CSM a fost obligat să convoace Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor

Moldova.org, 20 septembrie 2019 19:50

PE SCURT Curtea de Apel Chișinău a obligat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să convoace Adunarea generală extraordinară a judecătorilor. Decizia a fost luată astăzi de către instanța de apel, este executorie, dar cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție. PE LUNG Aceasta după ce un grup de judecători  a depus o contestație […] The post CSM a fost obligat să convoace Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 2 ore
16:40
PE SCURT Republica Moldova este cel mai mare beneficiar de ajutor UE pe cap de locuitor în vecinătatea europeană, anunță platforma proiectelor de asistență tehnică finanțate de UE în Republica Moldova, eu4moldova.md. PE LUNG Uniunea Europeană a investit în Zona de liber schimb aprofundat și cuprinzător, agricultură, economie și dezvoltarea afacerilor, energie, transport și infrastructură, […] The post Republica Moldova este cel mai mare beneficiar de ajutor UE din vecinătatea europeană appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
11:30
Eu sunt candidatul/a inventat/ă de Moldova.org și vreau să lupt pentru funcția de primar al orașului Chișinău, iar sloganul meu este „Soluții mici pentru probleme mari!”. Vreau un oraș curat, prietenos pietonilor, bicicliștilor, fără câini vagabonzi, ambuteiaje și cu drumuri calitative. Voi încerca să demonstrez prin exemple concrete soluții la problemele care fac viața grea locuitorilor capitalei. […] The post Am inventat un candidat la Primăria Chișinău. Ce soluții propune pentru câinii vagabonzi appeared first on Moldova.org.
10:20
PE SCURT Cum să faci film într-o țară în care nu există industria filmului? Răspunsul l-am găsit la regizorul și fondatorul MILK films, Eugen Damaschin, este simplu și scurt: „nicicum!”. Eugen este autorul lungmetrajului „Beautiful corruption” și a documentarului „Moldova 89-91” și este cunoscut inclusiv pentru poziția sa civică. Tânărul a povestit la Rockit care este […] The post Cum să faci film într-o țară în care nu există industria filmului appeared first on Moldova.org.
Ieri
13:00
Festivalul Internațional de Animație Animest dă jos apostroful, schimbă locația și revine la Chișinău cu o selecție bogată de animație Sci-fi, filme de Oscar, povești care au făcut înconjurul lumii și animatori de elită. Maratonul de proiecții speciale, petreceri electrizante și masterclass-uri de excepție va avea loc în perioada 24-27 octombrie, la Artcor. Deschidem cea […] The post ReStart Animest Chișinău. Fără apostrof și în altă locație appeared first on Moldova.org.
11:40
Peste 3.000 de spectatori au luat parte la proiecţiile şi discuţiile intense cu invitaţii din cadrul celei de-a cincea ediţii a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) de la Chişinău, care a avut loc între 10 şi 13 octombrie la Cinematograful Odeon. Filmele noi şi premiate din program au făcut săli pline: „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, […] The post Săli pline şi discuţii intense cu invitaţi, la a cincea ediţie a Zilelor Filmului Românesc de la Chişinău appeared first on Moldova.org.
10:50
PE SCURT „Pe lângă societate și tehnologie, trebuie să luăm în considerare că noi suntem oameni, nu roboți.”, Acesta este mesajul pe care a pus accent specialista în burnout, epuizare profesională, Anna Kuliberda. Formatoarea a vorbit despre acest subiect în cadrul conferinței Rockit, care a avut loc pe 11 octombrie PE LUNG Anna Kuliberda este antrenoare, formatoare care […] The post „Noi suntem oameni, nu roboți”. Ce este burnoutul appeared first on Moldova.org.
