ANUNŢ “PROGRAM DE GRANTURI MICI”, FINANŢAT DE FONDUL PENTRU TINERI BĂLȚI ȘI SÎNGEREI CU SUPORTUL FUNDAŢIEI EST-EUROPENE DIN RESURSELE ACORDATE DE SUEDIA

Comunicate.md, 9 octombrie 2019 20:10

Fondul pentru Tineri Bălţi și Sîngerei anunţă lansarea Rundei II a Concursului de proiecte din cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri. Programul de Granturi Mici este destinat grupurilor de iniţiativă ale tinerilor şi consiliilor locale ale tinerilor din municipiul Bălți și orașul Sîngerei şi are ca scop încurajarea şi creşterea participării tinerilor la dezvoltarea socio-economică a comunităţilor prin oferirea de support financiar pentru realizarea iniţiativelor şi proiectelor acestora.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Comunicate.md

Mai mult de 2 zile în urmă
12:40
Din sumarul acestei ediţiei: • Simularea alegerilor incluzive la Vadul lui Vodă - Alianța INFONET, în parteneriat cu Asociația „MOTIVAŢIE” din Moldova (AMM), a organizat la Primăria or. Vadul lui Vodă o activitate de simulare a alegerilor incluzive.
11:40
În contextul alegerilor locale generale din 20 octombrie, CALM prezintă în noul număr al buletinului informativ „Vocea Autorităților Locale" circumstanțele în care are loc acest scrutin, care sunt așteptările de la noua guvernare centrală, dar și obiectivele APL pentru ca comunitățile locale să se dezvolte. În editorialul intitulat „Oameni de valoare în puterea locală", președintele CALM Tatiana Badan notează că cei care aspiră la funcția de primar pot fi considerați eroi ai vremurilor noastre, nu întotdeauna prielnice pentru activitatea plină de sacrificiu în cadrul unei primării.
11:30
PRIMARII SUNT LOCOMOTIVELE NEVĂZUTE ALE ȚĂRII! Afirmația inspirată a vicepreședintelui Consiliului județean Vaslui, Vasile Mariciuc, ilustrează extraordinar de elocvent situația în care, cu resurse limitate și confruntându-se cu probleme nenumărate, edilii locali dau dovadă de adevărate acte de curaj în timpul exercitării mandatelor.
11:20
Asociația Autorităților Locale din Lituania, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania și PLATFORMA - coaliția guvernelor locale și regionale și asociațiile acestora, active în cooperarea pentru dezvoltare, cu sprijinul Uniunii Europene organizează la 24-25 octombrie 2019 la Vilnius, Lituania, Forumul liderilor locali UE - Parteneriatul Estic. Evenimentul are loc în contextul marcării a 10 ani de la lansarea în 2009 a Parteneriatului Estic (PE).
11:20
Unele dintre obiectivele experților CALM sunt facilitarea activității autorităților locale și promovarea intereslor acestora, atât în raport cu Guvernul de la Chișinău, cât și în relațiile cu partenerii externi. Cu ce scop reprezentanții Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei au întreprins o vizită în Repubica Moldova, când se va desfășura Adunarea Generală a membrilor Rețelei Asociațiilor Autorităților Locale din Sud-Estul Europei NALAS în Republica Moldova, de ce reprezentanții Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare au solicitat să aibă o întrevedere cu CALM, dar și despre alte preocupări ale experților noștri aflăm în cadrul emisiunii „La Înălțime cu CALM" de la Viorel Furdui, Alexandru Osadci, Viorel Girbu, Ludmila Malai și Viorel Rusu.
11:20
Duminică, 20 octombrie, în Republica Moldova vor fi organizate alegeri locale generale la care cetățenii sunt chemați să-și aleagă primarii localităților și consilierii din cadrul Consiliilor locale, raionale și municipale. În total, pentru un mandat de patru ani vor fi aleși 898 de primari, 10452 de consilieri locali și 1108 consilieri municipali și raionali.
11:10
La 11 octombrie, la Guvern a avut loc o întrevedere între premierul Maia Sandu, Ministrul Finanțelor Natalia Gavrilița și directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui. În contextul elaborării Legii bugetului pentru anul 2020, în cadrul întrunirii a fost prezentată viziunea Guvernului asupra mai multor inițiative, unele dintre ele înregistrate și în Parlament, la baza cărora au stat propunerile concrete ale CALM privind consolidarea autonomiei financiare a APL, prin creșterea veniturilor bugetelor locale.
4 octombrie 2019
21:10
La 2 octombrie 2019, la Istanbul, Turcia a avut loc ședința reprezentanților asociațiilor autorităților locale din Sud-Estul Europei, membre ale NALAS. CALM-ul a fost reprezentat de directorul executiv Viorel Furdui.
3 octombrie 2019
12:20
O delegație a reprezentanților Congresului Autorităților Locale din Moldova, ai Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova a efectuat o vizită de lucru în Letonia, în perioada 23-27 septembrie. Vizita a avut loc în cadrul proiectului „Lucrând împreună pentru a oferi oportunități pentru autoritățile locale și regionale de promovare a dezvoltării în țările partenere ale UE", implementat de Asociația Autorităților Locale și Regionale din Letonia.
