REZULTATE PRELIMINARE | Ion Ceban și Andrei Năstase se vor duela în turul doi. Câte voturi au acumulat ceilați candidați

Radio Chisinau, 21 octombrie 2019 02:05

CEC a prezentat rezultate preliminare ale alegerilor locale din Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
20:55
Cincisprezece ţări, inclusiv Australia, SUA, India şi Noua Zeelandă, au solicitat despăgubiri, în cadrul unei reuniuni a Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) de la Geneva, susţinând că au avuit de suferit din cauza Brexit, relatează BBC, potrivit Mediafax.
Acum 24 ore
20:30
Bombardiere strategice ruse Tu-22M3 au simulat în cadrul unui exerciţiu un atac cu rachete asupra Odesei, oraş-port în sudul Ucrainei, a dezvăluit comandantul şef al marinei ucrainene, amiralul Igor Voroncenko, citat vineri de agenţia de presă Lb.ua şi publicaţia Segodnia.ua, preluat de AGERPRES.
19:55
Vasile Șova a fost numit consilier al șefului statului în domeniul politicii și reintegrării. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, informează MOLDPRES.
19:25
Instaurarea unei Zile Internaţionale a Toleranţiei a fost decisă de ONU şi îşi are originea în Carta Naţiunilor Unite, în care statele semnatare îşi declarau intenţia de a fi toleranţe şi de a trăi în pace şi bună înţelegere, şi în Constituţia UNESCO, bazată pe demnitate, egalitate şi respect reciproc între oameni.
19:00
O placă comemorativă în memoria fotografului Nicolae Răileanu a fost instalată pe peretele incintei Uniunii Scriitorilor, lângă fereastra fostului său atelier.
18:15
O expoziție dedicată împlinirii a 150 de ani de la nașterea poetei Iulia Hașdeu, a fost vernisată la Casa Scriitorilor
18:10
Noii viceprimari ai Capitalei vor fi anunțați în cadrul ședinței extraordinare din 20 noiembrie, potrivit unui comunicat al Primăriei Chișinău.
17:55
Turcia îşi va folosi rachetele antiaeriene ruseşti, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni americane, a declarat sâmbătă un oficial guvernamental turc, la două zile după o întâlnire între preşedinţii Recep Tayyip Erdogan şi Donald Trump la Casa Albă, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.
17:25
Toamna de aur din acest an treptat dă semne că iarna e aproape, temperaturile fiind în scădere. Zile însorite încă vom avea, însă va fi un soare cu dinţi, notează MOLDPRES.
16:55
Poliția Republicii Moldova dezminte informațiile apărute recent, în spațiul public cu privire la unele cazuri de răpire a copiilor pe teritoriul țării(Cahul, Taraclia). „NU există niciun astfel de caz, aceste mesaje sunt false”, subliniază Inspectoratul General de Poliție.
16:45
Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a anunțat că, astăzi, 16 noiembrie, la Chișinău, a avut o întâlnire cu primarii și consilierii raionali ai formațiunii despre care spune că sunt „oameni mulți, frumoși și cinstiți, gata să lucreze cu dăruire pentru cei care le-au acordat toată încrederea lor”.
16:35
În perioada ianuarie-septembrie, suma încasărilor în numerar pe sistemul bancar a constituit 90191 milioane de lei. Cifra este în creștere cu 7,4% față de perioada respectivă a anului precedent, potrivit Biroului Național de Statistică, care face referire la datele Băncii Naționale a Moldovei.
16:05
Începând din 15 noiembrie, șoferii care circulă pe drumurile din România fără a avea rovinietă valabilă vor fi depistați cu ajutorul a 13 noi camere video.
15:30
În primele nouă luni ale anului curent, importurile de mărfuri au constituit 4,272 miliarde de dolari, volum mai mare cu 2,3% față de cel înregistrat în perioada corespunzătoare din anul 2018. Importurile de mărfuri din țările Uniunii Europene s-au cifrat la 2,134 miliarde de dolari deținând o pondere de 50% în totalul importurilor transmite IPN.
15:00
Istoricul Sergiu Mustață, cunoscut pentru lucrările sale în domeniul domeniile conservării, restaurării, reabilitării monumentelor istorice și cercetările realizate la mai multe sit-uri arheologice, publică pe pagina sa de Facebook mai multe poze, realizate la cetatea Bender (Tighina).
