PSRM brought a motion of censure in the Parliament criticising the Government. What’s next?

Moldova.org, 8 noiembrie 2019 19:10

Just a few hours ago, the Party of Socialists of the Republic of Moldova (PSRM) brought a motion of censure in the Parliament criticising the Government handling of the justice reform, namely the amendments to the Law on Prosecutor’s Office presented for enactment to legislature by the political bloc ACUM.  The discussions in the Parliament The socialists declared that the […]

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 12 ore
16:40
PE SCURT Cei care au copilărit în ani ’70-’80 și chiar ’90 ai secolului trecut au crescut jucându-se cu o gamă de jucării total diferite de cele de astăzi. Ele se distingeau prin „rigoarea sovietică”, designul socialist-realist și dimensiunile sovietice. Cum se spunea atunci în șoaptă, „unele dintre ele ar fi putut ucide un dușman […] The post Cum arătau jucăriile anilor ’80 appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
13:00
PE SCURT Lansată în 1923, compania Walt Disney încearcă să se adapteze la realitățile de pe piața media și cea de divertisment și lansează serviciul de streaming Disney Plus. Astfel, apare un nou rival pentru Netflix, Apple TV Plus sau Amazon Prime Video. PE LUNG Disney Plus s-a lansat pe 12 noiembrie în SUA, Canada […] The post S-a lansat un nou rival pentru Netflix. Ce va oferi Disney Plus și cât costă appeared first on Moldova.org.
12:20
PE SCURT Președintele Igor Dodon l-a înaintat, ieri, pe consilierul său Ion Chicu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Pavel Filip, la funcția de prim-ministru. Iar astăzi Comisia juridică examinează deja candidaturile propuse de acesta pentru funcțiile de miniștri. Ion Chicu are la dispoziție 15 zile pentru a-și forma Cabinetul de miniștri și programul de […] The post Cine este Ion Chicu, ce Guvern propune și de ce socialiștii îl susțin appeared first on Moldova.org.
Ieri
18:20
PE SCURT „Moldova Business Week”, considerat cel mai important eveniment economic din Republica Moldova, consacrat mediului de afaceri, promovării exporturilor și atragerii investiții, și-a început astăzi lucrările la Chișinău. Timp de patru zile urmează să fie discutate principalele probleme cu care se confruntă mediul de afaceri și strategiile de dezvoltare a antreprenoriatului. La eveniment și-au […] The post „Moldova Business Week”: Investitorii își doresc mai multă stabilitate politică appeared first on Moldova.org.
17:20
PE SCURT Cel puțin 28 de mii de persoane din Republica Moldova au nevoie de servicii paliative, iar asistența la care au acces este insuficientă. Partea bună e că există metode simple prin care ne putem implica pentru a-i ajuta: cumpărând un bilet la un concert sau donându-ne ziua de naștere. PE LUNG Sărbătorește-ți ziua […] The post Cum poți ajuta persoanele care au nevoie de servicii paliative doar distrându-te appeared first on Moldova.org.
15:30
PE SCURT Președintele țării, Igor Dodon, a inițiat astăzi consultări cu fracțiunile parlamentare ca urmare a demiterii Guvernului Maia Sandu.  În urma acestora, Partidul Socialiștilor a anunțat că vrea o nouă structură a Guvernului și un nou candidat la funcția de prim-ministru. Blocul ACUM a declarat că este gata să o susțină doar pe Maia Sandu în […] The post Ce condiții pun partidele politice pentru formarea noului Guvern appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT Curtea Southwark Crown din Londra a respins cererea de recurs inițiată de Vlad Luca Filat, fiul fostului premier Vladimir Filat. Vlad Luca Filat a contestat decizia Curții Magistraturii din Londra prin care s-a dispus confiscarea a trei conturi înghețate în valoare totală de aproape jumătate de milion de lire sterline. Conturile au fost […] The post Vlad Luca Filat a rămas fără jumătate de milion de lire. Ce s-a întâmplat cu banii appeared first on Moldova.org.
11:40
Securitatea cibernetică este un subiect discutat frecvent în ultimii ani, fiind un mediu dinamic. Tehnologiile folosite sunt înlocuite, actualizate și modificate constant, apărând astfel noi și noi provocări în contextul în care nivelul de conștientizare al utilizatorilor de Internet este încă unul foarte scăzut. Soluțiile dedicate controlului securității și protecției datelor, Soluții inteligente de management […] The post Eveniment gratuit la Chișinău unde poți afla totul despre securitatea cibernetică appeared first on Moldova.org.
10:30
PE SCURT Rob Greenfield este un aventurier american, activist de mediu și antreprenor, care prin acțiunile sale uneori „radicale” încearcă să atragă atenția oamenilor asupra crizei de mediu și irosirii alimentelor. Scopul vieții sale este de a inspira oamenii să aibă grijă de mediu și de Pământ, spune Rob.   În acest sens, în urmă cu […] The post Cum a trăit un american timp de un an fără a cumpăra produse alimentare appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
PE SCURT Inovațiile inspiră și schimbă lumea. De data aceasta, vom vorbi despre pădurile verticale care pot salva orașele contaminate de smog și gaze de eșapament. Pădurea verticală rezolvă o serie de probleme: absoarbe CO2, produce oxigen, echilibrează ecosistemul și este un habitat pentru animale. PE LUNG Context. În anii săi de studenție, arhitectul italian Stefano […] The post Cum un arhitect a inventat „plămâni artificiali” pentru planetă appeared first on Moldova.org.
