Jurnalista rusă, care fusese arestată în Iran pentru presupuse legături cu Mossad, s-a întors în Rusia

Radio Chisinau, 10 octombrie 2019 11:30

Jurnalista rusă Iulia Iuzik, arestată săptămâna trecută în Iran pentru presupuse legături cu serviciile de informaţii israeliene, a fost eliberată şi a revenit în noaptea de miercuri spre joi la Moscova, informează AFP, preluat de Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
14:10
Cadrul legal privind controlul averilor și intereselor persoanelor cu funcții de răspundere este destul de bun, dar insuficiența inspectorilor de integritate și salariul mic al acestora compromit, pe alocuri, misiunea de control a Autorității Naționale de Integritate.
Acum 30 minute
13:55
Concursul anunțat pentru funcția de director general al Companiei de Stat ”Teleradio-Moldova” a intrat în vizorul comisiei parlamentare pentru mass-media. Și asta după ce Consiliul de Supraveghere al TRM a lansat concursul, chiar dacă mandatul actualului președinte expiră abia în vara anului viitor. Motivul ar fi – interpretarea Codului Serviciilor Audiovizuale, valabil din întâi ianuarie 2019.
13:45
773 de mii 932 de euro din cele 20 de milioane oferite în anul 2014 de Guvernul României vor fi folosiți pentru lucrările de construcție a blocului de studii a liceului cu predare în limba română „Mihai Eminescu” din Comrat.
Acum o oră
13:35
Dereglările climatice generează şi vor continua să genereze provocări importante pentru misiunile de menţinere şi de reconstrucţie a păcii, care merg până la agravarea conflictelor, avertizează autorii unui raport despre Somalia, publicat miercuri şi citat de AFP, preluat de Agerpres.
13:25
Grupul Huawei Technologies Co Ltd a început miercuri să primească comenzi în China pentru primul său smartphone pliabil, pe fondul extinderii campaniilor de marketing pe piaţa internă în încercarea de a contracara scăderea vânzărilor peste hotare ca urmare a sancţiunilor impuse de SUA, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
13:25
Vladislav Kulminski a fost numit secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Candidatura acestuia a fost votată în ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri.
13:20
Producătorii de nuci din R.Moldova susțin că tot mai multe loturi de puieți infestați, în special din Turcia, ajung în țară, fapt ce pune în pericol viitorul plantațiilor nucifere de calitate. Într-o ședință cu autoritățile, nucificatorii au cerut înăsprirea măsurilor de control la vamă dar și aprobarea mai multor modificări la legislația din domeniu.
13:20
În ziua alegerilor locale generale din 20 octombrie, polițiștii au documentat 115 încălcări, dintre care 112 sunt încălcări ale legislației electorale. Alte trei cazuri de amenințare a unui candidat și de corupere a alegătorilor sunt cercetate penal.
13:15
Britanicii evită să mai vorbească despre "Brexit", pe care îl numesc "cuvântul care începe cu B", pentru că nu a făcut decât să divizeze ţara şi să aducă incertitudine printre trezorierii organizaţiilor, a declarat, miercuri, Caroline Stockmann, şefa Asociaţiei Trezorierilor Corporativi din Marea Britanie şi preşedintele adjunct al asociaţiei europene de profil, scrie Agerpres.
Acum 2 ore
13:10
Circa 36 de milioane de lei se vor cheltui pentru organizarea celui de al doilea tur al alegerilor locale generale, care va avea loc pe 3 noiembrie.
13:10
Banca centrală a Germaniei avertizează că este posibil ca economia ţării să se fi contractat pentru al doilea trimestru consecutiv, ceea ce ar însemna că cea mai mare economie a zonei euro a intrat în prima recesiune din şase ani, scrie Financial Times, potrivit Mediafax.
13:05
Explozia, probabil accidentală, a unei grenade a ucis doi bărbaţi, dintre care un fost militar, în plin centrul Kievului, a indicat miercuri poliţia, citată de AFP, preluat de Agerpres.
12:45
Un bărbat a fost găsit decedat şi două persoane sunt date dispărute la o zi după inundaţiile puternice produse în Catalonia (nord-estul Spaniei) în urma cărora 25.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, au precizat miercuri autorităţile regionale, potrivit AFP, preluat de AGERPRES.
12:30
Constructorul auto japonez Nissan Motor Co Ltd ar putea renunţa la marca Datsun şi la unele produse neprofitabile, urmând să închidă unele linii de asamblare la nivel mondial, în încercarea de a creşte profitabilitatea prin simplificarea operaţiunilor, au declarat pentru Reuters o serie de surse din apropierea acestui dosar.
