Peste 6.000 de români din R. Moldova s-au prezentat la vot în prima zi de alegeri prezidențiale din România

TVC, 9 noiembrie 2019 11:40

Peste 6.000 de români din Republica Moldova s-au prezentat la vot în prima zi de alegeri prezidențiale din România. Potrivit datelor afișate de către Biroul Electoral Central român, în R. Moldova, pe 8 noiembrie, 5.326 de cetățeni români s-au prezentat la cele 37 secții de votare din țară. În dimineața zilei de astăzi, 9 noiembrie, … Articolul Peste 6.000 de români din R. Moldova s-au prezentat la vot în prima zi de alegeri prezidențiale din România apare prima dată în TVC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVC

Acum 8 ore
21:20
Un șofer a ajuns la spital, după ce a intrat cu mașina în pădure, pe traseul Chișinău-Bălți, la ieșirea din municipiul Orhei. Potrivit angajaților poliției din Orhei, incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de astăzi. Șoferul, locuitor al municipiului Chișinău, conducând automobilul de model Hyundai, în direcția capitalei, a adormit la volan. Ca urmare … Articolul Grav accident, la Orhei. Un șofer a adormit și a ajuns cu mașina în pădurea de la marginea traseului | VIDEO apare prima dată în TVC.
21:10
Cocaină în valoare de circa 20.000 de euro, ascunsă de traficanţii de droguri într-o pădure din Italia, a fost distrusă de… mistreţi. Traficanţii au descoperit că drogurile îngropate în pădurea de lângă Montepulciano, regiunea Toscana, fuseseră luate în picioare de animalele curioase. Mistreţii au reuşit să deschidă pachetele în care se afla cocaina şi să … Articolul Cocaină de 20.000 de euro, scunsă de traficanţii de droguri într-o pădure din Italia, distrusă de mistreţi | VIDEO apare prima dată în TVC.
21:00
Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat. Asta după ce Ion Ceban și-a depus demisia din funcția de parlamentar și, respectiv, vicepreședinte al Parlamentului. Socialistul Ion Ceban a renunțat la mandat în baza cererii de demisie depuse, fiind în incompatibilitate cu funcția de primar general al capitalei. Fracțiunea PSRM ar putea fi completată de … Articolul Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:50
Asistența financiară pentru Republica Moldova ar putea fi suspendată. Declarația a fost făcută de către comisarul european desemnat pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, în cadrul Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, scrie caleaeuropeana.ro. Astfel, în discursul său, oficialul european a spus că știe care sunt ultimele evoluții din Republica Moldova și va coopera … Articolul Olivér Várhelyi: Asistența financiară pentru Republica Moldova ar putea fi suspendată | VIDEO apare prima dată în TVC.
Acum 12 ore
20:40
Guvernul minoritar instituit astăzi ar putea întâlni impedimente pe parcursul activității, însă are șanse să supraviețuiască o perioadă destul de îndelungată sau cel puțin până la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului viitor. Declarația a fost făcută pentru postul nostru de televiziune de către analistul politic, Corneliu Ciurea. În opinia lui Ciurea, noul Guvern va … Articolul Corneliu Ciurea: Guvernul minoritar are șanse să supraviețuiască cel puțin până la alegerile prezidențiale | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:30
Noul premier Ion Chicu ar fi o persoană loială președintelui Igor Dodon. De această părere sunt unii deputații din parlamentul Republicii Moldova care au declarat încă în acestă dimineață că nu sunt dispuși să voteze învestirea noului Guvern. De cealaltă parte, socialiștii știau din start că vor susține candidatul propus de șeful statului. Deputații blocului … Articolul Mai mulți deputați din Parlament consideră că noul premier ar fi o persoană loială lui Igor Dodon | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:20
