Percheziții în două localități din sudul țării: Doi membri ai unui grup criminal specializat în trafic de droguri, reținuți

UNIMEDIA, 21 octombrie 2019 17:30

Un grup criminal organizat, specializat în circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari, destinat contrabandei în Federația Rusă a fost deconspirat de ofițerii din cadrul Serviciului Vamal și procurorii ai PCCOCS.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
17:30
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că, Consiliul Superior al Procurorilor are la dispoziție zece zile pentru a alege un candidat la funcția de procuror general și a-l propune președintelui spre aprobare.
17:30
Două magazine din Edineț au fost ținta hoților noaptea trecută. În dimineața zilei de astăzi, în jurul orei 03:37, făptașii au pătruns într-un magazin Enter, de unde au reușit să sustragă oarecare bunuri, iar la câteva minute, hoții au descins și ce de-a doua unitate comercială, însă, planurile le-au fost date peste cap, după ce s-a declanșat alarma.
17:30
Inspectoratul Național de Patrulare informează care sunt străzile pe care se circulă cu dificultate la această oră.
17:20
Foarte repede au trecut cei patru ani de la momentul lansării noii generaţii. Modelul european Honda Civic Hatchback a primit şi el un facelift în sfârşit, la distanţă de puţin peste un an de la măsura luată în cazul Civic Sedan şi Coupe în specificaţie americană, piaţa unde sunt preferate cel mai mult. De fapt într-o astfel de ordine au şi apărut pe lume, cu cele două întâmplându-se asta încă în 2015.
Acum o oră
17:10
Fosta prim-ministră, Maia Sandu, s-a expus pe marginea numirilor în funcții a câtorva persoane în cadrul ședinței Guvernului, menționând că ceea ce s-a întâmplat astăzi, reconfirmă relația de parteneriat dintre socialiști și democrați. Declarația a fost făcută pe pagina oficială de facebook a Maiei Sandu.
Acum 2 ore
16:40
În orașul Penza din Federația Rusă, o mașină parcată lângă un magazin, a căzut sub pământ și a ajuns într-o groapă cu apă clocotită, scrie Meduza.
16:20
(update 16.15) Ion Chicu: Marea majoritate a veniturilor sunt interne și depind de modul cum funcționează economia. Aceasta continuă să evolueze conform datelor pe care le-am depistat pentru prima jumătate a anului. Unii indicatori trezesc îngrijorări, dar vom asigura finaciar toate proiectele. Nu sunt banii Guvernului, premierului sau președintelui, sunt banii colectați din economie de cetățeni și toți noi împreună. Vă asigur de transparența noastră și am rugat și miniștrii să comunice cu presa
16:00
Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a prezentat mai multe acuzații la adresa noului ministru al Finanțelor, Serghei Pușcuța. El susține că deține peste 40 de documente care confirmă activitatea ilegală a lui Pușcuța și care au fost remise Procuraturii. De cealaltă parte, ministrul neagă presupusele ilegalități în care ar fi fost implicat și spune că este de datoria procurorilor să se expună asupra actelor pe care le-au primit.
16:00
Vadim Cojocaru a fost numit șef al Inspectoratului General de Poliție de către noul ministru de Interne, Pavel Voicu. Tot astăzi, a fost aprobată demisia lui Gheorghe Balan din funcția deșef interimar al IGP.
16:00
După ce liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a cerut reluarea dosarului din 8 iulie curent privind finanțarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) de către Federația Rusă, ca urmare a unor înregistrări video apărute în spațiul public, unde Igor Dodon discută cu Vladimir Plahotniuc despre un anumit troc dintre PSRM și PD, deputatul PSRM, Grigore Novac, a venit cu un mesaj dur către foștii parteneri de coaliție, în special în adresa lui Năstase.
Acum 4 ore
15:40
Un studiu realizat printre adulții care au renunțat la fumat în favoarea utilizării țigărilor electronice, a demonstrat că, timp de doar o lună, indicatorii ce reflectă sănătatea inimii și a vaselor sanguine s-au îmbunătățit. Studiul a fost prezentat vineri, 15 noiembrie, de Universitatea Britanică din Dundee şi publicat în Revista Colegiului American de Cardiologie, scrie publicația britanică Reuters.
15:20
În aceste clipe, tenismenul moldovean Radu Albot, alături de Federația Națională de Tenis a Moldovei susține o conferință de presă dedicată calificării echipei naționale a Republicii Moldova la prima ediție a Cupei ATP.
15:20
În ultimii 50 de ani, condițiile de locuit ale moldovenilor s-au îmbunătățit de 2,7 ori. Dacă în 1970, la fiecare locuitor din Moldova reveneau, în mediu, 12 m2 spațiu de locuit, atunci în prezent, acest indicator a atins cota de 32,8 m2 pentru fiecare locuitor. Statistica este una fomală, dar cifrele nu reflectă, de fapt, ceea ce este în realitate, iar realitatea este mult mai dramatică, scrie economistul Veaceslav Ioniță pe blogul său.
15:10
Astăzi are loc prima ședință a Guvernului în noua componență. Săptămâna trecută a fost învestit un nou Executiv, în frunte cu Ion Chicu. Pe ordinea de zi sunt 17 subiecte.
