Știrile din Sport, 15 Noiembrie

Jurnal TV, 15 noiembrie 2019 22:00

Ronaldo, aproape de un record istoric

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 12 ore
23:30
Дело о финансировании ПСРМ
22:30
Prezentate de Daniela Ciocanu
22:20
Rețeta zilei: Calamari gratinați la cuptor
22:20
Prezentat de Vasile Luchianu
Acum 24 ore
20:30
Fostul deputat al Partidului Democrat Constatin Țuțu a fost dat în urmărire internațională de Interpol. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de Viorel Țentiu, șeful Centrului cooperare polițienească internațională al IGP. Viorel Țentiu a declarat că autoritățile de la Chișinău au fost anunțate despre acest fapt pe 9 decembrie.
20:30
Nouă companii au depus ofertele pentru a presta servicii de dializă în Republica Moldova începând cu anul 2020. Dosarele au fost depuse la Compania Națională de Asigurări în Medicină. Contractarea lor va avea loc după adoptarea de către Parlament a Legii fodurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul viitor. În prezent, monopolul pe piața serviciilor de dializă este deținut de compania „BB-Dializă”.
20:30
După patru ședințe amânate din cauza lipsei de cvorum, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au avut astăzi o întrunire deliberativă, la care au examinat peste 30 de subiecte. Printre acestea a fost și sesizarea fostului procuror general interimar Dumitru Robu privind aducerea silită și audierea judecătorului Curții Supreme de Justiție Oleg Sternioală. Membrii CSM l-au suspendat din funcție pe Sternioală, dar NU și-au dat acordul ca el să fie reținut. Judecătorul cercetat penal pentru îmbogățire ilicită nu a putut fi găsit pentru exprimarea punctului de vedere deoarece avea telefonul deconectat.
20:30
Fostul președinte al Comisiei de anchetă privind jaful bancar Alexandru Slusari îi ia la rost pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Deputatul Blocului ACUM se arată dezamăgit că Stoianoglo spune că nu există o listă a beneficiarilor furtului miliardului, deși numele lor au fost făcute publice încă acum aproximativ două luni. Stoianogo a făcut declarațiile după ședința CSM.
20:30
„Justiția din Republica Moldova compromite drepturile copiilor victime ale traficului de persoane". Astfel au reacționat reprezentanții Centrul „La Strada” după ce Judecătoria Cahul l-a eliberat din arest preventiv pe un olandez care ar fi abuzat sexual doi copii din localitate.
20:30
O mașină de pompieri a rămas blocată la amiază pe strada Vlaicu Pârcălab din centrul capitalei din cauza unor automobile parcate neregulamentar. Autospeciala era chemată la o intervenție la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, unde se produsese un scurtcircuit. Din acest motiv, salvatorii au înlăturat mai întâi vehiculele care le stăteau în cale, iar apoi și-au continuat drumul spre ULIM.
20:20
”Poșta Moldovei” are un nou șef. Este vorba despre Vitalie Zaharia, fost director al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova. El a fost numit în funcție fără concurs, iar ”Poșta Moldovei” nu a publicat vreun comunicat despre noul conducător al instituției. Firma controlată de Vitalie Zaharia a câștigat, de-a lungul anilor, aproape 100 de contracte cu statul, de peste 42 de milioane de lei.
20:20
Integritatea corporală a premierul Ion Chicu este păzită bine. În jurul lui sunt bodyguarzi echipați cu serviete și umbrele antiglonț, fără de care nu ieșeau în stradă, până nu demult, Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu sau Pavel Filip. Imaginile cu Ion Chicu în deplină securitate au fost făcute publice pe internet. Explicația premierului este una: toți prim-miniștrii au același tratament din partea serviciului respectiv.
20:20
Alții, în speranța că vor primi cât mai curând un transplant, merg să facă dializa în România. Printre ei este și Svetlana Sert. De trei ori pe săptămână femeia face naveta la un centru de dializă din Iași.
20:20
