Chișinăul, invadat de gândaci periculoși din Asia: Daune mari pentru economie - Video

Sputnik, 18 octombrie 2019 16:40

Ploșnița marmorată din Asia a invadat Chișinăul și încearcă să ierneze în casele oamenilor. Insecta provoacă mari pierderi agriculturii. Alarmant este că în Capitală a fost observat un dăunător asiatic mai feroce. Un savant din Chișinău va anunța oficial acest fapt.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 10 minute
10:00
Aloe Vera este un veritabil filtru bilogic ce ne curăță aerul din casă de substanțe chimice periculoase ce se regăsesc în fibrele și adezivii folosiți la producerea mochetelor, covoarelor, mobilierului, spray-urilor și soluțiilor de igienizare.
Acum 2 ore
09:00
Dezvoltarea propriilor proiecte de apărare ale Europei de Vest ar putea duce la o disoluție a NATO, consideră Olga Suharevsckaya.
Acum 4 ore
08:00
Direcția Comunicare și Protocol al Guvernului a anunțat că astăzi premierul Ion Chicu va întreprinde o vizită în teritoriu, care, de fapt, este prima de când a preluat funcția de premier.
07:00
Maxime de până la 14..15 grade Celsius se vor menține până pe 19-20 noiembrie, după care se va răci cu 2-3 grade. Pentru 22 și 23 noiembrie, prognoza actualizată indică maxime de cel mult 8..10 grade Celsius pe timpul zilei și minime de 1..3 grade în timpul nopții.
Acum 6 ore
06:00
Autoritățile nemțești au mari bătăi de cap după ce un autoturism cu numere de România, care pare găurit de gloanțe, este abandonat de mai bine de o lună de zile, pe marginea unei șosele din Germania.
Acum 24 ore
20:00
Militarii brigăzii de blindate americane Greywolf au avut ocazia să i-a parte la testarea tancului rusesc T-80U.
19:10
Noul ministru al justiției, Fadei Nagacevschi, a dat de înțeles că reforma justiției începută de fostul executiv ar putea avea continuitate.
18:10
În ultimii ani numărul cercetătorilor în Moldova s-a diminuat cu aproximativ 22 de procente. Lipsa unor politici de motivare, salariile mici și baza tehnico-materială insuficientă și învechită îi determină pe cercetători să părăsească acest domeniu.
17:30
Marius Costin, country manager PayU România, spune că valoarea totală a tranzacțiilor de Black Friday a fost, în 2019, cu 13,05% mai mare decât cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut.
17:10
Cum explică analistul politic Igor Volnițchi votul Partidului Democrat pentru Guvernul condus de Ion Chicu.
17:10
Astăzi Consiliul Republican al PSRM a făcut totalurile alegerilor locale generale și a prezentat planurile de viitor.
16:40
Poliția a reținut 16 persoane în timpul protestelor ”vestelor galbene” de la Paris, despre aceasta a anunțat prefectura poliției pe twitter.
16:00
În nord-estul Siriei a demarat cea de-a șaptea patrulare comună a poliției militare rusești și grănicerilor turci, potrivit Ministerului Apărării din Rusia.
15:50
Odată cu demiterea Guvernului condus de Maia Sandu este clar pentru toată lumea că și alianța PSRM-ACUM s-a desființat.
15:10
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat pe pagina sa de Facebook că, la invitația Partidului Socialiștilor, a participat la ședința Consiliului Republican al formațiunii, care a avut loc astăzi, în Chișinău.
14:40
Prim-ministrul Ion Chicu a fost felicitat cu prilejul învestirii Cabinetului de către premierul rus, Dmitri Medvedev, directorul BERD, Suma Chakrabarti, și ambasadorul Slovaciei, Dušan Dacho.
13:50
Președintele Republicii Moldova, președintele Parlamentului, premierul și mai mulți miniștri, conducerea Academiei de Științe și rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au difuzat un mesaj comun după decesul lui Vladimir Hotineanu.
12:50
Președintele Turciei a dat asigurări că țara lui nu va renunța la sistemele S-400. Erdogan a făcut această declarație la întoarcerea din SUA. Observatorul militar Yuriy Kotenok a comentat în emisiunea radio Sputnik rezultatele vizitei.
12:00
După învestirea guvernului condus de Ion Chicu, multă lume se întreabă unde ar putea efectua prima sa vizită oficială noul șef al Executivului de la Chișinău.
11:40
Prim-ministrul Ion Chicu i-a exprimat condoleanțe familiei lui Vladimir Hotineanu. „Apreciem înalt aportul domnului Hotineanu la dezvoltarea sistemului sănătății, precum și parcursul excepțional în calitatea dânsului de profesor”, se arată în mesajul premierului.
10:50
Opt cazuri pozitive de rabie din șapte raioane și un focar de pesta porcină africană au fost raportate de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) la sfârșit de săptămână. Analizele de laborator au confirmat virusul rabiei la 6 bovine, un câine și o vulpe.
10:20
Înainte de a fi numit vicepremier, Alexandru Flenchea a fost șef al Biroului politici de reintegrare al Cancelariei de Stat.
Ieri
10:10
NATO se află în moarte cerebrală nu doar din cauza abandonării kurzilor și comportamentul Turciei, dar și din cauza tentativelor unor membri importanți de a instrumentaliza alianța în scopuri personale.
09:20
Pericolul pestei porcine africane este sporit în Republica Moldova. Acest fapt le-a fost pus în vedere administratorilor piețelor agroalimentare din Chișinău. Ei au fost avertizați să monitorizeze cu strictețe calitatea cărnii de porc ce ajunge pe tarabe.
08:30
Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova va efectua în curând o vizită la Chișinău. „Există un guvern învestit și țara este guvernată”, comentează europarlamentarul instalarea Guvernului Chicu.
07:40
Pentru zilele de sâmbătă și duminică sunt valabile cotațiile valutare oficiale anunțate pentru vineri. Banca Națională a făcut public și cursul valutar pentru luni, 18 noiembrie. Cotația euro va crește cu 10 bani la începutul săptămânii viitoare.
07:00
Numele celei de-a 11-a luni a anului, noiembrie, înseamnă „luna a 9-a” în traducere din latină. Calendarul romanilor avea doar 10 luni, iar când s-a trecut la cel iulian, cu 12 luni, denumirea celei de-a 11-a luni n-a fost ajustată.
06:40
Vremea se va răci simțitor de miercuri spre joi, maximele prognozate în timpul zilei fiind de 7-12 grade. Presiunea atmosferică va fi ridicată în următoarele 7 zile.
15 noiembrie 2019
23:00
Cel de-al XI-a summit al statelor BRICS s-a desfășurat în Brazilia, în perioada 13-14 noiembrie 2019. În cadrul unei conferințe de presă, liderul rus a punctat un șir de repere de pe agenda mondială.
20:50
Cazuri învăluite de mister într-un bloc din Capitală. Trei incendii s-au produs în aceeași zi, la ore diferite, într-o clădire din Capitală.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.