foto, video | Roverul „Curiosity” a descoperit o oază străveche pe Planeta Roșie. Cum au influențat-o schimbările climatice?

Zugo.md, 9 octombrie 2019 20:10

Roverul „Curiosity”, administrat de NASA, a descoperit pe Marte mai multe roci bogate în săruri minerale. Acestea ar putea reprezenta dovezi că în vechime pe Planeta Roșie existau lacuri sărate. Conform NASA, care face referire la un studiu publicat în Nature Geoscience paper, sărurile au fost găsite în roci sedimentare, la 150 de metri înălțime. Zona unde a … Articolul foto, video | Roverul „Curiosity” a descoperit o oază străveche pe Planeta Roșie. Cum au influențat-o schimbările climatice? apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 10 minute
12:30
Candidatul PN, Ivan Diacov, și-a exercitat dreptul la vot. Acesta a venit la secție împreună cu soția și nepoții și a declarat că optează pentru eradicarea corupției. Diacov a spus că au existat multe promisiuni electorale, dar majoritatea celor făcute de unii candidați au fost minciuni. Acesta a mai mărturisit că s-a lansat în campania … Articolul video | Declarațiile candidatului PN, Ivan Diacov: „Am votat pentru un oraș, o țară fără corupție” apare prima dată în ZUGO.
12:30
Astăzi, 20 octombrie 2019, cetățenii Republicii Moldova își aleg primarii, consilierii locali și raionali, dar și câțiva deputați. În urmă cu doar câteva minute, dreptul la vot și l-a exprimat și candidatul PPEM la funcția de primar al municipiului Chișinău, Dumitru Țîra. „Am votat pentru un oraș mai frumos, cu viziune, în care să putem zâmbi … Articolul video | Declarațiile candidatului PPEM la șefia capitalei, Dumitru Țîra: „Am votat pentru ca să putem zâmbi fără praf în gură” apare prima dată în ZUGO.
Acum o oră
12:00
Vlad Țurcanu, candidatul PPR la funcția de primar al capitalei, și-a exercitat dreptul la vot. Acesta a mărturisit că este primul scrutin la care participă în calitate de concurent electoral. Țurcanu speră că a putut să transmită mesaje corecte societății în timpul campaniei electorale. Acesta consideră importantă prezența la vot pentru a nu exista  ulterior … Articolul Candidatul PPR, Vlad Țurcanu, a votat: „În funcție de rezultatele acestor alegeri, ne facem planuri de mai departe” apare prima dată în ZUGO.
11:50
Alegerile locale de azi au loc în toate localitățile din Republica Moldova. Candidatul PN la șefia orașului Bălți, Renato Usatîi, și-a exercitat dreptul la vot în primele ore ale zilei. „Am votat pentru proiectele începute, pentru un viitor adevărat al orașului Bălți, pentru fapte concrete. Sunt sigur că lucrurile se vor schimba spre bine, atât … Articolul video | Declarațiile candidatului la șefia orașului Bălți, Renato Usatîi, după ce a votat: „Turul 2 este exclus” apare prima dată în ZUGO.
11:40
Președintele USB, Valeriu Munteanu, și-a exprimat dreptul la vot. Politicianul a spus că își dorește un Chișinău european, fără influență rusească. Candidatul declară că va câștiga exact atâtea voturi câte îi vor oferi oamenii. Întrebat ce va face pe parcursul zilei de astăzi, acesta a precizat că va fi în permanentă legătură cu oamenii din … Articolul Președintele USB, Valeriu Munteanu, a votat: „Oamenii vor alege astăzi grâul de neghină” apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
11:20
Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și-a exercitat dreptul la vot. Aceasta a spus că își dorește un adevărat gospodar în capitală, care să câștige alegerile din primul tur. Greceanîi consideră că au fost candidați care au avut o campanie bună și corectă, iar alții au vorbit mult. Oficiala a mai menționat că așteaptă la cârma Primăriei … Articolul video | Zinaida Greceanîi și-a exercitat dreptul de cetățean: „Am votat pentru un adevărat gospodar” apare prima dată în ZUGO.
11:20
La alegerile locale de astăzi, 20 octombrie, cetățenii își aleg viitorii primari ai localităților. Câteva minute în urmă, prim-ministra țării, Maia Sandu, și-a exprimat dreptul de cetățean la scrutinul pentru funcția de edil al Chișinăului. „Am obținut o victorie, dar nu trebuie să ne relaxăm. Îmi doresc să văd un primar responsabil și curajos. Primul … Articolul video | Prim-ministra Maia Sandu și-a exercitat dreptul la vot: „Îmi doresc să văd un primar responsabil și curajos” apare prima dată în ZUGO.
