Un copil de doi a decedat la spital după ce a căzut în gol de la etajul trei

Democracy.md, 8 noiembrie 2019 18:00

La locul faptei forţele de ordine au stabilit că minorul a căzut de la geamul bucătăriei. Copilul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spitalulu pentru copii, dar în urma traumelor a decedat la spital.Pe cazul dat a fost iniţiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanţelor.Poliţia Capitalei vine cu un apel către părinţi să manifeste multă responsabilitate, vigilenţă şi grijă asupra copiilor, pentru a-i proteja de pericole.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
18:00
Autorizațiile au fost acordate la solicitarea Republicii Moldova, în scopul asigurării activității neîntrerupte a operatorilor de transport moldoveni până la finele anului curent.Potrivit ANTA, autorizațiile de categoria I, de tipul “Ucraina bilateral/tranzit” se eliberează nu mai mult de una pentru fiecare ansamblu de autovehicule și remorci cu capacitatea de încărcare mai mare de 3,5 tone sau cu masa totală mai mare de 6 tone din parcul eligibil al operatorului de transport, cu respectarea procedurilor stabilite de prevederile Codului transporturilor rutiere.Aici puteți citi și despre procedura de eliberare a celor 500 autorizații suplimentare pentru efectuarea transportului bilateral/tranzit de mărfuri pe teritoriul Federației Ruse.
17:00
Un elev a fost ucis şi trei răniţi. Starea unuia dintre răniţi este gravă. Suspectul s-a sinucis când au apărut forţele de ordine. Nu se ştie exact motivaţia atacului.Potrivit poliţiei locale, citate de agenţiile de presă ruse, ar putea fi vorba despre un conflict între elevi.  Localitatea unde s-a produs incidentul se află la graniţa cu China. Atacurile armate în şcolile publice din Rusia sunt rare, iar controlul asupra armelor de foc este strict.
17:00
În urma impactului, șoferul a suferit câteva fracturi la picioare. El fiind transportat la spitalul din Orhei. Din imaginile postate pe o rețea socială se vede că mașina a fost grav avariată.
Acum 24 ore
14:30
Pentru candidatura Olgăi Bordeianu au votat: Spătaru Nicolae; Violeta Cojocaru; Marina Ţurcan; Daniela Miţelea; Veaceslav Vlad; Alexandru Vasilachi; Tatiana Munteanu. La concursul pentru funcţia de director general al TRM au depus dosare de participare Ion Terguţă (CV), Cornelia Stefoglu (CV) şi Olga Bordeianu (CV).Pentru candidatura lui Ion Terguţă a votat un singur membru al CS: Larisa Călugărul. Candidatura Corneliei Stefoglu nu a acumulat nici un vot.Amintim că astăzi, 14 noiembrie, Consiliul de Supraveghere a desfăşurat concursul pentru funcţia de director general al TRM.
13:40
Componența Guvernului:Prim-Ministru – Ion Chicu;Ministru al Finanțelor – Sergiu Pușcuța;Vicepremier pentru Reintegrare – Alexandru Flenchea;Ministru al Economiei și Infrastructurii – Anatol Usatîi;Ministru de Interne – Pavel Voicu;Ministru al Justiției – Fadei Nagacevschi;Ministru de Externe – Aureliu Ciocoi;Ministru al Apărării – Victor Gaiciuc;Ministru al Educației, Culturii și Cercetării – Corneliu Popovici;Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – Viorica Dumbrăveanu;Ministru al Agriculturii – Ion Perju.
13:30
Reconstrucția Penitenciarului nr.10-Goian, cu investiții de cca. 36,3 mln lei, ce presupune renovarea a trei blocuri: blocul de detenție, blocul pentru instruirea deținuților minori și blocul medical; construcția unui teren sportiv multifuncțional, cazangerie, înlocuirea tuturor rețelelor exterioare inginerești (apă, canalizare, electrificare, reabilitarea substației de transformare a energiei electrice), construcția stațiilor de purificare a apelor reziduale și celor provenite din precipitații. Gradul de executare a lucrărilor de reconstrucție la ziua de azi este de 94%.Pe ultima sută de metri este și reconstrucţia clădirilor Penitenciarului nr.3-Leova, cu investiții de la bugetul de stat de cca. 35,4 mln lei.
