Decizie istorică în Iran: femeile vor putea intra pe stadioane pentru a vedea meciurile de fotbal

Agora.md, 9 octombrie 2019 20:10

Femeile din Iran vor avea din nou acces pe stadioanele de fotbal din țară, după ce FIFA a amenințat cu suspendarea federația iraniană de fotbal, scrie The Guardian. Potrivit sursei citate, decizia pune capăt unei interdicții de 40 de ani, impuse de clericii musulmani, pe motiv că femeile ar trebui „protejate” de atmosfera încărcată de prea multă „masculinitate”, de pe stadioanele de fotbal.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 10 minute
11:20
Cu un fular și o geantă galbene, în culorile partidului pe care-l conduce, prim-ministra Maia Sandu a venit la secția de votare de la LT „Petru Rareș”. Sandu a invitat oamenii să meargă la vot „pentru a consolida lupta contra sistemului mafiot”. Șefa Executivului a spus că vrea în Chișinău un om „curajos și responsabil”. 
Acum 30 minute
11:10
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și-a exercitat dreptul la vot. Lidera PSRM a venit la secția de votare însoțită de soțul său, Alexei Greceanîi, declarând că a votat „pentru un primar general de Chișinău care va fi ales din primul tur și care va fi un primar adevărat și va rezolva problemele orașului”.
11:00
Șeful statului a venit la votare însoțit de prima doamnă Galina Dodon și a îndemnat cetățenii să fie activi și să meargă la vot. Igor Dodon și-a adus aminte de anul 2001, când a candidat la funcția de primar general de Chișinău, funcție care i-a revenit liberalului Dorin Chirtoacă. 
Acum o oră
10:30
Socialistul Ion Ceban a venit astăzi la vot alături de soția sa Tatiana, însă fără copii, de această dată. Cuplul a votat la Buiucani, iar ulterior, Ceban, care e unul dintre favoriții cursei, a declarat că a votat pentru dezvoltarea orașului.
Acum 2 ore
10:00
Asociația Promo-LEX a primit 56 de rapoarte de incidente până la ora 8:30, inclusiv un caz de deschidere tardivă a secției de votare, cu peste 40 de minute, din cauza întârzierii președintelui biroului electoral. S-a întâmplat la secția de votare 1/148 din Chișinău. Potrivit directorului de programe Promo-LEX, Pavel Postică, alte cazuri au implicat prezența materialelor de agitație electorală din raza de 100 de metri a secției de votare.
09:40
Eudochia Rusu, cunoscută în satul de baștină Holoșnița, r. Soroca, ca mătușa Dochița, împlinește 100 de ani chiar în ziua alegerilor locale. Bătrâna spune că va vota cu urna mobilă și îndeamnă toți oamenii să aibă o relație bună cu statul, arată un reportaj de Observatorul de Nord.
09:30
Candidatul PPDA la funcția de primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a votat de dimineață împreună cu soția și fiica acestuia. Potrivit lui, cea mai aspră sancțiune pentru cei care nu au validat scrutinul local din Chișinău din 2018 este ieșirea masivă la vot a locuitorilor orașului.
Acum 4 ore
09:20
Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a ajuns în această dimineață la secția de vot pentru a aleger viitorul primar general de Chișinău. Fostul prim-ministru a venit împreună cu soția și nepotul.
08:30
Președintele partidului Liberal, candidat la funcția de primar general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a ajuns în această dimineață la secția de vot la ora 8:05. Acesta a venit singur și a ținut să-i apostrofeze indirect pe Andrei Năstase și Ion Ceban.   
08:30
Primele rezultate despre mersul votării la alegerile generale locale, în R. Moldova și în Chișinău. Capitala este cea mai „leneșă” dintre toate. Aici încă nici un procent dintre alegători nu a ieșit la vot, către ora 8:15. Mai exact, puțin peste 7.000 de oameni au ieșit la vot în Chișinău și în jur de 45.000 de oameni - în toată țara. 
Acum 24 ore
21:00
Republica Moldova va trece la ora standard, sau de iarnă, cum i se mai spune în noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 spre 27 octombrie. Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00), în timp ce la ora de iarnă operațiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00.
20:20
În centrul țării acest săptămâna viitoare va debuta cu temperaturi care vor oscila între 8 și 23 grade Celsius în contextul unui cer variabil. În Nord va fi mai răcoare, acolo temperaturile vor  oscila între 5 și 20 grade. Vremea va fi „mai blândă” în sudul țării, acolo temperaturile vor ajunge până la 25 de grade. 
19:50
După cinci zile de proteste violente, declanșate de încarcerarea liderilor catalani separatiști, Quim Torra, liderul regional pro-independență al Cataloniei, a invitat, sâmbătă, Guvernul de la Madrid la discuții.
