Drum aflat în reparație de cinci ani

Jurnal TV, 20 septembrie 2019 21:00

Tronsonul de drum, de 18 kilometri, care leagă orașul Vatra de Strășeni, așteaptă de cinci ani să fie dat în folosință. Lucrările sunt făcute în proporție de aproximativ 70 la sută, restul fiind numai șanțuri. Șoferii sunt nevoiți să frâneze, pentru anu da în gropi și astfel se formează ambuteiaje. Mai ales dimineața și seara, spre și dinspre Chișinău. Toată problema ar fi în starea financiară a firmei, care se ocupă de reabilitarea drumului. Situația a fost depășită, ne-a asigurat reprezentantul companiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 5 minute
16:20
Peste patru mii de angajați ai Ministerului de Interne vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor din 20 octombrie. Polițiștii au fost instruiți cum să acționeze efectiv în ziua scrutinului, a precizat șeful adjunct al Direcției generale securitate publică a Inspectoratului General al Poliției, Veaceslav Balan.
16:20
Zece tineri care îşi ispăşesc pedeapsa în penitenciarul din Goian au însușit profesia de lăcătuș-electrician. După cinci luni de studii, astăzi au susținut examenul la o școala profesională din Chișinău. Proaspeţii absolvenţi ne-au spus că le place meseria și ar vrea ca atunci când vor fi eliberați să se angajeze în domeniul respectiv.
16:20
Moment istoric în România. Regina Elena, mama regelui Mihai, s-a întors acasă, la 71 de ani de la plecarea în exil și la 37 de ani de la deces. Ea va fi înhumată, așa cum și-a dorit fiul său, la Mănăstirea Curtea de Argeș. Rămășițele pământești ale suveranei au fost aduse la București, din Elveția, cu un avion militar, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni.
16:20
După zeci de ani, timp în care au stat în cuști de o șchioapă, în comparație cu dimensiunile lor, cei doi urși bruni de la Grădina Zoologică din Chișinău vor avea în sfârșit o locuință spațioasă. Ei vor fi mutați însă abia în primăvara anului viitor, când vor ieși din hibernare, ca să nu fie stresaţi. Mai mult, și lucrările de amenajare a volierei întârzie cu cel puțin o lună față de termenul stabilit inițial.
16:20
Șefii autorităților publice autonome, aflate sub control parlamentar, vor putea fi demiși dacă nu-și îndeplinesc atribuțiile sau încalcă deliberat legea. Un proiect de lege în acest sens, prezentat de către deputatul Blocului ACUM și președintele Comisiei Juridice Sergiu Litvinenco a fost înregistrat astăzi în Parlament.
Acum 30 minute
16:00
Cetăţenii români din Marea Britanie vor fi foarte bine protejaţi prin Acordul Brexit, a declarat vineri preşedintele Klaus Iohannis, care participă la Consiliul European de la Bruxelles.
Acum o oră
15:30
Șefii autorităților publice autonome aflate sub control parlamentar vor putea fi demiși dacă nu-și îndeplinesc atribuțiile sau încalcă deliberat legea. Un proiect de lege în acest sens, semnat de deputați din Blocul ACUM Platforma DA și PAS, a fost înregistrat în Parlament.
Acum 2 ore
15:10
Infractori puternic înarmați au asediat orașul nordic mexican Culiacan, joi, ca răspuns la capturarea de către guvern a lui Ovidio Guzman Lopez, un lider al cartelului Sinaloa și fiul cunoscutului traficant de droguri, Joaquin "El Chapo" Guzman, scrie Los Angeles Times.
14:40
Președintele Igor Dodon se va întâlni, din nou, la sfârșitul lunii octombrie, cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Anunțul a fost făcut de Dodon, după o întâlnire pe care a avut-o cu vicepremierul responsabil pentru Reintegrare, Vasili Șova.
Acum 4 ore
14:10
Diplomatul Valeriu Turea, fost ambasador al Republicii Moldova la Lisabona, este noul șef interimar al Biroului Relații cu Diaspora (BRD). Anunțul a fost făcut astăzi, 18 octombrie, de premierul Maia Sandu, în debutul ședinței Guvernului.
13:20
Legăturile preşedintelui SUA, Donald Trump, cu Ucraina şi Rusia vor juca un rol foarte important în procedura demiterii, în condiţiile în care apropiaţi ai liderului de la Casa Albă, inclusiv avocatul său Rudy Giuliani, sunt suspectaţi de colaborare cu personaje controversate.
