„Dodon a numit un candidat docil”. Sandu vorbește despre desemnarea lui Chicu și spune că știe nume din cabinetul acestuia

Agora.md, 13 noiembrie 2019 22:30

Fosta prim-ministră Maia Sandu consideră că Ion Chicu, desemnat de Igor Dodon la fotoliu din care ea a fost demisă, „îl va asculta și îi va îndeplini toate dorințele” șefului statului. Lidera PAS spune că știe câteva nume din posibilul Cabinet Chicu și afirmă că aceștia „sunt o combinație de oameni PD-PSRM”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 4 ore
00:40
Ex-liderul PD Vlad Plahotniuc, deputatul Adrian Candu și Constantin Botnari urmau să se retragă din politic la câteva luni după alegerile parlamentare din februarie 2019. Plecarea lui Candu din partid în prezent, este exclusă. Afirmațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica, la TV8, de către deputatul democrat Adrian Candu.
11 decembrie 2019
23:50
Legalitatea acordării garanțiilor de stat pentru cele trei bănci devalizate au ajuns în vizorul Procuraturii Anticorupției. Faptul este examinat în cadrul unui dosar penal amplu, în contextul dosarului privind furtul miliardului. Declarațiile au fost făcute de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, temporar suspendat din funcție, în cadrul emisiunii Cutia Neagră, la TV8.
Acum 6 ore
22:50
Ministerului Economiei și Infrastructurii și reprezentanții companiilor specializate în transportul de pasageri s-au așezat la masa de dialog la 11 decembrie. Aceasta în contextul în care sute de microbuze au fost parcate în PMAN în semn de protest pentru tarifele mici la trasportarea pasagerilor.
22:00
Fosta prim-ministră a Republicii Moldova, Maia Sandu, pune la îndoială corectitudinea și integritatea noului procuror general, Alexandr Stoianoglo. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV. Sandu a precizat că debutul șefului PG nu crează o impresie prea bună despre el.
21:40
Deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba propune să fie deschise cinci consulate noi în patru state. Potrivit deputatului, inițiativa nu presupune cheltuieli suplimentare, ci unile realocări. Propunerea vine în contextul în care diaspora din regiunile menționate solicită consulatele de mai mult timp.
Acum 8 ore
21:10
Guvernul Chicu a aprobat în cadrul ședinței din 11 decembrie, Planul de acțiuni pentru întregul său mandat. Potrivit documentului, în 2023 PIB-ul va crește cu aproape 53%, iar salariul mediu pe economie va ajunge la 11 mii de lei. Iată ce-și propune Cabinetul de miniștri.
20:00
Fostulpremier Vlad Filat a fost liberat condiționat din închisoare la 3 decembrie2019. Ce cred cetățenii despre acest lucru?
19:50
Recursul lui Pavel Filip, Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc în privința urmării penale inițiate pentru uzurparea puterii de stat, a fost respins de Curtea de Apel Chișinău. Instanța a luat decizia la 11 decembrie.
19:30
Comisia Europeană prezintă miercuri planul istoric pentru lupta împotriva schimbărilor climatice. „The European Green Deal” este un document, potrivit draftului scurs în presă,ce propune un calendar strict pentru măsuri concrete împotriva poluării, astfel încât până în 2050, UE să aibă emisii de carbon zero. Documentul mai arată că în următoarele decenii Europa va renunța la energia clasică și va trece în totalitate la cea nepoluantă, informează Digi24.
Acum 12 ore
19:10
Ai informație de interes public, date ce s-ar putea regăsi într-o investigație jurnalistică sau dorești să raportezi cazuri de corupție și abuzuri? Începând cu 11 decembrie, a fost lansată o platformă accesibilă tuturor, unde poți lăsa aceste mesaje pentru jurnaliști. În plus, poți fi absolut sigur că anonimatul îți va fi garantat. Iată cum funcționează
18:20
Guvernul Republicii Moldova pregătește un plan de rezervă în cazul în care nu va fi posibil tranzitul gazelor rusești pentru R. Moldova, prin Ucraina, pentru anul 2020. Astfel, R. Moldova încheie un acord de finanțare cu BERD, pentru a cumpăra direct gazul natural de pe piața Urcainei sau piața UE.
18:00
Transportatorii de pasageri vor tarife mai mari, iar pasagerii – prețuri mai mici. Primii au decis să se impună, astfel încât să le fie îndeplinite revendicările. Așadar, sute curse au fost suspendate pe parcursul zilei de 11 decembrie, iar zeci de șoferi au ieșit la protest, blocând o parte din Piața Marii Adunări Naționale. Cum a avut loc manifestația, vedeți în video de mai jos.
17:50
O staţiune de schi din Kîrgîzstan i-a ridicat o statuie preşedintelui rus Vladimir Putin, în semn de mulţumire, după ce fondatorul acesteia a primit un împrumut de la un fond de dezvoltare susţinut de Rusia, relatează News.ro.
17:40
După ce Curtea de Apel Comrat și-a înnoit baza tehnică cu 37 de calculatoare, modelele mai vechi vor fi donate la două înstituții de învățământ din UTA Găgăuzia. Inițiativa vine din partea Ministerului Justiției și a fost aprobat de Cabinetul de miniștri.
