Lecții de igienă personală pentru copiii cu deficiențe de vedere

Moldova.org, 10 octombrie 2019 11:30

PE SCURT Igiena personală este foarte importantă și trebuie explicată fiecărui copil în parte. Dar ce faci când copilul are deficiențe de vedere? Ce faci când fetița este nevăzătoare și i se începe ciclul menstrual? Trebuie să îi pregătim din timp și să îi ajutăm să treacă ușor pentru această perioadă stresantă, susține Marta Liubimova. […] The post Lecții de igienă personală pentru copiii cu deficiențe de vedere appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 2 ore
11:30
PE SCURT John F. Kennedy și fratele lui Robert Kennedy au avut vieți aproape similare. Ambii s-au implicat activ în politică și în timp ce John a devenit președintele Statelor Unite ale Americii, Robert ocupa funcția importantă de procuror general. Mai mult, ambii frați au fost îndrăgostiți de frumoasa Marilyn Monroe și tot amândoi au […] The post Moartea fraților Kennedy. Rolul Mafiei în toată această istorie appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
16:11
Lectura este în prezent un soi de lux, în care moldovenii încep să se antreneze activ. Acest lucru e motivat de apariția unor noi curente literare sau ale unor exerciții de creativitate care transformă fața literaturii contemporane. Scriitorii devin, deși termenul este cumva anorganic, trendsetteri, încărcându-și scriitura cu mesaje sociale și idei unanim valabile. Prin […] The post 3 cărți pentru feminiști începători appeared first on Moldova.org.
Ieri
12:20
PE SCURT Coca Cola a prezentat recent prima sticlă de probă fabricată din plastic marin recuperat și reciclat, încercând să demonstreze că, într-o bună zi, chiar și resturile oceanice ar putea fi utilizate ca ambalaje reciclate pentru alimente sau băuturi. Aproximativ 300 de sticle au fost produse folosind 25% plastic marin reciclat, extras din Marea […] The post Compania Coca Cola își va vinde băutura în pet-uri din plastic reciclat din Marea Mediterană. Poziția neoficială a companiei este alta appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT Pentru a gestiona mai bine deșeurile de plastic, orașul american Los Angeles poartă în discuții cu Technisoil, o companie inovatoare de producție, pentru a utiliza în mod eficient plasticul în construcția drumurilor orașului. Autoritățile locale au declarat că optează pentru reutilizarea inteligentă a deșeurilor din plastic, catalogate de obicei ca un flagel ecologic. […] The post Drumurile din plastic reciclat devin o realitate în Los Angeles appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT John Fitzgerald Kennedy și fratele său Robert au avut în comun, pe lângă ambiția politică, și legături intime cu actrița și diva Playboy – Marilyn Monroe, considerată cel mai mare sex symbol al Americii. Fragment din cartea „Secolul XX. 20 de mistere esențiale. De la Marlyn la Angela Merkel. Femeile fascinante care au schimbat […] The post Un pic din viața femeii care a apărut pe prima copertă a revistei Playboy appeared first on Moldova.org.
11:40
PE SCURT În lunga lor „călătorie” până la obținerea Premiului Nobel, fiecare laureat a privit o problemă într-un mod nou. Au folosit creativitatea pentru a rezolva problemele existente sau pentru a identifica noi frontiere, scrie nobelprize.org. Creativitatea este ceva despre care mulți laureați vorbesc cu pasiune, iar unele sfaturi oferite de ei la acest subiect […] The post Laureații Premiului Nobel vorbesc despre lucrurile care îi fac creativi appeared first on Moldova.org.
21 octombrie 2019
17:30
PE SCURT În această sâmbătă, pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi plantați sute de mii de puieți. Această campanie amplă de plantare se face în cadrul activităților programate în cadrul Zilei Naționale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”. Însă, mai mulți activiști de mediu bat alarma și spun că este prea devreme, pentru […] The post Plantarea copacilor, după un grafic din 1995. Activiștii de mediu bat alarma appeared first on Moldova.org.
16:50
PE SCURT Încă nu se știe exact cât a cheltuit Comisia Electorală Centrală pentru organizarea primului tur. Totuși, bugetul estimat de CEC acum un an a fost de 84 de milioane de lei. Pentru organizarea turului II, bazându-se pe rezultatele scrutinelor precedente și luând în calcul factori precum inflația, CEC a prevăzut aproape 27 de milioane […] The post Cât ne-ar putea costa turul II și ce urmează să se întâmple appeared first on Moldova.org.
