Țîra a depus două sesizări la Judecătorie și CEC. Cere excluderea lui Ceban și Năstase din alegeri

Deschide.md, 12 octombrie 2019 23:10

Candidatul la șefia Capitalei, Dumitru Țîra, a depus două contestații la Comisia Electorală Centrală și la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani privind retragerea din cursa electorală a concurenților Blocului ACUM, Andrei Năstase și cel al PSRM, Ion Ceban, pentru neîndeplinirea cerinților hotărîrii judecătoriei, informează Țîra într-un comunicat de presă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 4 ore
21:20
Comisia Europeană a aprobat vineri acordarea unui sprijin bugetar Republicii Moldova în valoare de 14,35 milioane de euro pentru a contribui la realizarea reformelor atât de necesare care sunt continuate de noul guvern de la Chişinău.
21:20
Ziarul electoral al "Partidului Nostru" a fost clonat, iat formaţiunea lui Renato Usatîi presupune că în spatele " acestui gest disperat" ar sta PSRM, implicit liderul neformal al socialiştilor, preşedintele Igor Dodon.
20:50
Raportul nr.4 al Misiunii de observare a alegerilor locale generale și a alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie, desfășurată de asociația Promo-LEX, scoate la iveală cel puțin 16 cazuri în care concurenții electorali au generat mesaje discriminatorii sau alte forme de intoleranță în spațiul public. Opt astfel de mesaje au fost generate de Partidul Liberal, șase de Partidul „Nostru” și câte unul de Uniunea Salvați Basarabia și Partidul Democrația Acasă.
20:40
Sutele de oameni care și-au făcut cumpărăturile, în urmă cu câteva zile, în piața de carne din Gütersloh, Renania de Nord-Westfalia, au avut un șoc când au văzut „carcasa unui om” într-o vitrină frigorifică.
20:20
Din Fondul național de dezvoltare vor fi finanțare mai multe proiecte de îmbunătățire a vieții și condițiilor de muncă în mediul rural. Un regulament aprobat de Guvern prevede că subvențiile vor oscila de la un milion până la trei milioane de lei, în funcție de proiect, și vor acoperi până la 80% din buget.
20:00
Parlamentul Croaţiei a restabilit vârsta de pensionare la 65 de ani, după o campanie de proteste din partea sindicatelor, o lovitură pentru Guvernul de la Zagreb, care dorea majorarea la 67 de ani a vârstei de pensionare, transmite Reuters.
Acum 6 ore
19:30
Un tânăr de 26 de ani, originar din raionul Ialoveni a fost reținut de oamenii legii, fiind bănuit de comiterea unui furt dintr-un salon de frumusețe amplasat pe strada Tighina din capitală. Acesta ar fi intrat în interiorul salonului și profitând de neatenția victimei, o tânără de aceeași vârstă cu individul, i-a sustras geanta, fapt prin care i-a cauzat un prejudiciu de 4.000 de lei.
19:20
Un grup de cotași din satul Drepcăuți, raionul Briceni, au fost nevoiți să-și apere roadastrânsă în acest an. Incidentul s-a produs joi seara, după ce primarul degrevat, Ghenadie Ioxa, a spart, în mod abuziv, lacătele depozitului arendat de „Farm Agro Prim”, companie care are un contract de colaborare cu SRL „Drebozaci”, în gestiunea căreia sunt loturile de teren ale peste o mie de țărani.
18:50
Christina Koch şi Jessica Meir întreprind, vineri, o ieşire în spaţiu de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), aceasta fiind prima activitate extravehiculară exclusiv feminină, în timpul căreia trebuie să repare un contact al bateriilor instalaţiei.
18:10
Toamna de aur se menţine în forţă şi în următoarea săptămână, cu temperaturi generoase pentru sezon şi vreme însorită, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).
18:10
Săptămâna trecută la Chișinău a avut loc un eveniment cultural remarcabil, care s-a bucurat și de succes impresionant: festivalul „Zilele Filmului Românesc” a adunat aproximativ 3000 de spectatori, ceea ce este nu doar impresionant, ci și o dovadă că cel puțin spațiul cultural ne este demult unificat. Dar și o mărturie că a apărut un public suficient de receptiv pentru valoare! No, cel puțin avem siguranța că acești 3000 s-au ridicat puțin în piramida lui Maslow. Pe ceilalți 3.000.000 când îi ri...
Acum 8 ore
17:40
Un deputat din regiunea Vologda din Rusia și-a inaugurat o placă de onoare în numele său. Cazul a avut loc acum o săptămână în orașul Nikolsk, unde pe clădirea Departamentului regional de Poliție (DRP) a apărut o placă de onoare cu numele persoanelor implicate în edificarea clădirii în care azi activează organele de drept.
17:30
Opt candidați au depus dosarele pentru a participa la concursul de ocupare a funcției de procuror general al Republicii Moldova, a anunțat ministrul justiției, Olesea Stamate, care după ședința Guvernului a precizat că numele candidaților vor fi făcute publice luni.
17:30
Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis, înainte de a participa la Consiliul European de la Bruxelles, transmite agerpres. „Vestea foarte bună, legată de ce am discutat ieri, este că am ajuns la un Acord pe Brexit pe înţelegerea discutată. Din punctul nostru de vedere, a Consiliului European, nu sunt probleme cu textul la care am ajuns. Urmează probabil mâine să aflăm opinia Parlamentului britanic şi dacă...