11:10
La alegerile locale de astăzi, 20 octombrie, cetățenii își aleg viitorii primari ai localităților. Câteva minute în urmă, președintele țării, Igor Dodon, și-a exprimat dreptul de cetățean la scrutinul pentru funcția de edil al Chișinăului alături de soția sa. „Îndemn cetățenii să voteze indiferent în orașul/satul în care locuiesc. Eu am votat pentru un primar … Articolul video | Președintele țării, Igor Dodon, a votat: „Sunt sigur că în Chișinău lucrurile se vor schimba spre bine” apare prima dată în ZUGO.
11:00
Valerii Klimenko, candidatul partidului ȘOR, și-a exercitat dreptul de cetățean. Acesta a relatat presei că a oferit votul celor care au demonstrat deja că pot să facă ceva. Candidatul a spus că a venit timpul oamenilor care lucrează. Totodată, el a declarat că administratorii trebuie să aibă minte și știe să o folosească. „Am votat … Articolul video | Valerii Klimenko, candidatul partidului ȘOR, a votat: „Dacă chișinăuienii nu au înnebunit, vor alege pe cineva care poate ceva în viața asta” apare prima dată în ZUGO.
10:50
Astăzi, 20 octombrie 2019, cetățenii Republicii Moldova își aleg primarii, consilierii locali și raionali, cât și câțiva deputați. Candidatul Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, și-a exprimat în această dimineață dreptul la vot. „Am votat pentru ceea ce așteaptă chișinăuienii: ordine, drumuri reparate, transport public mai bun și un miros mai frumos, grijă de oameni, pentru o nouă … Articolul video | Declarațiile candidatului PD, Vladimir Cebotari, după exprimarea votului: „Am votat pentru ceea ce așteaptă chișinăuienii” apare prima dată în ZUGO.
10:40
Promo-LEX a prezentat primele rapoarte de incidente. Potrivit organizației, până la ora 8.30 au fost recepționate 56 de sesizări de la observatori, 26 dintre ele fiind prelucrate de echipa centrală a misiunii. Potrivit unui comunicat, o secție de votare din sectorul Centru al capitalei a fost deschisă cu 45 de minute mai târziu, după ce președintele … Articolul O secție a fost deschisă cu întârziere, iar în apropiere de altele 9 este amplasată publicitate electorală. Promo-LEX a înregistrat primele rapoarte de incidente apare prima dată în ZUGO.
10:40
Astăzi, 20 octombrie 2019, cetățenii Republicii Moldova își aleg primarii, consilierii locali și raionali, cât și câțiva deputați. Candidatul Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, și-a exprimat în această dimineață dreptul la vot. „Am votat pentru ceea ce așteaptă chișinăuienii: ordine, drumuri reparate, transport public mai bun și un miros mai frumos, grijă de oameni buni. Pentru o … Articolul video | Declarațiile candidatul PD, Vladimir Cebotari, după exprimarea votului: „Am votat pentru ceea ce așteaptă chișinăuienii” apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
10:30
Astăzi, 20 octombrie 2019, cetățenii Republicii Moldova își aleg primarii, consilierii locali, raionali sau municipali. În cadrul acestui scrutin electoral cetățenii Republicii Moldova aleg 898 de primari, 10.472 de consilieri locali și 1.108 de consilieri raionali și municipali pentru un mandat de 4 ani. Articolul urmărește LIVE | Mersul votării la alegerile generale locale din 20 octombrie 2019 apare prima dată în ZUGO.
10:30
Astăzi, 20 octombrie 2019, cetățenii Republicii Moldova își aleg primarii, consilierii locali și raionali, cât și câțiva deputați, participând la scrutinul ce se desfășoară în aceste momente. Candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, și-a exprimat în această dimineață dreptul la vot. Politicianul a venit însoțit de de soția sa, care a susținut că a votat pentru „ca … Articolul video | Declarațiile candidatului PSRM, Ion Ceban, după exprimarea votului: „Am votat pentru ca Chișinău să devină o carte de vizită” apare prima dată în ZUGO.