13:20
„Au zis că fac guvern tehnocrat, apolitic și încearcă să facă un guvern care este format aproape în totalitate din consilierii lui Dodon. Au zis că nu fac alianță între PDM și PSRM, dar au făcut o alianță în Parlament cimentată pe interese comune, scheme comune, probabil frici. Asta fac ei își mint proprii alegători și pe toți cetățenii”, a spus Maia Sandu.„Vreau să-i încurajez să aibă în continuare o atitudine corectă în raport cu cetățenii, chiar dacă s-a schimbat Guvernul și probabil va fi mai greu, dar vreau să le amintesc că noi am reușit să dăm jos un regim corupt și vom reuși să-l dăm jos și pe al doilea. Mi-ar plăcea să revenim curând și să lucrăm cu oamenii onești din instituțiile statului”, a declarat Maia Sandu.
11:00
Potrivit denunțătorului, oamenii legii sun suspectați că au pretins și primit în două tranșe suma de cinci mii de lei pentru a nu documenta faptul conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică.Urmărirea penală este pornită pentru corupere pasivă. Dacă vor fi găsiți vinovați, polițiștii riscă până la zece ani de închisoare, amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice.
11:00
Sechestrul a fost aplicat asupra bunurilor mobile și imobile (automobile de lux, apartamente), care aparțin bănuiților în cauza penală privind licitația în dosarul achiziționării unui număr de 31 de autobuze de model „Isuzu” pentru acest parc de autobuze. La etapa curentă a investigațiilor, bănuiții sunt patru la număr, care ar fi comis faptele pentru care sunt cercetați în exercițiul unor funcții de decizie în administrația publică.Astfel, în rezultatul investigațiilor financiare paralele, desfășurate în cadrul infracțiunii generatoare de profit, la 8 noiembrie curent, de către Direcția Generală urmărire penală a IGP al MAI a fost pornită urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari, care este investigată de comun cu procurorii PCCOCS.
Ieri
18:20
În luna mai, un cuplu de bătrâni mongolezi a murit, după ce au mâncat rinichii unei marmote, un leac tradițional mongolez.Ciuma e cauzată de mușcături de purici și contact direct cu animale infectate și e una dintre cele mai contagioase boli. Până la apariția antibioticelor, a ucis 200 de milioane de oameni, în întreaga lume.Aproape 600 de oameni au murit de ciumă între 2010 și 2015, iar Organizația Mondială a Sănătății a înregistrat peste 3.200 de cazuri pentru perioada respectivă. Cele mai multe dintre ele s-au înregistrat în Congo, Madagscar și Peru, transmite digi24.ro.
17:20
Potrivit reprezentanților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), ambulanțele activează în regim obișnuit. La discuții au venit șoferii, care au zi liberă. Cei care astăzi sunt în tură, își îndeplinesc obligațiunile de serviciu conform cerințelor și normelor în vigoare. Toți cetățenii vor beneficia de asistență medicală urgentă la etapa de prespital.Obiecția de bază a șoferilor constă în schimbările parvenite în domeniul salarizării, începând cu 1 octombrie 2019, ei sunt nemulțumiți de majorarea acordată.CNAMUP menționează că, majorarea salariului a fost efectuată în conformitate cu Hotărîrea Guvernului nr. 433 din 11.09.2019 pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.837/2016.
