Minor reținut de poliție: A furat din subsolul unei case, apoi dintr-o mașină parcată în apropiere

UNIMEDIA, 21 octombrie 2019 15:20

Un minor în vârstă de 16 de ani, originar din comuna Băcioi, a fost reținut de polițiști după ce ar fi comis doua infracțiuni în capitală.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 5 minute
09:50
Creatorii şi starurile din „Friends” (''Prieteni tăi'') negociază cu platforma HBO Max pentru realizarea "unei reuniuni speciale", cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de la lansarea celebrului serial de comedie, potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter.
09:50
Noul Ford Mustang Mach-E, primul electromobil al mărcii, a fost deconspirat în practic toate detaliile prin câteva capturi de ecran al unui site oficial pe care se pregătea pagina dedicată modelului. Designul îl puteţi observa în imaginile ataşate, precum şi cel al interiorului.
Acum o oră
09:10
La propunerea primarului de Chișinău, Ion Ceban, Victor Chironda a acceptat să vină în funcția de viceprimar al capitalei responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană. În acest sens, dânsul își propune un transport public mai eficient și mai confortabil, trotuare comode și accesibile, o infrastructură pentru bicilete decentă, spații publice amenajate corect, o documentație de urbanism modernă și realistă.
09:10
Serviciul ”InfoTrafic” al INP, informează că în capitală flux majorat de transport, se stabilește pe mai multe străzi.
09:00
Candidatul din partea fracţiunii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Grigore Filipov, a fost ales președintele raionului Dubăsari. Decizia a fost luată ieri, 14 noiembrie, cu votul a 17 consilieri raionali.
Acum 2 ore
08:20
Politica de la Chișinău intră din nou în zona turbulențelor: la doar 5 luni de la investire, Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis pe 12 noiembrie, în rezultatul unei moțiuni de cenzură înaintate de PSRM și susținute cu voturile a 63 de deputați socialiști şi democraţi. Deși subiectul declarat al moțiunii a fost legat de proiectul de lege asumat de premier privind modalitatea de alegere a Procurorului General, unii deputați socialiști au turnat în capul foștilor aliați toate păcatele legate de situația social-economică în Republica Moldova - folosindu-le ca argumente pentru moțiunea sus-numită, scrie mold-street.com.
Acum 4 ore
07:50
Proaspătul cabinet de miniștri învestit, în frunte cu prim-ministrul Ion Chicu, ce urma să se întrunească în această dimineață a fost anulată.
07:40
Ex-ministra justiției din România, Monica Macovei, susține că Maia Sandu ar putea aplica același scenariu, ca și al socialiștilor, pentru a demite Guvernul Chicu, învestit în grabă. Fostaeuroparlamentară propune ca Sandu să creeze o alianță cu Partidul Democrat și să dea jos acest guvern tehnocrat.
07:20
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că există riscuri ca tranzitul de gaz natural spre Europa prin Ucraina să se întrerupă. Prezentul acord privind tranzitul de gaz între Rusia şi Ucraina expiră la finalul acestui an şi Moscova a anunţat că ia în considerare încheierea unui acord pe termen scurt cu Kievul, întrucât are nevoie de timp pentru a termina de construit conductele care ocolesc Ucraina pentru a continua exporturile de gaz spre Europa, cea mai mare piaţă a sa pentru exporturile de gaz, relatează Reuters, citat de Agerpres.
07:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi, 15 noiembrie, cer variabil și maxime de +18°C.
Acum 12 ore
22:10
Ion Chicu asigură că desemnarea unui procuror general se va face în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneția și recomandările altor foruri internaționale. Această declarație a fost făcută de premier, în cadrul unei emisiuni de la M1.
21:00
Noul premier al Republicii Moldova, desemnat de Președintele Igor Dodon și învestit astăzi în funcție prin votul obținut în plenul Legislativului, Ion Chicu, s-a expus pe marginea acuzațiilor ce vin din partea Blocului ACUM pentru noiii miniștri, menționând că aceste declarații sunt făcute pe fondul dezamăgirii de situația creată. Declarația a fost făcută de către premier în cadrul emisiunii „Moldova în Direct.”
Acum 24 ore
20:40
Copreședintele Blocului ACUM, fostul ministru de Interne, Andrei Năstase consideră că investirea unui nou Guvern, cu votul fracțiunilor PSRM și PD din Parlament, reprezintă „o lovitură de stat”. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, de la TV8.
20:00
Guvernul rus analizează introducerea unui pachet de măsuri pentru a schimba radical situația privind pedeapsa șoferilor străini care neglijează regulile de circulație, scrie Kommersant.Sisteme de blocare a roţilor, reţinerea automobilelor în caz de neplată a amenzii, instalarea unui sistem de camere la hotarele cu ţările Uniunii Euroasiatice, automatizarea transferului informaţiilor despre proprietarii de maşini de la Serviciul Vamal Federal la GIBDD, mărirea numărului de angajaţi ai poliţiei şi ai Serviciul Federal de Supraveghere a Transporturilor, sunt doar câteva dintre ele.
