În UTA Gagauz-Yeri se aşteaptă o recoltă de mere de o calitate mai proastă faţă de anul trecut

TVC, 22 septembrie 2019 18:20

Producătorii din UTA Gagauz-Yeri au început culesul merelor. Fermierii din regiune susţin că în acest an se aşteaptă o recoltă relativ bună cantitativ, însă fructele vor de o calitate mai proastă faţă de 2018, transmite MOLDPRES. Potrivit Direcţiei pentru sectorul agroindustrial de la Comrat, producătorii din autonomie „nu au probleme cu procesarea, exportul şi păstrarea … Articolul În UTA Gagauz-Yeri se aşteaptă o recoltă de mere de o calitate mai proastă faţă de anul trecut apare prima dată în TVC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVC

Acum 4 ore
21:00
 Închiderea sezonului la OrheiLand a culminat cu un grandios concert, la care au fost prezenți mii de oameni. Pe scenă au evoluat interpreți autohtoni, iar surpriza serii a fost renumitul interpret rus Mihail Șufutinski, care a încântat orheien ii dar și oaspeții cu piesele sale atât de cunoscute de toți! Oamenii s-au distrat de minune … Articolul Concert grandios la OrheiLand. Surpriza serii a fost renumitul interpret rus Mihail Șufutinski | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:50
Cel mai mare parc de distracții din țară, ”OrheiLand” a fost luat cu asalt de mii de copii și părinți. Cu prilejul închiderii sezonului estival, vizitatorii au fost distrați de animatori și îndrăgiții eroi din povești. Actorii unui teatru de păpuși din Federația Rusă au prezentat și o piesă care a fascinat publicul prezent. Și … Articolul Închiderea sezonului estival, sărbătorit la cel mai mare parc de distracții din țară, ”OrheiLand” | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:40
Coruperea alegătorilor, transportarea organizată și fotografierea buletinelor de vot în incinta secțiilor de votare sunt doar câteva dintre încălcările depistate de către asociația ”Promo-Lex” pe parcursul scrutinului de ieri. Totuși, potrivit instituției, comparativ cu alegerile parlamentare din 24 februarie, alegerile locale s-au desfășurat cu mai puține încălcări. Potrivit directorului de program al asociației Promo-lex, Pavel … Articolul Promo-LEX: „Alegerile locale s-au desfășurat cu mai puține abateri, comparativ cu parlamentarele” | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:40
Uns cu miere. În jurul postului de procuror general roiesc tocmai 20 de pretendenți. Printre ei se numără avocatul lui Renato Usatîi și al lui Gheorghe Petic – Anatolie Istrate, adjunctul procurorului general interimar, Eduard Bulat, precum și avocatul Vladislav Gribincea. Acest concurs se desfășoară conform noilor prevederi ale Legii cu privire la Procuratură. Mandatul … Articolul În jurul postului de procuror general „roiesc” tocmai 20 de pretendenți | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:30
Aleșii locali care au ieșit învingători din primul tur, își vor primi mandatele în două săptămâni, după ce vor obține legitimații aprobate de către CEC. Până atunci, în termen de 10 zile de la data primirii rapoartelor consiliilor electorale de circumscripţie, instanţele de judecată urmează să confirme legalitatea alegerilor și validarea mandatelor. Consiliile municipale sau … Articolul Învingători din primul tur la funcția de primar își vor primi mandatele în două săptămâni | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:20
Victorie detașată pentru candidatul Partidului Politic ”ȘOR” la Orhei. Acesta a câștigat cursa pentru funcția de primar al municipiului, obținând tocmai 80% din voturile alegătorilor. Oamenii spun că, cel mai important lucru pe care îl așteaptă de la noul primar este ca acesta să continue proiectele lansate de Ilan Șor. În ziua alegerilor, peste 12 … Articolul 80% dintre locuitorii orașului Orhei l-au ales primar pe Pavel Verejanu | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:20
