foto | Au explorat mașinile pompierilor și au mimat stingerea flăcărilor: Micuții de la o grădiniță din capitală au învățat ce trebuie să facă în caz de incendiu

Zugo.md, 20 septembrie 2019 20:20

Recent, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a desfășurat lecții de instruire pentru copii privind bazele securității vieții. Evenimentul a fost organizat în incinta grădiniței nr. 12 din capitală. Specialiștii din cadrul IGSU le-au povestit celor peste 70 de pici despre regulile de securitate și comportament în caz de incendiu. Totodată, pompierii au … Articolul foto | Au explorat mașinile pompierilor și au mimat stingerea flăcărilor: Micuții de la o grădiniță din capitală au învățat ce trebuie să facă în caz de incendiu apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 5 minute
19:00
După cum a afirmat Agenţia ONU pentru protecţia copiilor, în 2018, dintre cei 676 de milioane de copii sub cinci ani la nivel mondial, aproximativ o treime erau subnutriţi sau supraponderali, iar jumătate sufereau de carenţe alimentare. Din cauza obiceiurilor alimentare, a sărăciei persistente şi a schimbărilor climatice, un număr tot mai mare de ţări … Articolul Alimentația incorectă – o problemă acută a secolului XXI. Unul din trei copii este subnutrit sau supraponderal apare prima dată în ZUGO.
Acum 15 minute
18:50
Ești invitat la „MSTAC – Moldova Software Testing & Automation Conference” – evenimentul care va reuni speakeri precum Quality Engineers, Ninja Testers, Test Automation entuziaști, SDET din diverse industrii. Aceștia vor împărtăși ideile și experiențele lor în testare, automatizare și toate celelalte aspecte ale ingineriei.  „Planul nostru este să punem accent în această conferință pe comunitate și speakeri. … Articolul Participă la o conferință cu experți în inginerie și descoperă secretele acestui domeniu. Ce vei afla la MSTAC’19? apare prima dată în ZUGO.
Acum o oră
18:20
Ultimele luni ale anului promit a fi de neuitat. SEBO ți-a pregătit surprize frumoase: două automobile – unul pentru clienții noi, al doilea pentru clienții existenți – cei care doresc să ia un credit repetat. Ești gata să câștigi? Tot ce trebuie să faci este să iei un credit în perioada 07.10.2019 – 08.01.2020. Clienții … Articolul video | SEBO anunță un sfârșit de an plin de surprize: Ia un credit și câștigă un automobil, ia două și câștigă două automobile! apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
18:00
Deputatul socialist, Grigore Novac, continuă să-i critice acțiunile lui Andrei Năstase, candidatul la șefia capitalei. Într-un articol pe blogul său, acesta i-a criticat raitingul din ultimele sondaje, care a scăzut, dar și unele declarații făcute recent. „Cel care se preface că muncește e Andrei Năstase. Oamenii observă prefacerea lui și au sancționat partidul lui, care … Articolul Novac, către Năstase: „Chiar dacă îți numești competitorii „bufoni”, nu devii mai bun” apare prima dată în ZUGO.
17:50
Într-un videoclip plasat recent pe internet, câțiva americani au fost provocați de un vlogger din Moldova să își exprime părerea asupra pieselor și videoclipurilor realizate de moldoveni. Vizionând piesa lui Mani – „Moldovian Dream”, una dintre tinere a afirmat că eroii par a fi într-un „azil de nebuni”, iar alta a comparat producția muzicală cu … Articolul video | „Ritmul e bun, dar videoclipul e straniu”. Cum au reacționat unii americani la muzica moldovenească? apare prima dată în ZUGO.
17:40
Candidatul la șefia capitalei, Dumitru Țîra, a lansat un „imn” al campaniei electorale din acest an. Participantul la alegeri care ne îndeamnă să zâmbim a organizat în acest sens o conferință de presă și un flashmob în fața Primăriei capitalei. „Țările Baltice s-au trezit primele. Georgia s-a trezit, Balcanii se trezesc deja, Ucraina s-a trezit … Articolul video | Să fie acesta imnul campaniei electorale? Dumitru Țîra îndeamnă chișinăuienii să voteze împotriva tuturor apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
16:40
Astrofizicianul și unul dintre laureații premiului Nobel în 2019, Michel Mayor, susține că oamenii nu vor locui niciodată pe o altă planetă, iar că ipotezele legate de colonizare, în cel mai bun caz, sunt optimiste. Mayor este omul de știință care a descoperit prima planetă care se învârte în jurul unei stele asemănătoare cu Soarele în afara sistemului … Articolul Astrofizicianul premiat cu Nobel în 2019: „Nu vom locui niciodată pe altă planetă”  apare prima dată în ZUGO.
