foto | Peste 200 de băuturi, 8 concerte și un covor tradițional de dimensiuni record. Un festival dedicat vinurilor moldovenești i-a cucerit pe români

Zugo.md, 21 septembrie 2019 10:10

„Creat pentru a fi savurat” este mesajul cu care vinificatorii moldoveni reuniți sub umbrela brandului vinicol de țară „Wine of Moldova. A legend alive” au invitat publicul din România să descopere vinurile, muzica și gastronomia națională. Cea de-a două ediție a Festivalului Vinului Moldovei s-a desfășurat în perioada 14 și 15 septembrie la Lagoo Snagov, … Articolul foto | Peste 200 de băuturi, 8 concerte și un covor tradițional de dimensiuni record. Un festival dedicat vinurilor moldovenești i-a cucerit pe români apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 5 minute
18:10
Conform unui citat celebru, psihologia este știința vieții mintale, atât a fenomenelor, cât și a condițiilor. Mai jos îți prezentăm 15 trucuri psihologice care te vor ajuta să înțelegi mai bine oamenii și te pot salva în anumite situații. Dacă îţi dorești ca oamenii să te ia în serios, spune-le că aşa făcea sau zicea … Articolul „Dacă trebuie să dai mâna cu cineva, convinge-te că ai mâna caldă”. 12 trucuri psihologice pe care merită să le încerci apare prima dată în ZUGO.
Acum 15 minute
18:00
O ferigă este prima plantă din lume care își face selfie. Plantei i-a fost atașat un dispozitiv care transformă energia chimică în electrică, fiind ajutat de microorganisme. Potrivit BBC, oamenii de știință au descoperit că anumite plante produc mai multă energie la umbră. Pete, cum a fost numită feriga, face un selfie la fiecare 20 … Articolul foto, video | Produce energie ca să se fotografieze. Care este prima plantă din lume capabilă să își facă selfie? apare prima dată în ZUGO.
18:00
Casele de producție Pathe și Vendome Group își unesc forțele pentru realizarea unui mini-serial TV despre incendiul care a devastat Notre Dame din Paris. Noua producție cinematografică, aflată încă în fază preliminară de dezvoltare, va fi filmată în engleză, dar va folosi şi alte mijloace de exprimare pentru a fi prezentată cât mai realist. Anunţul … Articolul Pentru unii dezastru, pentru alții sursă de inspirație. Incendiul de la Notre-Dame a devenit subiectul unui serial apare prima dată în ZUGO.
Acum 30 minute
17:50
O copilă care ar avea doar câțiva anișori a fost surprinsă cum stă culcată pe podeaua unui troleibuz de pe linia 22 din municipiul Chișinău. Micuța se afla chiar sub scaune, lângă picioarele unei doamne și unei alte fetițe mai mare ca ea. O imagine în acest sens a fost publicată pe o pagină de … Articolul foto | O fetiță a fost surprinsă în timp ce stă culcată pe podeaua unui troleibuz. Ce spune o martoră? apare prima dată în ZUGO.
Acum o oră
17:30
Având în vedere scăderea temperaturilor de afară și lăsării ceții dense, ceea ce face ca vizibilitatea în trafic să scadă, Inspectoratul Național de Patrulare atenționează toți conducătorii auto să fie prudenți. INP a transmis în acest sens următoarele recomandări: – adaptați permanent viteza și evitați depășirile neasigurate; – activați farurile de întâlnire și luminile de ceață; … Articolul Pe timp de ceață, manifestați prudență! Iată recomandările INP pentru șoferi apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
17:10
Femeia care apare în imaginile de mai jos este căutată de polițiștii Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, fiind bănuită de comiterea unui furt. Cazul a avut loc pe 28 mai. În timp ce suspecta se afla în incinta unui magazin amplasat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt … Articolul video | Și-a făcut „provizii”, doar că ilegal. O femeie este căutată de polițiștii din Chișinău, fiind bănuită de furt apare prima dată în ZUGO.
16:50
Tigrul tasmanian, declarat dispărut după 1930, a fost observat acum câteva luni în Australia. Conform informațiilor, nu este prima dată când acesta a fost văzut, acum 3 ani marsupialul fiind zărit în apropierea unor zone naturale. Potrivit CNN, unele legende spun că aceste vietăți locuiesc în continuare pe o insulă îndepărtată, dar ipoteza nu are … Articolul video | Natura își ia revanșa! Tigrul tasmanian, declarat dispărut cu nouă decenii în urmă, a fost observat din nou apare prima dată în ZUGO.