Comisia Electorală Centrală a prezentat primele rezultate preliminare și pentru alegerile parlamentare noi în cele patru circumscripții uninominale. Astfel, în Parlament ar urma să ajungă un democrat, un socialist și doi membri ai Blocului ACUM. Potrivit datelor preliminare ale CEC, noii deputați în Legislativ sunt: Ghenadie Verdeș din circumscriția nr. 17 (Nisporeni, Strășeni), care a … Articolul CE a prezentat rezultatele preliminare pentru alegerile parlamentare noi în cele patru circumscripții uninominale | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:10
Ilan Șor, președintele Partidului Politic „ȘOR” le-a mulțumit cu multă însuflețire cetățenilor care au votat, duminică, pentru reprezentanții formațiunii politice pe care o conduce. Liderul formațiunii a declarat că ”zvonurile despre moartea noastră politică au fost exagerate”. Ilan Șor le-a mulțumit în mod special locuitorilor orașului Orhei și raionului Orhei, care au susținut Partidul Politic … Articolul Ilan Șor: „Zvonurile despre moartea noastră politică au fost exagerate” | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:00
13 candidați din partea partidului Politic ”ȘOR” au fost aleși în funcția de primar încă din primul tur al alegerilor locale. Potrivit datelor preliminare publicate de site-ul SIAS Alegeri, gestionat de CEC, cele mai multe mandate de primar le-a obținut Partidul Democrat. Astfel, în primul tur, PD a câștigat 191 de mandate de primar, urmat … Articolul 13 candidați din partea partidului Politic ”ȘOR” au fost aleși în funcția de primar | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:00
În Chișinău, candidatul Partidului ȘOR, Valerii Klimenko, a intrat în primii cinci pretendenți la șefia capitalei, devansându-i pe democratul Vladimir Cebotari și pe reprezentantul Partidului Nostru, Ivan Diacov. De asemenea, pentru prima dată, formațiunea condusă de către Ilan Șor va avea doi consilieri municipali. Pentru șefia capitalei însă, se vor duela socialistul Ion Ceban și … Articolul Candidatul Partidului ȘOR, Valerii Klimenko, a intrat în primii cinci pretendenți la șefia capitalei | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:00
Se pare că se vede deja în fotoliul de primar al capitalei, împărțind funcții. Este vorba despre candidatul la funcția de primar al Chișinăului din partea socialiștilor, Ion Ceban, care s-a și înregistrat în turul doi. Ceban a declarat că are funcții pentru Victor Chironda de la Partidul ”Forța Nouă” și Octavian Țîcu, dar și … Articolul Ion Ceban declară că are funcții pentru Chironda și Țîcu, în cadrul primăriei capitalei | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:00
Anatol Șalaru renunță la funcția de președinte al Partidului Unității Naționale. În cadrul unei conferințe de presă, acesta i-a propus lui Octavian Țîcu să fie liderul formațiunii. Potrivit lui Șalaru, anterior la această funcţie urma să fie ales preşedinte Traian Băsescu, însă, deoarece acesta a rămas fără cetățenia țării noastre nu poate prelua conducerea partidului. … Articolul Anatol Șalaru i-a propus lui Octavian Țîcu să fie lider al Partidului Unității Naționale | VIDEO apare prima dată în TVC.
20:00
Victorie zdrobitoare la Orhei. Candidatul Partidului „ȘOR” a câștigat detașat funcția de primar al municipiului, lăsând concurenții săi fără șanse. Totodată, candidații formațiunii au câștigat, din primul tur, mai multe comune din raion. Datele CEC arată că din cele 37 de localități, care fac parte din componența municipiului Orhei, 9 candidați au ieșit învingători din … Articolul Candidatul Partidului „ȘOR” a câștigat detașat funcția de primar al Orheiului, lăsând concurenții săi fără șanse | VIDEO apare prima dată în TVC.
19:50
Ieri, 20 octombrie, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale, în cadrul cărora urmau să fie aleși aproape 900 de primari și peste 11 mii 500 de consilieri locali. Totodată, în 4 circumscripții uninominale au avut loc alegeri parlamentare noi, unde au fost aleși alți deputați, după ce patru parlamentari aleși în urma … Articolul În câteva orașe și municipii din Moldova, cetățenii și-au ales primarii din primul tur la alegerile locale | VIDEO apare prima dată în TVC.
