Curtea Tverskaya din Moscova a emis un nou mandat de arestare, în lipsă, pe numele lui Vlad Plahotniuc

UNIMEDIA, 15 noiembrie 2019 19:40

Magistrații Curții Tverskaya din Moscova, Federația Rusă, au emis din nou mandat de arestare pe numele ex-liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, într-un dosar penal, intentat pentru contrabandă cu droguri de către un grup criminal organizat, scrie Tass.ru.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 15 minute
13:50
Președinta Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a o întâlnire cu Secretarul de stat parlamentar al Ministerului Agriculturii ungar, Sándor Farkas, în contextul vizitei acesteia în Ungaria.
13:50
Un angajat al Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) riscă să-și piardă funcția, după ce a muncit simultat și în calitate consilier al unui Consiliu sătesc din raionul Anenii Noi, în perioada iunie 2016 – iulie 2019.
13:50
În data de 11 decembrie, reprezentanții Fundației Est-Europene au organizat un Club de presă, în care au prezentat rezultatele proiectului „Construim punți, depășim bariere – construim punți între societatea civilă și comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului” implementat de către Fundația Est-Europeană, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia. Toată activitatea proiectului a fost raportată de către Președintele FEE și coordonatorii proiectului.
Acum o oră
13:30
Compania americană Nikola Motor, numită în cinstea lui Nikola Tesla, s-a făcut auzită pentru prima dată în urmă cu trei ani. Atunci a prezentat un camion prototip fără precedent – Nikola One – un vehicul de tip FCEV cu sistem de propulsie cu pile de combustie pe bază de hidrogen. Acesta ar fi fost precomandat de peste 7.000 de clienţi interesaţi.
13:20
În cadrul vizitei de lucru la Kiev, Prim-ministrul Ion Chicu a avut o ședință cu premierul Ucrainei, Oleksiy Honcharuk, unde au fost discutate subiecte precum tematica energetică, în special furnizarea gazelor naturale și tranzitarea acestora după data de 31 decembrie 2019, care depinde de înțelegerile între Ucraina și Rusia.
Acum 2 ore
13:00
Schimbarea Guvernului de la Chișinău a survenit într-un moment în care relația Republicii Moldova cu UE și SUA pare să se fi dezghețat. Au urmat mesaje optimiste din partea liderilor europeni și promisiuni de ajutor financiar. Care însă va fi direcția externă ulterioară a Republicii Moldova, după căderea Guvernului Sandu, am încercat să aflăm de la noul ministru de Externe, Aureliu Ciocoi.
12:20
După ce în 2016, Guvernul Filip a decis să transforme în datorie de stat creditele de urgență oferite de către Banca Națională a Moldovei (BNM) celor trei bănci care au fost lichidate, până la momentul actual, potrivit Centrului de Politici și Reforme, cetățenii Republicii Moldova au achitat 9,5% din miliardul furat.
12:20
Secţiile de votare s-au deschis joi dimineaţa în Regatul Unit pentru alegerile generale anticipate cruciale pentru ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană (UE), promisă de premierul conservator în exerciţiu Boris Johnson, informează AFP şi BBC.
12:10
Comisia Europeană a prezentat ieri Pactul Ecologic European – o foaie de parcurs menită să asigure durabilitatea economiei UE, prin transformarea provocărilor legate de climă și de mediu în oportunități în toate domeniile de politică și prin garantarea unei tranziții care să fie echitabilă pentru toți și favorabilă incluziunii tuturor.
Acum 4 ore
12:00
Un al doilea participant la omorul a doi vecini din raionul Telenești, condamnat de oamenii legii la 20 de ani închisoare, în penitenciar de tip închis.
11:50
Caz tragic în capitală. Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, s-a stins din viață la volan, în timp ce conducea mașina, în urma unui stop cardiac. Incidentul a avut loc astăzi pe bulevardul Moscova din sectorul Râșcani al capitalei.
11:40
Aveți experiență de instruire a copiilor și sunteți convinși că Tehnologia Informației și Comunicațiile (TIC) reprezintă domeniul viitorului? Vă doriți să aduceți în comunitatea locală oportunități de a studia robotică, programare, matematică distractivă sau alte activități pentru dezvoltarea competențelor digitale? Vă invităm să deveniți parteneri Tekwill!
11:30
Fosta prim-ministră este surprinsă de declarația procurorului general, care spune că niciun raport Kroll privind furtul miliardului nu prezintă numele beneficiarilor finali. „Sunt Plahotniuc, Șor, Platon și Filat”, a declarat Maia Sandu, la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnaltv.
11:20
Mihail Poalelungi, care a demisionat din funcția de președinte al Curții Constituționale în iunie 2019 după schimbarea puterii de la Chișinău, va fi avocat. O decizie în acest sens a fost luată, în data de 10 decembrie, de Comisia de licențiere a profesiei de avocat. Fostul președinte al Curții Constituționale și al Curții Supreme de Justiție a fost admis în profesie în baza prevederilor art. 10 alin. (2) din Legea cu privire la avocatură, potrivit Bizlaw.md.
