Rețea de spioinaj a Rusiei, anihilată de serviciile de informații cehe

UNIMEDIA, 21 octombrie 2019 19:10

Poliţia şi serviciile de informaţii din Cehia au anunţat luni anihilarea unei reţele de spionaj ruse, care acţiona de la Ambasada Rusiei la Praga, transmit AFP şi DPA, transmite Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 8 ore
20:00
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță că în perioada 8 - 14 noiembrie, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate opt cazuri pozitive de rabie.
Acum 12 ore
19:20
Ex-șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare din cadrul Primăriei Chișinău, Petru Gontea, s-a stins din viață astăzi. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă de către Primăria Chișinău, care a adus sincere condoleanțe familiei.
18:30
Rusia va returna Ucrainei cele trei nave militare pe care le-a sechestrat în noiembrie anul trecut cu tot cu echipaje în urma unui incident petrecut în strâmtoarea Kerci, care face legătura între Marea Neagră şi Marea Azov.
17:40
Ziua Internațională a Studenților este o sărbătoare a multiculturalismului, a diversității și a cooperării dintre studenții din întreaga lume. Deși inițial era o zi de comemorare a celor peste 1.200 de studenți de la Universitatea din Praga ale căror vieți au fost luate în timpul celui de-al doilea război mondial, Ziua Internațională a Studenților a devenit o ocazie pentru universitățile din întreaga lume să se laude cu masele de studenți și binele pe care îl fac pentru comunitatea locală. În acest sens, cei peste 60 de mii de tineri și tinere, care își fac studiile în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, au fost felicitați de mai mulți oficiali.
16:50
Exportul mărfurilor moldovenești a crescut cu 15,9% în luna septembrie, ceea ce reprezintă 238,8 milioane de dolari. Totodată, potrivit datelor Biroului Național de Statistică (BNS), față de aceeași perioadă a anului trecut, exportul de mărfuri a crescut cu 15,2%. De menționat că România rămâne a fi principala țară de destinație a produselor.
16:00
Autorităţile au reţinut aproape 150 de persoane în urma protestelor de sâmbătă de la Paris, 78 dintre ele fiind plasate în arest preventiv. Manifestaţiile convocate la împlinirea unui an de la debutul mişcării de contestare cunoscută ca a „vestelor galbene” au fost însoţite de violenţe în capitala franceză, informează AFP şi Reuters, citat de digi24.ro.
16:00
Consiliul Republican al USB s-a întrunit astăzi în ședință, în cadrul căreia au fost făcute totalurile alegerilor locale, unde USB a participat pentru prima dată. USB a participat în doar 35 de localități, unde au fost aleși 4 primari și peste 50 deconsilieri raionali, orășenești, comunali și sătești.
15:20
Deputatul Partidului Socialiștilor, Bogdan Țîrdea, susține că, la momentul actual, negocierile în raioanele țării privind crearea coalițiilor dintre PSRM și ACUM sunt blocate, iar vinovați s-ar face fruntașii din Blocul ACUM. Reacția parlamentarului este în contextul în care vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a declarat că președintele țării, Igor Dodon, ar fi dat indicații PSRM-ului să formeze coaliții raionale cu cei din PDM.
Acum 24 ore
14:30
La următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), ce va avea loc la data de 20 noiembrie, fracțiunea municipală a Platformei DA va veni cu un proiect pe odinea de zi privind înfrățirea municipiului Chișinău cu județul Cluj. Despre aceasta a anunțat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.
13:20
PDM ar fi gata să voteze împreună că deputații din Blocul ACUM o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, dacă acest cabinet de miniștri, recent învestit, „nu va produce nimic”. Declarația aparține democratului, Alexandru Jizdan.
12:50
Doar un împătimit real după camioane putea să facă aşa ceva! Mike Harrah, un om de afaceri din California de Sud a investit cel puţin şapte ani din viaţă şi cel puţin 7.000.000 de dolari pentru ca să apară pe lume asta!THOR 24 este real cel mai tare camion de pe planetă şi atenţia care i-a fost oferită pentru detalii impresionează!
12:40
Un bărbat, în vârstă de 64 de ani, a ajuns pe patul de spital, după ce a fost lovit de un Ford în timp ce traversa neregulamentar strada. Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, în jurul orei 18:00, pe bulevardul Traian din sectorul Botanica al capitalei.
12:10
Consiliul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr s-a întrunit astăzi, 17 noiembrie, în ședință extraordinară comună cu aleșii săi, deputați, primari și consilieri locali. La ședință participă liderul Platformei DA, Andrei Năstase, vicepreședintele partidului, Alexandru Slusari, cât și secretarul general al Platformei, Chiril Moțpan.
