Cum votează românii din străinătate la prezidențiale: Moldova, abia pe locul 5 la prezență

Cotidianul, 9 noiembrie 2019 11:50

Peste 125 de mii de români au votat până sâmbătă la prânz (ora Republicii Moldova), în cadrul alegerilor prezidențiale din România. Pentru prima dată în istoria scrutinelor din România se votează timp de trei zile, iar în primele 24 de ore de la deschiderea secțiilor de vot, prezența a fost una destul de mare. Cea […] Articolul Cum votează românii din străinătate la prezidențiale: Moldova, abia pe locul 5 la prezență apare prima dată în Cotidianul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Cotidianul

Acum 12 ore
20:40
Doi diplomaţi americani au fost îndelung audiaţi în primele audieri publice, în Congres, de la începutul anchetei în vederea destituirii lui Donald Trump, relatează AFP, care prezintă momentele-cheie – o dezvăluire, atacuri republicane, un pic de geopolitică – ale acestor prime mărturii televizate. Diplomaţii ale căror mărturii au fost televizate miercuri sunt William Taylor, diplomatul […] Articolul Momente-cheie ale primelor mărturii televizate în ancheta Congresului în vederea destituirii lui Trump apare prima dată în Cotidianul.
17:00
Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a efectuat o vizită la primăria Capitalei, unde a avut o întrevedere cu Ion Ceban. Primarul municipiului Chișinău a ținut să mulțumească diplomatului român pentru asistența României oferită Capitalei și l-a rugat să îl ajute să intensifice comunicarea cu primăria Bucureștiului și ale altor orașe din România. „Îi sunt […] Articolul (FOTO) Ceban îi cere lui Ioniță să îl ajute să intensifice comunicarea cu primăriile din România apare prima dată în Cotidianul.
16:50
Schimbările rapide ale Guvernului vizează și site-ul instituției. La o oră după ce noii miniștri au depus jurământul, numele acestora a și apărut pe site-ul gov.md. La puțin de o oră de la învestirea noului Cabinet de miniștri, pagina oficială a Guvernului a fost actualizată. Deocamdată apar doar numele noilor miniștri și funcțiile acestora, fotografiile […] Articolul (FOTO) La o oră de la învestire, numele noilor miniștri au fost urcate pe site-ul Guvernului apare prima dată în Cotidianul.
16:20
După învestirea noului Cabinet de miniștri, președintele Igor Dodon a venit cu o serie de recomandări către noua echipă, adunate într-o „foaie de parcurs”. Totodată, acesta a criticat fostul Guvern și a elogiat noul Executiv. Criticând Guvernul condus de Maia Sandu, Dodon a declarat că timp de 5 luni acesta „a improvizat” și a dat […] Articolul Igor Dodon înaintează noului Guvern o „foaie de parcurs”, în care cere ca „patrulele de carabinieri să revină pe străzi” apare prima dată în Cotidianul.
16:00
Noul Cabinet de miniștri, condus de Ion Chicu, a depus jurământul. După învestire, noul prim-ministru i-a mulțumit președintelui Igor Dodon pentru „pentru înalta onoare şi încredere de a ne înainta şi a ne încredinţa această misiune foarte importantă”, iar Parlamentului pentru că a aprobat acest Guvern. „Astăzi Republica Moldova a obţinut un nou Guvern tehnocrat, […] Articolul (VIDEO) Noii miniștri au depus jurământul. Chicu constată cu „satisfacție” că Guvernul, Parlamentul și Președinția au viziuni similare apare prima dată în Cotidianul.
15:50
Șoferii sunt tot mai atrași să dea mită polițiștilor de patrulare, când sunt prinși pentru diverse încălcări și vor „să iasă uscați la suprafață”. Astfel că, aceștia pun lângă schimbătorul de viteze sau pe torpedoul mașinii de poliție de la o sută de lei până la patru mii de lei. Timp de o lună, Inspectoratul […] Articolul (FOTO) Peste 20 de șoferi au încercat să mituiască polițiștii de patrulare. Suma a ajuns până la 4.000 de lei apare prima dată în Cotidianul.
