Jurnalul Săptămânii, 12 Octombrie

Jurnal TV, 12 octombrie 2019 23:40

Prezentat de Parascovia Spic

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 2 ore
23:20
Dezbateri Electorale - Alegeri locale
23:10
O nouă ediție din Cealaltă Basarabie
Acum 4 ore
21:40
Prezentat de Adrian Prodan
21:40
Prezentate de Daniela Ciocanu
21:30
Vlad Turcanu, candidatul Partidului Unitatii Nationale pentru functia de primar al capitalei, sustine ca va dubla bugetul Primariei Chisinau in anii urmatori, astfel incat sa poata fi realizate toate proiectele pe care si le propune.
21:20
In ziua alegerilor, duminica, 20 octombrie, fii alaturi de Jurnal TV! Odata cu deschiderea sectiilor de votare, la ora 7 dimineata, te vom infoma in direct, din ora in ora, despre cum decurge procesul electoral, cu ce ganduri voteaza alegatorii, dar si candidatii.
21:20
Finalul de campanie pentru alegerile din 20 octombrie este marcat de intensificarea activitatilor electorale, abordarea diferentiata a procedurilor de inregistrare sau neinregistrare a candidatilor si suspiciuni de organizare a ”migratiei” artificiale a alegatorilor.
21:20
Un accident de proportii a avut loc in preajma satului Razeni, raionul Ialoveni. Cinci persoane au murit, iar 15 au ajuns la spital, dupa ce patru masini s-au facut zob. Au fost alertati salvatorii, politistii si medicii. Cauza nenorocirii - un cutremur de 5,5 pe Richter, care s-a resimtit doar la Razeni. Asa a fost scris scenariul unei simulari, organizate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Exercitiul a avut un singur scop - verificarea gradului de pregatire a celor chemati sa ajute omul la nevoie.
21:10
Victor Chironda, candidatul miscarii “Forta Noua” pentru functia de primar al Chisinaului, a facut totalurile campaniei sale electorale. Potrivit lui, in aceasta perioada, oamenii de rand au auzit de notiuni si solutii urbanistice, despre care nu s-a discutat in primarie.
21:10
Andrei Nastase, candidatul Blocului ACUM DA si PAS pentru Primaria Chisinau sustine ca alegerile din 20 octombrie sunt cruciale pentru viitorul locuitorilor orasului, chemandu-i pe toti sa iasa masiv la vot.
Acum 6 ore
20:10
Astazi este ultima zi in care candidatii pentru functiile de primar sau consilier, dar si cei care participa la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie pot desfasura activitati electorale. Asta pentru ca se termina campania electorala, iar maine va fi ziua tacerii.
20:10
Doua femei astronaut din Statele Unite ale Americii au scris astazi istorie. Ele au efectuat prima iesire in spatiu exclusiv feminina in cei 60 de ani de existenta a NASA.
20:10
Cele 27 de tari ale Uniunii Europene au aprobat noul acord de Brexit convenit cu Londra. Gestul liderilor UE reprezinta un prim pas pentru a evita o ruptura dura a Marii Britanii de blocul comunitar, pe 31 octombrie.
20:00
La finalul campaniei sale electorale, candidatul Partidului Unitatii Nationale pentru functia de primar al Chisinaului, Octavian Tacu, a punctat problemele cu care se confrunta orasul si care trebuie rezolvate de urgenta.
20:00
Judecatoria Chisinau, sediul Ciocana, a dispus reluarea urmaririi penale in privinta lui Boris Focsa, fost ministru al Culturii si fost director al Teatrului ”Luceafarul”. Instanta a anulat trei ordonante ale procurorilor anticoruptie de clasare a dosarului penal, dupa ce juristul Ion Siman a mers in judecata cu o plangere impotriva institutiilor de urmarire penala.
19:50
Numarul copiilor adoptati este in continua scadere. Procesul este blocat, de cele mai multe ori, din cauza ca cei mai multi parinti vor copii de pana la 7 ani, nu mai mult! Pe cale de a deveni familie adoptiva este un cuplu dintr-o suburbie a Chisinaului, care este gata sa aduca in sanul familiei trei frati. Crescuti pana nu demult doar de mama biologica, ei spun acum ”mama” unei femei straine, de fapt.