2 octombrie 2019
13:10
1 octombrie 2019
17:20
Victoria Ivancioglo, coordonatoare în cadrul proiectului PNUD Migrație și Dezvoltare Locală (MIDL) a vorbit în cadrul unui interviu despre parteneriatul cu autoritățile locale ce are ca obiectiv implicarea diasporei în dezvoltarea localităților de baștină. Recent la CALM a avut loc o sesiune de instruire pentru reprezentanții APL privind integrarea migrației în dezvoltarea locală...
17:00
Un grup de antreprenori din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova a participat, în perioada 28-30 septembrie, la Târgul „Smaki Regionów” (Gusturile Regiunilor) din Poznań, Polonia. Membrii delegației moldovenești, printre care și Maria Prisacari, șefa Secției politici regionale și cooperare externă din cadrul ADR Nord, au participat la acest eveniment în contextul bunelor relații de colaborare ale Agenției cu Oficiul Mareșalului Regiunii Wielkopolska.
08:20
Marți, 24 septembrie, în cadrul ședinței parlamentare a Comisiei Mediu și Dezvoltare Regională au avut loc audieri publice cu privire la implementarea Legii privind deșeurile. La eveniment au participat deputați, membri ai Comisiei, reprezentanți ai Guvernului, ai societății civile și ai CALM.
08:20
Pentru lucrările de întreținere a drumurilor publice se preconizează până la finele anului 2019 să fie utilizate mijloace financiare din Fondul Rutier în volum total de 322 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creștere cu 114 milioane față de alocațiile prevăzute anterior. Declarația a fost făcută de Ministrul Economiei și Infrastructurii Vadim Brînzan în cadrul ședinței Guvernului din 25 septembrie.
08:20
În perioada 24-27 septembrie, la invitația Asociației Autorităților Locale și Regionale din Letonia (LARG), o delegație a Congresului Autorităților Locale din Moldova, dar și reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului de la Chișinău au întreprins o vizită de studiu în Letonia. În prima zi a vizitei, președintele LARG, Gints Kaminski a avut o întrevedere cu reprezentanții delegației noastre fiind abordate subiecte ce vizează administrația locală din Letonia, dezvoltarea și principiile de bază ale LARG, dar și despre realitățile actuale în contextul reformei administrativ-teritoriale.
30 septembrie 2019
19:10
Luni, 30 septembrie, a fost semnat Acordul de Finanțare între Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și GIZ Moldova privind lucrările de construcție pentru 2 proiecte de eficiență energetică și 4 proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în Regiunea de Dezvoltare Nord. Cele 6 proiecte de infrastructură sunt finanțate de Uniunea Europeană și implementate de ADR Nord cu suportul GIZ Moldova în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL).
16:20
Luni, 30 septembrie, a fost semnat Acordul de Finanțare între Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și GIZ Moldova privind lucrările de construcție pentru 2 proiecte de eficiență energetică și 4 proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă în Regiunea de Dezvoltare Nord. Cele 6 proiecte de infrastructură sunt finanțate de Uniunea Europeană și implementate de ADR Nord cu suportul GIZ Moldova în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL).
24 septembrie 2019
11:30
O echipă formată din reprezentanți ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Senec-Pezinok, Slovacia, experți tehnici internaționali, reprezentanți ai Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Republica Moldova și Primăriei municipiului Strășeni și-au dat întilnire, ieri, 23 septembrie, la Strășeni, acolo unde au loc lucrări de montare a canalizării în cadrul proiectului moldo-slovac "Sprijin în dezvoltarea gestionării apelor reziduale în Regiunea Centrală a Moldovei - o mai bună gestionare a apelor uzate pas cu pas" . Astfel, echipa de monitorizare a vizitat șantierul de la Strășeni, unde s-a întrunit cu reprezentanții agentului economic responsabil de executarea lucrărilor pentru a discuta despre progresul și calitatea lucrărilor care se execută la moment.
21 septembrie 2019
11:50
Joi, 19 septembrie, la sediul Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) a avut loc sesiunea de instruire pentru reprezentanții APL privind integrarea migrației în dezvoltarea locală. Evenimentul a fost dedicat localităților ce nu beneficiază de asistența Proiectului PNUD Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL), dar manifestă interes de a integra migrația în dezvoltarea locală.
20 septembrie 2019
19:00
„Obiectivul Forumului de afaceri de la Edineț și Bălți a fost îndeplinit. Regiunea de Dezvoltare Nord are un potențial economic diversificat, iar cartea de vizită a regiunii este zona economică de liber schimb.
09:50
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.