15:50
Noul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, nu a evitat să elogieze, în 2016, așa-zisa „armată” din Donbas, formată din rebeli locali și mercenari ruși, care luptă pentru separatismul regiunii. În cadrul unei alocuțiuni la Academia de Științe din luna noiembrie a anului 2016, în plin conflict armat dintre autoritățile constituționale ucrainene și rebelii separatiști, Gaiciuc […] Articolul (VIDEO) Elogiile pe care le aducea noul ministru al Apărării „armatei” din Donbas apare prima dată în Cotidianul.
Acum 24 ore
15:40
Șoferii sunt tot mai atrași să dea mită polițiștilor de patrulare, când sunt prinși pentru diverse încălcări și vor „să iasă uscați la suprafață”. Astfel că, aceștia pun lângă schimbătorul de viteze sau pe torpedoul mașinii de poliție de la o sută de lei până la patru mii de lei. Timp de o lună, Inspectoratul […] Articolul (FOTO) Peste 20 de șoferi au încercat să mituiască polițiștii de patrulare. Suma ajunge și până la patru mii de lei apare prima dată în Cotidianul.
14:30
Doi diplomaţi americani au fost îndelung audiaţi în primele audieri publice, în Congres, de la începutul anchetei în vederea destituirii lui Donald Trump, relatează AFP, care prezintă momentele-cheie – o dezvăluire, atacuri republicane, un pic de geopolitică – ale acestor prime mărturii televizate. Diplomaţii ale căror mărturii au fost televizate miercuri sunt William Taylor, diplomatul […] Articolul Momente-cheie ale primelor mărturii televizate în ancheta Congresului în vederea destituirii lui Trump apare prima dată în Cotidianul.
13:50
Noul premier Ion Chicu explică graba în care a fost învestit Guvernul prin faptul că există necesitarea „urgentă” de a revizui proiectul de reformare a justiției și de a-l retrimite spre avizare Comisiei de la Veneția. El a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută după învestirea Guvernului, că următoarea reuniune a Comisiei de […] Articolul Chicu explică graba în care a învestit Guvernul: „Reforma justiției” e de vină apare prima dată în Cotidianul.
13:40
Olga Bordeianu a fost aleasă în funcţia de director general al IP Compania „Teleradio-Moldova”. Aceasta a fost aleasă în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului de Supraveghere al instituției. Pentru candidatura acesteia au votat 7 din cei 8 membri ai Consiliului. Este vorba de Spătaru Nicolae, Violeta Cojocaru, Marina Ţurcan, Daniela Miţelea, Veaceslav Vlad, Alexandru […] Articolul Compania „Teleradio-Moldova” are un nou director apare prima dată în Cotidianul.
13:30
Guvernul Chicu a fost votat astăzi în Parlament, cu voturile a 62 de deputați PSRM și PDM. Deputații din Blocul ACUM au părăsit sala de ședințe a Legislativului în timp ce a fost votat Guvernul. Prezentând programul de guvernare în fața deputaților, Chicu, care a fost ministru al Finanțelor în Guvernul democratului Pavel Filip, a […] Articolul Guvernul Chicu a trecut de votul Parlamentului, cu susținerea PDM-PSRM apare prima dată în Cotidianul.
13:20
Caz înfiorător într-o localitate din raionul Nisporeni. Un bărbat și-a stropit concubina cu o substanță inflamabilă și i-a dat foc, pentru a o împiedica să plece la muncă în Israel. Potrivit ofițerului de presă al IP Nisporeni, Cristina Vicol, totul s-a întâmplat pe 12 noiembrie curent, în satul Șendreni, iar poliția a fost alertată despre […] Articolul Caz înfiorător la Nisporeni. Un bărbat i-a dat foc concubinei sale, pentru a o împiedica să plece la muncă în Israel apare prima dată în Cotidianul.
13:10
Vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, a amintit că Ion Chicu, premierul desemnat, a făcut parte din Guvernul Filip, acuzat până recent inclusiv de socialiști de uzurparea puterii de stat. „Mă întreb și îi întreb pe deputații socialiști, unde era domnul Ion Chicu în perioada 8-14 iunie, când colegul Vlad Bătrîncea îi ajuta […] Articolul Slusari: Mă întreb unde era Chicu în perioada 8-14 iunie? Acesta e Guvernul obscur Dodon-Plahotniuc apare prima dată în Cotidianul.
