Andrei Năstase a anunțat că a votat pentru un președinte al tuturor românilo

Radio Chisinau, 9 noiembrie 2019 11:55

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a anunțat că a votat astăzi pentru un președinte al tuturor românilor și i-a îndemnat pe cetățenii români din R. Moldova să participe la alegerile prezidențiale din România.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
19:55
Meteorologii portalului de prognoze meteo "Meteonews", din Rusia, au declarat că toamna din anul 2019, la Moscova, ar putea fi cea mai caldă din secolul al XXI-lea.
19:40
Excesul de greutate, lipsa activităţilor fizice şi creşterea demografică au făcut ca numărul persoanelor care suferă de diabet să crească de patru ori în ultimele patru decenii, ajungând la 420 de milioane, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează joi EFE.
19:20
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că, în discuţia avută în ajun cu omologul său american Donald Trump la Casa Albă, a exclus renunţarea la achiziţia sistemului de apărare antiaeriană rusesc S-400, transmite dpa.
19:10
Ex-ministrul al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco a postat o fotografie cu foștii miniștri ai cabinetului condus de Maia Sandu, și un mesaj în care își exprimă recunoștința pentru activitatea din cadrul guvernului din care a făcut parte.
19:05
Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, după instituirea, inclusiv cu voturile deputaților democrați, a noului Guvern condus de Ion Chicu.
18:50
Dezastrul de la Veneția putea fi evitat, dacă în Italia ar fi fost mai puțină corupție, spun italienii. Problemele recente au aprins iar polemicile asupra unui sistem de protecție, MOSE, gândit în anii '80, început în 2003 și care ar fi trebuit finalizat acum trei ani.
18:35
Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, a primit aviz favorabil în Comisia pentru Transporturi a Parlamentului Uniunii Europene. Au fost 36 de voturi „pentru”, transmite digi24.
18:15
Congresul Statelor Unite ar trebui să adopte o legislaţie care să suspende statutul economic special de care se bucură Hong Kong în temeiul legii americane, în cazul care China va desfăşura forţe militare pentru a înnăbuşi protestele care au loc în teritoriu, a declarat joi un organ consultativ al Congresului.
17:55
Partidul Liberal Democrat din Moldova califică demiterea guvernului Sandu și numirea, în mare grabă, a noului guvern PSRM drept o acțiune premeditată, menită să deturneze parcursul european și să readucă Republica Moldova în sfera de influență și de interese a Federației Ruse.
17:40
Expoziția „Luptă și Suferință. Polonezii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, cu fotografii și material informativ despre soarta Poloniei în timpul războiului, a fost inaugurată la Muzeul Național de Istorie. Expoziția va fi deschisă pentru publicul larg până la sfârșitul lunii noiembrie, transmite IPN.
17:25
Consiliul Municipal Bălţi a aprobat joi, la prima şedinţă de lucru, candidaturile a trei viceprimari: Nicolae Grigorişin, Ghenadie Şmulschi şi Tatiana Dubiţchi.
17:20
Noul prim-ministru al Moldovei, Ion Chicu, a şters de pe facebook afirmaţiile sale critice în adresa partenerilor de dezvoltare. Potrivit agenţiei INFOTAG, el a făcut acest lucru după ce, în ajun, Preşedintele Igor Dodon l-a desemnat drept candidat la funcţia de şef al guvernului.
17:10
Performanță remarcabilă pentru tenisul moldovenesc. Cel mai bun jucător de tenis din țara noastră, Radu Albot, a calificat echipa Moldovei la turneul ATP Cup din Australia.
16:55
Savanții reclamă ”o amenințare la adresa astronomiei” din partea sateliților Starlink lansați de SpaceX, în săptămâna în care compania fondată de Elon Musk a lansat în spațiu încă 60 de dispozitive și cere aprobări pentru încă 30.000, arată New York Times.
