Primarul capitalei, Ion Ceban, vizitat de ambasadorul SUA la Chișinău: „Am convenit să construim o platformă de comunicare permanentă”

UNIMEDIA, 15 noiembrie 2019 18:50

De la validarea mandatului de primar al capitalei, Ion Ceban a avut mai multe întâlniri cu ambasadorii acreditați la Chișinău. Astăzi, edilul s-a văzut cu Excelența Sa, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
09:30
În ţara noastră s-a dezvoltat deja o tradiţie: trebuie să se întâmple lucruri grave înainte ca ceva să înceapă să se mişte din loc, să se facă ceva pentru a rezolva o problemă. De obicei după ce se întâmplă ceva grav şi neaşteptat urmează percheziții şi show-uri cu mascaţi, se arestează şi ulterior se condamnă la închisoare responsabili sau cea mai favorită opţiune – se dă vina pe guvernarea precedentă. Dar timpul trece, este de neoprit şi nu mai poate fi întors înapoi.
Acum o oră
09:20
Uniunea Europeană a anunţat marţi seară că în luna ianuarie va propune o nouă procedură pentru acceptarea de noi membri, răspunzând astfel opoziţiei exprimate de Franţa faţă de lansarea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, transmite dpa.
09:00
În luna noiembrie 2019, preţurile la produsele alimentare s-au majorat cu 11,8%, în timp ce preţurile la mărfurile nealimentare au crescut cu 4,6%, iar cele la serviciile prestate populaţiei – cu 3,5%. Potrivit Biroului Național de Statistică (BNS), cel mai mult s-au scumpit legumele și fructele proaspete.
Acum 2 ore
08:20
Republica Moldova a fost dată exemplu de evoluție în prezentarea Rezultatelor PISA 2018 de către Angel Gurría, Secretarul general al Organizației pentru Coooperare și Dezvoltare Economică (OECD). „Îmbunătățiri remarcabile au fost mai ales în state care sunt sub media OECD, dar care își îmbunătățesc rezultatele foarte rapid: Albania, Republica Moldova, Peru și Qatar”, a spus acesta cu ocazia prezentării rezultatelor. Moldova a înregistrat al doilea cel mai mare salt în scorul la citire/lectură între 2009 și 2018, dintre toate cele 79 de state testate, iar la Științe a întrecut România, transmite edupedu.ro.
08:10
Serviciul ”InfoTrafic” al INP informează că în capitală se înregistrează ceață densă, respectiv vizibilitatea este redusă. În acest sens, șoferii sunt rugați să conducă cu prudență.
Acum 4 ore
07:50
Ingerinţa rusă în alegerile americane reprezintă în continuare un obstacol în calea apropierii dintre Washington şi Moscova, dorită de Donald Trump: Casa Albă a afirmat marţi că preşedintele american a lansat un avertismentul ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care imediat a dezminţit.
07:30
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) continuă supravegherea epidemiologică a gripei, infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecțiilor respiratorii acute severe (SARI) și monitorizarea circulației virusurilor gripali la nivel teritorial și național.
07:20
Noul comisar european pentru justiţie, belgianul Didier Reynders, a acuzat marţi Polonia şi Ungaria că fac paşi înapoi în privinţa standardelor democratice, în contextul unei reuniuni a Consiliului Afaceri Generale la Bruxelles în care cele două state ar urma să fie îndemnate să respecte statul de drept, relatează Reuters, citată deAgerpres.
07:10
Temperaturile vor oscila între 3 și 8 grade Celsius astăzi, pe întreg teritoriul țării, iar noaptea vor coborî până la -3 grade. Cerul va fi noros, iar în reginea de nord și centru a țării vor cădea precipitații.
Acum 12 ore
22:40
Halterofilul moldovean Nicolai Bîrliba a devenit campion mondial în cadrul competiției internaționale din Polonia, la care au participat 25 de țări. Acesta a povestit, pe pagina sa de Facebook, condițiile pe care a fost nevoit să le suporte, pentru a ajunge la Lodz, orașul în care s-a desfășurat Cupa în acest an.
22:00
NASA are proiecte foarte ambițioase, iar acum are o rachetă extem de puternică pentru a le putea duce pe toate la bun sfârșit, scrie Playtech.ro.
21:20
Primarii și președinții de raioane au fost chemați astăzi la Guvern, pentru o întrevedere cu premierul Ion Chicu și consilierii săi, precum și cu șefii unor agenții de stat. Conducătorii APL de nivelul II au informat Cabinetul de Miniștri despre apeductele şi sistemele de canalizare neterminate sau care figurează doar în schițe de proiect, salariile neatractive pentru bugetari, drumurile proaste, lipsa elevilor şi a profesorilor în şcolile rurale, deficitul de cadre calificate în general și motivele care îi determină pe tineri să părăsească satele în care au crescut, precum și alte probleme ce nu mai suportă amânare, relatează Europa Liberă.
Acum 24 ore
20:40
Decizia de eliberare din arest preventiv a cetățeanului Olandei, bănuit că ar fi violat doi copii din raionul Cahul ani la rând, confirmă, o dată în plus, cât de slab și compromis este sistemul de justiție în raport cu cazurile de abuz sexual față de copii. Aceasta este reacția Centrului Internațional La Strada Moldova.
20:00
Consiliul Superior al Magistraturii a remis Inspecției Judiciare pentru verificare scrisoarea unui grup de magistrați ai Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care s-au plâns că ar fi intimidați de unii procurori, pentru a lua anumite decizii.
