul vieţii.Oamenii de ştiinţă spun că în urma studiilor s-a dovedit că persoanele cu ochi căprui au un timp de reacţie mai dezvoltat decât persoanele cu ochi albaştri, în timp ce oamenii care au ochii verzi sunt mai predispuse să dezvolte cancer ocular.
08:20
Pentru a le răspunde celor ce mai vorbesc încă despre „actul progresist al unirii Basarabiei cu Rusia”, trebuie să facem o incursiune în perioada anilor 1812-1815, adică anii când, până la Congresul de la Viena al Sfintei Alianţe, românii mai sperau că vor rămâne totuşi împreună. 
08:20
Citind un astfel de titlu, gândul ne fuge imediat la teroarea vieţii cotidiene din Uniunea Sovietică, dar noi nu vom vorbi despre aşa ceva. Nu vom discuta despre frica de OGPU sau CEKA, nici despre teroarea marcă înregistrată a NKVD-ului stalinist şi nici despre urmaşul lor, KGB-ul.
08:20
Conştientizând că urmează să facă un an în plus, alolingvii vor avea „un stimulent concret”… 
08:20
Inculparea foştilor şi actualilor „tovarăşi” de suferinţă revoluţionară Iliescu-Voiculescu-Rus în procesul Revoluţiei române răscoleşte imagini şi amintiri. Ne ajută câteva televiziuni încă libere, care nu i-au transformat pe Dan Voiculescu şi Sebastian Ghiţă în „victime” ale represiunii procurorilor regimurilor opresive Băsescu-Iohannis. Celelalte, alea ocupate de fanii torţionarului cinstit şi cei ai fugarului inocent, trăiesc pe altă lume şi în altă realitate, n-au treabă cu România europeană a anilor 2020.Văd zilele Revoluţiei mult mai calm acum, dar cu o durere în creştere continuă. Am în minte o lozincă mare, ţinută în marş prin Capitală de doi tineri până-n 30 de ani, pe care scrie: „Copiii noştri vor fi liberi”. Tinerii aceia au acum spre 60 de ani. Sunt oare mulţumiţi de libertatea câştigată pentru ei şi copiii lor? Au crezut că Revoluţia s-a terminat în 1989 şi-au încetat să mai lupte? Sau îngroaşă „caravana” românilor plecaţi să muncească în străinătate pentru că ţara lor nu le oferă nimic din ce-au visat să aibă?!
08:10
Odată cu apropierea sărbătorilor, în multe case își fac apariția brazii, o bucurie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. În anumite cazuri, prezența bradului în casă se poate transforma într-un adevărat coșmar.Ar trebui să aducă bucurie în case, la sfârșit de an, dar pentru unii, proximitatea sa nu e deloc o fericire. Bradul de Crăciun vă poate face necazuri, pentru că este alergen. Sau, mai bine spus, mucegaiurile pe care le poartă pot declanșa o adevărată „febră a fânului” în plină lună decembrie.Rinită, tuse, senzație de sufocare, nas înfundat, ochi iritați, lacrimi sau chiar astenie, dureri toracice, tulburări de somn, toate aceste simptome pot fi cauzate de pomul de Crăciun. Evident, dacă aveți în casă un brad natural. Cauza este prezența polenului în scoarța copacului, dar și a unor mucegaiuri care se găsesc adesea pe ace și pe trunchi.
08:10
08:10
Partidul diasporei a fost lansat în Marea Britanie. Este vorba despre Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), care și-a constituit prima filială din străinătate în Anglia, la Wolverhampton.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.