Acum 12 ore
15:00
Articolul Prezentarea rezultatelor preliminare privind desfășurarea alegerilor locale generale și a alegerilor parlamentare noi în unele circumscripții electorale uninominale din 20 octombrie 2019 apare prima dată în TVC.
13:40
Blocul ACUM a ieșit învingător doar la alegerile pentru consilierii locali din Mîndrești, scrie agora.md. Rezultatele finale din satul de baștină al lui Andrei Năstase: Blocul ACUM a luat aproape jumătate din voturile pentru consiliul local din Mîndrești, urmați la mare distanță de liberal-democrați. În satul de baștină al Maiei Sandu situația e și mai … Articolul Blocul ACUM, perdant în satele de baștină ale liderilor Maia Sandu și Andrei Năstase apare prima dată în TVC.
13:20
Ilan Șor, președintele Partidului Politic „ȘOR” le-a mulțumit cu multă însuflețire cetățenilor care au votat, duminică, pentru reprezentanții formațiunii politice pe care o conduce. Rezultatele au arătat, a declarat Șor, că zvonurile despre moartea noastră politică au fost exagerate.  Ilan Șor le-a mulțumit în mod special locuitorilor orașului Orhei și raionului Orhei, scrie partidulsor.md. „Noi … Articolul Șor: Orheiul va deveni Monaco, iar Taraclia – Nisa | VIDEO apare prima dată în TVC.
13:10
Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, i-a propus candidatului formațiunii la șefia capitalei, Octavian Țîcu, să preia conducerea formațiunii. De partea cealaltă, Țîcu s-a ferit să ofere un răspuns tranșant, menționând că, dacă va decide să facă parte dintr-un partid, atunci PUN va fi prima sa opțiune. „După turul II al alegerilor, intenționăm să … Articolul Anatol Șalaru se retrage de la șefia PUN. I-a propus lui Octavian Țîcu să preia partidul apare prima dată în TVC.
12:50
Pe data de 20 octombrie curent, în Republica Moldova au avut loc alegeri locale generale, scrie telegraph.md. PSRM, blocul ACUM și PD s-au clasat pe primele locuri la votul pentru consiliile raionale și municipale. Astfel, PSRM a obținut cele mai multe voturi în cele mai multe raioane, fiind urmat de blocul ACUM și PDM. Partidele … Articolul Rezultate finale! Așa arată harta Moldovei după alegerile locale de ieri apare prima dată în TVC.
12:50
Consiliul Audiovizualui (CA) a aprobat, în cadrul ședinței din 21 octombrie, solicitarea postului de televiziune „Accent TV”, afiliat socialiștilor, privind modificarea denumirii în „Primul în Moldova” pe motiv că a obținut contractul de restransmisie a postului „Pervîi Kanal” din Moscova. Decizia a fost aprobată unanim de către 6 membri CA prezenți la ședință. De menționat … Articolul Dodon a pus mâna pe postul tv cu cel mai mare rating din R. Moldova: „Accent” a devenit „Primul”, iar CA a acceptat apare prima dată în TVC.
Acum 24 ore
00:20
Și locuitorii comunei Jora de Mijloc au decis astăzi să nu stea acasă ci să iasă la vot să-și aleagă viitorul. Oamenii, cu speranță în ziua de mâine, ne-au spus că își doresc ca primarul lor să fie gospodar și să lucreze pentru oameni. Jorenii au ieșit astăzi la vot pentru a-și face datoria de … Articolul Locuitorii comunei Jora de Mijloc au decis să iasă la vot să-și aleagă viitorul | VIDEO apare prima dată în TVC.
00:20
De ce să votezi, dacă nimic nu se schimbă? De această părere este o bună parte din alegători, dezamăgiți de candidații care nu-și respectă promisiunile date în campania electorală. Totuși mulți locuitori ai capitalei și-au exprimat dreptul la vot, sperând într-un viitor mai bun. Mulți chișinăuieni se arată dezamăgiți de alegeri. Ei nu le văd rostul … Articolul O bună parte din alegători nu au ieșit la vot | VIDEO apare prima dată în TVC.