15:00
Gardul de protecție, amplasat pe domeniu public, din jurul unui șantier de construcții din Calea Ieșilor, 55, a început să fie demolat. Îngrădirea ocupă o suprafață de cca 700 m², iar șantierul este de mai mult timp abandonat, deoarece actele permisive pentru construcție sunt expirate.
14:30
Orice șofer cunoaşte despre frustrările care pot apărea în cazul blocării efective a deplasării în spatele unui tractor cu mișcare lentă. Totuși, nu există niciun pericol să se întâmple şi în acest caz :)
13:50
O persoană a decedat, iar alta se află pe patul de spital, după un accident violent ce s-a produs în după-amiaza zilei de astăzi, la ieșirea din orășelul Otaci spre satul Sauca, raionul Ocnița. În urma impactului, mașina a fost făcută bucăți.
13:50
Partidul Popular European (PPE) se reuneşte în congres statutar la Zagreb, pentru a-şi alege preşedintele, vicepreşedinţii, trezorierul şi secretarul general. Reuniunea, la care vor participa marţi şi miercuri aproximativ 2.000 de delegaţi din 40 de ţări, va fi co-prezidată de premierul croat Andrej Plenkovic (preşedintele Uniunii Democrate Croate), de preşedintele în exerciţiu al PPE, Joseph Daul, şi de secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz, scrie Agerpres.
Acum 6 ore
13:30
De la vise spre cosmos. Lucrurile devin complicate când vrem să zburăm în cosmos. Însă, pe 12 decembrie această „călătorie imaginară„ va fi posibilă.
13:30
Cele mai spectaculoase evenimente în perioada sărbătorilor de iarnă se vor da în acest an la Castel Mimi! Programul sub genericul „A fost odată la Castel…” va începe pe 14 decembrie și va dura până pe 12 ianuarie 2010. În această perioadă, Castel Mimi se va transforma într-un adevărat „Sătuc al Crăciunului”, unde, pe parcursul a o lună, oaspeții se vor delecta cu un program artistic de iarnă în cadrul a șase evenimente tematice.
13:20
Noul Lamborghini Aventador SVJ a ajuns într-un final şi pe mâinile băieţilor iscusiţi de la Novitec Torado, subdiviziune a Novitec Group, care se ocupă exclusiv de modificarea produselor mărcii italiene.Motorul V12 natural aspirat nu a fost atins, dar în schimb pentru acest supercar s-au pregătit alte dotări menite să-l facă mai interesant de condus.
12:50
Doi bărbați, originari din raioanele Fălești și Drochia, sunt cercetați penal pentru mai multe furturi de bunuri și instrumente destinate lucrărilor de construcție din automobile.
12:40
Galina Balmoș a fost numită consiliera președintelui țării, Igor Dodon, în domeniul social. În 2009, Balmoș a fost deputată în Parlamentul țării, fiind membră a fracţiunii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, în perioada 2009–2015, şi deputată neafiliată următorii doi ani. După părăsirea fracţiunii în decembrie 2015, aceasta a fost exclusă din PCRM, iar în martie 2017 a aderat la fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova.
12:10
Trei bărbați au fost arestați pentru un termen de 30 de zile, după ce ar fi șantajat și maltratat un alt bărbat. Aceștia i-au cerut 4.000 de euro și l-au deposedat de mașină, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă să petreacă după gratii până la 10 ani.
12:00
Un bărbat în vârstă de 33 ani, împreună cu concubina în vârstă de 29 ani, ambii originari din raionul Edineț, au omorât-o pe soția acestuia în luna mai a anului 2006, din motiv de gelozie, apoi au îngropat-o în apropierea satului Constantinovca.
Acum 8 ore
11:40
Inspectoratul General al Poliției (IGP) va avea o nouă conducere, după ce Gheorghe Balan și-a dat demisia. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițera de presă a IGP, Mariana Bețivu, care ne-a comunicat că la data de 15 noiembrie, Balan a depus un raport privind eliberarea din funcția de șef-interimar al instituției.Totodată, în fotoliul de șef IGP ar putea fi numit ex-directorul-adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA), Vadim Cojocaru.
11:30
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) expediat în instanța de judecată pentru examinare a cauzei contravenționale privind depășirea atribuțiilor de serviciu de către Directorul General al Agenției Proprietății Publice, la aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Î.S. pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian ,,MoldATSA”.
11:30
S-a spus mult despre modul în care Ford merge după Tesla odată cu lansarea noului Mustang Mach-E, dar CEO-ul Elon Musk pare să fie ok în această privinţă, deoarece este „încântat” de lansarea mașinii electrice rivale și chiar a adăugat că ar trebui încurajați şi alți producători auto să meargă pe această cale.
11:20
După speculații care s-au întins pe parcursul mai multor ani, Motorola Razr pare să fie cel mai interesant smartphone din ultima perioadă și, probabil, singurul telefon pliabil care se va vinde ca pâinea caldă, scrie Playtech.ro.
11:00
Oamenii legii au documentat activitatea unui agent economic ce vindea ilegal gaz natural comprimat de la stațiile de furnizare cu gaze naturale, la care sunt alimentate în mare parte automobilele companiilor de taxi.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.