Un procuror anticorupție, reținut pentru că a cerut 1.500 de euro de la un polițist. Morari: Dacă nu o să pot să curăț instituția, o să-mi dau demisia

Agora.md, 10 octombrie 2019 11:30

Caz de corupție la... Procuratura Anticorupție. Un procuror din cadrul instituției a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la un polițist, căruia i-a promis că-l scapă de un dosar în care a fost vizat. Mai multă informație pe caz a fost oferită de șeful PA, Viorel Morari, care a mai adăugat că se face direct responsabil de imaginea instituției. Acesta a mai spus că dacă nu va reuși să dacă ordine în Procuratura Anticorupție, va pleca din funcție.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 15 minute
13:00
Ar fi plantat cânepă pe mai multe terenuri, în raioanele Anenii Noi și Criuleni și și-ar fi depozitat marfa într-o fermă destinată creșterii animalelor. O femeie de 44 și a unui bărbat de 59 de ani au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați de cultivarea și vânzarea marijuanei.
Acum 30 minute
12:50
Un grup de deputați ACUM acuză PSRM că ar fi primit sume uriașe din conturi off-shore pentru cheltuielile din campania electorală din 2016. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Iurie Reniță a prezentat un document care ar atesta ilegalitățile pe care le-at fi comis socialiștii în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2016, dar și în perioada imediat următoare. Totodată, Reniță a adresat o scrisoare deschisă procurorului general interimar, Dumitru Robu, pe care îl îndeamnă să investigheze această situație.
12:50
Proiectul Legii bugetului pentru anul 2020 prevede creștere de salariu între 6-10 % pentru majoritatea angajaților din instituțiile de stat. Ministerul Finanțelor promite că, pentru unele categorii de bugetari, retribuția ar putea crește cu până la 1.500 – 2.000 de lei lunar. Propunerile au fost discutate în cadrul unei consultări publice.
Acum 2 ore
12:10
Procuratura mun. Chișinău a descins astăzi cu percheziții la Calea Ferată a Moldovei. Informația a fost confirmată pentru AGORA de serviciul de presă al Procuraturii Generale.
12:10
Fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție Cristina Țărnă este de părere că crearea comisiei care va selecta cel puțin doi candidați la funcția de procuror general pentru a fi propuse Consiliului Superior al Procurorilor este neconstituțională pentru că nu este prevăzută în legea supremă. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
11:40
Descinderile care au avut loc în dimineața zilei de 23 octombrie la una din filialele din Chișinău ale Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”  au fost o reacție promptă la demersul Serviciului Securitate Internă al întreprinderii. Scopul operațiunii a fost de a trage la răspundere angajații CFM  care sînt bănuiți de depășirea atribuțiilor de serviciu, făcînd uz de anumite metode pentru însușirea mijloacelor financiare de la CFM.
11:40
Vizita soților Dodon în Japonia continuă. După ce, marți, președintele s-a remarcat cu fracul său, la ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei, pe contul oficial al președintelui au mai apărut câteva fotografii de la recepția găzduită de familia imperială niponă.
Acum 4 ore
11:10
Comisia Europeană a aprobat aderarea Croației la Spațiul Schengen, la șase ani după ce statul din Balcani a devenit membru al Uniunii Europene, scrie Digi24.
10:30
Brand-ul de pufuleți „Cristinuța” va fi obligat să retragă și să schimbe actualul ambalaj. Se întâmplă după ce Consiliul pentru Egalitate a decis că acest ambalaj are un caracter sexist și lezează demnitatea.
10:20
Pliantele electorale ale lui Andrei Năstase, pe care apare și imaginea monumentului lui Ștefan cel Mare, au fost imprimate în absența sa, iar designul a fost propus de „un tânăr voluntar”. Așa motivează candidatul apariția acestora în spațiul public, iar ulterior - și sancționarea sa de către instanță și obligativitatea de a le distruge. Năstase a mai declarat, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că a pierdut 60.000 de lei de pe urma lichidării stocului de pliante. 
09:40
Vânzătorii de pește viu și de pește congelat de la piețele agroalimentare din capitală au fost instruiți de inspectorii ANSA cu privire la regulile și prevederile normative de comercializare a acestui tip de produse. 
09:20
Procuratura mun. Chișinău a descrins astăzi cu percheziții la Calea Ferată a Moldovei. Informația a fost confirmată pentru AGORA de serviciul de presă al Procuraturii Generale.
Acum 6 ore
09:10
În campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie, cinci partide politice au înregistrat cele mai mari cheltuieli, acestea depășind un milion de lei. Suma cea mai mare îi revine PSRM-ului și constituie aproximativ 5 milioane de lei. De cealaltă parte, cele mai mici cheltuieli le-a avut Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie - 1765 de lei.
09:00
Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al capitalei, a mărturisit, în cadrul emisiunii Politica de la TV8 că înainte de a se înregistra în cursa electorală, s-a întâlnit cu Victor Chironda, fostul candidat la aceeași funcție, și i-a propus să facă parte din echipă în alegerile locale.
08:40
Odată cu scăderea ratei de donare a sângelui în toată lumea, Suedia alocă noi tehnologii pentru a ajuta la creșterea numărului de donatori, scrie The Independent. Potrivit sursei citate, o nouă inițiativă a suedezilor presupune că,  donatorilor le este trimis un SMS prin care sunt anunțați că sângele lor a fost folosit.