16:20
Primăria municipiului Chişinău informează că marți, 15 octombrie curent, a fost inaugurat, după reparația capitală, blocul de grădiniță al Complexului Educațional Liceul – Grădiniță „Kiril și Metodiu” de pe str. A. Hâjdeu 72, cu capacitatea a patru grupe. La eveniment au participat primarul general interimar, Adrian Talmaci, consilieri municipali, manageri ai Direcției generale educație, tineret … Articolul foto | Un liceu-grădiniță din capitală a fost reparat după standarde europene. „Copiii vin aici la 3 ani și rămân până la majorat” apare prima dată în ZUGO.
15:20
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Barcelona, Regatul Spaniei, despre posibile manifestări populare care pot cauza perturbări ale circulației aeriene, rutiere și feroviare, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât și în regiunea din vecinătate. MAEIE recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite … Articolul Plănuiești să vizitezi Barcelona. MAEIE atenționează că a fost emisă o alertă de călătorie: Iată riscurile și recomandările apare prima dată în ZUGO.
15:10
Pare misterioasă, însă ceața prezintă și anumite riscuri. Așadar, meteorologii ne anunță că a fost emis Cod galben de ceață, pentru ziua de mâine – 16 octombrie, în intervalul 00:00 – 12.00. În perioada indicată se prevede ceaţă cu vizibilitatea de 200 de metri şi mai puţin. Specialiștii ne recomandă să tragem atenție la riscuri. … Articolul Meteorologii au emis Cod galben de ceață. Care sunt riscurile și ce ne recomandă specialiștii? apare prima dată în ZUGO.
Acum 6 ore
15:00
Responsabilii de la Regia Transport Electric Chișinău asamblează cinci troleibuze cu propulsie autonomă. Potrivit candidatului la șefia capitalei, Ion Ceban, acestea vor fi puse în funcțiune în decursul a două luni. Un demers ce solicită asigurarea cu aceste troleibuze a fost transmis către RTEC încă din 2017, de preşedintele fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău, … Articolul Ceban anunță primele destinații ale troleibuzelor cu propulsie autonomă. Ce rute vor deservi acestea? apare prima dată în ZUGO.
13:20
Candidatul la șefia capitalei, Ion Ceban, a depus flori la placa memorială a fostul primar de Chișinău, care a activat timp de 25 de ani, Karl Schmidt. Se pare că legendarul edil este un model pentru socialist. Mai mult, Ceban spune că Schmidt a avut o influență frumoasă asupra istoriei capitalei. După ceremonie, candidatul la funcția … Articolul foto | Ion Ceban a depus flori la placa memorială a legendarului primar al Chișinăului – Karl Schmidt apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
12:50
Astăzi, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a trei bărbați care ar fi pretins că sunt polițiști și ar fi cerut, prin șantaj, suma de 40.000 lei de la un locuitor din Chișinău. Presupușii făptași au vârste cuprinse între 25 și 33 de ani. Aceștia ar fi avut … Articolul Trei pretinși polițiști, care ar fi cerut 40.000 de lei de la un chișinăuian, au fost trimiși în judecată. Ce pedeapsă riscă? apare prima dată în ZUGO.
12:30
Astăzi, 15 octombrie, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a pornit două cauze penale pe faptul delapidării averii străine și abuzului de serviciu, care ar fi fost comise de persoane publice care gestionau SA „Moldtelecom”. În perioada anilor 2018 – 2019, un angajat al SA „Moldtelecom”, fiind și membru al unui partid … Articolul Ar fi folosit ilegal automobilul de serviciu și ar fi călătorit la Dubai din banii întreprinderii. Angajați ai Moldtelecom, cercetați de procurori apare prima dată în ZUGO.