16:20
Proiectul întitulat ”Educația fizică prin fotbal” a fost înaintat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și prevede două ore (lecții) de fotbal pe săptămână, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4). Acesta va fi implementat în peste 80 de școli din Republica Moldova, care au semnat acorduri de colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal. În total, în transpunerea lui în fapt vor fi implicați circa 15.000 de copii. ”Este un proiect menit să impulsioneze dezvoltarea fotbalului în țară, să-i dea o amploare”, a declarat astăzi pentru agenție reprezentantul departamentului comunicare de la FMF, Ion Buga.Federația se obligă să instruiască antrenorii (profesorii de educație fizică și de la clasele primare), în total 166 de antrenori, care, în urma cursurilor de perfecționare gratuite vor primi Licența D FMF.
15:20
Astfel, autorizațiile se eliberează pentru ansamblul de autovehicule și remorci cu capacitatea de încărcare mai mare de 3,5 tone sau cu masa totală mai mare de 6 tone, la prezentarea de către operatorul de transport rutier a scrisorii de trăsură (CMR) în formă deschisă pentru operațiunea de transport rutier pentru care solicită autorizația, în modul următor:– o autorizație pentru operatorii de transport rutier care dețin 1–3 autovehicule;– câte o autorizație pentru fiecare 3 autovehicule, dar nu mai mult de 15 autorizații pentru operatorii de transport rutier care dețin mai mult de 3 autovehicule.
14:20
Maia Sandu s-a eliberat din îmbrățișarea socialiștilor pentru a-și pregăti campania electorală din 2020, când va fi principalul contracandidat al lui Igor Dodon.Opinia mea este împărțită și de președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, care a scris pe rețelele de socializare că „Maia Sandu va fi viitorul Președinte al R. Moldova” și că „se pregătește de campania electorală de anul viitor, atunci când, în calitate de lider al opoziției, va putea să-l înlăture din fruntea statului pe actualul Președinte prorus, Igor Dodon”. Nu este nimic rău în faptul că Maia Sandu dă dovadă de ambiție politică și dorește să ajungă președinte al statului moldovean. Mai rău este că în cele cinci luni de activitate ale Cabinetului de Miniștri condus de ea nu a reușit să facă dovada unui bun managment și nu a livrat proiectele pe care le așteptau moldovenii din spațiul rural.Chișinăul nu e toată Moldova.
13:20
Deputații ACUM mai spun că, din câte se cunoaște, zarurile au fost aruncate și va fi un Guvern tehnocrat, iar actualele consultări sunt doar formalități. Declarațiile au fost făcute după consultările cu șeful statului, care au avut loc astăzi, 13 noiembrie, transmite IPN.Președintele fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu, a declarat că primul mesaj la care s-a referit a fost că „elementul destabilizator în situația politică actuală din Republica Moldova rămâne a fi Președinția, pentru că de aici pornesc toate. De la comportamentul, mesajul, pozițiile pe care le are și le-a avut Președinția pe perioada acestor cinci luni de zile. Drept dovadă – am ajuns în criza politică în care s-a ajuns în acest moment”.„Ceea ce vedem este o încercare mai camuflată, în spatele Blocului, de a prelua încet instituțiile statului.
13:00
Democrații au refuzat să facă declarații înainte de a discuta cu șeful statului. Anterior, Dumitru Diacov a spus că PDM ar fi dispus să susțină un Guvern minoritar numit de socialiști.
12:40
Pentru informarea cetăţenilor, pe pagina web a Casei Naţionale a fost plasat serviciul electronic „Statutul certificatului de concediu medical”. Acest serviciu permite persoanelor să verifice statutul certificatul medical, şi anume:*dacă datele din certificatul de concediu medical au fost prezentate de către instituţiile medicale;*dacă aceste date au fost examinate de către casa teritorială de asigurări sociale şi indemnizaţia a fost stabilită ori s-a refuzat în stabilirea acesteia;*dacă mijloacele financiare pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă au fost transferate pentru achitare prestatorilor de servicii de plată.Pentru a verifica statutul certificatului de concediu medical este necesar doar de a completa seria şi numărul sau numai numărul certificatului de concediu medical.
