Ai 18 ani și ești cetățean al Uniunii Europene? Vezi cum poți călători o lună gratuit cu trenul prin toată țările europene

#diez, 9 noiembrie 2019 12:45

Ești cetățean al Uniunii Europene și ai 18 ani? DiscoverEU își oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE, să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.   Articolul Ai 18 ani și ești cetățean al Uniunii Europene? Vezi cum poți călători o lună gratuit cu trenul prin toată țările europene apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 10 minute
10:45
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat șapte măsuri sociale care urmează să fie implementate în următoarea perioadă. Despre cele șapte măsuri Dodon a anunțat într-o conferință de presă după întâlnirea cu prim-ministru Ion Chicu și președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi. Articolul (video) Igor Dodon promite majorări de pensii, salarii și indemnizații. Bilanțul întâlnirii cu Greceanîi și Chicu apare prima dată în #diez.
Acum o oră
10:15
Micul Prinț de la Valea Morilor are un nou prieten. De acum încolo, prințișorul își va petrece zilele friguroase alături de o mică girafă. Articolul (foto) Micul Prinț de la Valea Morilor are un nou prieten. Cine îl va apăra de frig și îi va ține de urât apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
09:45
Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Platotniuc a comentat ultimele evenimente politice din țară. Fostul politician susține că nu a fost în niciun fel implicat în producerea acestor schimbări în politica moldovenească, iar răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea anterioară a acestuia că președintele Dodon va impune jocul său personal. Declarațiile au fost făcute pe pagina personală de Facebook. Articolul Vladimir Plahotniuc a comentat ultimele evenimente politice din țară: „Președintele Dodon va impune jocul său personal” apare prima dată în #diez.
09:15
În cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău de astăzi, Ion Ceban a înaintat candidaturile pentru viitorii viceprimari ai capitalei. Prin urmare, Victor Chironda, Angela Cutasevici, Inga Ionesii și Ilie Ceban ar putea să devină viceprimari ai capitalei.  Articolul Ion ceban a înaintat candidaturile pentru viceprimarii Chișinăului. Cine sunt aceștia apare prima dată în #diez.
09:00
Prima ședință a serviciilor Primăriei Chișinău convocate pentru prima dată de către noul primar Ion Ceban a început cu un anunț important. Astfel, primarul a menționat că în curând toți funcționarii primăriei vor munci cot la cot într-un spațiu deschis și cu camere de supraveghere, iar actuala clădire a Primăriei ar urma să fie restaurată, după care va deveni muzeu. Articolul Primarul Ion Ceban vrea să schimbe sediul Primăriei: „Trebuie să găsim un spațiu deschis unde să lucrăm cot la cot” apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
08:45
Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a convocat pentru ziua de azi, şedinţa operativă a serviciilor municipale în Sala de Ședințe a Primăriei Chişinău.  Articolul (live) Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău. Astăzi pentru prima dată este convocată de către noul primar, Ion Ceban apare prima dată în #diez.
08:15
Un tablou înfăţişând Tamisa la Londra realizat de pictorul impresionist Claude Monet a fost vândut pentru suma de 27,6 milioane de dolari la licitaţie la New York, a anunţat miercuri casa Sotheby's, preluată de dpa. Articolul (foto) Un tablou realizat Claude Monet a fost vândut pentru suma de 28 de milioane de dolari apare prima dată în #diez.
08:00
Mai multe adrese din Chișinău vor rămâne astăzi fără energie electrică. Astfel, luni vor avea loc lucrări programate de întreținere a specialiștilor de la „Red Union Fenosa”, pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos: Articolul Fără lumină. Lista adreselor din Chișinău care vor rămâne astăzi fără energie electrică apare prima dată în #diez.
07:15
Mai mulți locuitori din Chișinău vor rămâne azi și mâine fără apă la robinete în legătură cu executarea lucrărilor planificate de către compania „Gas Natural Fenosa”. Articolul Mai mulți locuitori din Chișinău vor rămâne azi și mâine fără apă la robinete. Care sunt adresele vizate apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
18:00
Ultimele două săptămâni din politica moldovenească au fost o întreagă epopee. Cele mai multe schimbări s-au produs în ultimele zile. Dacă ați ieșit să luați prânzul, când la putere era Guvernul Sandu, și vi s-a descărcat telefonul, seara ați ajuns acasă deja când a fost învestit Guvernul Ion Chicu. Felicia Nedzelschi de la AGORA și Ștefan Grigoriță de la diez și Radio Europa Liberă discută cum s-a ajuns la încă o schimbare a puterii și de ce Guvernul nou nu e așa de tehnocrat cum se vrea. Articolul (podcast) Cum am ajuns să fim conduși de către Dodon prin intermediul lui Chicu apare prima dată în #diez.