18:50
Igor Dodon a comentat suspendarea șefului Procuraturii Anticorupție de către noul Procuror General, Alexandr Stoianoglo și a sugerat că asemenea „lupte au mai fost”, iar instituția condusă de Viorel Morari nu ar avea cea mai bună imagine în societate.
18:50
Acest Porsche Carrera GT a apărut în atenţia publică nu datorită istoriei pe care o are în spatele dezvoltării şi a performanţelor dinamice pe care le poate atinge, ci a „vieţii pe care a trăit-o din plin”.Produs în 2004, în prezent este scos la vânzare pentru o sumă de bani destul de generoasă, deşi are un accident în spate şi un parcurs ireal pentru un supercar, devenit deja de colecţie.
18:40
Igor Dodon a comentat suspendarea șefului Procuraturii Anticorupție de către noul Procuror General, Alexandr Stoianoglo și a sugerat că asemenea „lupte au mai fost”, iar instituția condusă de Viorel Morari nu ar avea cea mai bună imagine în societate.
17:50
Surprins la sediul PSRM, Igor Dodon a asigurat că este sănătos „tun”, după ce astăzi a fost surpins în această dimineaţă la Instituția medico-sanitară publică „Spitalul Cancelariei de Stat”, menționând că au fost efectuate niște investigații medicale de rutină, pe care le face șeful statului.
17:30
Bibliotecile publice din satele și orașele Republicii Moldova redevin adevărate centre comunitare, spații în care oamenii vin să se informeze de pe internet, să caute știri sau oferte de muncă. În ultima perioadă, la nivel global, activitatea bibliotecarilor a fost influențată de dezvoltarea noilor tehnologii, iar rolul pe care îl au într-o localitate este să facă din biblioteci - parteneri esențiali în dezvoltarea societăți, prin oferirea accesului gratuit la informare.
17:30
Justiţia rusă a condamnat marţi 11 persoane la pedepse de la 19 ani de închisoare la închisoarea pe viaţă în legătură cu atentatul din 2017 de la metroul din Sankt Petersburg, soldat cu 15 morţi, informează AFP.
17:20
Un filmuleţ cât o mie de cuvinte a fost realizat prompt astăzi pe strada Mitropolit Varlaam din Chişinău de către un pieton, întitulând-ul „Despre cum nesimțirea unora pe alții îi poate costa viața”. Imaginile arată impedimentul găsit de un echipaj de pompieri care s-ar fi aflat la datorie – o maşină care a fost parcată aiurea, una singură!
17:10
Fostul deputat al Partidului Democrat, Constantin Țuțu, a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol. Informația a fost confirmată de ofițera de presă a IGP, Mariana Bețivu.
16:50
Comisia de la Veneția a publicat Amicus Curiae Brief (Opinia scurta), adoptată în baza solicitării Curții Constituționale, pe marginea legii privind modificarile Legii procuraturii, adoptate în iulie și septembrie 2019. Modificările țin de esența procesului de numire a procurorului general și rolul Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în acest proces. Această opinie a fost adoptată la 6-7 decembrie curent, în cadrul sesiunii plenare a Comisiei de la Veneția.
16:30
Judecătoria Chișinău, sediu Râșcani a respins ca fiind inadmisibilă cererea de chemare în judecată depusă de Viorel Morari împotriva Procuraturii Generale cu privire la delegare sa în PG și controlul efectuat în cadrul PA.
16:30
Sute de mii de clienți care au comandat deja un pickup Tesla Cybertruck ar urma să primească o veste proastă. Designul mașinii pe care o așteaptă s-ar putea schimba într-un final!Așa cum arată acum, vehiculul este un real pericol pe roți. Nu oferă siguranță conform standardelor în vigoare nici celor aflați la bord, nici pasagerilor, în caz de impact.
16:10
Alexandr Stoianoglo respinge acuzațiile aduse de șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, potrivit căruia controalele inițiate prin delegația procurorului general ar fi neîntemeiate.
15:50
Pe final de an Audi a decis să actualizeze şi modelele RS 5 Coupe şi RS 5 Sportback a căror generaţie actuală iată că păşeşte în al doilea şi ultimul ciclu de viaţă. Peste 4-5 ani le vom vedea într-o interpretare complet nouă, însă până atunci vor arăta astfel.Facelift-ul pentru aceste maşini de performanţă vine la trei luni după ce modelele A5 şi S5 l-au primit.
15:20
Solista formației Roxette, Marie Fredriksson, a murit în această dimineață, 9 decembrie, la 61 de ani. Anunțul a fost făcut de managerul său, relatează BBC.
14:20
Noi detalii despre perchezițiile efectuate de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în cadrul unor dosare pornite pentru fapte de corupție. Astfel, în urma descinderilor, şefa Direcţiei Patrimoniu din cadrul Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului municipal Chişinău, doi reprezentanţi ai Agenţiei din Chişinău Capitalimobil” SRL şi un funcţionar al Serviciului Cadastral Teritorial Chişinău al Agenţiei Servicii Publice au fost reținute și plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.
14:00
Șeful Procuraturii Generale, Alexandr Stoianoglo, susține că în timpul ce urmează instituțiile competente își vor intensifica acțiunile de investigații în dosarul furtului miliardului. Deși acum câteva luni, membrii Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, au dezvăluit câteva nume din lista primită de la compania Kroll cu benecifiarii fraudei bancare, procurorul general susține că nu deține o astfel de listă a beneficiarilor finali din jaful secolului.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.