11:00
Documentul prevedea că angajații Primăriei au acces în clădirea, prezentând legitimația de serviciu și cartela de acces controlat. Ce ține alte categorii de cetățeni, aceștia aceștia au avut acces în baza cartelei de acces și a ecusoanelor care au fost eliberate în baza buletinului de identitate.
10:40
Pentru prevenirea situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile de siguranță împotriva incendiilor în condiții de vânt și umiditate redusă, recomandând cetățenilor să nu aprindă frunzele, vegetația uscată, dar și resturile menajere în curți sau în preajma acestora pentru a evita declanșarea focarelor cu extindere către sectorul locativ.Totodată, IGSU reamintește că în păduri și parcuri este interzisă aprinderea rugurilor și grătarelor, în scopul evitării focarelor forestiere.Aprinderea focului în timpul odihnei la aer liber se recomandă doar în locuri special amenajate. La plecare, focul de rug urmează a fi stins minuțios și acoperit cu pământ. Părinții sunt rugați să monitorizeze strict minorii pentru a evita jocul acestora cu focul și respectiv aprinderea vegetației uscate. În caz de incendii cetățenii sunt rugați să apeleze numărul 112.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
În aceste zile, se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-18 metri pe secundă. Totodată, vremea se menține caldă și în următoarele zile. Miercuri vor fi până la 23 de grade în sudul țării, iar joi vor fi cel mult 18 grade.
18:30
Potrivit proiectului, majorările vizează circa 21 mii de beneficiari de alocații de stat. În urma majorării, cuantumul alocațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități severe, accentuate și medii va constitui 80 la sută din cuantumul pensiei minime pentru această categorie de persoane, iar pentru persoanele vârstnice va reprezenta 50 la sută din cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă, stabilit anual de către guvern.Calculele estimative arată că implementarea proiectului de lege implică cheltuieli financiare anuale suplimentare în sumă totală de 79,6 milioane de lei pentru anul 2020, circa 83,2 milioane pentru anul 2021 și 87,4 milioane de lei pentru anul 2022. Mijloacele financiare respective sunt prevăzute în proiectul Cadrului bugetar pe termen mediu pentru anii 2020-2022.
16:20
Decizia a fost luată marți, 12 noiembrie, de Comisia Electorală Centrală (CEC).Potrivit rezultatelor alegerilor locale generale, cei mai mulți reprezentanți în CMC – 22 la număr - va avea Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Aceștia vor fi urmați Blocul ACUM, care a obținut 19 mandate de consilier. Trei consilieri vor fi din partea Partidului Liberal, iar Partidul Democrat din Moldova și Partidul „ȘOR” vor avea câte doi reprezentanți în CMC. Câte un singur consilier vor avea Partidul Unității Naționale, Mișcarea Forța Nouă și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova.CEC a mai decis astăzi că tot la 15 noiembrie vor avea loc ședințele de constituire a Consiliilor raionale Basarabeasca, Fălești și Sângerei. Prima ședință a consilierilor raionali din Rezina, aleși în urma scrutinului local general, se va desfășura luni, 18 noiembrie.
16:10
Trăgând un semnal de alarmă, şase organizaţii importante din domeniul sănătăţii şi al bunăstării copiilor - ISGlobal, Salvaţi Copiii, UNICEF, Every Breath Counts, Unitaid şi Gavi, Alianţa pentru Vaccinuri - lansează, astăzi, 12 noiembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Pneumoniei, un apel la acţiune la nivel global. Zilnic, aproape 2.200 de copii sub cinci ani mor din cauza pneumoniei, o boală ce poate fi tratată şi în mare parte prevenită. Un angajament puternic la nivel global şi creşterea investiţiilor sunt critice în lupta împotriva acestei boli. Vom putea salva vieţile a milioane de copii doar prin intervenţii eficiente din punct de vedere al costurilor, menite să ofere copiilor protecţie, prevenţie şi tratament în comunităţile în care trăiesc', a afirmat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF.
