Centru de excelenţă pentru militarii implicați misiuni de deminare

Radio Chisinau, 9 noiembrie 2019 12:20

Un Centru de excelenţă, unde militarii Armatei Naționale vor fi instruiți pentru executarea misiunilor de deminare pe teritoriul țării și în afară, a fost deschis la Negreşti, Străşeni, cu sprijinul Statelor Unite. Începând cu anul 2013, Guvernul SUA a investit aproximativ 400 de mii de dolari, pentru construcția și dotarea Centrului cu tehnică și echipament specializat, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
10:50
Prima ședință a noului cabinet de miniștri, condus de premierul Ion Chicu, va avea loc marți, 19 noiembrie, în a doua parte a zilei, transmite IPN.„Vom discuta proiecte importante pentru țară”, a declarat premierul Ion Chicu, luni, într-o conferință de presă.
Acum 15 minute
10:45
Comentând declarațiile fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc, deputatul PPDA Dinu Plîngău, susține că Dodon s-a înțeles cu PD-ul să formeze un nou Guvern, iar „solicitarea PD-ului pentru acest vot a fost alianțele raionale cu PSRM, pentru a-și întări organizațiile, și funcții de secretari de stat, șefi de direcții, directori în unele instituții descentralizate”.
Acum 30 minute
10:40
Exporturile de mărfuri din Republica Moldova au crescut, în nouă luni, cu 3,4 la sută, peste nivelul de creștere, cu 2,3 la sută a importurilor, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS). Republica Moldova a exportat în ianuarie-septembrie pe piețele externe mărfuri în valoare de 2 miliarde 26,2 milioane de dolari SUA și a importat în sumă de 4 miliarde 272,3 milioane de dolari SUA, informează MOLDPRES.
10:35
Purcari Wineries a înregistrat în primele nouă luni din 2019 vânzări nete în sumă de 138,6 milioane lei (RON), sau circa 29 milioane de euro, în creştere cu 22% faţă de perioada similară a anului precedent, principalele pieţe de desfacere care au contribuit cel mai mult la creşterea în cifre absolute fiind România (+25%), Moldova (+18%) şi China (+72%), scrie mold-street.com.
Acum o oră
10:20
Activele oficiale de rezervă au depășit nivelul de 3 miliarde 56 milioane de dolari și astfel au atins un nou record istoric, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei. Rezervele valutare au crescut față de sfârșitul lunii octombrie cu 42 milioane de dolari SUA, ca urmare a asistenței financiare în sumă de 40 milioane de euro, acordată de Uniunea Europeană, informează MOLDPRES.
10:15
Prim-ministrul Ion Chicu va efectua săptămâna aceasta o vizită în Federația Rusă. Potrivit premierului, vizita la Moscova a fost agreată de mult timp, însă așa și nu a avut loc. Declarațiile în acest sens au fost făcute luni, 18 noiembrie, într-o conferință de presă, transmite IPN.
10:15
Peste 625 de mii de pensionari vor ridica în ajunul sărbătorilor de iarnă un ajutor în mărime de 700 de lei. Totodată, ajutorul pentru perioada rece a anului urmează să se majoreze de la 350 la 500 de lei, iar indexarea pensiilor, începând cu anul 2020, va fi realizată de două ori pe an. Măsurile sociale au fost prezentate luni, 18 noiembrie, de către președintele Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă, alături de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu, transmite IPN.
10:10
Primăria Capitalei va fi mutată într-un nou sediu, iar clădirea actuală ar putea fi transformată în muzeu. Totodată, serviciile prestate de instituție vor fi digitalizate. Propunerile au fost enunțate luni, 18 noiembrie, de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a prezidat prima sa ședință săptămânală a serviciilor Primăriei, transmite MOLDPRES.
10:05
Până în 20 decembrie Guvernul și Parlamentul vor aproba un nou pachet social de legi. Anunțul, însă, a fost făcut de șeful statului Igor Dodon, după ce a instituit un mecanism de colaborare între cele trei instituții. El s-a întâlnit astăzi cu șefa Legislativului Zinaida Greceanîi și cu premierul Ion Chicu la Reședința de Stat, unde au avut o ședință comună.
Acum 2 ore
09:45
În perioada 11-17 noiembrie 2019, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 461,3 milioane de lei, fiind perfectate 12.063 de declarații vamale.
09:45
Angela Cutasevici, Inga Ionesi, Ilie Ceban și Victor Chironda sunt candidaturile înaintate de primarul general Ion Ceban pentru funcția de viceprimari ai municipiului Chișinău, transmite IPN.
09:35
09:35
Veneţia va avea parte de o perioadă de calm după mai multe zile de inundaţii, informează DPA.