12:10
Deși a fost obligat de decizia judecătorească să retragă panourile ce înfățișează personalități istorice și a anunțat că se va „conforma deciziei instanței”, Ion Ceban a făcut recurs la Curtea de Apel (CA). Solicitare ce a fost admisă. Așadar, CA a casat ieri decizia primei instanței și a admis apelul socialistului. „Se admite apelul declarat … Articolul doc | Ceban a susținut că va scoate panourile cu personalități istorice, dar totuși a făcut recurs la Curtea de Apel. Solicitarea lui – admisă apare prima dată în ZUGO.
11:40
Polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud au contracarat două cazuri de pescuit ilicit cu documentarea a cinci cetățeni moldoveni. Asupra bărbaților s-au depistat peste 150 de bucăți de pește de diferite specii, o barcă gonflabilă și două plase de tip monofilament. Incidentele au fost semnalate pe Sectorul Poliției de Frontieră Leova. În primul caz … Articolul foto | Nu prea au avut noroc. Cinci moldoveni, amendați pentru că au pescuit ilegal pește în valoare de 16.000 de lei apare prima dată în ZUGO.
11:20
Un incendiu a izbucnit într-un bloc locativ din Bălți. Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, 14 octombrie, iar 25 de oameni, inclusiv 10 copii, au fost evacuați de urgență afară. Pompierii spun că totul a pornit de la flăcările care au curpins un apartament de la etajul cinci al clădirii de pe strada … Articolul Flăcări puternice într-un bloc locativ din Bălți. Zeci de oameni, printre care și copii, au fost evacuați apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
11:00
„Am convingerea că, atunci când va fi primar, orașul nostru se va schimba în bine”. Aceasta este declarația unui sportiv, care și-a manifestat susținerea pentru candidatura lui Ion Ceban la funcția de primar al municipiului Chișinău. Și alți reprezentanți ai acestei sfere au declarat că își oferă sprijinul pentru candidatul socialist, menționând că speră de … Articolul declarații | Un grup de sportivi și-a manifestat susținerea pentru Ion Ceban: Ne-a ajutat întotdeauna apare prima dată în ZUGO.
10:50
„Am convingerea că, atunci când va fi primar, orașul nostru se va schimba în bine”. Aceasta este declarația unui sportiv, care și-a manifestat susținerea pentru candidatura lui Ion Ceban la funcția de primar al municipiului Chișinău. Și alți reprezentanți ai acestei sfere au declarat că își oferă sprijinul pentru candidatul socialist, menționând că speră de … Articolul declarații | Un grup de sportivi și-au manifestat susținerea pentru Ion Ceban: Ne-a ajutat întotdeauna apare prima dată în ZUGO.
10:30
Se pare că intențiile alegătorilor de a vota reprezentanții Partidului Nostru în eventuale alegeri parlamentare a crescut considerabil. Cel puțin asta se prezintă într-un nou sondaj, realizat de compania Intellect Group. Mai exact, partidul are acum un rezultat de două ori mai bun față de cel obținut la alegerile parlamentare. Din răspunsurile respondenților, 7% dintre ei … Articolul sondaj | Intențiile alegătorilor de a vota Partidul Nostru au crescut considerabil apare prima dată în ZUGO.
10:20
Tragedie în Ungheni, acolo unde viața unei fetițe de doar 13 ani a fost sfâșiată într-un accident teribil de mașină. Cazul a fost înregistrat ieri, 14 octombrie, în jurul orei 21:30, în perimetrul satului Blândești din comuna Sculeni a traseului R16 Ungheni – Sculeni – Fălești. Preliminar, totul s-ar fi întâmplat din cauză că automobilul … Articolul foto | Tragedie pentru o familie din Ungheni. O fetiță de 13 anișori a decedat într-un grav accident rutier apare prima dată în ZUGO.
Ieri
18:30
Marinela Bezer, cea care strânge la fiecare postare de pe Instagram mii de like-uri, a prezentat aseară, alături de mama sa, designerul Lilia Bezer, cea mai nouă colecție de rochii a brandului lor, la un eveniment de fashion în Dubai. Moldoveanca urmărită de 115.000 de oameni pe Instagram este și co-fondatoarea liniei de haine autohtone. … Articolul video | Două moldovence, mamă și fiică, vedete la Arab Fashion Week. Conaționalele și-au prezentat colecția de rochii pe covorul roșu apare prima dată în ZUGO.