13:10
Legăturile preşedintelui SUA, Donald Trump, cu Ucraina şi Rusia vor juca un rol foarte important în procedura demiterii, în condiţiile în care apropiaţi ai liderului de la Casa Albă, inclusiv avocatul său Rudy Giuliani, sunt suspectaţi de colaborare cu personaje controversate.
13:00
Președintele României, Klaus Iohannis, aflat la Consiliul European de la Bruxelles, a declarat, vineri, că s-a întâlnit cu președintele francez, Emmanuel Macron, căruia i-a mulțumit pentru implicarea în procedura de desemnare a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european.
Acum 6 ore
11:40
Mulți dintre noi cunoaștem micro-verdețurile ca elemente de decor pentru salată. Acestea însă conțin numeroase substanțe nutritive și vitamine.
11:40
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au descins astăzi, 18 octombrie, cu 13 percheziții la o companie imobiliară din Chișinău, la domiciliile și în automobilele membrilor unui grup criminal organizat, în temeiul bănuielii rezonabile că ar fi comis abuz de serviciu și evaziune fiscală.
11:30
Microplantele – denumite și microgreens sau vlăstari – sunt plante tinere, aflate în primul stadiu de dezvoltare. Se consumă simplu și sunt incluse de nutritțoniști în categoria SUPERFOOD, adica supermâncare, datorită conținutului ridicat de substanțe benefice minerale și vitamine.
11:10
Una dintre principalele divergențe dintre Președinția de la Chișinău și Guvernul Republicii Moldova ține de viitorul statut al regiunii separatiste Transnistria, spune Vlad Kulminski, consilier pentru politică externă al premierului Maia Sandu.
Acum 8 ore
10:20
În prima jumătate a anului 2019, persoanele fizice au expediat din Rusia în Republica Moldova 180 de milioane de dolari, cu 25,6% mai puțin decât în anul trecut.
09:10
Un atac inspirat din atentatele cu avioane din 11 septembrie 2001 asupra turnurilor World Trade Center din New York a fost deconspirat în Franța, a declarat joi ministrul de Interne de la Paris.
08:40
Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, este convins că Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc au reușit să părăsească teritoriul Republicii Moldova prin Transnistria. Prin Aeroportul Internațional Chișinău au ieșit din țară doar familiile celor doi politicieni și oameni apropiați acestora, a declarat Vasiloi în emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.
Acum 24 ore
00:20
Dezbateri Electorale - Alegeri locale
00:00
Ce a făcut Poliția de Frontieră în 2016-2019?
17 octombrie 2019
23:10
Prezentate de Daniela Ciocanu
23:00
Prezentat de Vasile Luchianu
22:10
Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului lui Vladimir Plahotniuc și a menținut decizia instanței de fond, prin care fostul șef al PD a fost plasat în arest, în absență, pentru 30 de zile. Cererea avocatului a fost examinată într-o ședință cu ușile închise. Vlad Roșca susține că încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, este neîntemeiată și a cerut casarea acesteia.
22:10
Ceață va fi în întreaga republică și la noapte, dar și mâine dimineață. Meteorologii au prelungit din nou avertizarea cod galben.
22:10
Explozie de arome la Școala Profesională nr. 2 din Chișinău. Viitorii bucătari au organizat o expoziție a celor mai alese bucate în cadrul Festivalului gastronomic „Deliciile toamnei”. Elevii s-au întrecut în a face mâncare din carne, pește, fructe și legume. Nu au lipsit nici produsele de patiserie.
22:00
Parlamentul a votat astăzi raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar. Președintele comisiei Alexandru Slusari a declarat în plen că în perioada 7-27 noiembrie 2014 cele trei bănci fraudate încă mai dispuneau de bani, dar chiar și așa au acordat persoanelor juridice credite neperformante de 25,5 miliarde de lei. Deputații PD au părăsit sala de ședințe, iar raportul a generat replici acide din ambele tabere, ale puterii și opoziției.
21:50
Piesa lui Val Butnaru, "Avant de mourir", va fi jucată în premieră la Teatrul Fără Nume, în incinta Centrului de Cultură şi Artă "Ginta Latină". Este o dramă a doi emigranți, în speranță și disperare, dragoste și ură, viață și moarte. Spectacolul montat de Emil Gaju va avea loc sâmbătă, la ora 19.00.
21:50
Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Uniunea Salvați Basarabia pentru funcția de primar al Chișinăului, își propune să implementeze soluții moderne de colectare a deșeurilor în oraș, dacă ajunge edil.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.