Igor Dodon şi-ar fi cumpărat un telefon de ultimă generaţie. Preţul acestuia este de aproape 2 mii de euro

Adevarul (Moldova), 14 octombrie 2019 10:00

Igor Dodon ţine pasul cu tehnologia, iar acest lucru îl face să scoată bani grei din buzunar. Preţedintele şi-ar fi achiziţionat un Apple iPhone 11 PRO MAX, preţul căruia este de 38.000 de lei. Asta în situaţia când salariul şefului statului este de circa 16.000 de lei pe lună, scrie Ziarul Naţional.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 4 ore
15:50
Ex-premierul Ion Sturza îi îndeamnă pe cei din Blocul ACUM să-şi asume o parte din vina pe care o poartă pentru că au pierdut controlul asupra Guvernului, odată cu învestirea în funcţie a Guvernului Chicu, format în mare parte din consilierii lui Igor Dodon.
15:40
Guvernul Chicu a fost votat de 62 de parlamentari. În timp ce unii afirmă că ţara are nevoie de guvernare şi că au primit asigurări că noul guvern va continua parcursul european şi va relua proiectele sociale, alţii au criticat dur graba în care a fost învestit noul cabinet de miniştri, care, potrivit lor, se încearcă a fi prezentat ca unul tehnocrat, însă de fapt fiind un guvern PDM-PSRM, transmite IPN.
Acum 8 ore
13:10
Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul PPDA Alexandru Slusari, a criticat învestirea în funcţie a Guvernului condus de premierul Ion Chicu joi, 14 noiembrie, afirmând că este un Guvern al preşedintelui Igor Dodon, care ar fi fost negociat cu Vlad Plahotniuc.
Acum 12 ore
11:10
Prim-ministrul desemnat, Ion Chicu, se va prezenta joi, 14 noiembrie, în plenul Parlamentului pentru a solicita vor de încredere. O parte din candidaţi sunt persoane apropiate de Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor.
10:10
Primarul general al Chişinăului, Ion Ceban, şi-a depus mandatul de deputat şi vicepreşedinte al Parlamentului. Anunţul a fost făcut de acesta pe Facebook, transmite IPN.
10:10
Prima şedinţă a Consiliul municipal Chişinău în noua componenţă, după alegerile din 20 octombrie, va avea loc vineri, 15 noiembrie, transmite IPN.
10:10
În luna octombrie, inflaţia anuală pentru ultimele 12 luni (din noiembrie 2018 până în octombrie 2019) a constituit 6,8%, inclusiv la produse alimentare – 10,7%, mărfuri nealimentare – 4,7%, servicii prestate populaţiei – 3,6%. Totodată, indicele preţurilor de consum (IPC) în luna octombrie, faţă de luna septembrie, a constituit 100,9% , transmite IPN.
10:10
Pe parcursul anului trecut, 45 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 5 ani au murit din cauza pneumoniei. Potrivit specialiştilor, mai grav este că mai mult de jumătate dintre aceşti copii au decedat la domiciliu. Datele sunt prezentate de către Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică în contextul Zilei Mondiale a Pneumoniei, marcată pe 12 noiembrie, transmite IPN.
10:10
Trei poliţişti au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii  anticorupţie pentru corupere pasivă. Este vorba despre doi agenţi de patrulare şi un ofiţer al Serviciului supraveghere tehnică şi accidente rutiere al IP Orhei.
09:40
Liderul „Partiduuil Nostru” (PN) Renato Usatîi, primar al oraşului Bălţi, îndeamnă populaţia să iasă la proteste înainte de învestirea noului Guvern în frunte cu candidatul înaintat de preşedintele Igor Dodon. Politicianul îndeamnă oamenii să iasă în faţa Parlamentului atunci când va avea loc şedinţa legislativului în cadrul căreia va fi învestit noul executiv, transmite IPN.
09:40
Deputatul democrat Andrian Candu, fost preşedinte al Parlamentului, spune că sunt câteva condiţii în care Partidul Democrat ar putea vota pentru învestirea unui Guvern în frunte cu Ion Chicu, candidatul înaintat ieri de preşedintele Igor Dodon, transmite IPN.
09:40
Expertul Transparency International Moldova Veaceslav Negruţa, fost ministru de Finanţe, spune că esenţa fraudei numite „furtul miliardului” a fost extragerea a 14 miliarde de lei din Banca Naţională sub pretextul de a acoperi mijloacele care au dispărut din băncile comerciale. Acest lucru s-a făcut prin acordarea garanţiilor de stat de către Guvern, transmite IPN.
09:40
Republica Moldova va primi de la Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) aproximativ 27 de milioane de dolari. Dintre aceştia, şase milioane sunt sub formă de grant, pentru implementarea unui nou proiect. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi cu participarea ministrului finanţelor, Natalia Gavriliţa, şi vicepreşedintele IFAD, Donald Brown, transmite IPN.
09:20
Prim-ministrul în exerciţiu Maia Sandu, preşedintă a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) consideră că Igor Dodon vrea un Guvern pe care să-l controleze, să-l folosească în scopuri personale, scopuri electorale, dar nu este clar cum are de gând să promoveze reforme, să asigure credibilitatea acestui executiv şi să poată să obţină asistenţă externă ca să poată creşte veniturile cetăţenilor şi să implementeze proiecte, transmite IPN.