10:40
PE SCURT Industria auto europeană a avertizat asupra efectelor catastrofale ale unui Brexit fără acord, spunând că ar avea un impact „seismic” asupra producerii de automobile în Europa, transmite theguardian.com. PE LUNG Într-o declarație comună, șefii din 23 de asociații de afaceri auto din Europa și-au unit forțele de precauție împotriva unei ieșiri brutale din […] The post Impactul „seismic” al Brexitului asupra producerii de automobile în Europa appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:10
Astăzi, după cum știi, chișinăuienii sărbătoresc Hramul orașului. Primăria municipiului organizează tradițional diverse festivități cu această ocazie. Manifestări cu denumiri inspirate precum „Chișinău – primăvara copilăriei”, „ODĂ CHIȘINĂULUI…” , „HORA CHIȘINĂULUI”, „TE SALUT, CHIȘINĂU!”, și multe altele care conving locuitorii orașului să iasă din casă într-o zi de sărbătoare. Cu această ocazie, Moldova.org a colectat câteva curiozități despre […] The post Câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre Chișinău appeared first on Moldova.org.
12:20
PE SCURT Aplicațiile „Sun Pro Beauty Camera” și „Funny Sweet Beauty Camera”, care pot fi descărcate de pe Google Play Store, pun în pericol buna funcționare a dispozitivului, dar și datele personale ale utilizatorilor, potrivit unui raport publicat de compania de securitate Wandera. PE LUNG Cele două aplicații au fost descărcate deja de 1,5 milioane […] The post Avertizare pentru deținătorii telefoanelor Android: Cele două aplicații care trebuie șterse imediat appeared first on Moldova.org.
13 octombrie 2019
17:40
PE SCURT Cercetătorii au descoperit un continent ascuns, dar nu este vorba despre Atlantida. L-au găsit în timp ce reconstruiau evoluția geologiei complexe a regiunii mediteraneene, care se ridică cu lanțuri montane și scufundări cu mări din Spania până în Iran. Continentul se numește Adria Mare. Este de dimensiunea Groenlandei și s-a desprins din Africa […] The post Un continent pierdut a fost găsit sub Europa appeared first on Moldova.org.
13:40
PE SCURT  Greta Thunberg este o tânără elevă, activă, luptătoare și directă. Ea spune lucrurilor pe nume și îi înfruntă pe liderii mondiali, numindu-i „trădători”. „Nu v-ați maturizat suficient ca să puteți să le spuneți lucrurilor pe nume. Vă ascundeți după vorbe goale și aveți interese ascunse. Vă prefaceți că nu vedeți cum distrugeți mediul […] The post Copila care luptă cu „giganții” mondiali appeared first on Moldova.org.
10:40
PE SCURT Pe parcursul ultimilor 60 de ani, zborurile comerciale au progresat fenomenal. De la Jumbo Jet din anii 60 care facilita transportarea în masă pe distanțe lungi până la Concorde care a pavat drumul spre transportul supersonic aerian. Bariera finală în aviație este cel mai des văzută în zborul direct dintre Sydney și Londra, […] The post Forbes: Cel mai lung zbor comercial din lume este pe cale să devină și mai lung appeared first on Moldova.org.
12 octombrie 2019
18:40
PE SCURT Oamenii de știință din Australia au dezvoltat un nou compus chimic bazat pe aur, care ucide celulele afectate de tumori de 24 de ori mai eficient decât terapia standard. Biologii americani au descoperit un nou „hormon al stresului”, iar un grup de cercetători au constatat că un parazit din pădurile tropicale ar putea fi […] The post Aurul ucide cancerul, iar un parazit din pădurile tropicale protejează împotriva HIV. Ultimele noutăți medicale appeared first on Moldova.org.
14:40
PE SCURT Downsizing este un film de ficțiune, de satiră, în care regizorul face glume pe seama unor oameni care decid să se micșoreze pentru a consuma mai puțin, pentru a salva planeta, pentru a fi mai buni pentru natură, transmite theguardian.com PE LUNG Alexander Payne se îndepărtează, doar puțin, de modul său realist de […] The post Un film satiră arată o lume în care oamenii au decis să se micșoreze ca să salveze planeta appeared first on Moldova.org.