19:40
Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a dat asigurări joi că Statele Unite vor continua „să conducă” lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI), în faţa aliaţilor Washingtonului bulversaţi de schimbările de poziţie ale preşedintelui Donald Trump privind Siria, relatează AFP, transmite Agerpres.
19:00
Astronomii au descoperit o stea care se deplasează prin galaxia noastră cu viteza de peste 5,9 milioane de kilometri pe oră. Va părăsi definitiv Calea Lactee peste 100 de milioane de ani, relatează CNN.
19:00
Blocul ACUM ar putea da jos Guvernul Chicu cu ajutorul PD, doar că Partidul Democrat ar trece printr-o purificare completă și reformare la 180 de grade. Cel puțin la aceste concluzii au ajuns deputații din Blocul ACUM, Sergiu Litvinenco și Igor Grosu.
18:20
Premierul italian, Giuseppe Conte, care se află de miercuri la Veneţia ca urmare a inundaţiilor grave care au lovit această regiune, a anunţat în Consiliul de miniştri de joi că a fost declarată starea de urgenţă şi au fost aprobate primele ajutoare pentru locuitorii din zonă şi pentru a sprijini activităţile comerciale, relatează EFE şi AFP.
17:50
Un tablou înfăţişând Tamisa la Londra realizat de pictorul impresionist Claude Monet a fost vândut pentru suma de 27,6 milioane de dolari la licitaţie la New York, a anunţat miercuri casa Sotheby's.
17:50
Acum câteva ore, Elon Musk, unul dintre co-fondatorii producătorului american de maşini electrice Tesla, a anunţat acum câteva ore în premieră despre planul companiei de a construi o a patra uzină uriaşă Gigafactory în Germania, în zona apropiată a capitalei Berlin.Uzina va produce atât baterii, trenuri de rulare, cât și mașini electrice, iar primul electromobil care va fi made in Germany va fi noul Model Y.
17:40
Facebook a eliminat 3,2 miliarde de conturi false şi milioane de postări legate de abuzuri împotriva copiilor şi sinucideri, în perioada aprilie-septembrie, potrivit celui mai recent raport al companiei referitor la moderarea platformei de socializare, publicat miercuri, transmite Reuters, scrie News.ro.
17:30
De la independență încoace, Republica Moldova a avut 18 guverne, iar cel învestit în funcție astăzi, în frunte cu Ion Chicu, este al 19-lea la număr. Dintre toate, cel mai longeviv a fost Cabinetul de miniștri condus de Vasile Tarlev, care a activat 4 ani și care a acumulat și cel mai mare număr de voturi din partea deputaților – 71, după anul 2001.
17:10
De la citirea decretului prezidențial prin care Igor Dodon l-a înaintat pe Ion Chicu la funcția de premier și până la învestirea noului Guvern au trecut mai puțin de 24 de ore. Asta deși premierul desemnat de Igor Dodon ar fi avut la dispoziție, conform procedurii, 15 zile pentru a-și forma echipa executivă și de a elabora un program de guvernare.
16:40
Partidul Liberal face un apel public către partidele unioniste pentru a îndrepta Republica Moldova „pe singura cale dreaptă - calea Unirii cu România și aderarea astfel la Uniunea Europeană”.
16:40
Un șofer a ajuns la spital după ce a ajuns cu mașina în pădure pe traseul Chișinău-Bălți, la ieșirea din municipiul Orhei.
16:20
Peste 50 de studenți și absolvenți ai Academiei de Studii Economice vor participa la un curs de specilizare în domeniul financiar-bancar, organizat în parteneriat de către Asociația Businessului European, Victoriabank SA și ASEM.
16:10
Mâine,15 noiembrie, ora 10:00, va avea loc ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău.
16:10
Proiectul Îmbunătățirea eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) din mun. Chișinău, implementat de Termoelectrica S.A. cu susținerea Băncii Mondiale și Guvernul Suediei, este proiectul cu cel mai mare succes din portofoliul pentru sectorul energetic implementat în toată Europa de Est și Asia Centrală. Declarația aparține Managerului Băncii Mondiale pentru sectorul energetic din Europa și Asia Centrala, Sameer Shukla, care s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 4-5 noiembrie.
16:10
În fiecare an pe 14 noiembrie, este marcată Ziua Mondială de profilaxie și combatere a Diabetului Zaharat. Îîn acest an, genericul acestei zile este „Diabetul – Protejează-ți Familia” – drept răspuns la creșterea amenințătoare a poverii diabetului zaharat pentru sănătatea populației.
15:40
O bandă de traficanți de droguri din Toscana a descoperit cu stupoare că o grămadă de cocaină valoroasă pe care o îngropaseră cu grijă în pădure a fost risipită de o turmă de porci sălbatici.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.