Sandu vorbește despre mai multe ”soluții tehnice” de aprovizionare a țării cu gaze

Sputnik, 9 octombrie 2019 20:30

Șeful Guvernului de la Chișinău susține că în prezent sunt examinate mai multe „soluții tehnice”, astfel ca consumatorii din Republica Moldova să fie aprovizionați cu gaze naturale în perioada rece a anului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 15 minute
11:30
Președintele Igor Dodon a venit la secția de votare împreună cu soția sa, Galina Dodon. Șeful statului a afirmat că alegerile locale din 2008 pentru Primăria Chișinău ar fi fost falsificate și că el fi fost ales primar din primul tur.
Acum o oră
11:10
În Moldova au loc astăzi alegeri locale generale. Cetățenii țării noastre vor decide cine va ocupa fotoliile de primari și consilieri în administrația locală a țării.
11:00
Ion Ceban, candidatul Pastidului Socialist la șefia Capitalei și-a exercitat dreptul la vot în jurul orei 10:00.
10:50
Observatorii Promo-LEX au semnalat primele încălcări în cadrul alegerilor locale generale și alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019. Scrutinele sunt monitorizate de 1.600 de observatori naţionali și de 145 de observatori internaţionali.
Acum 2 ore
10:30
În Moldova au loc astăzi alegeri locale generale. Cetățenii țării noastre vor decide cine va ocupa fotoliile de primari și consilieri în administrația locală a țării.
10:10
Cadidatul „Blocului Acum” la șefia Capitalei, Andrei Năstase, și-a exercitat dreptul de vot în jurul orei 09:00.
10:00
Un accident cumplit s-a produs în această dimineață în județul Iași, România. Șoferul care ar fi provocat accidentul era băut și circula cu 140 km/h.
09:50
Cinci la sută dintre alegători și-au exercitat deja dreptul de vot, până la ora 09:40, în cadrul alegerilor locale și parlamentare noi din 20 octombrie 2019.
Acum 4 ore
09:30
Un sistem de supraveghere video este utilizat în secțiile de votare. Camerele nu ar trebui să funcționeze între orele 7:00 și 21:00, când cetățenii votează.
09:10
În capitala de nord a Moldovei poluarea aerului a atins un nivel critic, iar conținutul ridicat al unor substanțe chimice influențează negativ asupra organismului uman.
08:40
Scrutinele din 20 octombrie 2019 sunt monitorizate de 1.600 de observatori naţionali, din partea a 11 organizaţii, și de 145 de observatori internaţionali, din partea a 11 misiuni diplomatice, 11 autorităţi electorale străine și 3 ong-uri internaţionale.
08:10
Republica Moldova ar putea renunța să mai treacă la ora de iarnă, după modelul Uniunii Europene și a altor state din CSI.
Acum 6 ore
07:10
Cetățenii țării noastre vor decide astăzi cine va ocupa fotoliile de primari și consilieri în administrația locală a țării, dar și patru locuri vacante în Parlament care reprezintă circumscripțiile uninominale.
06:30
Costel Stanciu, președintele Asociației Pro-Consumatori din România, spune că ”heirupismul” unor reprezentanți ai statului român care nu țin cont de îngrijorările oamenilor de știință cu privire la tehnologia 5G arată iresponsabilitate și amatorism.
06:00
La alegerile locale generale de astăzi, 20 octombrie, urmează să fie aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 – raionali/municipali și 10 472 consilieri sătești și orășenești.
Acum 8 ore
05:30
Astăzi vremea va fi frumoasă, numai bună pentru a merge la votare: nu vor cădea precipitații, iar maximele termice vor atinge +23.. +25 de grade Celsius.
05:10
O persoană care se afla pe drum, într-o maşină în mers, a surprins cu telefonul fenomenul meteo neobişnuit pentru regiunea noastră şi apostat video-ul pe Facebook.
Acum 24 ore
20:10
Persoanele infidele pierd în greutate, arată un studiu realizat cu participarea voluntarilor britanici. Savanții italieni au concluzionat, la rândul lor, că bărbații care-și înșală soțiile fac mai des atac de cord decât soții fideli.
19:00
Leasingul de personal va fi „totalmente dezavantajos” pentru salariați și le va aduce beneficii doar patronilor și intermediarilor, susține Confederația Sindicatelor. Această nouă formă de angajare va deveni „cea mai modernă formă de sclavie”, apreciază sindicaliștii.
18:40
Trei mașini au fost implicate într-un grav accident rutier produs pe șoseaua Hâncești - Chișinău. În urma impactului nimeni nu a avut de suferit.
18:30
Serviciul pentru Situații Excepționale a Federației Ruse a făcut publice imagini video care arată adevăratele dimensiuni ale catastrofei tehnogene din Krasnoiarsk.
18:30
Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) au lansat o aplicați mobilă pentru vorbitorii de alte limbi care își doresc să învețe limba de stat.
18:10
Mulți moldoveni utilizează în gospodăria lor mijloace agricole de capacități mici. După o perioadă scurtă de timp pot apărea și primele deficiențe în funcționalitatea acestora. Iată câteva lucruri de care trebuie să țină cont consumatorii.
18:00
Astăzi vremea va fi frumoasă, numai bună pentru a merge la votare: nu vor cădea precipitații, iar maximele termice vor atinge +23.. +25 de grade Celsius.
17:40
Premierul Maia Sandu ne îndeamnă să mergem să vizităm expoziția personală a pictorului Andrei Mudrea "Raze de lumină", care este deschisă până în data de 3 noiembrie, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din municipiul Chișinău.
17:40
După câteva luni de guvernare a noului Executiv, consilierul premierului pe probleme economice și intermediere financiară, Victor Burunsus, declară că Moldova continuă să aibă o economie bazată pe consum și investiții în bunuri imobiliare.
17:30
Oamenii legii au descoperit mai multe mărfuri nedeclarate în trenul de pe linia Cernăuți - Larga. Este vorba de geci pentru femei și bărbați.
17:20
Unii juriști și politicieni de la Chișinău spun că Ministerul Justiției trebuia să declare „situație excepțională”, lucru ce ar permite implementarea unei reforme autentice. Ce înseamnă de fapt această propunere, dar și care este poziția ministrului Justiției.
16:40
La ceremonie asistă personalități de prim rang, precum Custodele Coroanei Române, Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria alături de Ducele Amedeo de Aosta, Principesa Mafalda și Lord Peter Rosslyn.
16:20
Premierul Maia Sandu ne îndeamnă să mergem să vizităm expoziția personală a pictorului Andrei Mudrea "Raze de lumină", care este deschisă până în data de 3 noiembrie, la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” din municipiul Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.