16:40
Curtea Constituțională a declarat neconstituționalitatea mai multor prevederi din Codul Penal, inclusiv a unor sintagme care agravează pedepsele pentru judecătorii care pronunță decizii contrare legii – soldate cu ”urmări grave” sau pentru funcționarii care săvârșesc abuz de serviciu, soldat cu ”urmări grave”.
16:00
Fundațiile de caritate din R. Moldova ar putea să nu mai conțină în denumiri numele unor persoane care ocupă funcții de demnitate publică, ale unor lideri de partide sau rude ale acestora și nu vor mai putea organiza evenimente cu tentă politică.
Acum 12 ore
15:40
15:40
În ziua alegerilor locale generale și parlamentare noi din data de 20 octombrie 2019, Comisia Electorală Centrală va desfășura un proiect-pilot de testare a sistemului de identificare a alegătorilor în secțiile de votare prin intermediul cititoarelor de coduri de bare.
15:10
Comisia Electorală Centrală a acreditat astăzi ultimii observatori pentru monitorizarea alegerilor locale generale și a alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019.
15:10
Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a dispus, vineri, 18 octombrie 2019 pornirea urmăririi penale, în temeiul abuzului de serviciu comis de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră al Aeroportului Internațional Chișinău, atunci când au facilitat trecerea frontierei de stat pentru așa-zisul Ministru de Interne al autoproclamatei republici nistrene, Ruslan Mova și membrii familiei acestuia, în perioada anilor 2017-2019, pe fundalul apariției în presă a informațiilor anterioare privind aceste acțiuni ilegale.
15:00
Comisia Electorală Centrală anunță că agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. Potrivit unui comunicat de presă al CEC, în aceste zile nu se permite desfăşurarea/reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.
14:40
Deputații Blocului ACUM Iurie Reniță și Lilian Carp cer printr-un proiect de le modificarea câtorva legi prin înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”. Mai exact, deputații cer înlocuirea sintagmei în cauză în Regulamentul Parlamentului, Legea privind actele de stare civilă și precum și alte acte legislative. „Astăzi, la Parlament, am prezentat inițiativa legislativă privind modificarea mai multor legi în vigoare, în care sintagma „limba moldovenească” trebuie să fie substitu...
14:40
Autoritățile din Federația Rusă au interzis importul a 39 de tone de prune și struguri din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.
14:30
Deputații Blocului ACUM Iurie Reniță și Lilian Carp cer printr-un proiect de le modificarea câtorva legi prin înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”. Mai exact, deputații cer înlocuirea sintagmei în cauză în Regulamentul Parlamentului, Legea privind actele de stare civilă și precum și alte acte legislative. „Astăzi, la Parlament, am prezentat inițiativa legislativă privind modificarea mai multor legi în vigoare, în care sintagma „limba moldovenească” trebuie să fie substitu...
14:20
Andrei Năstase, candidatul blocului ACUM la Primăria Chișinău, garantează „expertiză și finanțare serioasă, multianuală, din România și Europa”. Pentru aceasta, spune candidatul, oamenii trebuie să iasă masiv la vot și acest vot să fie unul „pro-european, adică pro Blocul ACUM”. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.
14:20
Luptători bine înarmaţi au încercuit joi forţele de securitate mexicane din oraşul Culiacan, obligând militarii să îl elibereze pe Ovidio Guzman, unul din fiii narcotraficantului Joaquin Guzman, cunoscut ca El Chapo, relatează Reuters.
14:10
Președintele Igor Dodon planifică, la sfârșitul lunii octombrie, o întrevedere cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski. Șeful statului a examinat subiectele care vor fi discutate cu vicepremierul pentru reintegrare, Vasilii Șova, transmite IPN. • „Detaliat am examinat subiectele pe care le voi discuta cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski la întrevederea preconizată pentru 29 octombrie”, menționează Igor Dodon, fără a preciza care sunt acestea. Șeful statului nu pre...
14:10
Ministra Justiției, Olesea Stamate, a prezentat proiectul de modificare a Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în cadrul ședinței Guvernului, fiind aprobat în unanimitate de colegii-miniștri.
14:10
Delegația Republicii Moldova a atras atenția în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control din 17 octombrie, asupra exercițiilor cu trageri din armamentul uşor de infanterie în proximitatea orașului Râbniţa, cu participarea colaboratorilor de miliție din orașele Râbniţa, Camenca şi Dubăsari.
14:00
Există o întreagă dezbatere la această oră - în termeni jurnalistici, e adevărat - despre situația raporturilor SUA, UE și NATO cu Turcia, după declanșarea operațiuni Izvorul Păcii în nord-estul Siriei. Practic, ca-ntr-o cursă de pariuri, fiecare încearcă să presupună cine a pierdut și cine a câștigat din situația curentă, considerând că vorbim despre o rivalitate, o competiție deschisă sau un joc de sumă nulă. Evident că abordarea este complet greșită și chiar ușor rizibilă și cinică, atunci când în spatele acestei campanii și a poziționărilor aferente se află vieți omenești.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.