16:00
Potrivit articolului 103 (2) din Constituite, „Guvernul, în cazul exprimării votului de neîncredere de către Parlament, îndeplineşte numai funcţiile de administrare a treburilor publice, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern”.De asemenea, legislația mai prevede că, președintele țării trebuie să înceapă consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea formării unei noi majorități parlamentare, care să voteze instituirea unui nou Guvern.În cazul în care nu se va reuși acest lucru timp de trei luni de la căderea Guvernului, șeful statului este obligat să dizolve Parlamentului și să declanșeze alegeri anticipate.Amintim că, pentru demiterea Guvernului Sandu au votat 63 de deputați din partea PSRM și PDM. Parlamentarii Blocului ACUM nu au votat, iar cei ai Partidului „Șor” nu au participat la vot.
15:50
Ministrul Educaţiei, Lorenzo Fioramonti, a informat că, începând din septembrie 2020, toate şcolile publice vor avea incluse în programă 33 de ore pe an în care vor învăţa depre schimbările climatice. „Ideea este ca cetăţenii să fie pregătiţi pentru urgenţele climatice”, a declarat Vincenzo Cramarossa, purtătorul de cuvânt al lui Fioramonti.De asemenea, dezvoltarea sustenabilă va apărea în materii mai tradiţionale, precum geografia, matematica şi fizica, a adăugat Cramarossa.„Va fi acordată o atenţie mai mare acestor subiecte când vor fi predate materiile tradiţionale”, a explicat acesta.Încă de când a devenit ministru, Fioramonti a fost criticat de partidele de opoziţie pentru susţinerea acordată studenţilor care protestau pentru acţiuni împotriva schimbărilor climatice.
11:20
Este vorba despre o suprafață de 0,2165 ha de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 73. Agenția Proprietății Publice va asigura administrarea terenului proprietate publică a statului.Amintim că sediul PDM nu se mai află lângă Procuratura Generală. Democrații s-au mutat în vechiul sediu al partidului situat pe strada Tighina din centrul capitalei.
10:20
Parlamentul R. Moldova se întrunește, astăzi, pentru a dezbate moțiunea de cenzură contra Guvernului Sandu, înaintată de PSRM. Totuși, pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul să pice, e nevoie de 51 de voturi. Fracțiunea PSRM are 36 de deputați, respectiv aceștia au nevoie de încă 15 voturi....
10:10
Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători în țara vecină Ucraina fără pașapoarte străine, doar în baza buletinelor de identitate. Azi, membrii Guvernului au aprobat un acord în acest sens semnat anterior cu autoritățile ucrainene....
11 noiembrie 2019
17:30
Amintim că deputații socialiști au depus vineri o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maiei Sandu, după ce acesta și-a asumat răspunderea pentru un proiect de modificare a Legii Procuraturii care prevede acordarea unor împuterniciri primului-ministru în procesul de selectare a candidaților la funcția de procuror general.
17:30
„În seara zilei de astăzi începe faza a doua de expertiză a bulevardului Ștefan cel Mare. Aceasta presupune că fizic vor fi extrase probe, se vor tăia casete cu dimensiunile de un metru pe 1,6 metri. Probele vor fi extrase până la o adâncime de 1,5 metri ca să avem o claritate pe tot ce-i legat cu bulevardul Ștefan cel Mare. Este pentru prima dată când se face așa ceva. Sunt lucrări complexe. Am planificat ca dimineața sa fie deja așternut și asfaltul pe porțiunile de unde vor fi extrase probele, pentru ca să nu fie afectat traficul. Aceasta expertiză ne va permite să luăm măsuri cu defecțiunile care sunt și de a putea fi folosiți acei bani care au fost reținuți pentru garanția bancară”, a spus Adrian Boldurescu.Probele vor fi prelevate din 14 locuri, care au fost selectate de experți.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.