12:50
Prim-ministra în exercițiu Maia Sandu a recomandat funcționarilor din instituțiilor statului să activeze onest și să nu facă jocurile politicului, odată ce Guvernul condus de aceasta pleacă de la guvernare. În același timp, Sandu a amintit oamenilor că puterea este la ei. „Îi încurajez să continue să aibă o atitudine corectă în raport cu cetățenii, […] Articolul (VIDEO) Ultimul mesaj al Maiei Sandu la Guvern: Ce le-a transmis funcționarilor publici și cetățenilor apare prima dată în Cotidianul.
12:30
Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, a depus cererea de demisie din funcție. De asemenea, doi secretari de stat din cadrul ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și-au prezentat demisia. Cabinetul de miniștri în exercițiu a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, demisia, începând din 14 noiembrie, a secretarului general al Guvernului, Andrei Spînu, în […] Articolul Secretarul general al Guvernului și-a depus demisia; Pleacă și doi secretari de stat de la ministerul Sănătății apare prima dată în Cotidianul.
12:30
Condiții mai bune pentru deținuții din Republica Moldova. Administrația Națională a Penitenciarilor (ANP) anunță despre lucrările de reabilitate a infrastructurii penitenciare în patru instituții din țară. Este vorba de Penitenciarul nr.10-Goian, Penitenciarul nr.3-Leova, Casa de arest din municipiul Bălți și despre noul Penitenciar din Capitală. Potrivit ANP, reconstrucția Penitenciarului nr.10-Goian, cu investiții de circa 36,3 […] Articolul (FOTO) Patru penitenciare din țară, în proces de reabilitare. Cât valorează lucrările de reconstrucție apare prima dată în Cotidianul.
12:20
Guvernul în exercițiu al Maiei Sandu se întrunește în ședință. Pe ordinea de zi sunt două subiecte. Este vorba de un subiect ce ține de cadre și altul privind repartizarea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019. Conform proiectului care urmează a fi prezentat de ministrul în exercițiu al Finanțelor, se […] Articolul (VIDEO) Guvernul în exercițiu al Maiei Sandu, în ședință apare prima dată în Cotidianul.
12:20
Guvernul Chicu, pe cale să fie votat de către Partidul Democrat și Partidul Socailiștilor, este format, într-o proporție covârșitoare, din apropiați ai președintelui Igor Dodon. Este vorba despre foști sau actuali consilieri ai lui Dodon sau rude ale acestuia.  Astfel, consilierii lui Dodon, foști sau actuali, preiau ministerul Apărării (Victor Gaiciuc), Ministerul Afacerilor Interne (Pavel […] Articolul Cum s-au repartizat ministerele: Majoritatea la Dodon, Economia la PD apare prima dată în Cotidianul.
12:00
Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Ion Chicu, prezintă în Parlament programul său de guvernare. Discursul acestuia poate fi văzut live mai jos. Amintim că, aseară după ora 18:00 președintele Igor Dodon a anunțat că consilierul său, Ion chicu, este candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, iar astăzi, Chicu a cerut Parlamentului vot de încredere. […] Articolul (VIDEO) Chicu prezintă programul de guvernare în Parlament apare prima dată în Cotidianul.
11:50
Deputații Blocului ACUM nu au discutat cu Ion Chicu, candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru. Secretarul general al PAS, Igor Grosu, susține că acesta nici măcar nu a mers să discute cu Blocul ACUM. Grosu apreciază ceea ce s-a întâmplat în ultimele 12 ore ca fiind show. „Chicu este profilul de candidat care o să […] Articolul (VIDEO) Chicu nici „nu a bătut” la ușa Blocului ACUM. Grosu: „Un show. Îi mătură calea lui Dodon prezidențiale” apare prima dată în Cotidianul.
11:40
Procurorii au aplicat sechestru pe automobilele de lux și apartamentele persoanelor bănuite, în sumă de peste 3 milioane de lei, implicați în dosarul achiziționări celor 31 de autobuze de model ISUZU pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău. Potrivit oamenilor legii, sechestrul a fost aplicat săptămâna trecută, în urma ședințelor de judecată. În rezultatul investigațiilor, […] Articolul Sechestru de peste 3 milioane de lei aplicat în dosarul celor 31 de autobuze ISUZU apare prima dată în Cotidianul.