17:30
După ce Curtea de Apel Comrat și-a înnoit baza tehnică cu 37 de calculatoare, modelele mai vechi vor fi donate la două înstituții de învățământ din UTA Găgăuzia. Inițiativa vine din partea Ministerului Justiției și a fost aprobat de Cabinetul de miniștri.
17:20
Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a fost declarată de revista TIME drept Persoana Anului 2019, anunță CBS News. Publicația americană acordă acest titlu an de an, încă din1927. 
17:20
Lilian Barcaru, Tudor Braniște și Violina Șpac sunt candidații admiși la concursul public pentru funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE). Decizia respectivă a fost adoptată, astăzi, de Comisia economie, buget și finanțe.
16:30
„Ne înecăm singuri în noroi, pentru că-i tot lăsăm pe alții să gândească pentru noi. Ne este mai ușor să închidem gura și să fim ghidați și să ne plângem mai târziu că iar suntem manipulați”, atenționează platforma Mediacritica, într-un clip video realizat de echipa #ZeroDoi.
15:50
Directorul „Telesistem” TV SRL, care deține fostul „Accent TV”, acum „Primul în Moldova”, Stanislav Vîjga, a fost numit șef al telecompaniei interstatale „MIR”. Decizia a fost luată de Cabinetul Chicu.
15:30
Magazine de haine, de echipament sportiv, de cosmetică, magazine de electronice și electrocasnice, agenții de turism și multe altele - vrei să achiți serviciile astăzi și să nu ai grija ratelor lunare. Ai nevoie de un card care te va face să te simți un adevărat star. Iată cele trei componente ale cardului, dar și beneficiile de care dispuneți, luând acest card.
15:30
Guvernul schimbă fondatorii la șapte instituții publice și odată cu aceasta modul de numire și demitere a directorilor. Printre acestea se numără Agenția de Servicii Publice (ASP), Fondul de Investiții Sociale în Moldova, Moldpres, Baza auto a Cancelariei de Stat și Direcția pentru administrarea clădirilor.  
15:10
Finlanda va face disponibil, în perioada 2020-2021, un curs online de succes, Elemente de AI (Inteligență Artificială). Cursul va fi disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene, deci și în română. 
15:00
Centrul Național Anticorupție a prezentat filmul deciziilor și acțiunilor sale legate de căutarea ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Din documentele anexate pe rețelele de socializare, aflăm că CNA l-a căutat pe Plahotniuc și în România, pe final de octombrie, bănuind că acesta s-ar afla la Iași. La început de decembrie, oamenii legii au transmis demersuri și Ambasadele Regatului Unit şi a Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova, asta deși zvonul că Plahotniuc s-ar afla în SUA circulă de câteva luni.
Acum 24 ore
13:50
Inspectoratul Național de Patrulare a găsit șoferul buclucaș, care a parcat așa încât o autospecială a pompierilor a rămas blocată, la intersecția străzilor Mitropolitul Varlaam și Mihai Eminescu. 
12:50
Violența asupra profesorilor din partea elevilor sau părinților ar putea fi sancționată cu amendă, lucru în folosul comunității sau chiar închisoare. Cel puțin asta prevede un proiect de lege inițiat de democrații Pavel Filip, Monica Babuc și Igor Vremea. Deputații propun ajustarea Codului Penal și cel al Educațieiei, astfel încât acțiunile de violență asupra profesorilor să fie calificate drept huliganism și pedepsite cu amenzi de până la 68.000 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.
12:30
Ședința comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități nu a trecut fără ca deputații Sergiu Litvinenco (PAS) și Vasile Bolea (PSRM) să nu se contreze. Când Litvinenco a încercat să justifice necesitatea votării în comisie a unui proiect ACUM, acesta a fost sfătuit de Bolea „să se poarte normal”. În scurt timp, Bolea s-a adresat unei femei, care pare a fi secretara comisiei, rugând-o să-i facă un ceai lui Litvinenco.
12:00
Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a fost blocată de transportatori. Mai mulți șoferi de rute protestează în fața Guvernului și cer majorarea tarifelor pentru serviciile de transport. În zonă s-au format ambuteiaje.
11:40
„Procurorul general Alexandr Stoianoglo și-a pus mâinile în cap când a ajuns la Procuratură și a descoperit situația de acolo.” Așa a încercat să explice adjunctul procurorului general Ruslan Popov controalele inițiate de șeful său la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.  
11:00
La Procuratura Anticorupție a fost numit un șef interimar. În următoarea lună, fotoliul lui Morari av fi ocupat de procurorul Serghei Gavajuc, care a ocupat anterior funcția de adjunct interimar al procurorului-șef al PA, șef al Oficiului Nord.
10:50
Senatul Berlinului a decretat marţi "stare de urgenţă climatică" pentru capitala Germaniei, deschizând astfel calea spre noi eforturi de a acţiona în vederea combaterii efectelor generate de schimbările climatice, informează Digi24.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.