15:40
PE SCURT În urma alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie,  Parlamentul s-a ales cu patru deputați noi aleși în baza sistemului electoral mixt. Aceștia însă vor accede în Parlament fiind votați de un număr nesemnificativ de alegători. Astfel, după validarea scrutinului, pe circumscripția nr.48 (Slobozia, Tiraspol și Bender) mandatul de parlamentar îi va reveni unui candidat […] The post Cum 32 mii de cetățeni au adus în Parlament patru deputați noi appeared first on Moldova.org.
14:00
PE SCURT Obscură, inedită, avangardistă, scandaloasă și colorată – așa s-a înfățișat publicului cel mai nou locaș cultural din Chișinău: Casa de Creație „Piotr Alii și Cristina Miron”. În seara zilei de 20 septembrie, pe strada Mihai Eminescu 4 din Chișinău o mulțime de tineri așteptau să pătrundă în labirintul artistic creat de tinerii Piotr Alii […] The post Nudism și avangardă în centrul Capitalei appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
07:20
Cetățenii Republicii Moldova, sunt așteptați astăzi la secțiile de vot pentru a vot candidații preferați la postul de primar și consilieri locali. Cetățenii vor alege 898 de primari, 11 580 de consilieri locali și și 1 108 consilieri raionali și municipali pentru un mandat de patru ani, după ce mandatul precedent a expirat la 14 iunie 2019. Pentru ca […] The post LIVE TEXT // Cum se desfășoară alegerile locale în Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
19 octombrie 2019
17:40
PE SCURT După treizeci de ani, puțini oameni din fostul bloc estic din Europa regretă schimbarea monumentală politică, socială și economică dezlănțuită de căderea comunismului – dar, în același timp, puțini sunt mulțumiți de modul în care stau lucrurile acum și mulți își fac griji pentru viitor, scrie theguardian.com PE LUNG Un sondaj al Centrului […] The post Sondaj / La 30 de ani de la comunism, Europa de Est este împărțită la capitolul democrație appeared first on Moldova.org.
16:30
PE SCURT Dacă economia unei țări ar fi complet autosuficientă și independentă, nu ar mai fi nevoie să se importe mărfuri din altă parte. În timp ce perspectiva de a te izola de turbulențele piețelor globale poate părea atrăgătoare la prima vedere, aceasta ar putea avea considerabile riscuri și dezavantaje considerabile. Nu numai că ar […] The post Care sunt cei mai mari importatori din lume appeared first on Moldova.org.
15:40
PE SCURT Pentru că vrem, dragă cititor, să știi lucruri noi și interesante, Moldova.org va publica fragmente din cărți, istorii ale unor personalități, recenzii și multe altele. De data aceasta, vă invităm să citiți un fragment din cartea „Secolul XX. 20 de mistere esențiale”, scrisă de Jakob Van Eriksson despre Lenin și cum a murit. PE […] The post Cum a fost Lenin împușcat de o femeie aproape oarbă appeared first on Moldova.org.
14:30
PE SCURT O tânără săracă, de culoare și provenind dintr-o aventură a unor adolescenți, a ajuns cea mai mare vedetă a televiziunii americane, cu cifre absolut incredibile: avere personală de 3 miliarde de dolari, tarif publicitar de 1 milion de dolari pentru 30 de secunde de reclame sau cadouri de câteva milioane de dolari oferite […] The post Drumul lui Oprah Winfrey de la 0 la 3 miliarde de dolari appeared first on Moldova.org.
18 octombrie 2019
17:20
PE SCURT Chișinău are nevoie de Batman, iar Vera Borcuta, artistă, i-a găsit și locul: pe clădirea primăriei Chișinău. În contextul alegerilor generale locale și al hramului Capitalei, tânăra zice că orașul are nevoie de cineva care să-i învețe pe oameni, cel puțin, să nu arunce gunoiul pe jos. PE LUNG Vera Borcuta este o […] The post Capitala văzută prin ochii unei artiste: „Chișinău are nevoie de un Batman” appeared first on Moldova.org.
16:40
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru WC-urile publice appeared first on Moldova.org.
15:30
PE SCURT Avem 51 de oameni în Consiliul Municipal Chișinău care vor răspunde de bunăstarea și dezvoltarea metropolei noastre. Echipa Seolitte au studiat activitatea potențialilor consilieri înscriși în cap de listă electorală pentru fiecare partid și vă arată cât de activi sunt pe paginile lor de Facebook și cine vrea să ajungă în Primărie foarte […] The post Cazierul virtual al candidaților la Consiliul Municipal Chișinău appeared first on Moldova.org.
