O sută de profesioniști din presă vin la Conferința Media a Parteneriatului Estic. AGORA, printre participanți

Agora.md, 13 noiembrie 2019 16:20

O sută de profesioniști media, inclusiv din R. Moldova, se întrunesc la „Conferința Media a Parteneriatului Estic 2019: Business și Durabilitate", la Riga, Letonia, în perioada 13-14 noiembrie. La evenimentul organizat de Comisia Europeană va participa și AGORA, iar directoarea Interakt Media, companie care deține portalul AGORA, Irina Ghelbur, va vorbi despre sustenabilitatea media în condițiile economiei R. Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 5 minute
11:00
La Procuratura Anticorupție a fost numit un șef interimar. În următoarea lună, fotoliul lui Morari av fi ocupat de procurorul Serghei Gavajuc, care a ocupat anterior funcția de adjunct interimar al procurorului-șef al PA, șef al Oficiului Nord.
Acum 30 minute
10:50
Senatul Berlinului a decretat marţi "stare de urgenţă climatică" pentru capitala Germaniei, deschizând astfel calea spre noi eforturi de a acţiona în vederea combaterii efectelor generate de schimbările climatice, informează Digi24.
10:40
Părinții din UTA Găgăuzia vor fi scutiți de plata alimentației în grădinițele frecventate de micuții lor. Decizia a fost votată în prima lectură de deputații locali, scrie nokta.md.
Acum o oră
10:20
Procuratura Generală mai are nevoie de timp pentru a studia dosarul furtului miliardului ca să poată veni cu un raport în fața deputaților. Mai mult decât atât, raportul Kroll nu constituie o probă concludentă pentru procurori, susține adjunctul procurorului general Ruslan Popov.
Acum 2 ore
09:20
Ieri în capitală, azi în toată țara. Gratuitățile de sărbători au ajuns subiect de dispută și la Bălți. Viceprimarul Nicolai Grigorișin a declarat în cadrul ședinței Consiliului Municipal că patinoarul amenajat în piața „Vasile Alecsandri” va fi gratuit pentru copii. Vestea l-a surprins pe agentul economic, care spune că accesul pe patinoar va fi limitat, scrie nordnews.md.
Acum 4 ore
08:30
Palmaresul „Wine of Moldova” a fost completat cu primele medalii de aur acordate pentru vinul în vrac, fabricat în țara noastră. Performanța a fost înregistrată de 2 companii vinicole autohtone care au participat, între 2 și 3 decembrie, la  cel mai mare târg de vin în vrac de pe mapamond – „World Bulk Wine”, desfășurat în Amsterdam, Olanda. Evenimentul de amploare, organizat anual, presupune și organizarea concursului „International Bulk Wine” – singurul din lume dedicat jurizării vinurilor în vrac, în vederea fortificării prestigiului și a calității acestora.
08:10
Statele Unite vor riposta în cazul în care Rusia ori altă ţară vor interveni în scrutinul prezidenţial american, i-a transmis marţi seară secretarul de Stat Mike Pompeo lui Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, potrivit Mediafax.
Acum 12 ore
00:10
Șeful statului, Igor Dodon, ar fi primit de la ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc, câte un milion de lei pentru fiecare săptămână de proteste din anul 2015. Și președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, ar fi primit o astfel de ofertă, pe care ar fi refuzat-o. Informația a fost confirmată de Andrei Năstase în cadrul emisiunii Politica la TV8. Năstase susține că Dodon a fost cel care a recunoscut despre sume, în timpul unei întâlniri din 2015.
10 decembrie 2019
23:00
Ex-liderul PD VLad Plahotniuc ar fi cerut azil în Ucraina, dar continuă să se afle pe teritoriul SUA. Totodată, ce-a de-a doua identitate ar fi obținut-o în martie 2018, lucru despre care ar fi cunoscut președintele Igor Dodon. Afirmațiile aparțin liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi și au sunat în cadrul emisiunii Cutia Neagră la TV8.
22:20
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că nu deține nicio listă cu beneficiarii furtului miliardului, deși anterior au fost dezvăluite nume de către Comisia parlamentară de anchetă. De cealată parte, deputatul Alexandru Slusari afirmă că Stoianoglo sau nu a citit raportul Kroll, sau minte.
Acum 24 ore
21:40
Ex-liderul PD VLad Plahotniuc ar fi cerut azil în Ucraina, dar continuă să se afle pe teritoriul SUA. Totodată, ce-a de-a doua identitate ar fi obținut-o în martie 2018, lucru despre care ar fi cunoscut președintele Igor Dodon. Afirmațiile aparțin liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi și au sunat în cadrul emisiunii Cutia Neagră la TV8.
19:40
Camera Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite a dezvăluit, marţi, capetele de acuzare pentru Donald Trump, în cadrul procesului de punere sub acuzare a preşedintelui american. Trump este acuzat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului, relatează digi 24 cu referire la CNN.
19:30
După ce deputatul democrat Vladimir Cebotari a renunțat la funcția de consilier municipal, mandatul îi revine următorului candidat pe lista partidului, Victor Mîndru. Decizia a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală, în cadrul ședinței din 10 decembrie.
