Mâini curate pentru toți! Autoritățile atenționează: spălatul mâinilor cu săpun poate preveni bolile și salva vieți

UNIMEDIA, 15 octombrie 2019 13:40

Tema pentru anul curent este „Mâini curate pentru toți” și se concentrează pe importanța echității de spălare a mâinilor.Parteneriatul global pentru spălarea mâinilor a organizat prima zi a spălatului pe mâni în 2008 și este o oportunitate de a proiecta, testa și replica modalități creative de a încuraja oamenii să se spele pe mâini cu săpun în momente critice. Ziua Internațională a spălării mâinilor este concepută pentru a încuraja și susține o cultură globală și locală de spălare a mâinilor cu săpun, a reflecta asupra stării de spălare a mâinilor în întreaga lume și a sensibiliza cu privire la beneficiile spălării mâinilor cu săpun.Doar 60% din populația lumii are acces la o instalație de spălare a mâinilor de bază. În țările cel mai puțin dezvoltate din lume, doar 28% dintre oameni au acces la instalațiile de bază pentru spălarea mâinilor. În prezent, există 17 țări în care peste 10 milioane de persoane nu au facilități de spălare a mâinilor. Disponibilitatea de săpun și apă la instalațiile de spălare a mâinilor variază substanțial. Oamenii sunt mult mai puțin susceptibili să țină săpun și apă la instalațiile de spălare a mâinilor „mobile” și, prin urmare, să se spele pe mâini mai rar.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
18:20
Premierul italian, Giuseppe Conte, care se află de miercuri la Veneţia ca urmare a inundaţiilor grave care au lovit această regiune, a anunţat în Consiliul de miniştri de joi că a fost declarată starea de urgenţă şi au fost aprobate primele ajutoare pentru locuitorii din zonă şi pentru a sprijini activităţile comerciale, relatează EFE şi AFP.
Acum o oră
17:50
Un tablou înfăţişând Tamisa la Londra realizat de pictorul impresionist Claude Monet a fost vândut pentru suma de 27,6 milioane de dolari la licitaţie la New York, a anunţat miercuri casa Sotheby's.
17:50
Acum câteva ore, Elon Musk, unul dintre co-fondatorii producătorului american de maşini electrice Tesla, a anunţat acum câteva ore în premieră despre planul companiei de a construi o a patra uzină uriaşă Gigafactory în Germania, în zona apropiată a capitalei Berlin.Uzina va produce atât baterii, trenuri de rulare, cât și mașini electrice, iar primul electromobil care va fi made in Germany va fi noul Model Y.
17:40
Facebook a eliminat 3,2 miliarde de conturi false şi milioane de postări legate de abuzuri împotriva copiilor şi sinucideri, în perioada aprilie-septembrie, potrivit celui mai recent raport al companiei referitor la moderarea platformei de socializare, publicat miercuri, transmite Reuters, scrie News.ro.
Acum 2 ore
17:30
De la independență încoace, Republica Moldova a avut 18 guverne, iar cel învestit în funcție astăzi, în frunte cu Ion Chicu, este al 19-lea la număr. Dintre toate, cel mai longeviv a fost Cabinetul de miniștri condus de Vasile Tarlev, care a activat 4 ani și care a acumulat și cel mai mare număr de voturi din partea deputaților – 71, după anul 2001.
17:10
De la citirea decretului prezidențial prin care Igor Dodon l-a înaintat pe Ion Chicu la funcția de premier și până la învestirea noului Guvern au trecut mai puțin de 24 de ore. Asta deși premierul desemnat de Igor Dodon ar fi avut la dispoziție, conform procedurii, 15 zile pentru a-și forma echipa executivă și de a elabora un program de guvernare.
16:40
Partidul Liberal face un apel public către partidele unioniste pentru a îndrepta Republica Moldova „pe singura cale dreaptă - calea Unirii cu România și aderarea astfel la Uniunea Europeană”.
16:40
Un șofer a ajuns la spital după ce a ajuns cu mașina în pădure pe traseul Chișinău-Bălți, la ieșirea din municipiul Orhei.
Acum 4 ore
16:20
Peste 50 de studenți și absolvenți ai Academiei de Studii Economice vor participa la un curs de specilizare în domeniul financiar-bancar, organizat în parteneriat de către Asociația Businessului European, Victoriabank SA și ASEM.
16:10
Mâine,15 noiembrie, ora 10:00, va avea loc ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău.
16:10
Proiectul Îmbunătățirea eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) din mun. Chișinău, implementat de Termoelectrica S.A. cu susținerea Băncii Mondiale și Guvernul Suediei, este proiectul cu cel mai mare succes din portofoliul pentru sectorul energetic implementat în toată Europa de Est și Asia Centrală. Declarația aparține Managerului Băncii Mondiale pentru sectorul energetic din Europa și Asia Centrala, Sameer Shukla, care s-a aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 4-5 noiembrie.