11:00
Ed Sheeran a fost numit artistul deceniului de organizaţia britanică Official Charts Company, relatează miercuri Press Association, citează Agerpres.
11:00
BMW Group îşi extinde orizontul de conectivitate perfectă în automobilele sale prin introducerea Android Auto cu începere de la jumătatea anului 2020.Android Auto, cel mai nou serviciu digital şi centrat pe utilizator disponibil la BMW, va permite clienţilor să-şi conecteze wireless smartphone-urile Android la automobil şi, prin aceasta, să se bucure de acces la informaţii utile precum destinaţii sugerate şi întâlniri viitoare atunci când este nevoie.
10:50
Oamenii legii au identificat și plasat în arest un membru al unei grupări criminale, specializate în trafic de droguri anihilate încă în luna noiembrie. Acesta a creat un nou grup pe aplicația Telegram și vindea în continuare droguri de tip PVP (sare).
10:40
În aceste clipe are loc un briefing de presă, organizat de Inspectoratul General de Investigații, cu privire la operațiunea de destructurare a unei rețele de traficanți de droguri care transportau cocaină din America de Sud spre Europa.
10:30
Pe 10 decembrie curent, echipele de asistență medicală urgentă au asistat două nașteri în ambulanță, care au decurs fără complicații. Ulterior mamele și nou-născuții au fost transportați la maternitate.
10:30
Cei doi piloţi ai unui elicopter militar Mi-28, care s-a prăbuşit miercuri noaptea spre joi în regiunea Krasnodar din Rusia, şi-au pierdut viaţa, informează Ministerul Apărării de la Moscova, citat de EFE.
10:20
SA „Moldovagaz” a reușit să realizeze prima alternativă de aprovizionare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor Republicii Moldova. Conducta magistralei va asigura cu gaze naturale circa 700 de mii de consumatori din țară, în cazul în care există incertitudinea tranzitului gazelor naturale prin rețeaua de transport gaze a Ucrainei.
10:20
O aşa-zis operă de artă, botezată „Comedian” şi gândită de artistul italian Maurizio Cattelan – o simplă banană lipită cu bandă adezivă pe un perete de culoare albă – a fost evaluată la nu mai puţin de 120.000 de dolari şi a fost scoasă la vânzare de Art Basel Miami acum câteva zile.Valorând cât alte zeci de mii de banane, această lucrare a trezit interesul publicului şi a ajuns unul dintre cele mai folosite motive, inclusiv în glumele de pe reţelele de socializare.
Acum 6 ore
10:00
Printre punctele care le investighează procurorii în cadrul dosarului furtului miliardului este și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) de către Avia Invest în perioada anului 2013. Potrivit șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, se verifică versiunea că banii furați din BEM se aflau în aeroport. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.
09:30
Șeful suspendat al Procuraturii Anitcorupție, Viorel Morari, neagă declarațiie procurorul general adjunct, Ruslan Popov, precum că a refuzat să ofere acces în dosarul furtului miliardului Procuraturii Generale.
08:40
Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morrai, susține că Veacelsav Platon a fost vizitat de procurori în Penitenciarul nr.13 pentru ca acesta să facă declarații în dosarul furtului miliardului. Potrivit lui Morari, omul de afaceri nu a spus nimic despre implicarea lui Plahotniuc în devalizarea sistemului bancar.
Acum 8 ore
08:00
În noapte de 11 spre 12 decembrie 2019 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a organizat aplicaţii tactice de amploare într-un club de noapte de pe strada Dacia 27 din capitală. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 00:24. Prima informaţie furnizată operatorilor a fost despre un local de noapte cuprins de flăcări, dar şi despre multiple victime care se aflau în interior. La faţa locului au fost alertate toate serviciile de urgenţă pentru intervenţie în situaţii excepționale.
07:40
Președintele țării, Igor Dodon, pleacă săptămâna viitoare din nou în Federația Rusă. În perioada 18-20 decembrie, șeful statului Dodon va participa la summit-ul informal al Uniunii Economice Eurasiatice și cel al Comunității Statelor Independente.
07:20
Greta Thunberg, activista suedeză pentru mediu în vârstă de doar 16 ani, a fost desemnată de către revista Time drept „Omul Anului” („Person of the Year”),informează CNN.
07:10
Temperaturile vor oscila între 2 și 7 grade Celsius astăzi, pe întreg teritoriul țării, iar noaptea vor coborî până la -3 grade. Cerul va fi noros, iar precipitații nu se prevăd.
Acum 24 ore
21:50
Corina Crețu, membră a Parlamentului European, a obținut titlul onorific Doctor Honoris Causa al ASEM. Evenimentul a avut loc astăzi, în cadrul ședinței festive a Senatului Academiei de Studii Economice.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.