11:10
Doi agenți de patrulare şi un ofițer al Serviciului supraveghere tehnică şi accidente rutiere al IP Orhei au fost reținuți de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție pentru corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut și primit bani de la un șofer, ca să nu-l amendeze pentru că a urcat beat la volan. Potrivit denunțătorilor, polițiștii ar […] Articolul Trei polițiști ar fi cerut șpagă de la un șofer prins beat la volan. Aceștia riscă până la 10 ani de închisoare apare prima dată în Cotidianul.
11:10
În Parlament pare să fie constituită o nouă majoritate parlamentară, între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor, după ce reprezentanții celor două fracțiuni parlamentare au aprobat împreună în cadrul comisiei juridice numiri și imunități programul de guvernare și componența Guvernului. Cu votul a 6 deputați PD și PSRM din cadrul comisiei programul de guvernare și componența […] Articolul Alianța PSRM-PD, pecetluită: Au aprobat împreună componența Guvernului, deși nu cunosc cine sunt miniștrii apare prima dată în Cotidianul.
11:00
Președintele României Klaus Iohannis, candidat pentru un nou mandat, spune că Victor Ponta a fost „un politician rezonabil” față de Viorica Dăncilă. El a răspuns astfel, într-o conferință de presă unei întrebări legate de dezbaterile electorale la care a participat alături de rivalul său din 2014, deși acum refuză să aibă o dezbatere cu șefa […] Articolul Iohannis: În comparație cu Dăncilă, Ponta a fost chiar un politician rezonabil apare prima dată în Cotidianul.
11:00
Doi agenți de patrulare şi un ofițer al Serviciului supraveghere tehnică şi accidente rutiere al IP Orhei au fost reținuți de ofițerii CNA şi procurorii anticorupție pentru corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut și primit bani de la un șofer, ca să nu-l amendeze pentru că a urcat beat la volan. Potrivit denunțătorilor, polițiștii ar […] Articolul Trei polițiști ar fi cerut șpagă de la un șofer, prins beat la volan. Aceștia riscă până la 10 ani de închisoare apare prima dată în Cotidianul.
10:40
Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Ion Chicu, cere Parlamentului să analizeze astăzi programul său de guvernare, iar ulterior votarea Guvernului. Vă prezentăm mai jos lista miniștrilor pe care mizează Guvernul Chicu. Sursa foto: Facebook/Sergiu Litvinenco Articolul (DOC) Lista Guvernului Chicu: Juristul PSRM la Justiție, consilierii lui Dodon la Agricultură și Apărare apare prima dată în Cotidianul.
10:30
Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Ion Chicu, cere Parlamentului să analizeze astăzi programul său de guvernare, iar ulterior votarea Guvernului. Chicu a cerut președintelui Parlamentului să includă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi examinarea programului său de guvernare. Zinaida Greceanîi a satisfăcut cererea acestuia, astfel Comisia juridică, numiri și imunități s-a întrunit […] Articolul Guvernul Chicu, la un pas de a fi votat în Parlament apare prima dată în Cotidianul.
10:30
Un bărbat a fost găsit fără suflare în această dimineață pe strada Sprâncenoaia, din cartierul Telecentru al Capitalei. Despre acest caz, oamenii legii au fost alertați la ora 06:45. Solicitată de Cotidianul.md, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, ne-a spus că pe trupul acestuia nu au fost depistate semne de moarte violentă. Potrivit […] Articolul Un bărbat a fost găsit mort pe strada Sprâncenoaia din Capitală apare prima dată în Cotidianul.
10:20
Tesla a anunțat că va construi o uzină în apropiere de Berlin, unde va produce viitorul SUV electric Model Y începând din anul 2021. Tesla a definitivat în această lună planurile pentru construcția primei uzine pe teritoriul Europei, scrie Automarket.ro. La capătul mai multor luni de analize cu privire la amplasamentul potrivit, CEO-ul Elon Musk […] Articolul Tesla își face prima uzină din Europa; Ce va produce în Germania apare prima dată în Cotidianul.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.