11:30
Ucraina a oferit suplimentar Republicii Moldova 3 000 în loc de 30 de mii de autorizații solicitate pentru transportul bilateral sau tranzitul de mărfuri pe teritoriul statului ucrainean, ceea ce înseamnă de zece ori mai puține autorizații de export a mărfurilor pentru anul 2019.
10:50
Un consilier al lui Donald Trump a recomandat restrângerea accesului la conversaţia cu şeful statului ucrainean care a declanşat actuala procedură de destituirea a preşedintelui american, potrivit mărturiei sale în faţa Congresului făcută publică sâmbătă.
10:40
Vicepreședintele Parlamentului și deputatul ACUM, Alexandru Slusari, susține că președintele țării, Igor Dodon, ar fi dat indicații PSRM-ului să formeze coaliții raionale cu cei din PDM, în cadrul ședinței Consiliului Republican al socialiștilor ce a avut loc ieri, la Casa Sindicatelor.
10:10
Misiunea OSCE în Moldova a predat Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova raportul privind expertiza tehnică deplină a podului de la Gura Bîcului și Bîcioc, care conectează cele două maluri ale Nistrului. Podul a fost redeschis de Chișinău și Tiraspol pe 18 noiembrie 2017 ca parte a procesului de reglementare transnistreană după o perioadă de 25 de ani în care acesta a fost închis pentru traficul de vehicule.
10:00
Nivelul de alertă meteorologică a fost scăzut uşor, sâmbătă, la Veneţia, oraş inundat şi plasat sub stare de urgenţă. Protecţia civilă italiană a retrogradat nivelul de alertă de la roşu la portocaliu. Vineri, „acqua alta”, cu un nivel al apei de 1,54 metri, a condus la închiderea, pentru mai multe ore, a emblematicei Pieţe San Marco, relatează presa internaţională.
09:30
Judecătoria Lefortovo din Moscova a emis o hotărâre prin care a fost aplicat sechestru în valoare de 451 de milioane de ruble pe bunurile fostei membre a conducerii companiei „Inter RAO", Carina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj, în favoarea României, transmite Tass.ru.
09:20
Armata chineză a participat sâmbătă la curăţarea străzilor din Hong Kong, prezenţă militară simbolică şi nesolicitată de guvernul local, relatează AFP, citat deAgerpres.
09:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi, 17 noiembrie, cer variabil și maxime de +16°C.
Ieri
19:50
Partidul Democrat nu se mai asociază cu Vlad Plahotniuc, iar ceea ce este PD-ul astăzi, e cu totul diferit. Cel puțin la această concluzie a ajuns fostul ministru al Afacerilor Interne, actualul secretar al Partidului Democrat, Alexandru Jizdan, într-un interviu pentru Europa Liberă.
19:20
AplecatdinRusiacătreKazahstan.Acoloacvilaadecissă-șifacădecap.Nui-apăsatdefrontiereșiafăcutunocolprinIran.Astai-aaduslaruinăpecercetătoriirușicareourmăreaucuajutorulunuisistemdegeolocalizareprinSMS, scrie digi24.ro.
19:10
Când Serviciul de Informații și Securitate a fost reformat, activitatea s-a a început de la zero, iar procesul de conducere a unei asemenea instituții a fost învățat din mers. Cel puțin asta spune fostul ministru Apărării, Valeriu Pasat, într-un interviu pe portalul tribuna.md.
17:20
În ciuda faptului că în Parlament s-au „certat”, PSRM și Blocul acum au făcut coaliție la Anenii Noi. Cel puțin asta spune președintele fracțiunii PD, Durmitru Diacov.
16:50
Un tânăr de 29 de ani din Ceadîr Lunga ar fi fost omorât de doi bărbați în urma unui conflict între aceștia. Grozăvia a avut loc ieri, iar victima a fost găsită în această dimineață, între viață și moarte, pe marginea unei străzi.
16:30
Parisul a devenit sâmbătă scena unor proteste marcate pe alocuri de violenţe, la împlinirea unui an de la începutul mişcării de contestare a "vestelor galbene", relatează AFP.
15:50
Deputat socialist, Bogdan Țirdea, acuză portalul de analize, mold-street.com de manipulare, după ce publicația a postat un articol, cu privire la un discurs al parlamentarului, în care critică reușitele Guvernului Sandu.
14:50
Partidul Acțiune și Solidaritate s-a întrunit într-o ședință cu participarea conducerii PAS și primarii aleși în localitățile țării.
14:40
Președintele Igor Dodon a venit cu un mesaj, după ce a fost la ședința Consiliului Republican al PSRM. Acesta spune că a fost invitat de socialiști, unde a vorbit despre reușitele alegerilor locale și faptul că avem un nou Guvern.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.