Ieri
16:00
Partidul Socialiştilor, condus de Zinaida Greceanîi, a anunţat că va susţine iniţiativa lui Igor Dodon privind crearea unui guvern minoritar, „format din profesionişti, din oameni apolitici şi tehnocraţi”. Anunţul a fost făcut în contextul refuzului Blocului ACUM de a accepta învestirea în funcţie a unui guvern PSRM-ACUM, care să nu fie condus de Maia Sandu.
15:10
Doi soţi din Chişinău, care au traficat în scop de exploatare sexuală comercială, în perioada 2016-2017, şapte fete, dintre care două nu aveau împlinită vârsta majoratului, au fost condamnaţi la ani grei de închisoare.
14:00
Liderul PDM, Pavel Filip, a afirmat, după întrevederea pe care au avut-o reprezentanţii PDM cu preşedintele Igor Dodon, în contextul consultărilor pe subiectul învestirii unui nou guvern, că democraţii vor să evite alegerile anticipate, dar nici nu-şi doresc să participe în vreo alianţă de guvernare „pentru că PDM are propria sa agendă”.
14:00
Igor Dodon a avut consultări miercuri, 13 noiembrie, cu toate fracţiunile parlamentare, în contextul învestirii în funcţie a unui nou guvern, după demisia Guvernului Sandu. Preşedintele ţării a spus că, la această etapă, nu vede cum ar fi formată o majoritate parlamentară, pentru că a văzut că există interese diametral opuse.
13:20
Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, s-a întâlnit miercuri, 13 noiembrie, în incinta Primăriei Chişinău, cu noul primar al Capitalei, Ion Ceban.
13:10
În Republica Moldova, în anul 2018, fiecare a treizecea persoană sau aproape 120 de mii de persoane sufereau de diabet zaharat. Fiecare a nouăzecea persoană decedează din cauza complicaţiilor de diabet zaharat, mortalitatea populaţiei prin diabet zaharat fiind de 11,8 la 100 mii de locuitori, transmite IPN.
13:10
Curtea de Apel Chişinău a suspendat marţi, 12 noiembrie, hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii, prin care judecătorul Curţii Supreme de Justiţie Oleg Sternioală a fost lipsit de imunitate, fiind ulterior reţinut. Informaţia a fost confirmată pentru IPN de purtătoarea de cuvânt a Curţii de Apel, Octebrina Popa.
13:00
Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova declară că urmăreşte cu atenţie dinamica procesului politic din ţară şi „pledează pentru menţinerea stabilităţii politice interne în interesul cetăţenilor şi al statului de drept în Republica Moldova”, transmite IPN.
12:10
Reprezentanţii Blocului ACUM au declarat, după consultările pe care le-au avut cu Igor Dodon miercuri, 13 noiembrie, pe subiectul privind formarea unui nou guvern, că vor accepta crearea unei noi majorităţi parlamentare cu socialiştii doar dacă va fi învestit un guvern exact în aceeaşi componenţă ca cel demis şi care era condus de către Maia Sandu.
11:10
Lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat miercuri, 13 noiembrie, după consultările pe care le-a avut formaţiunea sa cu preşedintele Igor Dodon pe subiectul învestirii în funcţie a unui nou guvern, că socialiştii vor să evite alegerile parlamentare anticipate. În acest sens, Greceanîi a menţionat că socialiştii sunt dispuşi să creeze o nouă alianţă de guvernare, însă doar cu Blocul ACUM.
10:40
Fostul preşedinte al Georgiei Mihail Saakashvili consideră că demisia Guvernului de la Chişinău a fost pusă la cale de Moscova. Potrivit lui, Vladmir Putin „şi-a încheiat operaţiunea de acaparare a puterii din Republica Moldova”.
10:30
Dacă Guvernul condus de Maia Sandu nu ar fi căzut pentru iniţiativa asumării de răspundere pentru modificarea Legii Procuraturii, atunci executivul oricum ar fi plecat, pentru refuzul de a indexa pensiile, pentru nivelul mare al criminalităţii, pentru probleme în economie, totul era deja pregătit. Declaraţia aparţine şefului statului, Igor Dodon, transmite IPN.
10:00
Deputaţii din cele două fracţiuni ale Blocului ACUM se vor prezenta astăzi, 13 noiembrie, la consultările iniţiate de preşedintele ţării, Igor Dodon, ca urmare a demiterii Guvernului, transmite IPN.
09:50
Expertul în politici publice Ştefan Gligor este de părere că sute de oameni au respirat uşurat în justiţia din Moldova după căderea Guvernului condus de Maia Sandu. În opinia lui, sistemul justiţiei era în căutare disperată a unui nou stăpân „şi, în sfârşit, o să şi-l găsească”. Declaraţia a fost făcută în platoul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8, transmite IPN.
12 noiembrie 2019
23:10
Fostul preşedinte al României Traian Băsescu consideră că Maia Sandu „a greşit fundamental acum”, prin faptul că a provocat o situaţie ce a dus la căderea Guvernului. În opinia lui, soluţia cea mai corectă în noul context de la Chişinău este formarea unei majorităţi parlamentare proeuropene între ACUM şi PDM.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
Europarlamentarul român Eugen Tomac consideră că Maia Sandu va fi viitorul preşedinte al Republicii Moldova, după ce Parlamentul a acordat vor de neîncredere Guvernului, iar Maia Sandu a pierdut funcţia de premier.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.