17:00
Deputatul Blocului ACUM, fostul ambasador în SUA, Igor Munteanu, a fost ales vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr! Despre asta a anunțat formațiunea într-un comunicat de presă. Articolul PPDA și l-a ales vicepreședinte pe ex-ambasadorul Igor Munteanu apare prima dată în #diez.
16:45
Rusia va returna Ucrainei cele trei nave militare pe care le-a sechestrat în noiembrie anul trecut cu tot cu echipaje în urma unui incident petrecut în strâmtoarea Kerci, care face legătura între Marea Neagră şi Marea Azov, au anunţat duminică surse oficiale ruse, scrie Agerpres. Articolul Rusia va returna Ucrainei cele 3 nave militare sechestrate în luna noiembrie apare prima dată în #diez.
16:45
Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost în octombrie de 0,7%, în scădere faţă de 0,8% în septembrie, şi de 1,1% în Uniunea Europeană, mai mică faţă de luna precedentă, respectiv 1,2%, iar România, Ungaria şi Slovacia au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), scrie economica.net. Articolul România, cu cea mai mare inflație în UE apare prima dată în #diez.
14:15
Azi ajungem la Budapesta și o cunoaștem (în altă ipostază decât cea de corespondent #diez din liceu) pe Liuba Țobenco. Începând cu 3 septembrie, și-a activat oficial statutul de studentă la „Corvinus University of Budapest”, specialitatea „Communication and Media Science”, iar în articolul de mai jos ne va povesti ce s-a întâmplat până la 3 septembrie, pentru ca istoriile sale viitoare să aibă un fir logic. Articolul Universitatea #diez. Cum a câștigat Liuba Țobenco o bursă de studii și cum arată viața unui student la Budapesta apare prima dată în #diez.
13:00
În Belarus au loc duminică alegeri parlamentare, considerate un barometru de putere pentru preşedintele Aleksandr Lukaşenko, care conduce ţara de un sfert de secol şi vizează un nou mandat anul viitor, relatează AFP şi dpa citate de AGERPRES. Articolul În Belarus au loc alegeri parlamentare. Lukașenco țintește un nou mandat în 2020 apare prima dată în #diez.
13:00
Premierul Ion Chicu a mers într-o vizită de inspecție la șantierul de construcție a sectorului de drum pe traseul s. Porumbreni - or. Cimișlia. Proiectul prevede construcția unui segment de drum nou cu o lungime de 19 km, costul investițiilor constituie circa 30 de milioane de euro, finanțate de Banca Europeană de Investiții. Articolul Chicu, în prima vizită „pe șantierele patriei”. A inspectat construcția traseului spre Cimișlia apare prima dată în #diez.
12:45
Istoricul Sergiu Musteață a publicat pe pagina sa de facebook în care atrage atenție asupra modului cum este restaurată Cetatea Tighina. Din imagini se poate observa cum în unele părți au apărut teracotă, termopan dar și țiglă care are foarte puțin cu specificul istoric. Mai mult, pe interiorul fortificației sunt săpate fundamente de beton. Articolul Cetatea Tighina, „renovată” cu termopan, teracotă. Istoric: Mutilare și batjocoră apare prima dată în #diez.
11:15
Peste 200.000 de cehi, potrivit poliţiei - 250.000, conform organizatorilor - s-au adunat sâmbătă la Praga pentru a cere plecarea premierului miliardar Andrej Babis, pe care îl acuză de corupţie. Protestul are loc în ajunul împlinirii a 30 de ani de la Revoluţia de catifea care a dus la căderea comunismului în fosta Cehoslovacie, relatează Reuters şi AFP citat de Agerpres. Articolul Cehii au ieșit în stradă. 250 de mii de persoane au manifestat în capitala țării, Praga apare prima dată în #diez.
11:00
Gigantul auto Volkswagen a anunțat vineri că va investi 60 de miliarde de euro în următorii 5 ani pentru digitalizare și producție de mașini electrice și hibrid. Mai ales că Tesla a ales Germania pentru fabrica din Europa, scrie gsp.ro. Articolul Investiții gigantice pentru Volkswagen pe piața automobilelor electrice. 60 miliarde euro în următorii 5 ani apare prima dată în #diez.