18:50
Interpolul a acceptat cererea R. Moldova de a-l da în căutare internațională pe fostul deputat democrat Constatntin Țuțu. Autoritățile de la Chișinău au primit confirmarea în seara zilei de luni, iar marți fotografia fostului deputat este pe panourile raionale ale Poliției. Informația a fost confirmată pentru AGORA de ofițerul de presă a Poliției, Mariana Bețivu.
18:00
Primarului general al capitalei, Ion Ceban, i se solicită de către consilierii municipali PAS să prezinte informație cu referire la selectarea firmei SRL „Maximus Grup” pentru a gestiona caruselul din PMAN. Aceasta după ce ex-primarul Dorin Chirtoacă l-a acuzat pe edil că ar favoriza afacerea socialiștilor, așa cu șeful firmei este partener de afaceri cu filul consilierului socialist Vasilii Chirtoca. Iată ce spune Ceban.
17:40
Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, momentan transferat într-o secție a Procuraturii Generale pe perioada efectuării unui control de o lună la PA, spune ce ar fi putut provoca schimbarea. Într-un interviu pentru Deutsche Welle, Morari spune că că delegarea sa a început peste câteva zile după o solicitare la Fisc. Aceasta viza dosarul finanțării din exterior a Partidului Socialiștilor. 
16:40
O maşină a pompierilor a rămas blocată pe o stradă din Chișinău, în după-amiaza zilei de marți. Echipajul, cu sirena pornită, nu putea ocoli câteva mașini parcate neregulamentar la intersecția străzilor Mihai Eminescu cu Mitropolit Varlaam.
16:10
Judecătoria Chișinău a respins ca fiind inadmisibilă cererea de chemare în judecată depusă de Viorel Morari împotriva Procuraturii Generale. Încheierea poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.
16:00
Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să retragă decorațiile tuturor persoanelor care au condamnări penale. Decizia survine valului de critici din spațiul public după ce fostul premier Adrian Năstase, condamnat pentru acte de corupție, a participat la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni, anunță Hotnews.
15:50
Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să retragă decorațiile tuturor persoanelor care au condamnări penale. Decizia survine valului de critici din spațiul public după ce fostul premier Adrian Năstase, condamnat pentru acte de corupție, a participat la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni, anunță Hotnews.
15:40
Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să retragă decorațiile tuturor persoanelor care au condamnări penale. Decizia survine valului de critici din spațiul public după ce fostul premier Adrian Năstase, condamnat pentru acte de corupție, a participat la recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni, anunță Hotnews.
14:40
O tânără din Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, a fost reținută în flagrant pe Aeroportul Internațional Chișinău, în momentul în care intenționa să părăsească țara cu o potențială victimă. Activitatea grupului criminal din care făcea parte tânăra a fost documentată de oamenii legii, infiltrând printre ei o angajată a Direcției de Poliție Chișinău în calitate de investigator sub urmărire.
14:10
Comisia de la Veneția a examinat modificările efectuate la Legea procuraturii în septembrie 2019. În opinia sa, instituția transmite că nu a identificat neconformități și că rămâne la discreția Curții Constituționale să decidă dacă schimbările sunt sau nu constituționale.
13:50
O şefă de direcţie, doi reprezentanţi ai unei agenţii imobiliare şi un angajat al Agenţiei Servicii Publice ar fi pus pe roate o schemă de corupție la Primăria municipiului Chișinău. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins bani de la persoane fizice şi juridice pentru soluţionarea diferitor probleme ce ţin de competenţa Primăriei sau a serviciilor cadastrale.
13:20
Consiliul Concurenței (CC) a plătit, în anul 2017, 5 milioane de lei pentru închirierea spațiului în care își desfășoară activitatea. Sumele de bani achitate pentru chirie au ajuns, din bugetul instituției de stat pe conturile unei companii deținute de fostul director al Agenției Proprități Publice (APP), Vladimir Baldovici, scrie zdg.md. CC s-a transferat în noul sediu în anul 2014.
13:00
Toate femeile din Republica Moldova, care au fost în concediu de îngrijire a copilului, vor beneficia de ajustarea pensiei indiferent de anul în care s-au pensionat. O propunere legislativă în acest sens urmează să fie făcută de deputata PAS, Doina Gherman. În cadrul unei conferințe de presă reprezentanții fracțiunii parlamentare și-au asumat mai multe angajamente în domeniile drepturilor omului și relațiilor interetnice.
12:50
Transportatorii continuă grevele. Aceștia anunță o acțiune amplă de protest pentru ziua de 11 decembrie. Potrivit organizatorilor, 1.500 de unități de transport își vor opri activitatea în mai multe localități din țară, cerând majorarea tarifelor pentru serviciile de transport.
12:40
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale va fi condusă temporar de șeful Secției combatere a torturii din cadrul PG, Ion Caracuian. O dispoziție în acest sens a fost semnată de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. 
12:10
Fostul primar al Moscovei Iurii Lujkov a murit la vârsta de 84 de ani. Acesta era internat într-o clinică din Germania și urma să fie supus unei intervenții chirurgicale pe cord. 
11:40
Ofițeri ai Centrului Național Anticorupție și procurori au descins astăzi în mai multe locuri din Chișinăuîn cazul unor dosare de corupție. Acțiunile vizează mai mulți funcționari, care ar fi pretins bani în schimbul soluționării unor probleme de competența administrației publice locale.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.