12:50
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru grădinițe appeared first on Moldova.org.
12:20
PE SCURT Vitalie Colț este basistul formației FurioSnails. Pe lângă muzică, artistul a scris o carte de poezii „Pacea din Transnistria”. Acum a trecut la proză și scrie povestiri, la fel despre Transnistria. Cine este Vitalie, de ce scrie atât de mult despre Transnistria și cum îi vine inspirația, citiți mai jos. PE LUNG Vitalie […] The post Vitalie Colț, despre poezie, Transnistria, masaj și Yardsale-ul „Te salut, Chișinău!” appeared first on Moldova.org.
09:50
PE SCURT  În jur de 250 de mii de cetățeni ai R. Moldova își câștigă existența din industria vinului. De asemenea, în comparație cu anul 2006, Moldova produce mai puțin vin, însă de o calitate înaltă. Despre aceasta ne-a povestit Diana Lazăr, vice directoarea Proiectului de Competitivitate din Moldova al USAID, la Rockit. PE LUNG […] The post Vinul pe care-l produce R. Moldova astăzi, mai puțin, dar mai bun appeared first on Moldova.org.
17 octombrie 2019
19:30
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru drumurile proaste appeared first on Moldova.org.
17:00
PE SCURT Chișinăul a apărut pe harta aplicației Spotted by Locals, una dintre cele mai populare platforme pentru călătorii. Timp de trei zile de când orașul se află pe hartă, au fost recomandate și publicate 47 de locații. PE LUNG Spotted by Locals (lansat în 2008) publică ghiduri online pentru orașe și deține o aplicație […] The post Cum a ajuns Chișinău pe una dintre cele mai populare platforme de călătorii din lume appeared first on Moldova.org.
16:10
PE SCURT Consiliul Național al Monumentelor Istorice a anulat avizele eliberate companiei Regata Imobiliare pentru construcția unui centru multietajat în locul Cafenelei Guguță. În continuare, vrem să vă arătăm ce s-ar putea de făcut în clădirea Cafenelei Guguță, prin exemple de spații și clădiri reinventate. PE LUNG „Lupta nu este terminată, dar aceasta a fost […] The post 5 idei de peste hotare pentru reinventarea Cafenelei Guguță appeared first on Moldova.org.
14:10
La împlinirea a 18 ani de la înființare, Linella – cea mai mare rețea națională de magazine din Republica Moldova, va deschide în anul 2019 magazinul cu numărul 100, sărbătorind majoratul cu premii substanțiale pentru clienții săi.  “Deschiderea celor 100 de magazine reprezintă un moment important în dezvoltarea companiei noastre. Această continuă expansiune pe parcursul […] The post În an aniversar, rețeaua Linella va număra 100 de magazine – De 100 de ori mai aproape de tine (VIDEO) appeared first on Moldova.org.
10:30
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru ambuteiaje appeared first on Moldova.org.
16 octombrie 2019
18:30
PE SCURT Un film plin de culoare și fantastic de frumos, așa pare să fie „Dolittle”. Personajul principal este un bărbat excentric care poate vorbi cu animalele. Pe parcursul filmului, acesta trece prin diferite aventuri interesante. Filmul este însoțit de imagini mirifice din natură. PE LUNG În Dolittle, Robert Downey Jr îl interpretează pe Doctor Dolittle, […] The post Recomandare de film: Dolittle și lumea fantastică a animalelor appeared first on Moldova.org.
16:40
PE SCURT Republica Moldova este cel mai mare beneficiar de ajutor UE pe cap de locuitor în vecinătatea europeană, anunță platforma proiectelor de asistență tehnică finanțate de UE în Republica Moldova, eu4moldova.md. PE LUNG Uniunea Europeană a investit în Zona de liber schimb aprofundat și cuprinzător, agricultură, economie și dezvoltarea afacerilor, energie, transport și infrastructură, […] The post Republica Moldova este cel mai mare beneficiar de ajutor UE din vecinătatea europeană appeared first on Moldova.org.
11:30
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru câinii vagabonzi appeared first on Moldova.org.
10:20
PE SCURT Cum să faci film într-o țară în care nu există industria filmului? Răspunsul l-am găsit la regizorul și fondatorul MILK films, Eugen Damaschin, este simplu și scurt: „nicicum!”. Eugen este autorul lungmetrajului „Beautiful corruption” și a documentarului „Moldova 89-91” și este cunoscut inclusiv pentru poziția sa civică. Tânărul a povestit la Rockit care este […] The post Cum să faci film într-o țară în care nu există industria filmului appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.