În componența cabinetului de miniștri, care a primit votul de încredere al Parlamentului se regăsesc 5 consilieri ai lui Igor Dodon, de la Președinție, tatăl finului lui Igor Dodon, juristul PSRM și consilierul președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, dar și un ministru propus din partea PSRM, în Guvernul Sandu. Așadar, fotoliul de prim-ministru i-a revenit lui … Articolul Tatăl finului lui Igor Dodon, numit Ministru al Apărării | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:10
După ce noul premier Ion Chicu și-a prezentat componența cabinetului de miniștri, acesta a explicat cum a creat lista. Ion Chicu a menționat că această întrebare este ”și simplă, și complicată”. Totodată, Ion Chicu a mai spus că regretă foarte mult că în garnitura actuală de miniștri se regăsesc doar două doamne. Tot astăzi, Ion … Articolul Ion Chicu a explicat cum a creat lista de miniștri care formează noul cabinet executiv | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:00
Moldova are un nou Guvern! La doar 2 zile de la debarcarea executivului în frunte cu Maia Sandu, și la doar o zi după ce președintele Dodon anunța candidatul desemnat la funcția de premier, deputații au votat astăzi noua componență și programul de guvernare al prim-ministrului Ion Chicu. Pentru noul cabinet de ministri au votat … Articolul Moldova are un nou Guvern: Deputații au votat programul de guvernare al prim-ministrului Ion Chicu | VIDEO apare prima dată în TVC.
17:00
Moldovenii migranți care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă și/sau domiciliază pe teritoriul Greciei ar putea fi asigurați cu un cadru de garanţii de securitate socială. Semnarea unui acord bilateral în acest sens se negociază la Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), scrie zugo.md. Potrivit MSMPS, în baza acestui acord, persoanele îndreptățite … Articolul Moldovenii din Grecia ar putea beneficia de garanţii de securitate socială apare prima dată în TVC.
17:00
Premierul italian, Giuseppe Conte, care se află de miercuri la Veneţia ca urmare a inundaţiilor grave care au lovit această regiune, a anunţat în Consiliul de miniştri de joi că a fost declarată starea de urgenţă şi au fost aprobate primele ajutoare pentru locuitorii din zonă şi pentru a sprijini activităţile comerciale, relatează EFE şi … Articolul Veneţia sub ape: Guvernul italian declară stare de urgenţă şi aprobă fonduri apare prima dată în TVC.
16:40
Doi cetățeni din R. Moldova, care au activat în baza unor acte de identitate românești false în calitate de curieri la o companie transportatoare de colete din Germania, au fost reținuți, fiind suspectați că au furat bunuri în valoare de 25 de mii de euro. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) susține … Articolul S-au jucat cu focul: Doi moldoveni care lucrau în Germania furau colete în loc să le livreze apare prima dată în TVC.
16:10
Noul director general al IP Compania „Teleradio-Moldova” este persoana care a ocupat aceeași funcție până acum – Olga Bordeianu, scrie ziarulnational.md. Pentru candidatura acesteia au votat șapte din cei opt membri ai Consiliului de Supraveghere – Nicolae Spătaru, Tatiana Munteanu, Alexandru Vasilachi, Marina Țurcan, Veaceslav Vlad, Daniela Mițelea și Violeta Cojocaru. Ion Terguță a acumulat … Articolul Fără surprize! „Teleradio-Moldova” are un nou director general apare prima dată în TVC.
Acum 24 ore
15:30
Deputații din partea Partidului Politic ȘOR s-au abținut de la votul de învestire al Guvernului Chicu. În același timp, fracțiunea parlamentară a Partidului ȘOR i-a dorit succes echipei premierului desemnat, Ion Chicu, și a declarat că mizează pe faptul că acesta va susține și inițiativele „opoziției constructive”, scrie partidulsor.md. Declarații în acest sens a făcut … Articolul Deputații Partidului ȘOR s-au abținut de la votul de învestire al Guvernului Chicu, dar în același timp i-a urat succese apare prima dată în TVC.