12:30
Sâmbătă, 26 octombrie, la nivel național se va desfășura Ziua Națională de Înverzire a Plaiului.
12:25
Autorităţile din Panama au precizat marţi că au confiscat trei tone de droguri cu o valoare de 750 milioane de dolari pe piaţa internaţională şi au arestat patru cetăţeni străini, într-o operaţiune derulată în urmă cu câteva zile, transmite EFE, preluat de Agerpres.
Acum 4 ore
12:10
Procuratura Generală a venit cu mai multe detalii referitor la perchezițiile care au avut loc la „Calea Ferată din Moldova” (CFM).
12:00
Președintele Igor Dodon vrea să închidă Muzeul Ocupației Sovietice, inaugurat în 2015 la Chișinău în incinta Casei Armatei, scrie ziarulnational.md.
12:00
Conducerea Î.S. „Calea Ferată din Moldova” informează că descinderile care au avut loc în dimineața zilei de 23 octombrie la una din filialele din Chișinău ale magistralei, au fost o reacție promptă la demersul Serviciului Securitate Internă al întreprinderii înaintat organelor de drept.
11:50
Proiectul Legii bugetului pentru anul 2020 prevede creștere de salariu între 6-10 % pentru majoritatea angajaților din instituțiile de stat. În plus, pentru unele categorii de bugetari retribuția ar putea crește cu până la 1.500 – 2.000 de lei lunar.
11:40
Expertul IDIS „Viitorul” a prezentat un clasamentul al curiozităților ce țin de alegerea primarului general al municipiului Chișinău remarcate în timpul desfășurării mai multor scrutine care au avut loc anterior.
11:40
Un observator al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului a avertizat că 11 milioane de nord-coreeni, aproape jumătate din populaţie, sunt subnutriţi. Raportorul Tomas Quintana, care monitorizează de trei ani situaţia din Coreea de Nord, a spus că nu a văzut nicio îmbunătăţire în toată această perioadă, scrie RADOR.
11:40
Mai multe furtuni, însoţite de ploi abundente, au fost înregistrate în sudul Franţei, miercuri, provocând inundaţii în unele oraşe din regiune, informează Reuters.
11:10
În primele nouă luni ale anului curent, numărul documentelor fiscale electronice prezentate Serviciului Fiscal de Stat de către contribuabili, persoane juridice și persoane fizice, prin intermediul serviciilor electronice, oferite de sistemul informațional al SFS, este în creștere. Majorarea constituie 8,5%, față de aceeași perioadă a anului 2018, iar cifra a depășit 2,4 milioane, transmite IPN.
11:10
Ministrul american al apărării, Mark Esper, a sosit miercuri la Bagdad, unde este probabil să i se ceară explicaţii referitoare la intenţiile Washingtonului cu privire la trupele americane care se retrag din Siria pe teritoriul irakian, transmite Reuters, preluat de AGERPRES.
11:05
Locuitorii din municipiul Chișinău pot depune actele pentru solicitarea compensațiilor la plata agentului termic în sezonul rece 2019-2020. Beneficiarii acestor facilități sunt familiile a căror venit global mediu lunar în anul calendaristic precedent nu a depășit suma de trei mii de lei per persoană.
11:05
Fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție Cristina Țărnă este de părere că crearea comisiei care va selecta cel puțin doi candidați la funcția de procuror general pentru a fi propuse Consiliului Superior al Procurorilor este neconstituțională pentru că nu este prevăzută în legea supremă. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
10:55
Departamentul de Stat al Statelor Unite a anunţat că există unele imperfecţiuni în acordurile semnate marţi, la Soci, de reprezentanţii Rusiei şi Turciei. James Franklin Jeffrey, trimis special al Statelor Unite pentru Siria şi coaliţia anti-SI, a declarat că acordurile semnate de Rusia şi Turcia au numeroase imperfecţiuni.
10:50
Guvernul maltez a cumpărat vila în care Prinţesa Elisabeta a trăit pentru o perioadă înainte de a deveni regină a Marii Britanii, a informat marţi seară prim-ministrul Maltei, Joseph Muscat, citat de DPA, preluată de Agerpres.
10:50
Ministrul Sănătăţii din Coreea de Sud a ''recomandat insistent'' cetăţenilor să renunţe la ţigaretele electronice cu infuzii lichide (o practică denumită "vaping") pe fundalul temerilor crescute legate de efectele acestora asupra sănătăţii, urmate de adoptarea unor reglementări stricte împotriva acestei practici pe plan global, informează miercuri Reuters, preluat de Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.