16:50
Astăzi, 16 octombrie curent, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță deconspirarea unui grup criminal care ar fi organizat trecerea vamală din Ucraina în Moldova a circa jumătate de kilogram de substanțe stupefiante, camuflate în trenul de pe cursa Moscova-Chișinău. Contrabanda, însă, a fost depistată la postul vamal Vălcineț și a fost … Articolul Contrabandă cu droguri în trenul de pe cursa Moscova-Chișinău. Doi tineri din Dondușeni, reținuți de procurori apare prima dată în ZUGO.
16:40
Deși par a fi mereu prezente în spațiul public, în vizorul presei și pe ecranele TV, marile celebrități au și o altă latură a vieții, acolo unde își dedică timpul unui hobby sau – pur și simplu – unui alt job. Probabil vom fi surprinși să aflăm că Madonna a scris o carte pentru copii, … Articolul foto | Sunt marile celebrități ale Hollywood-ului, dar nu numai. 14 de vedete care mai au și alte joburi apare prima dată în ZUGO.
16:20
Se pare că primăvara revine de pe acum la Chișinău. În oraș a înflorit un castan, iar liliacul și florile de mac de la grădina botanică bucură ochiul și uimesc vizitatorii care se plimbă prin parc. Mugurii „au încurcat anotimpurile” din cauza oscilațiilor temperaturilor și precipitațiilor din ultima perioadă. Fenomenele au reprezentat un stres fiziologic … Articolul video | Primăvara începe din octombrie. Liliacul, macii și castanii au înflorit la Chișinău apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
16:00
Meteorologii au prelungit codul galben de ceață și pentru mâine, 17 octombrie. Fenomenul se va menține până la amiază pe tot teritoriul țării. Conform informațiilor, în perioada vizată se prevede ceaţă cu vizibilitatea de 200 de metri şi mai puţin. Așadar, șoferii sunt atenționați să conducă prudent pentru a evita eventuale accidente rutiere. La fel, șoferii … Articolul meteo | Ceața densă va pune stăpânire peste țară și mâine. Meteorologii au prelungit Codul galben apare prima dată în ZUGO.
15:40
La Costești a fost inaugurată o bibliotecă în aer liber care are forma cușmei lui Guguță. Așadar, acum cei mici pot înțelege cum încăpeau sub căciula îndrăgitului erou toți copiii din sat. La eveniment a fost prezent și tatăl lui Guguță. Spiridon Vangheli, întâmpinat de pici cu cântece și poezii. Conform informațiilor, celebra căciulă a … Articolul foto | Povestea a devenit realitate. Cușma imensă a lui Guguță va aduna copiii din Costești la lectură și joacă apare prima dată în ZUGO.
15:10
Poliția a stopat acțiunile de șantaj și amenințare cu moartea a unui bărbat în vârstă de 52 de ani. Victima era agresată din cauza unei datorii. Suspectul, în vârstă de 43 de ani, originar din Soroca, a fost reținut în flagrant în timp ce maltrata victima prin aplicarea forței fizice și constrângerii psihice, pretinzând de … Articolul video | Un bărbat, amenințat cu moartea din cauza unei datorii de 10.000 de dolari. Suspectul a fost reținut în flagrant apare prima dată în ZUGO.
14:50
Doi frați, în vârstă de 39 și 40 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău, au fost reținuți fiind suspectați de comiterea a două tentative de omor la comandă. Crimele au săvârșite în anul 2018, dar au eșuat, ambele victime supraviețuiind. Conform informațiilor, o tentativă de omor a avut loc pe 28 februarie 2018, în municipiul Chișinău. … Articolul video | Doi frați din capitală, reținuți pentru tentative de omor la comandă. O armă, mai multe telefoane și stații radio, depistate la domiciliile suspecților apare prima dată în ZUGO.
14:30
Pilonul cu denumirile orașelor înfrățite cu Chișinăul a fost instalat pe str. Vlaicu Pârcalab din capitală. Acesta a fost turnat din bronz de sculptorul Andrei Dohotaru. Potrivit Primăriei, înălțimea construcției este de 5,5 metri. Pe fiecare dintre fațadele acesteia sunt instalate câte opt plăcuțe cu denumirile orașelor înfrățite cu capitala și distanța până la ele, iar partea … Articolul foto | Orășenii și turiștii vor cunoaște mai multe despre capitală. Pilonul cu denumirile localităților înfrățite cu Chișinăul a fost instalat lângă Primărie apare prima dată în ZUGO.