14:30
PE SCURT Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi în urma unei moțiuni de cenzură înaintate de Partidul Socialiștilor. Moțiunea a fost votată de 63 de deputați socialiști și cei ai Partidului Democrat. Dacă te interesează ce s-a discutat în Parlament, citește știrea „Guvernul Sandu a picat. Povestim pe scurt ce s-a întâmplat […] The post Cum a fost discutată căderea Guvernului Maia Sandu pe Facebook appeared first on Moldova.org.
14:10
PE SCURT Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi în urma unei moțiuni de cenzură înaintate de Partidul Socialiștilor. Moțiunea a fost votată de 63 de deputați socialiști și cei ai Partidului Democrat. „Am înțeles că sunteți împotriva justiției și a oamenilor acestei țări și nici nu aveți curajul să vă asumați această […] The post Guvernul Sandu a picat. Povestim pe scurt ce s-a întâmplat în Parlament appeared first on Moldova.org.
14:01
PE SCURT Limba belarusă este considerată inferioară în Belarus, de rând cu alte simboluri de stat. Această desconsiderare are o lungă istorie, iar Pavel Belavus se numără printre activiștii civici care încearcă să schimbe această situație. Acesta este co-fondatorul Арт Сядзіба – o asociație non-guvernamentală care promovează limba belarusă, simbolurile de stat, tradițiile și cultura […] The post Cum un grup de tineri belaruși încearcă să-și convingă concetățenii să-și vorbească limba appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT După ce autoritățile au destructurat o grupare specializată în producerea și comercializarea drogurilor din care făceau parte studenți internaționali de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, cea din urmă a decis că va introduce testarea antidrog doar pentru studenții străini. Testarea urma să aibă loc la admitere și înainte […] The post Cum Universitatea de Medicină a fost la un pas de a normaliza xenofobia appeared first on Moldova.org.
11:01
PE SCURT Cele mai interesante filme poloneze vor fi prezentate la Chișinău în cadrul Festivalului de Film Polonez CinePOLSKA. Evenimentul se va desfășura în perioada 13-17 noiembrie 2019, la Cinematograful Odeon. Au fost selectate pelicule premiate la cele mai importante festivaluri din străinătate și cu recorduri la numărul de bilete vândute. PE LUNG Acestea abordează […] The post 5 filme poloneze pe care să le vezi în următoarele zile la Chișinău appeared first on Moldova.org.
11 noiembrie 2019
19:50
PE SCURT Prim-ministra Maia Sandu a lansat astăzi o soluție de compromis Partidului Socialiștilor, care a înaintat moțiune de cenzură Executivului. Pentru depășirea impasului politic, prim-ministra a propus ca socialiștii să-și retragă moțiunea, iar după intrarea în vigoare a legii pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, aceasta să fie trimisă spre expertizare Comisiei de la Veneția. […] The post Sandu vs PSRM. O nouă încercare de compromis a eșuat appeared first on Moldova.org.
16:01
PE SCURT În timp ce unii deputați primesc pensii de peste 6 mii de lei, unii bătrâni care au muncit toată viața la colhoz abia primesc 1500 de lei. Bani care le ajung, de la lună la lună, pentru mâncare, medicamente și alte necesități. De fapt, specialiștii spun că atât deputații, cât și bătrânii ies la […] The post De ce deputații au pensii mai mari decât oamenii care au lucrat toată viața în colhoz appeared first on Moldova.org.
14:00
PE SCURT În ultimul deceniu, timpul petrecut în fața ecranelor de către bebeluși și preșcolari s-a extins considerabil, iar experții susțin că televiziunea, tabletele și smartphone-urile au un impact negativ asupra dezvoltării rapide a creierului. Acum, specialiștii au scanat creierul copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani și au descoperit că cei care foloseau […] The post Legătura directă dintre timpul în fața ecranelor și creierul copiilor, demonstrată de testul RMN appeared first on Moldova.org.
10:20
PE SCURT „Am văzut cum arată justiție politizată. Ceea ce îmi doresc este o justiție liberă. Ceea ce se invocă sunt doar justificări neinspirate pentru că le este frică de justiție”, a declarat prim-ministra Maia Sandu după înaintarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului de către deputații PSRM. Mai mult, înainte de aceasta, la criticile aduse […] The post Maia Sandu spune că lui Dodon nu-i convine curățarea RM de scheme de corupție. Despre ce ar putea fi vorba appeared first on Moldova.org.
9 noiembrie 2019
16:01
PE SCURT Călătoriile cu transportul public în Chișinău sunt adevărate aventuri. În troleibuzele și microbuzele noastre experimentezi tot felul de mirosuri, atitudini și situații. De la oamenii care au conversații dramatice la telefon, până la cei care se reazemă cu spatele de întreaga bară de susținere – pasagerii uită să respecte niște reguli de bază. […] The post Ce facem și ce nu facem în transportul public? appeared first on Moldova.org.