Ieri
10:45
Republica Moldova negociază un Acord în domeniul securităţii sociale cu Republica Elenă, care prevede protecție social pentru cetățenii care au muncit în statul grec, scrie bizlaw.md. Articolul Moldovenii care au muncit sau muncesc în grecia vor putea primi pensii sau indemnizații apare prima dată în #diez.
09:15
16 țări și-au asigurat prezența la Euro 2020, de anul viitor, printre care 6 din ele sunt gazde ale turneului. Turneul Euro 2020 este aniversar, și se va desfășura în mai multe țări ale Europei, în orașe precumt Glasgow, Dublin, Londra, Bilbao, București, Baku sau Sankt Petersburg. Articolul Euro 2020: 16 echipe sunt deja calificate, înainte de ultima etapă a grupelor apare prima dată în #diez.
09:00
Secretarul PDM, Alexandru Jizdan dă de înțeles, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că în Partidul Democrat s-au terminat banii. Astfel, acesta spune că în calitate de secretar general al PDM, poate să spună „cum este să fii secretar general într-un partid fără bani”. Articolul Secretarul General al PDM, Alexandru Jizdan: Pot să vă povestesc cum se face politică fără bani apare prima dată în #diez.
08:45
Microsoft Office app for Android reuneşte cele mai populare aplicaţii din suita Microsoft Office sub umbrela unei singure aplicaţii uşor de instalat şi folosit, scrie go4it.ro. Articolul Microsoft a lansat o aplicaţie nouă Office pentru Android. Cele mai populare aplicaţii pentru birou apare prima dată în #diez.
16 noiembrie 2019
21:15
Renumitul răspuns al lui Igor Dodon unei jurnaliste „De-atâta” a stârnit o sumedenie de reacții în mediul online. Autorul emisiunii Lumina, Andrei Bolocan, a mers și mai departe, și a compus o piesă despre acest „De-atâta”. Articolul (video) „De-atâta”. O nouă piesă a lui Andrei Bolocan despre Igor Dodon apare prima dată în #diez.
20:45
Sunt zile în care vrei să stai acasă și să nu te vezi cu nimeni, dar noi nu vorbim de ziua de duminică. Pentru că în ultima zi de weekend te așteaptă multe evenimente interesante. Articolul Evenimente pentru ziua de duminică, 17 noiembrie apare prima dată în #diez.
19:45
Moldova ReConnect, proiect coordonat de Consiliile Americane și Ambasada SUA în Republica Moldova, te invită să participi la cel de-al XVII-lea Congres al Absolvenților programelor de schimb ale Guvernului SUA. Evenimentul va avea loc pe 30 noiembrie 2019, ora 10:30 - 16:00, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Articolul Moldova ReConnect te invită să participi la Congresul Absolvenților ai programelor de schimb în SUA apare prima dată în #diez.
19:45
La Facultatea Inginerie Economică și Business din cadrul UTM au devenit frecvente întâlnirile studenților cu reprezentanții întreprinderilor industriale. Articolul Studenții de la Facultatea Inginerie Economică și Business, UTM au aflat despre eco-eficiența investițiilor apare prima dată în #diez.
19:45
Veniturile influencerilor de pe rețelele sociale au crescut considerabil în ultimii ani. Acest lucru este confirmat de un studiu realizat de compania de marketing Izea. Prețul mediu al unei postări pe Instagram a crescut de la 134 dolari în 2014 la 1 642 dolari în 2019, iar brandurile din întreaga lume sunt dispuși să plătească acești bani. Articolul (grafic) Cât câștigă influencerii pe rețelele sociale în anul 2019. Cel mai bogat vlogger are 7 ani apare prima dată în #diez.
18:45
Primăria municipiului Bălți organizează astăzi, în piața Vasile Alecsandri, un concert grandios pentru toți studenții din Moldova, cu ocazia Zilei Studentului. La eveniment sunt așteptați să vină interpreți din România, Rusia, dar și artiști autohtoni. Cireașa de pe tort va fi femeia de afaceri, interpreta, fosta prezentatoare și participantă în reality show-ul Dom 2, Olga Buzova. Articolul (video) Privește live concertul de la Bălți cu ocazia Zilei Internaționale a Studentului apare prima dată în #diez.
18:15
Proiectul #MameDigitale susținut de Click Academy organizează în zilele de 21 și 23 noiembrie două workshopuri. Primul este dedicat aplicațiilor utilizate atât la nivel personal, cât și la nivel de afacere, al doilea este despre Patering. Articolul Două evenimente utile pentru femei. De la cum să-ți eficientizezi afacerea cu ajutorul #SmartApp până la secretele pateringului apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.