Acum 6 ore
14:00
Ion Ceban promite să deschidă cantine sociale în fiecare sector al capitalei. Potrivit candidatului, acestea vor fi construite și vor funcționa cu ajutorul parteneriatelor externe. Candidatul la fotoliul de primar a declarat că actualmente nu există cantine sociale înființate de administrația publică locală. Totodată, potrivit lui, lansarea unui astfel de proiect va avea și valență … Articolul video | Ceban promite cantine sociale în fiecare sector: „E o temă importantă” apare prima dată în ZUGO.
13:10
Un alt troleibuz a fost implicat într-un accident violent. E vorba de un vehicul de pe ruta nr. 32 care se deplasa spre suburbia Stăuceni. Totul a avut loc astăzi, în jurul orei 10:30.  În timp ce ieșea din oraș, troleibuzul RTEC a fost tamponat violent, din spate, de către o mașină de marca Renault. … Articolul foto | Un nou accident violent cu implicarea unui troleibuz. Vehiculul a fost lovit de o mașină la Stăuceni apare prima dată în ZUGO.
13:10
O locuitoare a capitalei, în vârstă de 23 ani, a fost reţinută de către poliţiştii sectorului Râșcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, fiind cercetată pentru furt. Polițiștii au fost sesizaţi de către administraţia unui punct de schimb valutar amplasat pe bd. Moscovei, comunicând că din aparatul de casă ar fi fost sustrase … Articolul video | Are 23 de ani, iar următorii doi s-ar putea să-i petreacă după gratii. O tânără din capitală, cercetată pentru furt dintr-un schimb valutar apare prima dată în ZUGO.
12:50
Corpul neînsuflețit al unei tinere de 19 ani a fost descoperit într-o pădure din Rezina. Victima a fost ucisă și incendiată în urmă cu o săptămână, în jurul orei 16:00, în apropiere de satul Echimăuți. Despre dispariția ei poliția a fost anunțată de către iubitul fetei. Suspectată în acest caz este fosta concubină a bărbatului … Articolul Caz teribil la Rezina. O tânără de 19 ani ar fi fost ucisă și incendiată de fosta concubină a iubitului ei apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
12:00
Ciclistul Cristian Răileanu, unul dintre candidații Moldovei de a evolua la Jocurile Olimpice de la Tokyo, se află într-o formă bună. Sportivul din Bălți a ocupat locul 2 la turneele din Iran și Malaysia. La ambele competiții au participat peste 100 de concurenți. La turneul din Iran s-a clasat inițial pe locul 3, dar sportivul … Articolul Un modovean care va evolua la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pe podium în Iran și Malaysia. Ce loc a ocupat ciclistul la turnee? apare prima dată în ZUGO.
11:50
PPDA își pierde din popularitate, iar conducerea formațiunii ar trebui să revadă modul de administrare, spune sociologul Ian Lisnevschi. Potrivit lui, partidul are 4.6% din intențiile de vot și este cât pe ce să ajungă în lista formațiunilor extra-parlamentare. În cadrul unor declarații făcute de analistul politic pentru Timpul, acesta a menționat că Andrei Năstase … Articolul opinie | PPDA își pierde din popularitate? Recomandarea unui sociolog pentru Năstase apare prima dată în ZUGO.
11:40
Caz neobișnuit în Olanda, acolo unde poliția a descoperit o familie ce trăia de nouă ani în pivnița unei ferme izolate din satul Ruinerwold, „așteptând sfârșitul lumii”. Oamenii legii au depistat acolo un bărbat şi şase tineri cu vârste între 16 şi 25 de ani. Descoperirea a fost posibilă datorită fiului cel mai în vârstă, care … Articolul Au stat timp de 9 ani, „aşteptând sfârşitul lumii”. O familie din Olanda, descoperită de poliție într-o pivniță apare prima dată în ZUGO.
