Parlamentul a încuviințat ridicarea imunității parlamentare a deputatului Petru Jardan

Interlic, 22 septembrie 2019 23:50

În urma cererii înaintate în ședința Parlamentului de către Procurorul general interimar, Dumitru Robu, Legislativul a aprobat, prin Hotărâre, încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului Petru Jardan.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 12 ore
22:30
Ministerul Economiei și Infrastructurii a înaintat 5 reprezentanți ai societății civile în întreprinderile din domeniul energetic, precum RED-NORD, CET NORD, Termoelectrica, Energocom.
Acum 24 ore
16:00
Potrivit CEC, în cadrul alegerilor locale generale desfășurate ieri, 20 octombrie 2019, în 518 localități din țară au fost aleși primarii. Ținând cont de faptul că în celelalte 380 de localități, niciun candidat la funcția de primar nu a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor ce-au participat la votare, în termen de 2 săptămîni se va proceda la al doilea tur de scrutin.
10:50
Comisia Europeană a aprobat plata sumei de 14,35 milioane EUR, sub formă de sprijin bugetar, pentru a contribui la realizarea reformelor atât de necesare care sunt continuate de noul guvern al Republicii Moldova. Această asistență va sprijini reforma poliției, combaterea corupției și a spălării banilor, modernizarea sectorului energetic și eficientizarea și transparentizarea finanțelor publice.
10:40
Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul cu privire la crearea, menținerea, dezvoltarea, gestionarea și finanțarea fondului genetic de culturi agricole.
10:30
Împrumutul va fi oferit în mai multe tranșe, prima tranșă fiind de 25 mln de euro. Împrumutul BEI va ajuta la implementarea Strategiei de gestionare a deșeurilor 2013-2027 din Republica Moldova, în implicarea proiectelor ce vizează modernizarea și dezvoltarea sistemelor și instalațiilor de gestionare a deșeurilor solide în opt regiuni din țara noastră. Proiectele vor asigura localitățile cu noi sisteme de colectare, instalații de tratare a materialelor și a deșeurilor biologice și noi depozite regionale sanitare pentru toată populația urbană și pentru circa trei milioane de locuitori din mediul rural.
08:50
Potrivit CEC, candidatul Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, acumulează 40,16% din voturi, iar candidatul Blocului electorul ACUM, Andrei Năstase – 31,09%.
Ieri
08:40
Comisia Electorală Centrală prezintă rezultatele preliminare pentru alegerile parlamentare noi în cele 4 circumscripții electorale uninominale.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:50
Maia Sandu a anunțat direcțiile principale ale Bugetului Solidarității 2020 ieri în cadrul unei emisiuni TV. Acestea includ creșteri salariale pentru bugetari, suport mai mare oamenilor cu venituri mici pe perioada rece a anului, indemnizații pentru consumul de electricitate, creșterea indemnizației pentru veteranii războiului de pe Nistru și mai multă autonomie financiară pentru administrația publică locală.
23:50
Proiectul ”Agricultura Competitivă în Moldova” anunță deschiderea ultimului apel în cadrul Programului de granturi investiționale ”Facilitarea accesului la piețele de desfacere” destinat grupurilor de producători.
23:40
Peste 360 de companii producătoare de mașini și echipament agricol, companii agricole, gospodării țărănești și de fermieri, asociații naționale de specialitate, organizații financiare și reprezentanți ai institutelor de cercetare, participă în perioada 16 - 19 octombrie 2019, la ediția de toamnă a expozițiilor internaționale MOLDAGROTECH și FARMER.
23:30
O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la Conferința Internațională a Adunării Interparlamentare a CSI “Institutul alegerilor - mecanism pentru legitimarea autorităților publice”. Conferința are drept scop efectuarea schimbului de informații și de experiență în domeniul asigurării legislative a desfășurării scrutinelor și plebiscitelor în spațiul CSI, dezvoltării culturii electorale, consolidării responsabilității civice și interesului cetățenilor față de procesele de instituire a organelor administrației publice.
23:30
Termenul de activitate a Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale va fi extins cu 60 de zile – până la 180 de zile. O hotărâre în acest sens a fost votată, astăzi, în plenul Parlamentului.
23:30
Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, a avut un dicurs în plenul Parlamentului pe marginea Raportului Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, în care se arată:
23:10
Parlamentul a luat act de raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, o hotărâre în acest sens fiind adoptată, astăzi, în cadrul ședinței în plen a Legislativului.
23:00
Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova a anunțat că va înainta o moțiune de cenzură Guvernului condus de Maia Sandu.
