Aproape cinci mii de polițiști vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor

Sputnik, 18 octombrie 2019 13:30

Mii de polițiști vor asigura ordinea și securitatea publică în ziua alegerilor locale generale și parlamentare noi, organizate duminică, 20 octombrie.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 4 ore
22:30
Trei cetățeni străini au fost reținuți pe Aeroportul Chișinău - aceștia sunt cercetați pentru contrabandă cu țigări. Poliția de frontieră oferă detalii.
21:30
Pneumonia este una dintre principalele cauze de deces la copiilor sub 5 ani. Două persoane mor în fiecare minut din cauza acestei boli în lume. Iată explicația medicilor.
21:00
Șeful statului s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. Discuțiile s-au axat pe aprofundarea relațiilor dintre țările noastre.
20:50
În Legea salarizării ar urma să fie stabilit în mod expres că bugetarii au dreptul la al „13-lea salariu”, în mărime de 50 la sută din salariul de bază.
20:40
În data de 10 noiembrie, la Comrat, s-a desfășurat cel mai important festival consacrat vinului „Gagauz Şarap Yortusu”. Urmăriți în reportajul video realizat de Sputnik cum a fost marcată ediția din acest an.
Acum 6 ore
20:10
Biblioteca de cultură și literatură polonă "Adam Mickiewicz" din Capitală marchează 12 ani de activitate. Cu acest prilej, în data de 13 și 14 noiembrie curent, în cadrul evenimentului Zilele Bibliotecii, se vor desfășura o serie de manifestări dedicate aniversării.
19:50
Blocul ACUM vrea să scape de povara guvernării? Cum explică analistul politic Igor Volnițchi decizia Guvernului Sandu de asumare a răspunderii asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură.
19:30
Președintele Siriei, Bashar al-Assad a acordat un interviu pentru postul de televiziune RT: Sputnic publică cele mai relevante aspecte.
18:50
Șeful statului, Igor Dodon, și ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, s-au întâlnit astăzi la Președinție, unde au discutat despre îmbunătățirea relațiilor dintre Chișinău și Moscova.
18:40
Serghei Lavrov a condamnat tentativele SUA de jefuire a Siriei și de preluare a controlul asupra resurselor de petrol din această țară.
Acum 8 ore
18:10
Ministerul Economiei a publicat pe site-ul oficial răspunsul la petiția unui grup de transportatori. Ministerul sugerează că transportatorii care aveau ca destinație doar piețele CSI ar trebui să privească și spre piețele din UE.
17:50
Viceguvernatorul Găgăuziei Anatol Usatîi a declarat pentru Sputnik Moldova că în ultimii patru ani în Găgăuzia au fost efectuate investiții în valoare de 500 de milioane de lei.
17:30
„Fracțiunea socialiștilor nu are altă cale decât să dea un vot de neîncredere Guvernului Sandu”, a declarat deputatul socialist Grigore Novac. „Avem încă răgaz până mâine, ca să primim totuși un răspuns cumpătat și responsabil”, a adăugat parlamentarul.
17:00
Moscova îndeamnă toate forțele politice din Bolivia să urmeze căile legale pentru depășirea crizei politice din țară.
16:40
Zeci de operatori de transport, nemulțumiți că nu pot obține autorizații pentru exportul de mărfuri în Federația Rusă, și-au parcat TIR-urile chiar în mijlocul drumului, blocând astfel intrarea în orașul Bălți.
16:40
Ședința Parlamentului la care se va discuta moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu va avea loc marți, 12 noiembrie. Decizia a fost luată de Biroul Permanent.
Acum 12 ore
16:30
Igor Dodon a avut o întrevedere, la Președinție, cu șeful ”Moldovagaz”. Președintele este gata să se implice politic pentru a purta discuții cu conducerea Rusiei, României și a Ucrainei în cazul apariției unor probleme legate de livrarea gazului către Moldova.
16:10
Un bărbat din Republica Moldova și-a găsit sfârșitul în Italia, în regiunea Padova. Iată care este cauza morții.
15:50
Ion Ceban de astăzi este noul primar general al municipiului Chișinău. Instanța de judecată a validat mandatul acestuia.
15:10
Voturile din Republica Moldova s-au dus, în marea lor majoritate, către Klaus Iohannis. Theodor Paleologu a obținut însă un surprinzător loc doi în opțiunile de vot ale cetățenilor români din Republica Moldova.
14:50
Trei cetățeni ai Ucrainei au fost reținuți la Chișinău, după ce ar fi furat cel puțin șase automobile de lux pe teritoriul Republicii Moldova. Mașinile au fost dezasamblate, iar piesele auto au fost vândute peste hotare.
14:30
Cel mai probabil, mâine, în Parlamentul de la Chișinău, va fi analizată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu
14:10
Fracțiunea PSRM a anunțat că ar putea să retragă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu doar în condițiile în care premierul Maia Sandu va renunța la proiectul de modificare a legii Procuraturii.
13:40
Vor susține sau nu democrații moțiunea de cenzură: ”Să vedem cum se va prezenta doamna premier în Parlament”.
13:40
PSRM susține o conferință de presă în care vor prezenta reacția socialiștilor la propunerea făcută de Maia Sandu privind depășirea crizei politice.
13:10
Socialiștii au venit cu prima reacție la declarațiile Maiei Sandu cu privire la expedierea listei scurte a candidaților la funcția de Procuror General către Consiliul Superior al Procurorilor doar după o expertiză a Comisiei de la Veneția.
12:30
Maia Sandu a venit cu o propunere nouă privind alegerea candidatului la funcția de procuror general.
12:20
Premierul Maia Sandu susține un briefing de presă. Potrivit Guvernului, subiectul va fi anunțat în cadrul evenimentului.
12:20
Biroul Permanent decide când va avea loc ședința Parlamentului la care va fi examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu.
11:50
Caz cutremurător în localitatea Țânțăreni din raionul Anenii Noi. Cadavrul carbonizat al unui bărbat de 54 de ani a fost găsit în pivnița casei sale. Un vecin de-al victimei a descoperit corpul neînsuflețit și a sunat la poliție.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.