10:20
Candidatul Mișcării Social-Politice „Forța Nouă”, Victor Chironda, și-a exprimat dreptul la vot, susținând că a votat pentru un oraș cu oportunități, confort și siguranță – acesta fiind și unul dintre mesajele sale din campania electorală. „Am votat pentru un oraș care să le ofere oamenilor lucruri simple, de care au nevoie în fiecare zi – … Articolul video | Declarațiile candidatului F9, Victor Chironda, după exercitarea dreptului la vot: „Am votat pentru un oraș cu oportunități, confort și siguranță” apare prima dată în ZUGO.
10:10
Liderul PDM, Pavel Filip, a fost prezent de dimineață pentru a-și exprima votul la scrutinul de astăzi. Acesta spune că a votat pentru ca orașul Chișinău să aibă un primar gospodar. „Am votat pentru că-mi doresc ca copiii și nepoții mei să trăiască într-un oraș bine amenajat, într-un oraș în care să le placă”, a … Articolul video | Declarațiile liderului PD, Pavel Filip, după exprimarea votului: „Am investit speranță în faptul ca Chișinăul să aibă un primar gospodar” apare prima dată în ZUGO.
10:00
Astăzi, 20 octombrie 2019, cetățenii Republicii Moldova își aleg primarii, consilierii locali și raionali, cât și câțiva deputați, participând la scrutinul ce se desfășoară în aceste momente. Astfel, secțiile de votare au fost deschide la 07:00, conform regulamentului, fără a fi înregistrate abateri. Ora 8:20: Astfel, până la această oră, potrivit datelor CEC, la urne s-au prezentat … Articolul infografic | Prezența la vot la ora 10:00. Aproape 6% dintre alegători și-au exercitat dreptul de cetățeni apare prima dată în ZUGO.
09:50
Astăzi, 20 octombrie 2019, cetățenii Republicii Moldova își aleg primarii, consilierii locali și raionali, cât și câțiva deputați, participând la scrutinul ce se desfășoară în aceste momente. Candidatul Blocului ACUM (PAS-PPDA), Andrei Năstase, și-a exprimat în această dimineață dreptul la vot. Acesta a venit însoțit de soție și fetița sa, menționând că a votat pentru un … Articolul Declarațiile candidatului ACUM, Andrei Năstase, după exprimarea votului: „Am venit cu cele mai bune gânduri pentru Chișinău” apare prima dată în ZUGO.
09:10
Cu siguranță îți dorești un viitor mai bun, o localitate cu străzi curate, oameni zâmbitori și drumuri fără găuri. Uite că astăzi e acel moment când totul poate să depindă de tine. ZUGO te îndeamnă să votezi și să fii liniștit că ai făcut un pas mic pentru ca lucrurile să se schimbe spre bine. … Articolul Fii boss timp de o zi și alege-ți angajații pentru următorii patru ani! 10 motive ca să mergi astăzi la vot apare prima dată în ZUGO.
08:50
În contextul alegerilor locale de astăzi, Comisia Electorală Centrală a anunțat primele informații despre mersul scrutinului în cadrul unui briefing de presă. Așadar, astăzi, secțiile de vot au fost deschide la ora 07:00, în mod regulamentar. CEC amintește că – pentru cele 898 de funcții de primar din țară candidează 3761 de persoane, iar pentru cele 11580 … Articolul video | CEC a prezentat primele informații despre alegerile de astăzi: Toate secțiile au fost deschise apare prima dată în ZUGO.
Acum 6 ore
08:30
Dis-de-dimineață, la alegerile locale care au loc, candidatul Partidului Liberal la șefia capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost deja prezent la votare. Politicianul spune că a votat – în primul rând – pentru a-i motiva pe ceilalți. „În fiecare an vă spunem că votăm pentru proiecte, de data asta, prima și cea mai importantă motivație e … Articolul video | Declarațiile candidatului PL, Dorin Chirtoacă, după exprimarea votului: „Sunt aici pentru ca să-i motivez pe ceilalți” apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
22:40
O lebădă era cât pe ce să moară după ce a înghițit un ghem de plasă de pescuit. Totul s-a întâmplat în parcul IOR din București, iar pasărea a fost salvată de specialiștii unei fundații care are grijă de faună. Se pare că lebăda era în căutarea hranei atunci când a înghițit plasa. Aceasta i … Articolul video | Era cât pe ce să moară. O lebădă dintr-un parc din București, salvată după ce a înghițit o plasă de pescuit apare prima dată în ZUGO.