11:50
Compania Rogob, cel mai mare producător de mezeluri și delicii din carne de pe piața din Republica Moldova, sărbătorește hramul Capitalei alături de toți chișinăuienii. De mai bine de 20 de ani, compania Rogob își îmbogățește sortimentul de produse, se reinventează pentru a oferi clienților săi cele mai delicioase produse din carne. Cu ocazia aniversării […] The post Cel mai mare producător de mezeluri lansează un nou produs – Servelat de Chișinău appeared first on Moldova.org.
10:50
PE SCURT Al doilea cel mai bogat om din lume poate citi 150 de pagini pe oră, iar în vacanțe, de regulă, citește 14-15 cărți. Sunt doar câteva dintre curiozitățile pe care le aflăm din cel mai nou documentar despre fondatorul Microsoft, Bill Gates, regizat de Davis Guggenheim și produs de Netflix. PE LUNG Documentarul întitulat Inside Bill’s Brain – […] The post Bill Gates citește 150 de pagini pe oră. Și alte 4 lucruri interesante despre el appeared first on Moldova.org.
11 octombrie 2019
14:00
Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE), în cadrul inițiativei „EU4Business” a Uniunii Europene, a lansat campania regională „The Power of Local Curency”, prin care va spori accesul antreprenorilor la finanțare în monedă națională. Evenimentul de lansare a avut loc la Chișinău în data de 10 octombrie 2019, campania urmând să se desfășoare în 6 […] The post Băncile din Moldova și din regiune vor acorda mai multe credite în monedă națională, din fonduri europene. Campania „The Power of Local Currency”, lansată la Chișinău appeared first on Moldova.org.
09:10
PE SCURT Numărul copiilor adoptați scade, potrivit cifrelor făcute publice de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Adopția este reglementată conform Legii nr. 99 din 28.05.2010. PE LUNG Potrivit Legii nr. 99 privind regimul juridic al adopției, adopția înseamnă „o formă specială de protecţie, aplicată în interesul superior al copilului, prin care se stabileşte filiaţia […] The post Cum are loc adopția în Moldova și ce condiții există appeared first on Moldova.org.
10 octombrie 2019
17:50
La sfrâșitul verii, George și Ioannis, doi prieteni din București, au venit în vizită în Moldova la amicii lor. O ocazie în plus să cunoscă Republica Moldova cu oamenii și locurile ei turistice. George Stefan Kudor-Ghitescu, în București, lucrează în domeniul protecției naturii, arii protejate și dezvoltare durabilă. Ioannis Stamatogiannis este de origine grec, însă […] The post Drumețiile lui George și Ioannis appeared first on Moldova.org.
17:00
În 2001, trei absolvenți ai ASEM s-au ambiționat și au deschis un magazin de tip gheretă, lângă piața din sectorul Ciocana. Peste trei ani, au mai inaugurat alte trei magazine, deja cu autoservire. La 18 ani distanță, rețeaua numără aproape 100 de magazine, cu  peste 3000 de moldoveni angajati. Vorbim despre Linella, cea mai mare […] The post Istoria din spatele celei mai mari rețele de magazine din țară. 18 ani de evoluție appeared first on Moldova.org.
16:30
PE SCURT Ratele avortului au ajuns la nivelul cel mai scăzut de când procedura de încetare a sarcinii a fost legalizată printr-o decizie a Curții Supreme din 1973, potrivit unui nou raport. Experții spun însă că motivul declinului poate fi greu de identificat, scrie bbc.com Studiul publicat pe 18 septembrie de Institutul Guttmacher – o […] The post De ce numărul avorturilor în SUA scade. Care este situația în Moldova appeared first on Moldova.org.
15:00
PE SCURT Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolile orale sunt cele mai frecvente boli necomunicabile și afectează oamenii de-a lungul vieții, provocând durere, disconfort, desfigurare și chiar moarte. Pentru că serviciile stomatologice în Europa sunt considerate scumpe, mulți europeni vin în Republica Moldova pentru a-și trata dinții. De asemenea, diaspora moldovenească revine periodic acasă, întrucât […] The post De ce străinii vin în R. Moldova să-și repare dinții appeared first on Moldova.org.