00:10
Locuitorii municipiului Orhei au votat pentru ca viitorul primar să lucreze pentru oameni. Orheienii își doresc ca edilul care va ajunge la cârma primăriei să fie profesionist, responsabil și capabil să le rezolve toate problemele. Orheienii care și-au dat votul susțin că s-au gândit bine atunci când au votat pentru primarul municipiului. Ei spun că … Articolul Locuitorii municipiului Orhei au fost activi în ziua alegerilor | VIDEO apare prima dată în TVC.
00:00
Alegătorii din Sângera au avut un număr mai mare de buletine de vot, iar din această cauză, ne-au spus ei, au fost ”derutați și cam confuzi”. De ce oamenii din Sîngera au primit tocmai câte 5 buletine aflați din reportaj. Alegătorii din Sîngera au primit astăzi câte 5 buletine de vot. Ei trebuiau să aleagă … Articolul Alegătorii din Sângera, derutați din cauza numărului de buletine de vot | VIDEO apare prima dată în TVC.
00:00
Comisia Electorală Centrală a desfășurat un proiect-pilot de testare a sistemului de identificare a alegătorilor în secțiile de votare, prin intermediul cititoarelor de coduri de bare. Proiectul a fost aplicat în 70 de secții de votare din sectorul Botanica al municipiului Chişinău. Cum a influențat scanerul desfășurarea procesului de vot, aflați în reportajul următor Automatizarea … Articolul CEC a testat sistemul de identificare a alegătorilor cu cititoarele de coduri de bare | VIDEO apare prima dată în TVC.
20 octombrie 2019
23:50
Deși la scrutinele anterioare, la secțiile de votare din străinătate erau cozi interminabile, iar alegătorii din diasporă se plângeau că nu reușesc să voteze, de această dată, secțiile de votare de peste hotare erau cam pustii – și asta, chiar dacă la acest scrutin moldovenii din diasporă își pot exprima votului în baza actelor de … Articolul Secțiile de votare de peste hotare, cam pustii, în comparație cu scrutinele anterioare | VIDEO apare prima dată în TVC.
23:40
Candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, alături de colegul său de partid, Alexandru Slusari au apărut într-o transmisiune live pe facebook, în care îndeamnă alegătorii să iasă la vot. Totul se întâmplă după ce anul trecut, mandatul său de primar a fost invalidat de judecători, tot din cauza unei transmisiuni … Articolul Andrei Năstase a îndemnat oamenii, într-un live pe facebook, să iasă la vot | VIDEO apare prima dată în TVC.
23:30
Partidul Democrat conduce categoric la Nisporeni, Partidul Șor la Orhei, iar Partidul Nostru la Bălți, potrivit primelor rezultate parțiale pe țară ale alegerilor locale din 20 octombrie. După numărarea primelor 4 secții de vot de la Nisporeni, PD-ul are un scor de peste 60% chiar și după plecarea din țară a lui Vladimir Plahotniuc. Iar … Articolul Rezultate parțiale pe țara: PD s-a impus clar la Nisporeni, Șor la Orhei iar PN la Bălți apare prima dată în TVC.
23:30
În timp ce unii candidați la funcția de primar al capitalei au ales să se prezinte la vot alături de rude, copii, părinți, alții au făcut-o mai deosebit. Vitalie Vaznoi, candidatul din partea Partidului „Stânga Europeană”, a venit să-și exercite votul alături de un… pisoi. Mai mult, acesta a venit să-și depună votul fiind în … Articolul Unul dintre candidații la funcția de primar al capitalei a venit la vot cu motanul său | VIDEO apare prima dată în TVC.
23:20
Candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău și-au exprimat dreptul la vot. Rând pe rând, aceștia au venit la secțiile de votare însoțiți de membrii familiei. Concurenții electorali ne-au declarat că au votat pentru un viitor mai bun al Capitalei și pentru dezvoltarea proiectelor sociale și de infrastructură. Dintre candidații la postul de primar … Articolul Majoritatea candidaților la șefia capitalei au venit să voteze, alături de membrii familiei | VIDEO apare prima dată în TVC.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.