16 octombrie 2019
22:20
Secretarii de Stat ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ionela Costachi și Alexandru Sonic, au avut la data de 15 octombrie a.c., o întrevedere cu experții Direcției Generale Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene (DG ECFIN), care întreprind o vizită la Chișinău, în perioada 15-17 octombrie 2019, pentru a revizui condițiile celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare pentru Moldova.
22:10
Deputații se vor întruni în ședință plenară la 17 octombrie. Decizia a fost luată astăzi de Biroul Permanent. Ordinea de zi include Raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tutuor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare.
22:00
Pentru a atenua impactul devastator al schimbării climatice pentru oameni, mediu și pentru economie, Republica Moldova va stabili ținte mai ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Potrivit primei sale Contribuții Naționale Determinate (CND) la Acordul de la Paris, Republica Moldova s-a angajat să reducă necondiționat emisiile cu 64% față de nivelul anului 1990, și cu 78% în cazul susținerii internaționale financiare și tehnice.
22:00
Republica Moldova este extrem de vulnerabilă la schimbările climatice și la dezastre, cu o medie anuală a pierderilor economice de 2,13% din PIB. Dezastrele afectează mii de oameni, în primul rând, femeile, care sunt mai vulnerabile și expuse riscurilor, precum și populația care trăiește în zonele rurale, în care sărăcia este de 7,5 ori mai mare decât în orașele mari. Datorită evenimentelor catastrofale cu o probabilitate anuală de 0,5%, țara poate pierde 10% din PIB pe an.
21:50
Miercuri, 16 octombrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță deconspirarea unui grup criminal care a organizat trecerea vamală din Ucraina în Moldova a circa jumătate de kilogram de substanțe stupefiante, camuflate în trenul de pe cursa Moscova-Chișinău.
21:50
Marți, 15 octombrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), a pornit două cauze penale, pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu, comise de persoane publice care gestionau SA „Moldtelecom”.
21:50
Cancelaria de Stat anunță concurs pentru suplinirea funcției de Director general adjunct al Agenției de Investiții. Scopul general al funcției este de a contribui la realizarea misiunii, funcțiilor și a obiectivelor strategice ale Agenției de Investiții prin implementarea politicilor statului în domeniile de competență ale acesteia.
21:50
Cancelaria de Stat anunță concurs pentru ocuparea funcției de director al Instituției Publice ”Agenția Servicii Publice”. Proba se va desfășura în conformitate cu Regulamentul de desfășurare a concursului privind selectarea directorului Agenției Servicii Publice, aprobat prin Decizia Consiliului Agenției nr.4 din 09 august 2019. Dosarele pot fi depuse până la data de 31 octombrie 2019.
11 octombrie 2019
01:20
Prim-viceguvernatorul Băncii Naționale, Vladimir Munteanu, a participat la conferința „Puterea monedei locale”, organizată joi, 10 octombrie 2019, de Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) în cadrul unei campanii regionale destinate creșterii accesului antreprenorilor la finanțarea în moneda națională.
01:00
Acţiunile și prioritățile ce urmează a fi incluse în actualul Plan de acțiuni Republica Moldova - Consiliul Europei pentru perioada 2019-2020 au fost discutate în cadrul unei ședințe extinse la MAEIE, cu participarea ministrului Nicu Popescu, a directorului Oficiului Directoratului General pentru Programe din cadrul CoE, Verena Taylor, a șefului Oficiului CoE la Chișinău, William Massolin, dar şi a reprezentanţilor autorităților naţionale ale Republicii Moldova – Parlament, MAEIE, MAI, Ministerul Justiției, CNA, etc.
00:30
Aflată în vizită de documentare în Republica Moldova, delegația Ambasadorilor Grupului de raportori pentru democrație (GR-DEM) al Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, a avut întâlniri cu fracțiunile din cadrul Parlamentului Republicii Moldova.
00:20
Prim-ministrul Maia Sandu a efectuat astăzi o vizită în orașul Comrat, Găgăuzia, în cadrul căreia a inspectat șantierul de lucru al centurii de ocolire a orașului. Șoseaua va fi construită pe o lungime de 18,3 km, iar costul proiectului se estimează la 30 de milioane de euro, oferite de către Banca Europeană de Investiții.
00:20
Premierul Maia Sandu a avut o întrevedere cu Grupul de raportori pentru democrație din cadrul Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, aflați într-o vizită în țara noastră în scopul evaluării implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020.
11 octombrie 2019
23:40
În prezent, doar 75 la sută din aceste venituri rămân în gestiunea autorităţilor locale. În cazul oraşelor şi municipiilor acest coeficient va creşte până la 50%.
23:20
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu o delegație a Republicii Cehe, condusă de Președintele Comisiei pentru sănătate din cadrul Camerei Deputaților, Věra Adámková. La întrevedere a fost prezent Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.