11:00
La capitolul dezvoltării economiei, candidatul la șefia capitalei, Ion Ceban, insistă să aducă la Chișinău companii notorii – „nume la care visează tinerii”. Ceban susține, în context, că dezoltarea economiei în capitală este un punct important în agenda sa. „Vom aduce în Chișinău nume notorii la care visează să se angajeze tinerii noștri. Ce au … Articolul Ceban insistă pe invitarea Google și Amazon să activeze în Chișinău: Ce au găsit în Viena, Moscova sau București și nu pot găsi aici? apare prima dată în ZUGO.
10:40
Firma Blue Air Aviation SA din România – deținătoarea a 49% din capitalul Civil Aviation Group SRL și proprietara Air Moldova ar fi cedat pachetul. Noul beneficiar final ar fi un om de afaceri din Letonia – Dzintars Pomers. Conform mold-street.com, schimbarea radicală a fost făcută între 18 septembrie – 7 octombrie curent, perioadă în care Agenția pentru … Articolul Firma care a privatizat Air Moldova ar fi cedat pachetul. Cine este noul beneficiar final? apare prima dată în ZUGO.
10:20
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, susține că – în scurt timp – se propune majorarea salariilor la medici și scăderea prețurilor la medicamente. În acest sens, zice ea, în cel mult o lună și jumătate va fi creată o nouă metodologie de circulație a medicamentelor. Ministra a precizat că preparatele farmaceutice (originale sau generice) nu pot deveni … Articolul În cel mult o lună și jumătate ar putea scădea prețurile la medicamente. Declarațiile ministrei Sănătății apare prima dată în ZUGO.
10:20
Pe 16 noiembrie, de la 10:00 la 19:00, Teatrul Național Mihai Eminescu va găzdui cea mai tare conferință dedicată ingineriei de testare și automatizare. Comapnia Ellation își propune la MSTAC’19 să pună accent pe comunitatea inginerească și pe vorbitorii evenimentului. La eveniment toată atenția va fi concentrată asupra talentelor, experiențelor și valorilor deosebite ale inginerilor, … Articolul Vino la MSTAC’19 – conferința comunității pentru comunitate, unde afli totul despre ingineria de testare și automatizare apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
09:50
Recent, pompierul Detaşamentului salvatori şi pompieri Râşcani, sergentul IGSU Maxim Raileanu s-a întors de la Bucureşti cu victorie. Angajatul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a ocupat locul I la Maratonul Internaţional după ce a fugit 21km și ne-a reprezentat cu mândrie. Maratonul s-a desfăşurat în capitala României, iar la competiţii au participat peste 20.000 … Articolul foto | Mândria colegilor, dar și a Moldovei. Un pompier al IGSU a ocupat locul I la Maratonul Internaţional de la București apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
21:30
Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii din Zona Rurală, bloggerița Nătălița Efros a sensibilizat cititorii săi. Aceasta a publicat o scrisoare adresată doamnelor de la sat. Mesajul a fost plasat pe pagina de Facebook a blogului. Atoarea vorbește despre viața grea a femeii de la țară, iar spre finalul scrisorii nu uită să admire speranța … Articolul O bloggeriță a transmis o scrisoare emoționantă femeii de la sat: „ Zâmbești umil, sperând că dacă au plecat copiii le va fi mai bine, iar dorul ai să-l stingi cu lacrimi” apare prima dată în ZUGO.
20:40
În dimineața zilei de 15 octombrie, în cadrul exercițiilor de înviorare de la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, a fost organizat un flashmob. Studenții și-au unit forțele și s-au alăturat campaniei „Stop alcool la volan”.  Printr-un mod original, aceștia au încercat să convingă conducătorii auto că viața are prioritate. Așadar, în timpul exercițiilor sportive, tinerii s-au aranjat pe platou, formând motto-ul campaniei. Acțiunea are scopul de ai … Articolul foto | S-au înviorat ca să salveze vieți. Discipolii Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei s-au alăturat campaniei „Stop alcool la volan” apare prima dată în ZUGO.
20:30
În dimineața zilei de 15 octombrie, în cadrul exercițiilor de înviorare de la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, a fost organizat un flashmob. Studenții și-au unit forțele și s-au alăturat campaniei „Stop alcool la volan”.  Printr-un mod original, aceștia au încercat să convingă conducătorii auto că viața are prioritate. Așadar, în timpul exercițiilor sportive, tinerii s-au aranjat pe platou, formând motto-ul campaniei. Acțiunea are scopul de ai … Articolul foto | S-au înviorat ca să salveze vieți. Discipolii Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei s-au alătura campaniei „Stop alcool la volan” apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.