19:50
Candidatul Partidului Sor pentru functia de primar al capitalei, Valeri Klimenko, i-a indemnat pe locuitorii municipiului ca pe 20 octombrie sa iasa la urne, astfel incat sa se produca o schimbare.
19:50
Ion Ceban, candidatul PSRM pentru functia de primar al Chisinaului sustine ca in aceasta campanie s-a axat in exclusivitate pe subiectele legate de transport, drumuri, institutii de invatamant si medicale, si cele care tin de fondul locativ.
19:50
Valeriu Munteanu, candidatul Uniunii Salvati Basarabia pentru functia de primar al Chisinaului, vrea ca autoritatile de la Bucuresti sa regandeasca paradigma prin care finanteaza proiecte in Republica Moldova si sa contribuie la construirea unei centrale termoelectrice. Despre acest lucru Munteanu a vorbit intr-o conferinta de presa, in care a facut un bilant al campaniei electorale.
19:30
Directorul Centrului Republican de Diagnostica Veterinara a fost suspendat din functie, iar in laboratorul institutiei se afla o misiune de audit. Toate acestea se intampla dupa ce premierul Maia Sandu a declarat saptamana trecuta ca ar fi fost depistate peste 70 de loturi de peste infestat cu paraziti, care aveau certificate de calitate pentru comercializare. Despre mersul anchetei desfasurate in structurile teritoriale si centrale ale Agentiei Nationale pentru Siguranta Alimentelor s-a vorbit astazi in cadrul sedintei Guvernului.
19:30
Violente de proportii intr-un oras din nordul Mexicului. Politistii l-au retinut pe unul dintre fiii celebrului traficant de droguri Joaquin Guzman, cunoscut drept „El Chapo”, iar aliatii acestuia au deschis focul asupra oamenilor legii.
19:20
Prezentat de Eugenia Apostu
19:20
Prezentat de Eugenia Apostu
19:20
”Savoare la MAXIMUM”, vineri de la 17:15
19:10
Prezentată de Gabi și Beton
Acum 12 ore
16:30
Acord de încetare a focului în nord-estul Siriei. În urma discuțiilor cu Washingtonul, Administrația de la Ankara a decis să oprească temporar operațiunile militare îndreptate împotriva kurzilor. Aceștia au cinci zile la dispoziție pentru a se retrage de la frontiera cu Turcia. Deocamdată, nu este clar dacă și milițiile kurde vor respecta înțelegerea.
16:30
La Chișinău a fost anunțată ”Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”. Chiar dacă se depun eforturi îndreptate spre soluționarea acestei probleme, de lucru este mult, a declarat astăzi secretarul general al Guvernului, Andrei Spânu, în contextul Zilei Europene de Combatere a Traficului de Persoane.
16:20
Peste patru mii de angajați ai Ministerului de Interne vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor din 20 octombrie. Polițiștii au fost instruiți cum să acționeze efectiv în ziua scrutinului, a precizat șeful adjunct al Direcției generale securitate publică a Inspectoratului General al Poliției, Veaceslav Balan.
16:20
Zece tineri care îşi ispăşesc pedeapsa în penitenciarul din Goian au însușit profesia de lăcătuș-electrician. După cinci luni de studii, astăzi au susținut examenul la o școala profesională din Chișinău. Proaspeţii absolvenţi ne-au spus că le place meseria și ar vrea ca atunci când vor fi eliberați să se angajeze în domeniul respectiv.
16:20
Moment istoric în România. Regina Elena, mama regelui Mihai, s-a întors acasă, la 71 de ani de la plecarea în exil și la 37 de ani de la deces. Ea va fi înhumată, așa cum și-a dorit fiul său, la Mănăstirea Curtea de Argeș. Rămășițele pământești ale suveranei au fost aduse la București, din Elveția, cu un avion militar, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.