14:00
PE SCURT Din cele aproximativ șase miliarde de țigări fumate anual, o parte ajung pe plaje și în apele mărilor și oceanelor. Spaniolii au găsit o metodă ingenioasă pentru a curăța plajele. Unele baruri oferă o bere gratis în schimbul unui pahar de resturi de țigară. PE LUNG Mucurile de țigară aruncate în apă, pe […] The post Barurile din Spania oferă alcool gratis în schimbul mucurilor de țigară appeared first on Moldova.org.
11:30
PE SCURT Igiena personală este foarte importantă și trebuie explicată fiecărui copil în parte. Dar ce faci când copilul are deficiențe de vedere? Ce faci când fetița este nevăzătoare și i se începe ciclul menstrual? Trebuie să îi pregătim din timp și să îi ajutăm să treacă ușor pentru această perioadă stresantă, susține Marta Liubimova. […] The post Lecții de igienă personală pentru copiii cu deficiențe de vedere appeared first on Moldova.org.
10:20
PE SCURT Compania Japan Airlines a adăugat o funcție care scapă călătorii de situația când sunt nevoiți să asculte plânsul copiilor în timpul zborului. Acum, când cumpără bilete, utilizatorul vede în diagramă ce locuri vor fi ocupate de copii. PE LUNG Inovația a fost observată de utilizatorul Twitter, Rahat Ahmed. „Mulțumesc, Japan Airlines, că m-ai […] The post O companie aeriană a început să anunțe ce locuri sunt ocupate de copii appeared first on Moldova.org.
9 octombrie 2019
16:30
PE SCURT Planeta Venus ar putea fi locuită de miliarde de ani, au calculat oamenii de știință din NASA, scrie telegraph.co.uk. PE LUNG Noile modele computerizate ale istoriei climatice arată că aproximativ 700 de milioane de ani, pe Venus, temperaturile variau între 68F (20C) și 122F (50C), suficient de răcoroase pentru apa lichidă. În anii […] The post NASA: Planeta Venus ar putea fi locuită de miliarde de ani appeared first on Moldova.org.
15:20
PE SCURT Peste 1600 de oameni au contribuit la un experiment unic de crowdfunding pentru jurnalismul românesc: Inclusiv.  Publicația creată de o echipă de jurnaliști români a lansat un proiect de crowdfunding inspirat de succese internaționale, precum The Correspondent din Olanda sau Kraut Reporter din Germania.  Și au reușit. Au reușit să strângă 104 000 […] The post Peste 1600 de oameni au adunat 104 mii de euro pentru un proiect. De ce? appeared first on Moldova.org.
12:40
A cincea ediţie a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) de la Chişinău începe joi, la cinematograful Odeon, cu proiecţia celui mai aşteptat titlu al anului, „La Gomera” (2019), de Corneliu Porumboiu, prezentat în competiţia Festivalului de la Cannes şi propus de România la Premiile Oscar.   Timp de patru zile, şase dintre cele mai de succes […] The post Începe a cincea ediţie a Zilelor Filmului Românesc de la Chişinău appeared first on Moldova.org.
11:50
PE SCURT Peste 250 unități de transport au fost aduse astăzi în centrul capitalei, iar alte aproximativ 250 unități staționează în sate și centre raionale în cadrul unui protest organizat de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto.  Astfel, au fost suspendate 586 curse (293 tur și 293 retur) ale 124 rute regulate. Transportatorii au o […] The post Transportatorii auto cer majorarea tarifelor. Explicăm de ce și cu cât appeared first on Moldova.org.
10:00
PE SCURT Natasha, autoarea blogului de călătorii thebohochica.com a fost în Tbilisi unde a încercat vinurile georgiene, churchkhela, khinkali, a vizitat Orașul Vechi și a avut diferite acitvități. Tânăra a povestit experiența ei și are câteva recomandări. PE LUNG Descoperiți orașul vechi  Orașul vechi din Tbilisi începe în jurul băilor de sulf din Abanotubani, sub […] The post Ghid de călătorie în Tbilisi: Vin gustos, băi de sulf, churchkhela și mănăstiri appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.