15:10
Noul Guvern în frunte cu prim-ministrul Ion Chicu au depus jurământul în fața președintelui Igor Dodon și speakerul Zinaida Greceanîi. Prim-ministrul Ion Chicu: „Astăzi R. Moldova a obținut un nou Guvern tehnocrat. Vreau să mulțumesc domnului președinte pentru înalta încredere acordată. Remarc cu satisfacție că principalele acțiuni ale Guvernului coincide cu foaia de parcurs prezentată … Articolul Cu viteza luminii: Membrii Guvernului Chicu au depus jurământul apare prima dată în TVC.
14:50
Dezvoltare continuă și lansare de proiecte noi, în funcție de doleanțele telespectatorilor – rămân a fi prioritare pe lista activităților postului nostru TV. Acestea au fost și sunt principalele obiective ale Televiziunii Centrale și Orhei TV, care recent au făcut un an de la fondare. Chiar dacă a fost lansat în perioada în care concurența … Articolul Televiziunea Centrală, la un an de la lansare: dezvoltare continuă și lansare de proiecte noi | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:30
30 de porci din satul Sărata Galbenă, raionul Hâncești au fost sacrificați și înhumați, după ce analizele de laborator prelevate de la un animal decedat au confirmat prezența virusului pestei porcine. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a instituit carantină în localitate, iar la intrarea şi ieşirea din sat au fost instalate filtre de dezinfectare pentru … Articolul Nou focar de pesta porcină africană. Mai mulți porci, sacrificați într-un sat din Hâncești | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:10
Chiar dacă Parlamentul examinează programul și lista de miniștri a noului guvern, Executivul în exercițiu al Maiei Sandu s-a întrunit astăzi în ședință. Cabinetul de miniștri a votat 2 proiecte. Este vorba de un subiect ce ține de cadre și altul – privind repartizarea unor alocații aprobate prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019. … Articolul Guvernul Sandu în exercițiu s-a întrunit în ședință | VIDEO apare prima dată în TVC.
14:00
Candidatul desemnat la funcția de premier, Ion Chicu ar fi o persoană loială președintelui Igor Dodon. De această părere sunt unii deputații din parlamentul Republicii Moldova care au declarat că nu vor vota învestirea noului Guvern. Nu toți sunt însă de aceeași părere, socialiștii de exemplu spun că vor susține candidatul propus de șeful statului. … Articolul Declarații despre cabinetul de miniștri propus de Chicu | VIDEO apare prima dată în TVC.
13:40
Ion Chicu a fost votat în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Programul de activitate și componența Guvernului au fost votate de deputații fracțiunilor PSRM și PDM. În cadrul prezentării programului de activitate, Chicu a declarat că Printre prioritățile Executivului s-ar număra pedepsirea celor care se fac vinovați de furtul miliardului, a celor care au pus … Articolul Parlamentul a votat. Ion Chicu, noul prim-ministru al Republicii Moldova apare prima dată în TVC.
13:00
Începând cu anul viitor, transportatorii de mărfuri din Republica Moldova vor pierde puţin timp în vamă. Serviciul vamal va avea un Ghişeu Unic şi un sistem nou de tranzit, conform standardelor internaţionale. Cele două sisteme informaţionale vor fi implementate cu un sprijin financiar oferit de Uniunea Europeană care se ridică la un milion de euro. … Articolul Serviciul vamal al RM va avea un ghişeu unic pentru transportatorii de mărfuri apare prima dată în TVC.
12:30
Va cădea sau nu Guvernul Sandu? Va vota opoziția moțiunea de cenzură? Reforma justiție pe muchie de constituționalitate, posibile anticipate și impactul alegerilor locale – Sergiu Sîrbu și Teodor Carnaț discută la emisiunea Moldova Zi de Zi, moderată de Victoria Pietraru Articolul Moldova Zi de Zi apare prima dată în TVC.