16:50
Reprezentanții regimului separatist de la Tiraspol speră că procesul de negocieri şi îndeplinirea angajamentelor asumate de autoritățile de la Chișinău "îşi vor menţine dinamica pozitivă, indiferent de componenţa coaliţiei de guvernare".
16:45
În ultima ședință, cabinetul de miniștri în exercițiu a aprobat joi, 14 noiembrie, rectificări la bugetul de stat pentru anul 2019, transmite IPN.
16:45
Investigatorii echipei internaţionale de investigaţie (JIT) a dat publicităţii joi o serie de interceptări telefonice care relevă influenţa Moscovei asupra rebelilor proruşi din estul Ucrainei, acuzaţi că au doborât intenţionat avionujl malaezian de linie MH17, în urmă cu cinci ani, transmite reuters și rador.
16:35
Ministrul ucrainean de externe, Vadim Pristaiko, a declarat că Ucraina s-ar putea retrage din acordurile de pace de la Minsk în cazul unui eşec al reuniunii în aşa-numitul "format Normandia" (Ucraina, Franţa, Germania, Rusia), eveniment care ar trebui să aibă loc până la sfârşitul acestui an.
16:35
Biroul Politic al Partidului Liberal a luat decizia ca președintele PL și membri ai Biroului Politic (BP) să fie mandatați pentru a purta discuții cu reprezentanții partidelor politice unioniste. Astfel, au fost constituite mai multe grupuri de lucru pentru a discuta cu unioniști din alte partide
16:30
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că în cursul zilei de joi va face publică stenograma unei discuţii telefonice din luna aprilie cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, în contextul anchetei parlamentare care ar putea duce la demiterea sa, potrivit Reuters.
16:15
Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a făcut astăzi o vizită la Primăria Capitalei și a avut o întrevedere cu primarul Ion Ceban.
16:00
Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunțat despre acordarea de către Ucraina acordarea a unei cote de 3.000 autorizații suplimentare pentru transportul bilateral/tranzit de mărfuri în anul 2019.
16:00
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a dispus crearea unui Consiliu consultativ de experți privind reforma sistemului justiției. Decretul șefului statului care prevede acest lucru a intrat deja în vigoare, după ce miercuri, 13 noiembrie, a fost publicat în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.
Acum 24 ore
15:35
Învestirea echipei conduse de Ursula von der Leyen în fruntea Comisiei Europene ar putea fi din nou amânată după ce Marea Britanie a anunţat că va nominaliza un candidat la funcţia de comisar european doar după formarea unui nou guvern britanic în urma alegerilor anticipate din 12 decembrie, informează Mediafax.
15:35
Raportul final de monitorizare din perspectiva incluziunii persoanelor cu dizabilități şi a persoanelor de etnie romă a fost lansat astăzi, 14 noiembrie 2019.
15:25
Un grup de oameni de afaceri din regiunea Silezia de Jos, sud-vestul Poloniei, care gestionează companii în sectorul vitivinicol, de consultanță juridică și logistică, apă și canalizare, produse cosmetice și ecologice, se află în Republica Moldova pentru a participa la forumul economic moldo-polonez, care are loc la Chișinău. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț și Industrie din Moldova și Centrul pentru Dezvoltare și Antreprenoriat Moldova-Polonia, pentru a explora posibilități noi de cooperare și colaborare între cele două țări, transmite IPN.
15:10
Premierul Ion Chicu a anunțat că Guvernul se va întruni mâine în ședință.
14:55
14:40
Bibliotecile moderne nu mai sunt simple săli de lecturi. De mai mult timp, instituțiile din țară promovează proiecte de dotare cu tehnologii și inițiază programe noi de lectură, mai ales pentru copii și adolescenți. Inițiativele care se pliază pe dezvoltarea bibliotecilor din zonele rurale, dar și urbane, sunt prezentate astăzi, 14 noiembrie, la Consiliul Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova, întrunit la Biblioteca Națională, transmite IPN.
14:30
Noul cabinet depune jurământul în fața președintelui Igor Dodon
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.