18:40
O lebădă era cât pe ce să moară după ce a înghițit un ghem de plasă de pescuit. Totul s-a întâmplat în parcul IOR din București, iar pasărea a fost salvată de specialiștii unei fundații care are grijă de faună. Se pare că lebăda era în căutarea hranei atunci când a înghițit plasa. Aceasta i … Articolul video | Era cât pe ce să moară. O lebădă dintr-un parc din București, salvată după de a înghițit o plasă de pescuit apare prima dată în ZUGO.
18:10
Mii de copii au venit împreună cu părinții la închiderea sezonului de vară la OrheiLand. Aceștia s-au distrat alături de eroii poveștilor și desenelor animate îndrăgite.  Evenimentul a fost deschis de dansul personajelor îndrăgite din basme. A urmat spectacolul „O legendă”, care se bucură de popularitate printre copiii și maturii din Rusia și Europa, iar … Articolul foto | Evenimentul de închidere a sezonului estival la OrheiLand a adunat mii de copii și părinți apare prima dată în ZUGO.
17:40
Astăzi a fost lansată Cupa Președintelui Republicii Moldova la fotbal printre copii. Igor Dodon va oferi echipei care va învinge în competiție 200.000 de lei. Șeful statului, împreună cu Președintele FMF, Leonid Oleinicenco, a participat la ceremonia de deschidere a etapei municipale a primei ediții. Acesta a avut loc pe stadionul „Zimbru” din capitală, unde au … Articolul foto | A început Cupa Președintelui Republicii Moldova la fotbal printre copii. Dodon va oferi 200.000 de lei echipei învingătoare apare prima dată în ZUGO.
17:20
Polițiștii de frontieră și vameșii au depistat în punctele de trecere Larga Feroviar și Criva loturi de mărfuri în asortiment. Acestea erau nedeclarate și ascunse în locuri special amenajate.  În rezultatul verificării trenului de pe ruta Cernăuți – Larga, echipa mixtă a identificat un cetățean al Republicii Moldova care avea cu sine genți pline cu … Articolul Voiau să treacă vama cu scurte și aparate electrice fără acte de proveniență. Planurile a doi moldoveni, deconspirate de polițiștii de frontieră apare prima dată în ZUGO.
17:00
O fostă profesoară din Bosnia „și-a umplut” viața cu nuanța focului. Casa ei, vesela, hainele, așternuturile, mobila și părul sunt de culoare roșie. Femeia spune că a îndrăgit-o atunci când a ajuns la majorat și nu s-a mai despărțit de ea. Așadar, nuanțele „fierbinți” îi oferă senzația de putere și încredere, relatează Euronews. Obsesia sa … Articolul video | La vie en… roșu. Cum arată viața unei femei din Bosnia, obsedate de culoare macilor și vișinelor? apare prima dată în ZUGO.
16:30
Unei femei i-a fost interzis pe viață să călătorească cu nava de croazieră a unei companii după ce aceasta și-a făcut o ședință foto periculoasă pe balustrada vasului maritim. Totul s-a întâmplat în largul oceanului, iar tânăra a fost dată jos în primul port. Femeia a fost observată de unul dintre pasageri, care a alertat … Articolul A vrut să își facă o fotografie spectaculoasa. O femeie nu va mai putea călători niciodată cu nava de croazieră din cauza unui selfie apare prima dată în ZUGO.
16:10
Prima grădiniță de tip sanatorial din țară a fost dată în exploatare astăzi la Orhei. Aceasta va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate. Instituția preșcolară se află în sectorul Bucuria. Aceasta are 6 grupe cu capacitatea de 150 de locuri, dar la moment sunt instituționalizați doar 130 de copii. Aici vor activa 20 … Articolul foto | Premieră pentru Moldova: O grădiniță de tip sanatorial a fost deschisă la Orhei. Dispune de sală de sport, bazine și cameră salină apare prima dată în ZUGO.
15:20
Prima grădiniță de tip sanatorial din țară a fost dată în exploatare astăzi la Orhei. Aceasta va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate. Instituția preșcolară se află în sectorul Bucuria. Aceasta are 6 grupe cu capacitatea de 150 de locuri, dar la moment sunt instituționalizați doar 130 de copii. Aici vor activa 20 … Articolul foto | Sală de sport, piscină și cameră salină. O grădiniță de tip sanatorial a fost deschisă la Orhei apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.