Peste 700 de oameni din Republica Moldova sunt dependenți pentru tot restul vieții de dializă. Insuficiența renală este cauza. O boală cronică, care de cele mai multe ori este depistată tardiv, în faza terminală. O parte dintre bolnavi nu supraviețuiesc. Analizele de rutină, dar și tratamentul corect al maladiilor ar face posibil ca bolnavii să nu depindă de un "rinichi artificial", cum este aparatul de dializă.
20:20
Transplantul este șansa la o viață normală pentru pacienții cu insuficiență renală. În ultimii șapte ani, peste 90 de intervenții de acest fel au fost efectuate în Moldova. Mai multe motive stau la baza numărului mic de operații. Una dintre ele este lista de așteptare mică, de aproximativ 35 de bolnavi, din a cărei cauză compatibilitatea în cazul efectuării unui transplant este scăzută.
20:10
Alimente care pot otrăvi
18:40
Prezentat de Vasile Luchianu
18:30
Legea privind accesul la informație trebuie modificată. Este convingerea experților de la Centrul de Politici și Reforme, potrivit cărora, actul normativ adoptat în 2000 nu mai corespunde rigorilor internaționale. Amendamentele trebuie să răspundă clar la întrebarea cine poate solicita informație și cine este obligat să o ofere.
18:30
Solista formației „Roxette” Marie Fredriksson a murit la vârsta de 61 de ani. În ultimii 17 ani, cântăreața din Suedia a luptat cu o boală incurabilă. Anunțul a fost făcut de familia artistei prin intermediul unui comunicat.
18:30
„Se pare că am deblocat negocierile în privința tranzitului gazelor rusești.” Declarația a fost făcută noaptea trecută de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, după mai multe ore de discuții cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Dacă Moscova și Kievul vor semna, până pe 1 ianuarie, un nou contract de livrare a gazelor, Republica Moldova ar putea să evite o criză energetică în plină iarnă.
18:00
Prezentată de Beton și Pașa
18:00
Armistițiu total în estul Ucrainei. Este înțelegerea la care au ajuns Vladimir Zelenski și Vladimir Putin în urma summitului privind Ucraina, desfășurat la Paris. Discuțiile au durat nouă ore. În ciuda optimismului afișat în fața camerelor de luat vederi, oficialii nu au convenit asupra unor pași importanți în vederea soluționării conflictului din Donbas. Negocierile vor fi reluate peste patru luni.
16:10
Transportatorii de persoane anunță că vor organiza mâine un protest de amploare în Piața Marii Adunări Naționale, dar și în alte localități ale Republicii Moldova. Ei spun că în centrul Chișinăului vor fi aduse aproximativ 350 de vehicule, iar peste o mie de șoferi își vor suspenda cursele și vor staționa în raioane.
16:10
Cel puțin șase oameni au murit, iar alți câțiva au fost răniți în urma unui atac armat produs într-un spital din orașul Ostrava din Cehia. Un individ a intrat în clădire și a deschis focul la întâmplare.
16:10
Prezentat de Eugenia Apostu
16:00
Cinci cetățeni ai Republicii Moldova riscă până la 10 ani de pușcărie în Cehia, pentru activități ilegale pe teritoriul Uniunii Europene.
16:00
Autoritățile din Noua Zeelandă au anunțat că nu există supraviețuitori pe Insula Albă, unde un vulcan a erupt luni, omorând cinci oameni. Opt persoane sunt în continuare date dispărute.
16:00
A murit Peter Frates, americanul care a inspirat provocarea găleţii de apă cu gheaţă, cunoscută drept „Ice Bucket Challenge”. Bărbatul avea 34 de ani.
16:00
Lungmetrajul „Marriage Story” (Istoria unui mariaj) s-a clasat luni în fruntea topului producţiilor, care au primit cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur.
15:50
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, declară că șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, nu are dreptul să se opună dispozițiilor sale pentru că este un subaltern. Asta după ce Morari a contestat la Judecătoria Chișinău ordinul lui Stoianoglo privind efectuarea unui control la Procuratura Anticorupție și suspendarea sa din funcția de conducător al acesteia Totodată, astăzi au fost numiți șefii interimari ai celor două procuraturi specializate, care sunt supuse verificărilor.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.