18:30
Mult-îndrăgitul serial Riverdale a reușit pe durata a trei sezoane să cucerească o mulțime de adolescenți din întreaga lume. Cei patru amici: Archie, Veronica, Jughead și Betty, revin în atenția publicului larg odată cu sezonul patru, premiera căruia a avut loc pe 9 octombrie. Conform „The CW”, postul care produce serialul Riverdale, noul sezon va … Articolul Riverdale revine pe ecranele iubitorilor de acțiune. Ce surprize au pregătit producătorii și cum continuă aventura celor mai îndrăgite personaje ale serialului? apare prima dată în ZUGO.
17:20
Deși soarele ne mai zâmbește pe cer, frigul este „șmecher” – lucru bine știut de Micul Prinț de la Valea Morilor și toți cei care au grijă de sănătatea lui. Minionul e deja mare și a îmbrăcat rapid haine de toamnă. Vedeta neînsuflețită, dar mult iubită, a fost surprinsă de curând purtând o căciuliță azurie … Articolul foto | Micul Prinț e deja mare și are grijă de sănătatea sa. Chiar dacă soarele mai zâmbește, el a îmbrăcat căciula și fularul apare prima dată în ZUGO.
16:50
A impresionat cu vocea și textele ei mii de oameni de aici și de peste Prut, iar acum va fi mai aproape și de sute de copii. E vorba de Irina Rimes, cântăreața care dublează vocea personajului Estelle din serialul de animație „Aventurile fraților urși”. „Estelle este o cântăreață, dar, spre deosebire de mine, ea este o … Articolul video | Irina Rimes va cânta într-un film de animație. Ce personaj va dubla moldoveanca? apare prima dată în ZUGO.
16:20
Șapte candidați la șefia Chișinăului au participat la dezbaterile organizate de „Primăria MEA”. Reprezentantul Partidului Nostru (PN), Ivan Diacov, a susținut că – pentru el – primordial e să elimine corupția din instituții și să-i readucă capitalei imaginea de altădată „Cred că trebuie de început de la Planul Urbanistic General (PUG), care trebuie revăzut, și stabilit … Articolul Ivan Diacov își propune să oprească corupția din Primărie și să construiască orașul de la zero apare prima dată în ZUGO.
16:00
Un troleibuz din capitală a fost ținta unui necunoscut, care ar fi împușcat cu o armă pneumatică într-unul dintre geamurile transportului public. Cazul a avut loc astăzi, în primele ore ale zilei, pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al capitalei. Potrivit informațiilor oficiale, nimeni nu a avut de suferit în urma impactului. „Pasagerii au … Articolul video | Focuri de armă în capitală? Un necunoscut ar fi împușcat într-un troleibuz apare prima dată în ZUGO.
15:50
Consiliul Uniunii Europene a confirmat numirea Laurei Codruța Kövesi în funcția de șefă a Parchetului European. Decizia a fost anunțată printr-un comunicat. „Procurorul șef european va organiza activitatea Biroului Procurorului Public European (EPPO) și reprezintă Biroul în contactele cu alte instituții UE, țări membre și state terțe. Kövesi va fi asistată de doi adjuncți și va prezida colegiul procurorilor, … Articolul Consiliul UE a confirmat numirea lui Kövesi în funcția de șefă a Parchetului European apare prima dată în ZUGO.
15:20
„Orașul nostru din albe flori de piatră” sărbătorește astăzi hramul. De la mic la mare, locuitorii și oaspeții capitalei se plimbă prin centrul urbei, încing hora și urează „La mulți ani, Chișinău”. ZUGO a ieșit în stradă și a provocat oamenii să povestească cum văd ei Chișinăul peste câțiva ani. Unii ne-au povestit că au … Articolul video | Cei plecați spun că devine mai bun, iar cei rămași își doresc un oraș mai frumos. Cum își imaginează chișinăuienii capitala peste câțiva ani? apare prima dată în ZUGO.
13:20
Un șofer care circula în stare de ebrietate pe una dintre străzile Chișinăului a fost stopat de un bărbat. Totul a avut loc în noaptea zilei de ieri, în sectorul Râșcani al capitalei. Observând conducătorul auto beat care voia să pornească la drum, bărbatul i-a solicitat acestuia să oprească mașina. Ulterior, i-a luat cheile și … Articolul video | A prevenit o eventuală tragedie. Un șofer care circula beat pe o stradă din capitală, stopat de un bărbat apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.