08:10
Ceața rămâne peste Moldova. Meteorologii au emis un nou Cod Galben în acest sens. În condițiile în care se prevede ceaţă cu vizibilitatea de 200 m şi mai puţin, traficul rutier se va desfăşura cu dificultate. Șoferii sunt îndemnați să conducă prudent, iar pietonii să traverseze strada numai în locurile marcate corespunzător după ce s-au asigurat temeinic că nu există niciun pericol. Sinopticienii spun că ceața va fi predomina până la prânz.
07:40
Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al capitalei, a mărturisit în cadrul emisiunii Politica de la TV8 că înainte de a se înregistra în cursa electorală, s-a întâlnit cu Victor Chironda, fostul candidat la aceeași funcție, și i-a propus să facă parte din echipă în alegerile locale.
Acum 24 ore
23:40
În 2019, la evidență în R. Moldova sunt  21 458 de beneficiari de pensii a militarilor care au îndeplinit serviciul prin contract și membrilor familiilor acestora, conform informațiilor oferite de Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS). Totodată, pensia maximă este de 17749 lei și este oferită pentru vechime în muncă. 
21:00
Gașca Zurli și-a propus să-i împrietenească pe copii cu geografia, dar, mai mult decât atât, să îi învețe că visurile se împlinesc atunci când ai curajul să mergi spre ele. Deci, echipa se pornește în jurul lumii, iar printre locurile în care ajunge se numără și Chișinău, un oraș tare drag Găștii Zurli.
21:00
În urma testării mai multor probe de legume, crescute în apropierea albiei râului Bîc, în zona administrativă a raionului Anenii Noi, inspectorii ANSA au depistat culturi cu conținut sporit de plumb. Conform deciziei Agenției, loturile cu legume ce nu corespund normelor, au fost nimicite.
20:50
De 24 de ani, Victoriabank este membră a Bursa de Valori a Moldovei (BVM) și, în baza licenței de societate de investiții, prestează servicii pe piața de capital, intermediind tranzacții pe piața bursieră. Astăzi Victoriabank este cea mai bine clasată societate de investiții a pieţei de capital din țara noastră.
20:30
Un grup din 27 de judecători din cadrul Curții de Apel Chișinău „condamnă acţiunile de intimidare, represiuni şi amenințări directe” din partea foștilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), destituiţi prin votul Adunării generale a Judecătorilor din 27 septembrie, scrie bizlaw.md.
20:20
Un grup din 27 de judecători din cadrul Curții de Apel Chișinău „condamnă acţiunile de intimidare, represiuni şi amenințări directe” din partea foștilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), destituiţi prin votul Adunării generale a Judecătorilor din 27 septembrie, scrie bizlaw.md.
19:40
În ultimii doi ani, prim-miniștrii Republicii Moldova, Pavel Filip - în 2018 și Maia Sandu - în 2019, au efectuat câte o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Atât doar că, costul acestor deplasări diferă. Cheltuielile suportate în timpul vizitei ex-premierului Filip s-au dovedit a fi aproape duble comparativ cu cheltuielile din plecarea Maiei Sandu, arată datele oferite de Cancelaria de Sat.
19:20
A crescut numărul cazurilor de recepționare a mesajelor cu conținut violent, în ultima perioada de timp, prin intermediul aplicațiilor telefonice Viber, WhatsApp și Messenger. Atenționarea vine din partea Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al INI a IGP, care îndeamnă părinții și elevii să fie atenți la informația ce o primesc.
19:00
A crescut numărul cazurilor de recepționare a mesajelor cu conținut violent, în ultima perioada de timp, prin intermediul aplicațiilor telefonice Viber, WhatsApp și Messenger. Atenționarea vine din partea Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al INI a IGP, care îndeamnă părinții și elevii să fie atenți la informația ce o primesc.
18:20
Pentru deplasările de serviciu în afara țării ale angajaților din Guvern, în 2018 s-au cheltuit peste 2 milioane de lei, iar pentru primele nouă luni ale acestui an, suma a ajuns la 1 milion de lei. Informația este accesibilă pe site-ul Cancelariei de Stat unde a fost creată o rubrică ce reflectă informație pentru ultimii trei ani.
18:00
Ministerul Justiției a anunțat că a evaluat dosarele depuse pentru concursul la funcția de procuror general. La proba interviu au fost admiși 16 candidați din 20 candidați care au aplicat pentru această funcție. 
18:00
Pentru deplasările de serviciu în afara țării ale angajaților din Guvern, în 2018 s-au cheltuit peste 2 milioane de lei, iar pentru primele nouă luni ale acestui an, suma a ajuns la 1 milion de lei. Informația este accesibilă pe site-ul Cancelariei de Stat unde a fost creată o rubrică ce reflectă informație pentru ultimii trei ani.
17:40
Pentru deplasările de serviciu în afara țării ale angajaților din Guvern, în 2018 s-au cheltuit peste 2 milioane de lei, iar pentru primele nouă luni ale acestui an, suma a ajuns la 1 milion de lei. Informația este accesibilă pe site-ul Cancelariei de Stat unde a fost creată o rubrică ce reflectă informație pentru ultimii trei ani.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.