09:30
Consumatorii din comuna Grătiești și cei din satul Hulboaca vor rămâne marți, 19 noiembrie, fără apă la robinet. Sistările vor avea loc între orele 09.00 și 17.00, timp în care vor fi efectuate lucrări planificate la stația hidrofor, transmite IPN cu referire la SA „Apă-Canal Chișinău”.
09:20
Patru persoane au fost ucise şi alte şase rănite duminică seară într-un "atac armat în masă" care a avut loc într-o reşedinţă din oraşul Fresno, în statul american California, a anunţat poliţia, potrivit AFP.
09:15
Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, afirmă, într-o postare pe facebook, că „președintele Dodon va impune jocul său personal, va aduce Moscova stăpână peste politica moldovenească și va face tot posibilul să concentreze principalele pârghii politice în mâinile sale și să reorienteze vectorul geopolitic al țării dinspre Occident spre Rusia”.
Acum 4 ore
08:50
Preşedintele chilian Sebastian Pinera a condamnat duminică pentru prima dată violenţele comise de poliţie de la începutul mişcării de contestare socială, la 18 octombrie, din ţară, notează AFP, preluat de Agerpres.
08:40
China, în cursul discuţiilor pe teme de apărare desfăşurate luni la Bangkok, a îndemnat armata americană să înceteze să-şi mai încordeze muşchii în Marea Chinei de Sud şi să evite adăugarea unor "noi incertitudini" în privinţa Taiwanului, subliniind tensiunile dintre primele două economii mondiale, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
08:35
Protestele au continuat, ieri în centrul Parisului, la un an de la izbucnirea demonstraţiilor organizate de Mişcarea Vestele Galbene, zeci de manifestanţi pătrunzând în scurt timp în Mallul de lux "Galeriile Lafayette", informează cotidianul Le Parisien.
08:25
În România, este ultima săptămână de campanie electorală pentru turul doi al alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe 24 noiembrie
08:20
Pentru a avea o influență eficace, UE trebuie să rămână un arbitru nepărtinitor, dar, totodată, totalmente dedicat implementării unor reforme necesare în mod corect, scrie politologul Dionis Cenușa într-un articol de analiză pentru Agenția IPN.
08:20
Președintele Igor Dodon, șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu se întrunesc la ora 8:00 în ședință. Întâlnirea are loc la Reședința de Stat din strada Nicolae Iorga, iar după ședință, cei trei oficiali vor face declarații de presă.
Acum 24 ore
21:30
Cehii marchează, în acest sfârşit de săptămână, 30 de ani de la Revoluţia de catifea. Sute de mii de oameni s-au întors în locul celei mai mari demonstraţii de atunci și au cerut din nou demisia premierului, potrivit tvr.ro.
20:50
La începutul săptămânii viitoare, moneda unică europeană se va scumpi cu zece bani și va avea un preț oficial de 19 lei și 42 de bani, informează MOLDPRES. 
20:10
Deputatul și ex-ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a comentat, în cadrul unuii interviu pentru „Europa Liberă”, „felul cum s-au războit Vladimir Plahotniuc cu Igor Dodon în vara acestui an”
19:20
Un festival inedit are loc în Thailanda – Festivalul internațional al elefanților, potrivit trv.ro. Evenimentul a fost deschis de o parada la care au participat peste 150 de pachiderme.
18:55
Corneliu Popovici, fostul consilier al președintelui prorus Igor Dodon și noul ministru al Educației, Culturii și Cercetării este unul dintre autorii de tristă faimă ai manualelor de istorie integrată, repartizate în şcoli în 2006 la indicaţia lui Vladimir Voronin, scrie Inoprut.ro.
18:15
Circa 1,3 milioane de lei au fost investite într-un proiect de infrastructură, realizat recent în satul Tomai din autonomia găgăuză. Acest lucru a devenit posibil datorită unui program de susţinere a autorităţilor locale din UTA Gagauz-Yeri, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de executivul de la Comrat, transmite MOLDPRES.
17:35
Însoţit de alţi doi piloţi şi o mână de „tehnici” (una din sarcinile acestora e chiar îndepărtarea „fundiţelor” înainte de decolare), comandantul escadrilei 53 „Warhawks” de F 16, comandorul Cătălin Micloş se deplasează, cu paşi repezi , spre avionul său.E zi de antrenament. Misiunea de azi este rezumată în expresia „trageri reale cu muniţie de luptă în poligon”. Piloţii escadrilei sunt nerăbdători să zboare. Şi să tragă, se arat[ ]ntr-un material realizat de Digi24.ro.
17:10
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a pus duminică la îndoială realizarea planului de integrare a ţării sale cu Rusia, în timp ce Belarusul a iniţiat o politică de deschidere faţă de Occident, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.