16:10
În fiecare an pe 14 noiembrie, este marcată Ziua Mondială de profilaxie și combatere a Diabetului Zaharat. Îîn acest an, genericul acestei zile este „Diabetul – Protejează-ți Familia” – drept răspuns la creșterea amenințătoare a poverii diabetului zaharat pentru sănătatea populației.
15:40
O bandă de traficanți de droguri din Toscana a descoperit cu stupoare că o grămadă de cocaină valoroasă pe care o îngropaseră cu grijă în pădure a fost risipită de o turmă de porci sălbatici.
15:40
Noile generaţii Skoda Octavia RS şi Skoda Octavia Scout au fost oficial anunţate pentru debut în anul 2020. Cel puţin una dintre premiere, cel mai probabil, va putea fi văzută la Salonul Auto de la Geneva şi până atunci mai există timp suficient atât pentru dezvoltare, cât şi pentru noi jurnaliştii de a acumula informaţii.
15:30
Deputatul Octavian Țîcu urmează să își creeze o platformă unionistă, la care să adere atât deputați din Parlament, cât și partide extraparlamentare. Potrivit acestuia, noua forță politică se va coagula în Legislativ în urma unor fisuri din PD și Blocul ACUM, în consecința ultimilor vibrații pe scena politică.
15:30
Dacă te întrebi unde și cum să-ți petreci util weekendul, cu siguranță declaram: DOAR la Maximum! Va intrebati de ce? Totul este simplu. DOAR în acest weekend avem de două ori mai multe reduceri pentru tine!
14:50
Actualul Guvern a fost creat de PSRM împreună cu PD, iar unii miniștri nu ar trebuie să se afle în această componență. Opinia aparține deputatului independent, Octavian Țîcu.
Acum 6 ore
14:30
Fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase susține că, potrivit Constituției Republicii Moldova, președintele țării nu este obligat să aștepte cererea premierului demis, pentru a desemna un nou șef al Guvernului.
14:30
SUV-ul complet electric al celor de la Ford va purta insigna emblematică a unul cal sălbatic și va purta denumirea Mach-E! Precomenzile vor fi deschise imediat după prezentarea programată pentru ziua de luni, 18 noiembrie.
14:10
IonChicușinoulcabinetdeminiștri, votat astăzi în Parlament,depunjurământul la Președinție.
14:00
Concernul Daimler și producătorul auto chinez BYD au creat o marcă comună numită Denza încă în 2012, prioritar având scopul de a produce vehicule electrificate şi electrice. Dar până acum succesele au fost modeste. Singurul model al acestui parteneriat a fost până în prezent Denza 500, un electromobil făcut pe baza modelului Mercedes B-Class de generație anterioară.
13:50
Parlamentul, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile PSRM și PDM, a doptat hotărârea privind aprobarea Programului de activitatea și acordarea votului de încredere Guvernului în fruncte cu Ion Chicu.
13:40
Au acceptat provocarea, s-au implicat în campania Milionar în Pași și, chiar din prima săptămână, sunt, oficial, milionari în pași. Cei peste 60 de participanți care au răspuns provocării lansate de Loteria Națională au adunat, împreună 1 344 678 de pași, în doar o săptămână!
13:40
Premierul desemnat Ion Chicu a prezentat componența noului Guvern și programul Executivului în plenul Parlamentului. Chicu a promis continuarea reformei justiției, atragerea a circa 300 de milioane de euro, anul viitor, pentru domeniul infrastructurii și revenirea la programele sociale de până în iunie 2019.
13:40
IonChicufacedeclarații,dupăceParlamentulavotatnoulcabinetdeminiștri.
13:40
Consiliul de Observatori al TRM a ales în ședința de astăzi, cu votul a șapte din cei opt mebri, noul director al general al companiei de stat Teleradio Moldova. Este vorba de Olga Bordeianu, care este aleasă pentru al doilea mandat consecutiv.
13:40
Parlamentul, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile PSRM și PDM, a doptat hotărârea privind aprobarea Programului de activitatea și acordarea votului de încredere Guvernului în fruncte cu Ion Chicu.
13:20
Leo Messi (32 de ani), super-starul Barcelonei, este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din istoria fotbalului. De obicei, adversarii se înghesuie să facă schimb de tricouri cu sportivul argentinian, însă acesta a mărturisit cine a fost singurul jucător căruia el i-a cerut vreodată tricoul, scrie Digisport.ro.
13:00
Noul viitor ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că vine la minister pentru a continua Reforma Justiției, care a fost începută de Olesea Stamate. Acesta s-a referit și la modul de selectare a viitorului Procuror General, despre care spune că e posibil ca concursul organizat anterior să rămână în vigoare, întrucât nu a fost înaintat un ordin de anulare a concursului.
13:00
Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susține că președintele țării, Igor Dodon, a încălcat Legea Guvernului atunci când l-a înaintat pe Ion Chicu în calitate de prim-ministru. Asta deoarece Maia Sandu încă nu i-a prezentat cererea de demisie, așa cum prevede legislația.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.