19:00
Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie în anulare împotriva deciziei prin care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Teleorman, scrie Agerpres.
18:40
Boris Johnson a suferit o nouă înfrângere, sâmbătă, în Parlamentul de la Londra. Legislativul a votat un amendament care îl obligă pe prim-ministrul Marii Britanii să solicite o nouă amânare a Brexitului la Bruxelles. Boris Johnson a anunțat deja că nu se va conforma și va încerca să obțină votul pe acord săptămâna viitoare, relatează Digi24.
18:30
Întreprinderea „Moldovagaz” este supusă unui audit, după ce au fost depistate mai multe lacune în activitatea întreprinderilor fiice ale companiei. Anunțul a fost făcut de președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, la o întâlnire cu Igor Dodon. 
17:40
De unde se iau banii, cum se tipăresc, cum ajung la bănci, iar apoi în instituții și în buzunarele noastre? Mai mulți elevi și studenți moldoveni vor afla răspuns la aceste întrebări în timpul unui eveniment organizat de Banca Națională a Moldovei - „Drumul banului”. 
17:20
În primele 100 de zile de activitate a Guvernului Sandu, cuprinse în perioada 8 iunie-24 septembrie, 14 persoane au fost eliberate din funcție în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC). În total, acești angajați au primit 398.376 de lei, conform datelor obținute de ZdG în urma uni solicitări de informație.
17:20
Zeci de mii de manifestanţi au ieşit în stradă la Londra pentru a cere un nou referendum cu privire la Brexit, conform lor singura soluţie pentru criza actuală, relatează News.ro.
17:10
În 1887, elevii unei şcoli din Salt Lake City îngropau o capsulă a timpului care avea să treacă prin multe peripeţii până la deschiderea ei programată în 2019, relatează digi24.
17:00
În 1887, elevii unei şcoli din Salt Lake City îngropau o capsulă a timpului care avea să treacă prin multe peripeţii până la deschiderea ei programată în 2019, relatează digi24.
16:50
Două loturi de mărfiri în asortiment, tăinuite și nedeclarate, au fost depistate la punctele de trecere „Larga” și „Criva” de către angajații vamali și poliția de frontieră. Mărfurile au fost confiscate, iar oamenii legii cercetează cazul.
16:20
Tot mai mulți artiști de la noi își încearcă norocul evoluând la „Vocea României”, dar din păcate pentru ei, nu fiecare reușește să impresioneze într-atât încât să întoarcă scaunele juraților. Interpreta Kătălina Rusu a avut parte de ghinion, scrie ea.md.
16:10
În primele 100 de zile de activitate a Guvernului Sandu, cuprinse în perioada 8 iunie-24 septembrie, 14 persoane au fost eliberate din funcție în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC). În total, acești angajați au primit 398.376 de lei, conform datelor obținute de ZdG în urma uni solicitări de informație.
15:30
Cetățenii Republicii Moldova care doresc să meargă la vot, dar nu au buletinul de identitate, sau acesta este expirat, o pot face în baza unui act de identitate provizoriu. Acesta poate fi obținut inclusiv duminică, în ziua alegerilor, iar eliberarea lui este gratuită.
15:10
În ședința sa de sâmbătă, Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins contentația candidatului USB la funcția de primar de Chișinău, Valeriu Munteanu, privind presupusa finanțare ilegală a concertului electoral al socialistului Ion Ceban din 14 octombrie.
14:30
Pentru duminică, 20 septembrie, meteorologii prognozează cer variabil, parțial noros, fără precipitații și cu o maximă termică ziua de 23 de grade în Chișinău.
14:00
Confruntările dintre miliţiile kurde şi armata turcă continuă în nordul Siriei, în pofida armistiţiului anunţat de Vicepreşedintele Statelor Unite Mike Pence, conform martorilor oculari şi luptătorilor kurzi, informează CNN. Focuri de artilerie au fost observate vineri, la graniţa oraşului Ras al-Ain, unul dntre ţintele principale ale ofensive turce începute săptămâna trecută, scrie digi24.ro.
13:30
Google continuă să îmbunătăţească funcţionalitatea serviciului Maps, adăugând în aplicaţia pentru mobil noi opţiuni pentru raportarea incidentelor în trafic, scrie go4it.ro.
13:10
Berea din coajă de vinete este o invenție inedită realizată de o femeie, lector la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Produsul a fost expus în cadrul unui salon de inventică din Galaţi, Ugal Invent, scrie presa de peste Prut. Autoarea spune că ideea i-a venit în timpul orelor de practică de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul instituției de învățământ la care activează.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.