12:10
Un bărbat a fost reținut de oamenii legii, după ce și-ar fi incendiat iubita, din motiv că nu-și dorea ca aceasta să plece la muncă în Israel. Cazul a avut loc în data de 12 noiembrie, în localitatea Șendreni, din raionul Nisporeni, scrie deschide.md. Potrivit poliției, este vorba despre o tânără în vârstă de 26 … Articolul Tânăra din Nisporeni, dispărută ieri, a fost găsită. Iubitul ar fi incendiat-o apare prima dată în TVC.
12:10
Candidatul la funcția de prim-ministru, Ion Chicu, anunță că mandatul Guvernului minoritar pe care el urmează să-l conducă va avea mandatul până la scrutinul prezidențial din toamna 2020, scrie deschide.md. „Considerând statutul de Guvern minoritar, instituit în scopul redresării situației precare în majoritatea domeniilor social-economice din Republica Moldova, orizontul de timp al programului de activitate … Articolul Chicu: Guvernul minoritar va activa până la alegerile prezidențiale apare prima dată în TVC.
12:00
Tinerii cercetători din Republica Moldova pot obține burse individuale în domeniul politicilor educaționale. Valoarea acestora este de trei mii de dolari. Dosarele de participare la concurs pot fi depuse până la 18 noiembrie, transmite moldpres. Bursele vor fi oferite în două tranșe, pentru o perioadă de 10 luni (decembrie 2019 – septembrie 2020). Persoanele selectate … Articolul Tinerii din Moldova pot obține burse individuale în valoare de trei mii de dolari apare prima dată în TVC.
11:30
Ion Chicu, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, urmează să ceară astăzi Parlamentului votul de încredere pentru programul de guvernare și echipa guvernamentală. Vă prezentăm mai jos lista cabinetului de miniștri, propus de Ion Chicu:   Pușcuța Sergiu este șef al Inspectoratului Fiscal. Acesta este absolvent al Academiei de Studii Economice din Moldova, … Articolul De unde vin miniștrii propuși de Chicu și ce funcții au ocupat apare prima dată în TVC.
11:10
Instanța de judecată a admis demersul procurorilor de aplicare a sechestrului pe mai multe bunuri, în sumă de peste 3.000.000 lei, în cazul licitației și achizițiilor efectuate pentru Parcul Urban de Autobuze din Chișinău. Potrivit unui comunicat al PCCOCS, sechestrul a fost aplicat asupra bunurilor mobile și imobile (automobile de lux, apartamente), care aparțin bănuiților … Articolul Sechestru de peste 3 milioane de lei în dosarul autobuzelor apare prima dată în TVC.
10:40
Deputatul Octavian Țîcu nu mai face parte din fracțiunea Platformei DA din Parlament. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul ședinței plenare de către secretarul fracțiunii, Dinu Plîngău, scrie deschide.md. „Am luat act de decizia deputatului Octavian Țîcu din 18 septembrie de a părăsi fracțiunea… El nu mai aparține fracțiunii”, a declarat Plîngău. În replică, … Articolul Octavian Țîcu nu mai face parte din fracțiunea Platformei DA din Parlament apare prima dată în TVC.
10:40
Candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Ion Chicu, cere Parlamentului să analizeze astăzi programul său de guvernare, iar ulterior votarea Guvernului. Chicu a cerut președintelui Parlamentului să includă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi examinarea programului său de guvernare. Zinaida Greceanîi a satisfăcut cererea acestuia, astfel Comisia juridică, numiri și imunități s-a întrunit … Articolul Ion Chicu cere astăzi Parlamentului să voteze noul Guvern apare prima dată în TVC.
10:20
Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a aprobat marți, 12 noiembrie, introducerea orelor de fotbal în școli. Proiectul întitulat ”Educația fizică prin fotbal” a fost înaintat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și prevede două ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare … Articolul În școlile din țară vor fi introduse orele de fotbal apare prima dată în TVC.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.