13:00
PE SCURT Frig, frigider gol, televizor alb-negru și neapărat un milieu așezat cu grijă peste el, covoare peste tot, cuvertură cu floricele pentru pat și multe alte lucruri „comuniste” se găsesc într-un apartament optzecist din București. Cele patru camere: sufrageria, dormitorul părinților, dormitorul copiilor și bucătăria sunt amenajate ca pe timpul lui Ceaușescu. Elevii se […] The post Cum să-i explici unui copil de azi viața din comunism appeared first on Moldova.org.
11:00
PE SCURT Fost pastor american de culoare, Martin Luther King este cel mai cunoscut luptător pentru drepturile civile ale afro-americanilor. El a organizat și a condus marșuri în favoarea dreptului de vot, pentru desegregare rasială și alte drepturi civice elementare pentru cetățenii de culoare nord-americani. În timpul unui marș pentru libertate (28 august 1963) a […] The post Visul și luptele lui Martin Luther King appeared first on Moldova.org.
8 noiembrie 2019
20:20
PE SCURT Deputații socialiști au înaintat astăzi moțiune de cenzură Guvernului condus de Maia Sandu. Aceasta după ce Executivul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii privind  Procuratura. În moțiunea lor, socialiștii au invocat faptul că  Guvernul Sandu se face vinovat de eșecul reformei justiției. Pe de altă parte, Maia Sandu a […] The post Câte guverne din R.Moldova au căzut în urma moțiunii de cenzură. Va urma Guvernul Maia Sandu? appeared first on Moldova.org.
17:20
PE SCURT Un grup de persoane s-au adunat astăzi în afara clădirii Parlamentului pentru a sprijini Guvernul Maia Sandu, care și-a asumat răspunderea asupra modificării Legii Procuraturii și a schimbării procedurii de preselectare a candidaților la funcția de procuror general. Manifestanții au scandat:„Vrem procuror independent”, „Acum sau niciodată”, „Dodon – trădător”, „Vrem justiție, nu facem […] The post 10 lucruri pe care le spun protestatarii din fata Parlamentului appeared first on Moldova.org.
13:10
PE SCURT Cristina Vazovski este autoarea a două podcasturi în limba rusă: „Кристина, добрый день!” și „Это Провал”. A început cu doar un an în urmă și a ajuns populară în spațiul online din Rusia. „În primul rând, aceasta nu este o piață exploatată în Rusia și Ucraina, competiția nu este mare. În al doilea […] The post Podcastul care-i provoacă pe oameni să-și dezvăluie eșecurile appeared first on Moldova.org.
11:00
PE SCURT În China, minorilor li s-a interzis să joace jocuri video mai mult de o oră și jumătate pe zi pe parcursul săptămânii și trei ore pe zi în weekend. De asemenea, pentru minori a fost stabilită interdicție la jocurile video între orele 22:00 și 08:00. Autoritățile chineze au limitat, de asemenea, suma de […] The post Dependența de jocurile video: China impune restricții drastice pentru minori appeared first on Moldova.org.
08:30
PE SCURT Avionul nici n-aterizează bine, că la bord se dezlănțuie haosul. Pasagerii se ridică brusc înainte ca aeronova să se fi oprit în loc, își trag bagajele din compartimentul de sus, se îmbracă, își adună lucrurile și se instalează binevoitori pe pasajul îngust dintre rânduri unde mai zăbovesc în picioare câteva minute bune. De […] The post Reguli de bun simț. Cum coborâm din avion? appeared first on Moldova.org.
07:20
„Procesul de atragere a investițiilor și luare a deciziei este unul îndelungat și deloc simplu. Pentru ca un investitor de talie internațională să vină pe piața Republicii Moldova, este nevoie ca un șir întreg de pași să fie parcurși, iar investiția acestuia să fie securizată.  Agenția de Investiii asigură acoperirea a 4 etape din cele […] The post 1500 de antreprenori din țară și de peste hotare, așteptați la ediția din acest an a „Moldova Business Week” appeared first on Moldova.org.
7 noiembrie 2019
20:30
PE SCURT Incertitudine pe scena politică din Republica Moldova. După ce ieri Guvernul și-a asumat răspunderea asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, astăzi șeful statului Igor Dodon declară că șansa privind înaintarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului este foarte mare. „Aceasta se pregătește deja”, a declarat Igor Dodon, precizând […] The post La ce ar putea duce o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului appeared first on Moldova.org.
11:20
PE SCURT Murat Daniyar are 23 de ani și adună sute de mii de vizualizări pe canalul său de Youtube. Vorbește despre politică și problemele sociale din Kazahstan și spune că ar face mai mulți bani din activitatea sa dacă ar alege să povestească despre lucruri mai „ușoare”. „Cu doi ani în urmă, printre tineri, […] The post Cum să le vorbești tinerilor despre politică? Exemplul unui vlogger de succes din Kazahstan appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.