14:35
Prmierul Ion Chicu a fost felicitat cu ocazia învestirii și de către președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Suma Chakrabarti, și ambasadorul Slovaciei la Chișinău, Dušan Dacho.
14:10
Republica Moldova a intrat în aceasta săptămână într-o perioadă nouă, după învestirea Guvernului condus de către prim-ministrul Ion Chicu. Cetățenii Republicii Moldova așteaptă rezultate pozitive de la guvernare și trebuie depuse toate eforturile pentru a îmbunătăți situația din țară. Sunt declarații făcute de către șeful statului, Igor Dodon, care anunță pe Facebook că, la invitația Partidului Socialiștilor, a participat astăzi la ședința Consiliului Republican al formațiunii, transmite IPN.
14:05
Prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a transmis un mesaj de felicitare lui Ion Chicu cu ocazia învestirii acestuia în funcția de șef al Executivului.  
13:50
O pânză în care sunt înfăţişaţi "Fecioara cu pruncul, Sfântul Gheorghe şi un înger muzicant", tablou excepţional de Bernardino Luini, unul dintre cei mai apropiaţi elevi ai lui Leonardo da Vinci, a fost adjudecat la Paris, pentru suma de 2,3 milioane de euro, potrivit AFP, potrivit news.ro, citat de stiripesurse.ro.
13:40
În cinematografele romanești în acest week-end este demonstrat filmul Maria, Regina României”, un film istoric, regizat de britanicul Alexis Sweet Cahill. Fimul a luat premiul publicului, luna trecută, la festivalul „Les Films de Cannes a Bucarest”.
13:30
Preşedintele american Donald Trump a cerut Japoniei să mărească de patru ori plăţite anuale pentru trupele americane staţionate în regiune, au informat mai multe surse, citate de site-ul publicaţiei Foreign Policy, citată de Mediafax.
13:05
Deputații PPDA, Iurie Reniță, Lilian Carp și Octavian Tâcu au înregistrat ieri, 15 noiembrie, în Parlament proiectul privind modificarea Legii fundațiilor.
12:50
O instanţă din Moscova a dispus arestarea în lipsă pe un termen de două luni a fostului lider PDM Vlad Plahotniuc. Ex-liderul democraţilor de la Chişinău este acuzat de crearea unui grup criminal organizat şi trafic de droguri.
12:30
În Galați, România a fost propus publicului  tezaurul descoperit în ultimii doi ani în castrul roman de la Barboși. Pasionații de istorie au avut astfel șansa să admire zeci de monede, unelte, decorațiuni și obiecte de uz casnic, vestigii scoase la lumină după aproape două milenii.
12:15
Misiunea OSCE în Moldova a predat Ministerului Economiei și Infrastructurii raportul privind expertiza tehnică deplină a podului de la Gura Bâcului și Bîcioc, care conectează cele două maluri ale Nistrului. Podul a fost redeschis de Chișinău și Tiraspol acum doi ani, ca parte a procesului de reglementare transnistreană, după o perioadă de 25 de ani în care acesta a fost închis pentru traficul de vehicule, transmite IPN.
12:05
Agenția Servicii Publice nu perfectează acte de stare civilă moldovenești în baza actelor eliberate în regiuni autoproclamate. Motivul este că aceste regiuni nu sunt recunoscute de statele de jurisdicție teritorială a acestora. În aceste cazuri, înregistrarea în registrele de stare civilă ale Republicii Moldova se va face doar după o hotărâre a instanței de judecată.
11:50
Comisia Electorală Centrală a atribuit mandatele de consilier în Consiliul municipal Chișinău candidaților supleanți Silvia Grigorieva, pe lista Partidului Socialiștilor, și Corneliu Pântea, pe lista Partidului Unității Naționale, transmite IPN.
11:35
Suntem tot mai aproape de o apocalipsă a insectelor, ce ar putea avea efecte devastatoare pentru omenire, avertizează specialiștii, potrivit Digi24.ro.
11:20
Lidera PAS, Maia Sandu, nu consideră că formarea unei fracțiuni distincte a formațiuni sale în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) va împiedica colaborarea cu Platforma DA, în cadrul blocului ACUM. Fosta prim-ministră este convinsă că cele două fracțiuni din CMC vor munci împreună, ca o echipă, informează Jurnaltv.md.
11:00
Ucraina a acordat suplimentar Republicii Moldova trei mii de autorizații pentru transportul bilateral sau tranzitul de mărfuri pe teritoriul statului vecin în anul 2019, informează Mold-street.com.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.